Arkadaşlar merhaba iyi kötü araştırmalarla ses sistemleri araçlar vs konularında bir bilgi birikimi edindim teorik bilgilerin yanı sıra 3-4 araçta kendim ve arkadaşlarımın araçlarında da pratik tecrübelerim oldu ürünlerin araştırılmasında montajı gibi konularında.. Sorum ise amfilerdeki ses sistemi ürünleri oval hoparlör companent ve amfilerin ohm değerleriyle ilgili kafama takılan bir kaç sorum var üstadlarımız aydınlatırsa çok çok sevinirim..
Yanlışım varsa müdahale edin lütfen Peak watt ve RMS watt arasındaki fark peak hoparlör yada subwoofer ın patlama noktası RMS değeri ise o ürünün nominal, stabil verebildiği güçtür bu şekilde biliyorum ancak Amfilerdeki 4 ohm 4x104 w rms 2 ohm 4x142w rms gibi kavramlarda biraz kafam karışıyor
iki hoparlörü amfinin bir kanalına paralel şekilde girdiğimizde yani 1 kanaldan 2 kolon beslendiğinde amfi otomatik olarak 2 ohm a düşüyo diye biliyorum peki hoparlörlerin 2 sine kaç watt RMS güç gidiyo bu şey sağlıklı mıdır 4 ohm bir hoparlöre 2 ohm güç vermek ne gibi zararlar doğurabilir bu konularda bilgi verirseniz çok teşkkür ederim İyi forumlar
2 ohm da kaliteli değil ise amfi ısınır ses kalitesi zaten 2 ohm da düşer fakat şiddeti artar ( bass için şiddeti artar. ) her amfi yazdığı rms değerini vermez bunu anlıyabilmek içini içini açıp iyi bir elektronikçiye göstermek lazım ki çin malı olanlar 80 watt 70 watt rmsten bahsediyor ve amfiye bakarsanız fiyatı 100-150 lira hem söylediği rms değerini veremez hemde ses kalitesi çok çok düşüktür. Bu amfilerle bile temiz ses aldığını idda edenler var sonuçta zevk işi renkler ve zevkler tartışılmaz
şimdi ben 3 takım 70 w rms companenti önler normal arkadaki 13 cm ve 16 cmler paralel olarak girdim çalmaya çalıyo ama bana ne gibi bi sıkıntılar doğurabilir amfim JBL Grand touring 75.4 4ohm 4x104 w rms 2 ohm 4x142 w rms
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme