Şimdi Ara

OKUMADAN SERVİSE GİTMEYİN-TÜM FORD ARAÇLAR BAKIM(FİYAT-SERVİS-HİZMET) REHBERİ (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
674
Cevap
32
Favori
514.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen hafta 2007 dizel focus aracımı gebze naz-er ford servisine götürdüm,aracın sağ arka camda ön-arka çıtaları ve ön cam alt ızgarasını çıtası yerinden kalmıştı,bide sağ ön camdan arada tıkırtı geliyordu,usta çıtalara baktı,bunlar yapıştırılacak dedi sağ cam içinde deneme sürüşüne çıkalım dedi,sürüşte cam tık demedi,hatta usta çok bozuk yollara girdi açtı-kapadı camı ama ses çıkmayınca,cam kalsın şimdilik gerek yok dedi,serviste araç yaklaşık 3 saat kadar kaldı,toplamda 50 lira aldılar,bide içini dışını güzelce temizlemişler,ilk seferde memnun kaldım,
    ama telefonla bilgi vermede çok başarısızlar ,bi türlü gerekli kişleri bulup bilgi veremiyorlar,yüz yüze konuşmanızı tavsiye ederim.

• teşekkürler herkese..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinogretmen

teşekkürler herkese..

Hocam, hani siz de öğretmensiniz ya, kusura bakmazsanız ve hoş görürseniz, siz de öğrencilerinize sorarsınız hani ; "okuduğundan ne anladın, anlat bakalım" diye...

Zira aracınız Fiat Fiorino, burası ise Ford...

• Tur otoda kampanya varmış eylül sonuna kadar, bakımlarda kdv bizden.. garanti kapsamında son bakımım ocakta.. eylül sonunda bakımımı yaptırsam sıkıntı olur mu.. kilometre limiti de dolmadı..
  • Fikri olan yok mu arkadaşlar..
  • yuzde 18 indirim diyor.. fena oran değil servis için zorunluysanız bir de yetkili servise..tecrübesi olan yokmudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

17 Temmuz 2009 itibariyle Ford marka araçların bakım periyotları ve bakım ücretleri...

Fotoğraf; İzmir - Çetaş'da çekilmiştir.

OKUMADAN SERVİSE GİTMEYİN-TÜM FORD ARAÇLAR BAKIM(FİYAT-SERVİS-HİZMET) REHBERİ

edit: Bilgisayarınıza indirip daha yakından inceleyebilirsiniz...

burda focus dizel 15000 bakım 198 yazıyor ben izmit es otoda 390 küsür dediler koç çalışanı indirim 350 tl verdim bu kadar fark neden

• Ford Fiesta 1.4 tdci , km'si 9000'de 1 senesi doldu. Yıllık bakım için Tur Oto'ya götürdüm birkaç gün önce

işçilik 61 tl
    filtre komple (yag) 6 tl
    filtre hava (eleman) 14 tl
    5w30 motor yağ (4 litre sanırım) 62 tl
    balata temizleyicisi 6 tl
    boşaltma tapası + conta 12 tl

%10 parça ve işçilik indirimi ile kdv hariç 145 tl , kdv (%18) dahil 170 tl tuttu.
  • Arkadaşlar benim aracım ford tourneo connet aracım 90 binlik bakımı gelmek üzere aracım şuan 87binde 90 binlik bakımı değişeni sadece trigel kayışını biliyorum diğer değişine ne olduğunu b ilen varsa yardımcı olursanız sevinirim
  • arkadaşlar 2009 tdci focusumu 15000km bakımına götürdüm kocaeli esotoya 357,01 tl tuttu burdaki yazıları okuyunca çok ödedim gibi geldi faturadki bilgileri paylaşıyorum bu filtre komple ne oluyor
    motor yağı 76tl
    15000bakım 50 tl
    filtre yağ 22,68tl
    eleman filtre 26,91tl
    filtre komple 99,67tl
    filtre polen 44,27tl
    fren test 8,47tl
    fren balata temizleyici 5,67tl
    camsuyu 2,50tl
    toplam 390,63tl
    paro kartindirim 33,62tl
    fatura 357,01tl

sizce gidip itiraz etmelimiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: vakitsiz61

Merhaba,

Bence hiç zahmet etmeyin, o para sizden çıktıktan sonra servislerden asla alamazsınız. Ta en başından pazarlığınızı yapmanız, eğer anlaşmadıysanız da orada yaptırmamanız gerekirdi.

