Şimdi Ara

Okuduğumuz Kitabın Türü Ne Kadar Önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sorunun cevabını merak ediyorum. Açıklamam gerekirse, mesela fantastik kurgu kitabıyla tarih kitabının yada edebi romanın bize kattıkları aynı oranda mıdır eğer sosyal becerileri geliştirmesi yönünden bakarsak? Özgüven kazanmada kitaplar etkili midir bu yönden? Sürükleyici kitapları okumayı seviyorum, tarihe de ilgim var kitap çok sıkıcı değilse okurum zevkle. Öneride bulunabilir misiniz bu çerçevede? Ama derseniz bi' farkı yok kitap türünün o zaman romanlarla devam etmek isterim mesela şu anda Millennium serisini okuyorum ve bitmek üzere. Bu seriye benzer kitap önerisi yapabilir misiniz?

• lazerboy L kullanıcısına yanıt
    Kitaplar düşüncenin ışığıdır. Bir şey kazandırmaz, daha aydınlık görmeni sağlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayahuska

Kitaplar düşüncenin ışığıdır. Bir şey kazandırmaz, daha aydınlık görmeni sağlar..

Daha net bir cevap alamazdım herhalde. Teşekkür ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aydınlık görmek de harika bir kazanım değil mıdır ?

• ahmtayd kullanıcısına yanıt
    Görebileceğin bir şeyi aydınlık görmek, kazanım değil, gelişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayahuska -- 17 Temmuz 2014; 15:50:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayahuska

Konuyu çok güzel özetlemişsin. Bakış açın muhteşem..

Ancak bana göre insanlar okuduğu kitabın türünü seçerek okumalıdırlar.

İnsan kitap okurken sıkılmamalı ilgisini çeken konuların bulunduğu kitapları okumalıdır. Bu onun için daha da yararlı olur.
  • ahmthlmzn kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında birbiriyle bağlantılı bir soru bu.
    Türü önemli değildir dersek eğer: Akıcı, sürükleyici olan her kitap okuyabiliriz-okuyoruz yada her neyse...
    Buna aksi tez olarakta: Beğendiğimiz türler bize sürükleyici gelir-genelde-. Buradan da tür önemlidir sonucunu çıkardım
    En son sonuç olarakta @Ayahuska arkadaşımız diyecek başka birşey bırakmamış diyip uzaklaşıyorum buradan
  • Kitapla özgüvenin ne alakası var ki ? Hatta tam tersine insan kitaba düşkünleştikçe sosyallikten uzaklaşır. Okuduğun türün tabiki önemi var. Bazı türlerin edebi yönü ağır basarken bazıları sadece keyif için okunur. Bazıları ise boş şeylerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ricky.McFloyd

Kitapla özgüvenin ne alakası var ki ? Hatta tam tersine insan kitaba düşkünleştikçe sosyallikten uzaklaşır. Okuduğun türün tabiki önemi var. Bazı türlerin edebi yönü ağır basarken bazıları sadece keyif için okunur. Bazıları ise boş şeylerdir.

Kitabin dunyasina girerek baska dunyalar baska kisiler gorerek daha cok sosyallesmis oluruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk söylediğine katılıyorum. Tür'den ziyade akıcı ve sürükleyici olan her kitap okunur.'ki okuyorum dediğin gibi.
  • Hiç önemli değil ne denk gelirse onu okuyorum.
  • Kitabın türü belki de kitaptan daha önemlidir.
    Kitap iki şey için okunur:
    -Öğrenmek
    -Eğlenmek
    Öğrenmek için ayrı, eğlenmek için farklı türde kitaplar okumalısın.
  • Kitabin akiciligini turunun insan uzerindeki durumu belirler bence. Felsefi kitaplar seviyorsam aşk romanindan daha rahat okurum. Turunu, icerigini sevemedigim kitabi 3 ay elimde dolastirdigimi bilirim..

• Tabiki de değil.

Bilgi verici bir kitapla fantastik kitabın aynı olmasını bekleyemezsin.

Yukarıdaki bir lafa katılmak isterim.

Kitap sosyallesmeni saglamaz, özgüven arttırmaz. Aksine daha asosyal bir kişilik olursun
  • Belli bir kurgunun içinde bilimsel veya tarihi bilgiler veren kitapları seviyorum ve bana katkılarının olduğunu düşünüyorum. Okuduğum kitap için deftere bir başlık atıyorum ve o kitaptan yeni öğrendiklerimi geçiriyorum faydalı oluyor.
  • Beni değiştirmesi, geliştirmesi önemlidir.
  • Önemsiz gördüğüm herşeyi hatta çocuk kitaplarını bile okurum . Bir değirmencinin günlüğünü bile okuduysm bir daha hiçbir kitabı yarım bırakmam herhalde
  • Kitabın türü oldukça önemlidir.Sonuçta sevdiğiniz bir konuysa kitap sizi sürükler.Kişiye katkı yapması konusuna gelirsek fantastik bir kitapla,gerçek konuların geçtiği tarihi bir kitap ya da bilimsel bir kitap aynı olmaz.
    Sosyalleşme açısından ise genelde olumsuz yorumlar yapılmış ancak okuduğunuz her kitap kelime haznesini geliştirir,kişiye konuşma akıcılığı kazandırır.Bunun yanında kitaplardan edinilen bilgilerle konuşulan bir konu hakkında yorum yapılabilir.
  • Ben okurken zevk almaya bakarım bana birşey katmasa da örneğin Fantastik kitaplara bayılıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.