Şimdi Ara

Okulda 3D Sinema / Film Gösterimi Hakkında Herşey, (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
7
Favori
22.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • film bayiliği için görüş almak isteyen olursa yardımcı olabilirim.
  • Bende biraz araştırma yaptım ve bu işe girmeyi düşünüyorum.Ancak film tedarik etme konusunda bir bilgiye rastlamadım.Siz anlaşma yapıp bayisi olduğunuz firmadan filmleri nasıl tedarik ediyorsunuz ? Her film için ayrı bir ücret mi ödüyorsunuz yoksa belli sayıda filmi anlaşma gereği olarak size veriyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zokarakaya

Bende biraz araştırma yaptım ve bu işe girmeyi düşünüyorum.Ancak film tedarik etme konusunda bir bilgiye rastlamadım.Siz anlaşma yapıp bayisi olduğunuz firmadan filmleri nasıl tedarik ediyorsunuz ? Her film için ayrı bir ücret mi ödüyorsunuz yoksa belli sayıda filmi anlaşma gereği olarak size veriyor mu ?

internette birkaç farklı firma mevcut,
    hepsiyle görüşmeye çalışın, bir telefon etseniz yeterli olacaktır,
    mümkünse sunum için randevu alın, özellikle 3D filmler ve 3D donanımlar çok farklılık veya uyumsuzluk gösterebilmektedir. Alacağınız bir donanım 3D adı altında satılsa dahi çok iyi veya kötü olabilir, bu nedenle bir sistemi veya filmi denemeden para vermeyin, en kaliteli en sorunsuz sistemi deneyerek ve aklınıza yattıktan sonra alın,

bende araştırırken herkes benim verdiğim film yok şöyle, sistemim yok böyle bir sürü şey söylüyorlardı, genelde lafların hepsi boş, ürünü görmeden ücret ödemeyin.

google sayfası:https://www.google.com.tr/search?q=okulda+3d+sinema&rlz=1C1RNHN_enTR476TR476&oq=okulda+3d+sinema&aqs=chrome.0.69i57j69i61l3j69i62l2.3267j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8

• newonw1 kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim bir kaç firmayla görüştüm değerlendiriyorum.Donanımla ilgili bir sorum daha olacak.

1 donanımı set halinde bir firmadan almak.

2 donanımı tek tek toplama

3 kullanan birisinden ikinci el satın almak.

Sizce hangisi avantajlı ve dezavantajlı olur.Ben üniversite öğrencisiyim bu işe girmek istiyorum ve tahmin edileceği gibi sermayem çok az en ucuza halletmem gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zokarakaya

İlginize teşekkür ederim bir kaç firmayla görüştüm değerlendiriyorum.Donanımla ilgili bir sorum daha olacak.

1 donanımı set halinde bir firmadan almak.

2 donanımı tek tek toplama

3 kullanan birisinden ikinci el satın almak.

Sizce hangisi avantajlı ve dezavantajlı olur.Ben üniversite öğrencisiyim bu işe girmek istiyorum ve tahmin edileceği gibi sermayem çok az en ucuza halletmem gerekiyor.

donanım da film kadar önemlidir,
    şahsi fikrim donanımı komple çözüm olarak sunan bir firmadan almanız daha mantıklı olacaktır. Ürünlerin sıfır ve faturalı oluşu, distribütör garantileri, sistemin uyumluluk garantisi, mobil sistem için doğru ürünlerin tercih edilip edilmediği gibi konularda ikna olduğunuz bir sistemi almanızı öneririm.

Eğer 3D konusunda biraz araştırma yaparsanız onlarca gözlük çeşidi, yüzlerce 3D cihaz ve farklı farklı bir çok teknoloji ile karşılaşırsınız. 3D Konusunda ciddi anlamda bilgi kirliliği mevcuttur. Bu işi çok iyi biliyorum derseniz sizde tek tek ekipmanları toplayabilirsiniz ama biraz acemi iseniz yanlış veya uyumsuz ürün alma olasılığınız çok fazladır.
    örneğin forumdan bir çok arkadaş zamanında Acer H5360 cihazını 3D bluray film izlemek için satın aldı, ama hem projeksiyon hem bluray player hemde gözlükler 3D olmasına rağmen ve satıcı firmaların bu cihazı 3D HD home cinema projeksiyonu olarak satış yapmalarına rağmen sistem uyumsuzdu. Bildiğim bazı arkadaşlar iade ettiler, Ama bir çoğunun 3D merakı içlerinde kaldı yada ekstra bilgisayar ve yazılım kullanarak bu işi çözme yoluna gittiler.

