Arkadaslar bir okula kablosuz ağ sistemi kurmak istiyoruz ve okul üç binadan oluşuyor. Nasıl bir modem almalıyız ki bu üç binada kablosuz kullanabilsin ?
AIRTIES WOB-200 OUTDOOR AP 9dbi NOKTASAL 3KM
Bu işimizi görür mü ?
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Kardeş o modem süper birşey, o fiyata alacağın en iyisi o, zaten fiyata da değer. Bu işinizi mükkemel görür... Valla bu cihazın tanesi 10000 ytl olsa bile alırdım ben...
3km menzili var butun binayi kesin kapsar diye dusunmeyin. 3km noktasal bi noktadan bir noktaya 9db darr acili panel antenle. yani 360 derece yayin yok sadece tek noktaya yayin var.
bu tamamen sizin binalanizin yapisiyla ve boyutlariyla alakali ama 3 binayi tek cihazla kapsiyabileceginizi sanmiyorum. wireless sinyali cep telefonu sinyali gibi kati nesnelerden rahatca gecemiyor. bir kac duvarda bile cok kuvvet kaybi oluyor.okul olduna gore ufakda degildir 9db anten tek cihazla cok zor.
outdoor cihazlar dis ortamin zorluklarina dayanmak icin yapildikalri icin baya tuzlu oluyorlar. benim tavsiyem indoor cihazlar alip binalarin degisik yerlerine yerlestirmeniz. sordugunuz airties modelinin fiyati 1300-1400 ytl falan. onun yerine daha ucuza 10 tane indoor cihaz alip bina iclerine yerlestirebilirsiniz. tamamen binalarinizin boyutuna bagli ama 10dan az sayida cihazin yetecegine eminim.
simdi butun cihazlara tek tek ag kablosumu cekcez diyebilirsiniz. ag kablosu cekebiliyorsaniz daha iyi daha saglikli olur. ama her yere kablo cekmek zorunda degilsiniz. butun access pointleri ayni marka alirsaniz kablo cekmeden butun access pointleri wireless bagliyabilirsiniz. access pointlerin kablosuz olarak birbirlerini gorebilcek konumlara yerlestirip iclerinden birini kablo ile modeme baglamaniz yeterli olur. WDS diye arastirirsaniz bu konuda daha cok bilgi bulabilirsiniz. WDS ayarlarini biraz karisik gelebilir ama bi kere cozdunmu butun cihazlar kolayca ayarlanir.
model tavsiye et derseniz dlink dwl 2100ap access point oneririm. fiyati uygun, menzili iyi ve sorunsuz bir modeldir.
quote:
Kardeş o modem süper birşey, o fiyata alacağın en iyisi o, zaten fiyata da değer. Bu işinizi mükkemel görür... Valla bu cihazın tanesi 10000 ytl olsa bile alırdım ben...
Polemik yaratmak istemiyorum ama bu postuna cevap vermeden geçemeyeceğim. Forumdan okuduğum kadarı ile wifi konusunda bilgilisin, fakat wob-200 için söylediğin beni şaşırttı.Sen o cihaza 10000 ytl para vereceksin!! Birde sanırım gözünden kaçtı,o bir modem değil sadece dış ortam access point. Ayrıca bu cihazlar artık Airties tarafından üretilmiyor,bu konuda çok sıkıntı yaşadılar,bilginize.
Piyasada wifi konusunda çok profesyonel cihazlar var,sadece her yerden bu cihazlara ulaşamıyorsunuz. Yakın zamanda beklerseniz, liste fiyatı 200$ altında olan ve çıkış gücü 600mw yani Airtiestan 6 kat daha güçlü,dahili anteni bulunan cihazlar Türkiyeye distrübütörü tarafından getirilecek. Bu cihazlar, dış ortam cihazı olduğu için yağmurdan,kardan,tozdan etkilenmiyor,5km ye kadar link kurabileceğiniz, site ve apartmanlar içerisinde sadece bir tanesine internet vererek diğerlerine kablosuz olarak bağlayabileceğiniz,60 metreye kadar ethernet kablosundan besleyebileceğiniz,400-450 metreye kadar laptopların bağlanabileceği sinyal yayabilen cihazlar bunlar.
Ülkemizde normal bir AP yi dış ortam AP ye çevirmek için harcanan para bu miktarların üzerinde.
Bu yazıma bakalım neler yazılıp çizilecek?
smithwesson hocam çok güzel açıklamışsın...
tugrulfb sen iyi bir modem + her kat için gene kaliteli bir access point kullan.... Daha ucuza getireceğin kanısındayım
Arkadaslar tavsiyeleriniz için teşekkürler...
Galiba bi Noktasal modemlerin yerine her kata wireless modem koymak ugrastırıcı ama daha mantıklı gibi geliyo ben Müdürle bi görüşüyim.
quote:
Orjinalden alıntı: smithwesson
quote:
Polemik yaratmak istemiyorum ama bu postuna cevap vermeden geçemeyeceğim. Forumdan okuduğum kadarı ile wifi konusunda bilgilisin, fakat wob-200 için söylediğin beni şaşırttı.Sen o cihaza 10000 ytl para vereceksin!! Birde sanırım gözünden kaçtı,o bir modem değil sadece dış ortam access point. Ayrıca bu cihazlar artık Airties tarafından üretilmiyor,bu konuda çok sıkıntı yaşadılar,bilginize.
Piyasada wifi konusunda çok profesyonel cihazlar var,sadece her yerden bu cihazlara ulaşamıyorsunuz. Yakın zamanda beklerseniz, liste fiyatı 200$ altında olan ve çıkış gücü 600mw yani Airtiestan 6 kat daha güçlü,dahili anteni bulunan cihazlar Türkiyeye distrübütörü tarafından getirilecek. Bu cihazlar, dış ortam cihazı olduğu için yağmurdan,kardan,tozdan etkilenmiyor,5km ye kadar link kurabileceğiniz, site ve apartmanlar içerisinde sadece bir tanesine internet vererek diğerlerine kablosuz olarak bağlayabileceğiniz,60 metreye kadar ethernet kablosundan besleyebileceğiniz,400-450 metreye kadar laptopların bağlanabileceği sinyal yayabilen cihazlar bunlar.
Ülkemizde normal bir AP yi dış ortam AP ye çevirmek için harcanan para bu miktarların üzerinde.
Bu yazıma bakalım neler yazılıp çizilecek?
Merak etme ben 200$ altında olan 1000mW gücünde ap de bulabilirim şu an. Fakat bunlar ileride gelmiycek ETSI yüzünden. Gelse de bir işe yaramıycak...