Ford servisleri, serbest çalışıyorlar, benim fotoğrafta koyduğum fiyatların da fix fiyatlar olduğunu zannetmeyin, 193 TL gördüğünüz fiyatı sıkı bir pazarlıkla 120 TL'ye dahi düşürmeniz mümkün. "Peki neden, orada farklı burada farklı bir fiyat" derseniz, araç satış fiyatlarında dahi birbirine en yakın iki şehir arasında çok büyük farklar var iken (bunu da size anlatabilirim dilerseniz) servis fiyatlarındaki farklılık gayet normal.

Yapmanız gerekeni söyleyeyim: bir dahaki servis zamanı geldiğinde lütfen telefonla size en yakın Ford yetkili servislerini arayarak fiyat alın, hatta yakınınızda bulunan Adapazarı ve Yalova'yı dahi arayın, gidiş geliş yakıt ücretini de dahil ederek size en hesaplı neresi geliyorsa oraya gidin. Ödediğiniz servis ücretiyle ilgili yapabileceğiniz hiç bir şey yok, bundan sonrakilere dikkat edin. Faturadaki kalem kalem ücretlerin de hiç bir manası yok, size ilk verilen fiyatla son verilen fiyat arasında nelerde indirim yapılmış olabilir sizce? Bence hiç bir indirim yok; size 350 dedilerse olmayan bir ürünü dahi faturaya ilave edip 350 rakamını tutturmaya çalışabilirler, ama 120 dedilerse de kullandıkları bir ürünü dahi faturaya dahil etmezler. Siz toplam rakamda anlaşın, gerisi kolay.

Umarım anlatabilmişimdir.

quote:

burda focus dizel 15000 bakım 198 yazıyor ben izmit es otoda 390 küsür dediler koç çalışanı indirim 350 tl verdim bu kadar fark neden

Serbest piyasa ekonomisi

• Bakım için telefonda fiyat alınca da komik şeyler olabiliyor. Bakımdan önce servisi aradığımda ortalama 300 - 330 tutar dediler. Neyse dedim, garanti olayı için katlanacağız mecburen, götürdüm servise 170 lira fiyat çıktı. Değişik bir satış-pazarlama yöntemi sanırım:)
  • quote:

quote:

Merhaba,

Bence hiç zahmet etmeyin, o para sizden çıktıktan sonra servislerden asla alamazsınız. Ta en başından pazarlığınızı yapmanız, eğer anlaşmadıysanız da orada yaptırmamanız gerekirdi.

Ford servisleri, serbest çalışıyorlar, benim fotoğrafta koyduğum fiyatların da fix fiyatlar olduğunu zannetmeyin, 193 TL gördüğünüz fiyatı sıkı bir pazarlıkla 120 TL'ye dahi düşürmeniz mümkün. "Peki neden, orada farklı burada farklı bir fiyat" derseniz, araç satış fiyatlarında dahi birbirine en yakın iki şehir arasında çok büyük farklar var iken (bunu da size anlatabilirim dilerseniz) servis fiyatlarındaki farklılık gayet normal.

Yapmanız gerekeni söyleyeyim: bir dahaki servis zamanı geldiğinde lütfen telefonla size en yakın Ford yetkili servislerini arayarak fiyat alın, hatta yakınınızda bulunan Adapazarı ve Yalova'yı dahi arayın, gidiş geliş yakıt ücretini de dahil ederek size en hesaplı neresi geliyorsa oraya gidin. Ödediğiniz servis ücretiyle ilgili yapabileceğiniz hiç bir şey yok, bundan sonrakilere dikkat edin. Faturadaki kalem kalem ücretlerin de hiç bir manası yok, size ilk verilen fiyatla son verilen fiyat arasında nelerde indirim yapılmış olabilir sizce? Bence hiç bir indirim yok; size 350 dedilerse olmayan bir ürünü dahi faturaya ilave edip 350 rakamını tutturmaya çalışabilirler, ama 120 dedilerse de kullandıkları bir ürünü dahi faturaya dahil etmezler. Siz toplam rakamda anlaşın, gerisi kolay.