Bir sistemi ikinci el veya sıfır farketmez denemeden kesinlikle almayınız, Çünkü sistem birkaç farklı üründen oluştuğu için kesinlikle ayar vs. gerektirir, kalitesi düşük olabilir, beklentinin çok altında bir sonuç verebilir.
    Eğer sistemi ikinci el almaya değecek kadar fiyat farkı mevcutsa ve yeni çıkan ürünlere göre avantaj ve dezavantajlarını görebiliyorsanız ve sonuç olarak ikinci el almak her açıdan işinize geliyorsa ikinci el alabilirsiniz, Alacağınız sistemi yenileriyle karşılatırın. İkinci el ürün alırken tek kıstas fiyat olmamalıdır. ayrıca en iyi 3d efekt etkisi deneyimlediğim kadarıyla tek projeksiyonlu 3d modülatörlü pasif polarize sistemlerle alınmaktadır.

bu işe girecek arkadaşların donanım konusunda dikkat etmeleri gereken konular,

Mümkünse tek projeksiyonlu tak çalıştır sistemler tercih edin. Sistemin taşınabilir olması ve kolay kurulum yapılabilmesi çok önemlidir, bu cihazları her gün bir yerden bir yere taşıyacaksınız, kurulumu ve taşıması sizi zorlamaması gerekmektedir yoksa 3-5 ay sonra kurulum konusunda gına gelebilir ve kaybettiğiniz zaman 1500-2000 TL den çok daha değerli olabilir. sistemin nasıl kurulduğunu ve çalıştığını görmeden almayın. Sistemdeki ekipmanlar ne kadar az ise o derece kurulumu ayarlaması taşıması kolay olacaktır. Piyasada bu iş için uygun tak çalıştır bilgisayarsız sistemler mevcuttur bunları inceleyebilirsiniz. Çift projeksiyonlu sistemler birkaç yıl öncesine kadar kullanılan mobil sistemlerdi ancak ayarlama zorluğu ve hassas ayar yapılıp tek ekran görüntüsü alınamadığı için baş ağrısı yapması nedeniyle çift projeksiyonlu sistemleri tercih etmemenizi öneririm.

Tercih edilen yada size önerilen projeksiyonlar yakın mesafe cihazlar olmalıdır. aksi taktirde bazı okullarda sinema sistemini sınıfın ortasına çocukların arasına kurmak zorunda kalabilirsiniz. bu da kaza olma riskini artırmaktadır ve bu durum parayla ölçülemez. Satıcıya 3 metre görüntü için perde ile projeksiyon arasındaki mesafe kaç metre olmalıdır diye sorun.

Polarize pasif 3D gözlükleri tercih edin. Aktif veya kırmızı mavi anaglif gözlükler bu iş için uygun değildir. kırmızı mavi anaglif gözlükler ile bu işi yapanlar kendilerini daha doğrusu çocukları kandırmaktadırlar. Kesinlikle sistemi denemeden para ödemeyin. Kırmızı mavi uyumlu sistemde 3D sistemdir ve satıcılar 3D sistem veriyorum diye size kırmızı mavi gözlükler ve buna göre projeksiyon verebilirler. Kesinlikle bunu sorgulayın. Aktif sistemler ise kalitelidir ancak gözlükler çok pahalı olduğundan ve bu gözlükler zamanla kırılacağından uzun vadede kar marjınız düşecektir.

