2019 sınava ilk giriş yılımdı o dönem 122k sıralama yaptım okul birinciliğim de vardı ancak hedef hukuktu bu sıralamayla hele ki okul birinciliği kontenjanıyla dahi gelmiyordu. Hukuk için mezun kaldım 2020 de 68k sıralama yaptım devlette yine hukuk gelmiyordu artık çevremdekileri susturmak ve bir okul birincisi olarak mezun olan bendenizin bir yere girmesi gerektiğini söyleyen beni kötü etkileyen bu insanları susturmak için Psikoloji yazıp yerleştim . Beykoz üni psikolojiye tam burslu yerleştim. okullar başladı tabii pandemi dönemi evdeyiz bir yere gittiğimiz yok içimdeki ses susmuyor hukuk aşkım mı alevlendi nedir sınava kırık obp ile bir süre hazırlandım ancak bunun boşa kürek çekmek olduğunu düşündüm eee boşuna da obp yükseltip okul birincisi de olmadım diyerek seneye tam puanım gelsin o zaman girerim diyerek o sene sınava hazırlanmayı askıya aldım. Boş durmayıp bir süre diş hekimliği asistanlığı bir süre de emlakçılık yaptım bu dönemde. tabii rahatım pandemi var daha okul açılmaz online sınavlara girerim sadece tam puanımla da sınava hazırlanırım diye düşünürken okulların açılacağını haberi geldi. Telaş başladı... Antalyadan İstanbula gitmek hem beni hem ailemi maddi açıdan zorlayacaktı ayrıca yks ye hazırlanacaktım üni ile beraber götüremem istanbul gibi bir şehirde diye düşünürken aydında üni kazanmış arkadaşımla aydına yerleşip yatay geçişle psikoloji olmayacağı için (puandan ötürü) aydın pdr ye yatay geçiş yapmayı düşündüm çünkü kyk bursu alıyorum bir yandan kesilmesin istiyorum. Bir yandan da üniyi bir kenara bırakıp okulu dondurup burs da kesiliyorsa kesilsin kafamı sadece yksye vereyim en azından antalyada hukuk kazanır bursun kesilmesi de etkilemez diye düşünüyorum anlayacağınız kafamda çok fikir var ama bir sonuca varamıyorum önerilerinize açığım efenim. |
Bildirim