quote:

Serbest piyasa ekonomisi

DARISI 30000KM YE artık

• quote:

Orijinalden alıntı: mtf80

Bakım için telefonda fiyat alınca da komik şeyler olabiliyor. Bakımdan önce servisi aradığımda ortalama 300 - 330 tutar dediler. Neyse dedim, garanti olayı için katlanacağız mecburen, götürdüm servise 170 lira fiyat çıktı. Değişik bir satış-pazarlama yöntemi sanırım:)

Aracınızın modelini yazmamışsınız.

Önceki sayfalarda ben de izlenimlerimi yazdım, farklı illerde 350 TL civarında verilen bakım için bendeniz de 150 TL fiyat ödemiştim. Bana da telefonla 165 TL demişlerdi.

Kendilerine göre haklı sebepleri var; müşteriyi kaçırmamak gibi. Kaybettikleri mi fazla, kazandıkları mı derseniz; araç satış adetleri ve halen herkesin de yetkili servisi tercih etmesi, pek de kaybetmediklerini gösteriyor. Bize de zeki olmak, onları kullanmak düşüyor. Forum'lar da bunun için var ya zaten.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

quote:

Serbest piyasa ekonomisi

DARISI 30000KM YE artık

Arkadaşım boşuna üzülme.O yazdığın parçalar değiştiği takdirde bakım ücreti tüm yetkili servislerde aynı.Bazıları bakım fiyatını verirken kelime oyunu yapıyor bana en ucuz fiyatı veren servise nelerin değişeceğini sorduğumda yakıt filtresini 30000 bakımında saymadı onun fiyatı 100 tl.Benim bakım yaptırdığım yer tanıdığım .Bütün indirimlerle 280 e yaptırdım faturaya bakınca polen filtresi yazmadığını gördüm bu km de değişmiyoruz dediler 40 tl ekledinmi seninkiyle aynı fiyat.Özel servislerle karşılaştırmak yanlış olur.

• DARISI 30000KM YE artık

Arkadaşım boşuna üzülme.O yazdığın parçalar değiştiği takdirde bakım ücreti tüm yetkili servislerde aynı.Bazıları bakım fiyatını verirken kelime oyunu yapıyor bana en ucuz fiyatı veren servise nelerin değişeceğini sorduğumda yakıt filtresini 30000 bakımında saymadı onun fiyatı 100 tl.Benim bakım yaptırdığım yer tanıdığım .Bütün indirimlerle 280 e yaptırdım faturaya bakınca polen filtresi yazmadığını gördüm bu km de değişmiyoruz dediler 40 tl ekledinmi seninkiyle aynı fiyat.Özel servislerle karşılaştırmak yanlış olur.

Dostum servislerin bakımlarda değistirdikleri parçaları iyi incelersen fiyat farkının neden kaynakladığını daha iyi göreceksin.Bazıları ucuza mal olsun diye mazot filtresi,polen filtresi fren hidroliği gibi değismesi gerkenleri değiştirmiyor .Bu benımde basıma geldi 3 ayrı servıse tel actım 3 ayrı fiyat aldım.Am fiyatı yüksek gibi olan servislerin bakımları daha iyi emin ol

• quote:

Orijinalden alıntı: karaşahin_2008

quote:

Orijinalden alıntı: motoroil

Dostum servislerin bakımlarda değistirdikleri parçaları iyi incelersen fiyat farkının neden kaynakladığını daha iyi göreceksin.Bazıları ucuza mal olsun diye mazot filtresi,polen filtresi fren hidroliği gibi değismesi gerkenleri değiştirmiyor .Bu benımde basıma geldi 3 ayrı servıse tel actım 3 ayrı fiyat aldım.Am fiyatı yüksek gibi olan servislerin bakımları daha iyi emin ol

Arkadaşlar, lütfen insanları yanlış yönlendirmeyiniz, en azından şu 4 sayfayı baştan itibaren inceledikten sonra yorum yapınız.