Söylediklerim tavsiye niteliğindedir, Son nihai karar tabiki sizindir,
    yıllardır görüntüleme teknolojilerine özellikle 3D konusuna merak saldığımdan çevremdekiler tarafından danışılan konumuna getirildim :)
    bilgi paylaştıkça çoğalır mantığı ile bildiklerimi forumdaşlarla paylaşmaya çalışıyorum,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 11 Eylül 2013; 22:57:19 >

• Peki bu projeden yapılan kazancın vergisi ne oluyor? Ödeniyor mu? Devletin bu projelerden haberi var mı? Yukarıda IFAMLA sitesine yönlendiren bir arkadaşın dediği gibi, bunları yapan kişilerin ellerinde lisansı bulunuyor mu?
  • Bildiğim kadarı ile toplanan paranın yarısı okula bağış olarak kalıyor, yarısı da bizimkilere kalıyor.
    vergi vermek yada vermemek bu işi yapanların elinde ve devletin bu konuda kontrol mekanizması yok diye biliyorum. tabiki en doğrusu vergi mükellefi olup yıl sonunda gelir beyan edip vergi verilmesi olacaktır. bu konularıda muhasebeciler ile konuşmak gerekir,

bu işi yapanların elinde lisans olması gerekiyor, Ülkemizde il bazında gösterim anlaşması yapan firmalar var, Arayıp konuşulursa daha sağlıklı olacaktır.
    bildiğim kadarı ile yurtdışı stüdyolardan filmleriin türkiye genelinde gösterim hakkına sahip olan firmalar il bazında gösterim anlaşması yapıyor. dolayısı ile bu işi yapanların elinde lisans sahibi firma ile yapılmış bir gösterim anlaşması/sözleşmesi olması gerekiyor.
    tabi şunuda biliyorum ki bu işi hiç lisans almadan yapanlarda var,
  • Arkadaşlar çok fazla soru gelmiş. Hepsinin içeriği beş aşağı beş yukarı aynı olduğundan konuya açıklık getireyim.

Bir çok arkadaşın 3D sistemler konusunda aklı karışmış; ve genel olarak gelen soruların cevabı şu şekildedir.

Anaglif ve Yeni Nesil Pasif Polarize 3D sistem arasında fark nedir?

Anaglif; renkli gözlüklerle yapılan çoooook eskiden kalma bir 3D görüntüleme yöntemidir. Bu sistemi bırakın okulda gösterimini yapmayı; yıl 2013 de yakınından bile geçmenize gerek yoktur. Anaglif sistemle bugünün çocuklarına gösterim yapmaya kalkarsanız; onlar da size kapıyı gösterir

Kısacası anaglif 3D sistemi unutun! (Bu arada anaglif sistem hangisi oluyor gibi bir soru da gelmişti; anaglif 3D renkli gözlüklerle yapılandır. Renkli gözlük kullanılıyorsa; bilin ki eski nesil bir sistem ve eski nesil 3d film seyrediyorsunuz)

Gelelim yeni nesil 3D toplu gösterim sistemlerine....

Yeni nesil pasif polarize 3D görüntüleme sistemi ise; günümüzün sinemalarında kullanılan, aynı zamanda okulda 3D sinemada kullanılması gereken teknolojidir.

Bu görüntüleme teknolojisi 2 şekilde yapılabilir.

1) Tek projeksiyonlu 3D Modülatörlü Pasif Polarize 3D Sistemi

veya

2) Çift projeksiyonlu pasif polarize 3D sistemi

Her iki sistemin ortak yanı; görüntüyü polarize ederek; Pasif Polarize gözlüklerle büyük izleyici kitlelerine seyrettirme imkanı tanımasıdır. Yani Okulda 3D Sinema için kullanılması gereken sistem bunlardır. Her iki sistemde mutlaka 3D gümüş perde kullanılmalıdır.

Fakat bu iki sistem arasında tercih yapmanız gerekirse bilmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Tek Projeksiyonlu 3D Modülatörlü Pasif Polarize sisteminde tüm 3D işlem otomatik olarak 3D modülatör tarafından gerçekleştirildiği için; kullanımı kolay ve 3D etkisi çok yüksektir. En kaliteli pasif 3D sistemidir.

Çift projeksiyonlu sistemde; 2 adet projeksiyon cihazının; görüntülerinin paralaxlarını ayarlama işini bizzat her bir gösterimde tekrar kendiniz elllerinizin marifetini kullanarak yapmanız gerekmekte olduğu için a) zahmetlidir b) 3D etkisi daha düşüktür.

Çift projeksiyonlu sistemlerin en büyük dezavantajı; ghosting efektini maalesef yok edemeyerek; özellikle yüksek pop out 3d görüntülerde çift görüntü etkisi yaratmasıdır.

Belediye, oteller gibi kurumlarda sabit bir şekilde kurulumu yapılacaksa; çift projeksiyonlu 3D sistem tercih edilebilir. Ancak "okulda 3D sinema" gibi gezgin bir çalışma şeklinde.... her gösteride tekrar ellerinizle ayarlama yapma zorunluluğuna katlanmak gereksiz zahmetlidir. Okulda 3D sinemada tercih etmeniz gereken sistem tek projeksiyonlu 3d modülatörlü pasif polarize sistemdir.

Aktif ve Pasif 3D sistem arasındaki fark nedir?

Hem "aktif" hem de "pasif" yeni nesil 3D sistemlerdir.

Ancak aktif 3D sistemler toplu izleyici gruplarına seyrettirilmesi pek tercih edilmez. Bunun en önemli sebebi gözlüklerin yüksek maliyetidir. Bu nedenle; toplu izleyici kitlelerinin var olacağı 3D gösterimlerinde pasif 3D sistem kullanılır.

Özetleyecek olursam;

Okulda 3D Gösterimler yapacaksanız;

1. Yeni nesil sistem kullanmalısınız

2. Yeni nesil sistemler aktif ve pasif olarak ikiye ayrılır, fakat izleyici kitlesi çok olan 3d gösterimlerinde pasif 3D sistem tercih edilir,çünkü aktif gözlüklerin maliyeti yüksektir.

3.Pasif 3D sistemler de ikiye ayrılır. Tek projeksiyonlu 3D modülatörlü pasif polarize sistem kullanımı kolay ve 3D performansı en yüksek sistemdir. Gezgin kullanım şartları için tercih edilesi sistemdir. Çift projeksiyonlu pasif sistem; bir kereye mahsus ince ayar yapılarak kurulumu yapılacak mekanlar için uygundur, ancak okulda 3D sinema gibi devamlı kurulum yapılması gereken bir iş için pek tercih edilesi değildir.

Umarım cevaplar yardımcı olur....

• takip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mastercodex -- 13 Kasım 2013; 16:35:44 >
  • Hiçbir kar amacı olmadan yazılan ve uygunsuz,kurallara aykırı cümleler olmayan yorumum kaldırılmış. Hiçbir sebepte gösterilmemiş ,nedenini öğrenmek istiyorum.
  • revelyon kullanıcısına yanıt
    Bende şaşırdım neden kaldırılmış diye ama şikayet olmasa kaldırılmazdı.Menüde şikayet et diye bir seçenek var.Herhalde sizin yazdıklarınız bazılarının işine gelmemiş olabilir.Donanım haber forum yetkilisine danışarak mutlaka gerekli bilgiyi alınız. Bu konuda sonuna kadar sizi destekliyorum.
  • Okullarda gösterilen hologram ve 3d sinema filmlerine nereden ulaşabiliriz?Satın almak istiyorum.Hangi adresleri önerirsiniz?
  • sprhawk S kullanıcısına yanıt
    Bu konuda Tedev Mühendislik benim bildiğim öne çıkan firmadır.

Film lisansları veya hologram video lisansları gibi telif hakları ile korunan içerikleri aldıktan sonra başınıza iş gelmemesi açısından aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz. Geçen sene illegalcilerin tuzağına düşüp başı yanan kişiler bizlerin de iş yapma ortamına gölge düşürmektedir; bu nedenle aşağıdaki bilgilendirmeyi yapıyorum.

İhtiyacınız olan şey film gösterim lisansı ise;

1. Alacağınız yerin gerçekten firma olup olmadığını sorgulayınız
    (Burada devletin sunduğu imkanlar kuallanın:
    Örneğin ticaret odası kaydını sorgulamak için:http://www.ito.org.tr/wps/portal/bilgi-bankasi/detay/?page=fb/sk/tug&prmPageId=BM1.1.3&initView=true adresine girin ve firmanın ticari ünvanını teyit edin... adres bilgilerini kıyaslayın vs.)
    Ayrıca ticaret sicil gazetesinde de sorgu yapabilirsiniz;http://www.ticaretsicilgazetesi.gov.tr/sorgu_acik.php
    2. Filmin Kültür bakanlığı belgesinin olduğundan emin olun
    3. Filmin gerçekten size verilen ismi ile Türkiye'ye giriş yaptığı resmi isminin birebir aynı olduğundan emin olunuz.
    3. Kültür bakanlığı belgesinde stüdyonun adı yazar; eğer gerçekten lisanslama yetkisi ilgili firmada ise; zaten stüdyo veya film dağıtım şirketini arayıp sorgulamanıza izin verecektir. Bu adımı da gerçekleştirdiğiniz takdirde gönül rahatlığı işe koyulabilirsiniz.

Yukarıda saydığım yolu izlerseniz; geçen sene olduğu gibi başınızı yakmadan doğru adreslerden gerçek lisanslı filmleri temin edebilirsiniz.

Bu konuda hala daha soruları olanlar varsa bana ulaşabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gagafan -- 5 Mart 2015; 23:49:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sprhawk

Okullarda gösterilen hologram ve 3d sinema filmlerine nereden ulaşabiliriz?Satın almak istiyorum.Hangi adresleri önerirsiniz?

Merhaba Arkadaşım,

Piyasadaki 3D film ve hologram konusunda size kesinlikle Tedev Mühendisliği tavsiye ederim. @gagafan arkadaşımızın da bahsettiği gibi sonradan pişman olmamak ve kanuni yaptırımlara mağruz kalmamak için işin ilk başında sağlam temeller kurmak gerekiyor.
  • Merhaba arkadaşlar, okulda kullanım için taşınabilen, lamba ömrü uzun olan, sınıf ortamında kullanabileceğim bir projeksiyon cihazı arıyorum. Forumda ki arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • akkeskin2 A kullanıcısına yanıt
    Google da Led aydınlatmalı projeksiyonları araştırırsanız birçok seçenek bulacağınıza eminim.Böylece uzun bir lamba ömrüne sahip olursunuz.Ayrıca Promacto Pro X10 modelli cihazıda inceleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

quote:

Orijinalden alıntı: sprhawk

Okullarda gösterilen hologram ve 3d sinema filmlerine nereden ulaşabiliriz?Satın almak istiyorum.Hangi adresleri önerirsiniz?

Merhaba Arkadaşım,

Piyasadaki 3D film ve hologram konusunda size kesinlikle Tedev Mühendisliği tavsiye ederim. @gagafan arkadaşımızın da bahsettiği gibi sonradan pişman olmamak ve kanuni yaptırımlara mağruz kalmamak için işin ilk başında sağlam temeller kurmak gerekiyor.

Merhaba.Okulda 3d ve hologram olarak kullanabileceğim en iyi görüntüyü alabileceğim 3d projeksiyon cihazı ne önerirsiniz?Birde her iki pakette de en iyi ve en kaliteli görüntüyü alabileceğim projeksiyon perdesi ne önerirsiniz?

• quote:

Google da Led aydınlatmalı projeksiyonları araştırırsanız birçok seçenek bulacağınıza eminim.Böylece uzun bir lamba ömrüne sahip olursunuz.Ayrıca Promacto Pro X10 modelli cihazıda inceleyebilirsiniz.

Teşekkürler Mastercodex bahsettiğin cihazı inceledim hoşumada gitti aslında ama sınıf ortamında kullanırken sıkıntı yaşar mıyım o endişem var.
  • akkeskin2 A kullanıcısına yanıt
    Cihazın ansilümen değeri biraz düşük olduğu için sınıf ortamını biraz karartman gerekebilir ama taşınabilirlik ve fonksiyonları bakımından süper bir cihazdır.
  • quote:

Cihazın ansilümen değeri biraz düşük olduğu için sınıf ortamını biraz karartman gerekebilir ama taşınabilirlik ve fonksiyonları bakımından süper bir cihazdır.

Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Bugün okul yönetimiyle de konuştum almaya karar verdim. Umarım pişman olmayız
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.