Sanayideki herhangi bir servisten, Hasan Usta'nın veya Süleyman Usta'nın yerinden bahsetmiyoruz. Adı üstünde bunların hepsi "YETKİLİ SERVİS". Hepsi de hem Ford marka araçlar satıyor, hem de aynı marka araçların servis hizmetlerini veriyor. Kurallara uyulmadığı ve servis prosedürüne uyulmadığı takdirde, nelerle karşılaşacaklarını, sizden benden daha iyi biliyorlar. Fiyat farklılıklarını lütfen görmeden bilmeden kendinize göre yorum yapmayınız.

Polen filtresinden başlayalım önce; mesela Connect'e fabrika çıkışlı olarak hiç Polen Filtresi takılmaz, servis için gittiğiniz zaman da illa takılacak diye bir kural da yoktur, siz isterseniz taktırabilir, isterseniz taktırmayabilirsiniz. Yine Connect için söyleyeyim; mazot filtresi hep 30.000 ve benzeri km'lerde değişir, ama 15.000 ve benzeri km'lerde değişmez. O nedenle siz 45.000 km'de gittiğinizde, siz talep etmediğiniz takdirde mazot filtresinin değiştirilmesine gitmezler, prosedürlerinde de böyle bir şey yoktur. 3. sayfada; İzmir ve yakın illerdeki yetkili servislerden aldığım Connect'in 30.000 bakım fiyatlarını yazdım, lütfen dikkat ediniz. Bazısı 270 diyorken, bir diğeri 380 diyor, ben ise yine Ford Yetkili Servisi olan Çetaş'da 200 TL'ye yaptırdım. Sizce 380 TL fiyat veren yerden farklı olarak benim aracıma ne yapılmadı, ne eksik tutuldu, bence hiç bir şey. Ayrıntılarını yazdım, lütfen okuyunuz. Peki 380 TL fiyat veren, 200 TL'ye yapan servisten farklı olarak ne yapıyor, aracın üzerine bal döküp yalıyor mu, yoksa orijinal parça mı kullanmıyor? Herhangi bir yetkili servisin orijinal parça kullanmaması, o servisin tamamen kapatılmasına ve yüklü miktarda cezalar almasına kadar giden bir süreç gerektiriyorken, buradaki farklılık nereden geliyor o zaman?

Aynen tekrar yazıyorum: Serbest Piyasa Ekonomisi.

Aracınızın bakım zamanı geldiğinde, size en yakın en az 5 yetkili servisi telefonla arayıp bilgi alın ve bizzat kendiniz sorun bakalım, aradaki fiyat farklılıklarının nedenini, size ne diyecekler? Bakın yukarda bizzat belgesini koydum, İzmir-Çetaş'taki bakım servis ücretlerini yazmışlar, ama Sakarya'daki arkadaş oradaki fiyatlardan çok farklı bir fiyata yaptırmış, sizce neden? Çetaş üç kağıtçılık mı yapıyor, yoksa müşteri kazanmak için kârından fedakarlık edip fiyat mı kırıyor? Ayrıca Çetaş'ta yapılan hizmetle Sakarya'da yapılan hizmet çok mu farklı ya da eksik mi parça kullanıyorlar?

Olayları lütfen doğru yorumlayıp, insanları da doğru bilgilendirelim. Bizzat yaşadıklarımı yazdım ben.

• geliyor bizim 30000 de..

BAKIM of CONNECT Episode:2
    ----- The 30000 ------

bakalım nolcek..
  • forf focus hb 2000 model 85.000de 90.000 bakımı bize kaça patlayacak ortalam olarak ve neler değişecek?? bunları tek tek sade olarak yanıtlayabilecek bi arkadaş varsa makbule geçer ilk arabam sonuçta 1 aylık.
  • 2009 Focus TDCI aracımın 15000km bakımı geldi. İlk bakım için telefonla aradığım servisler yakıt filtresi değiştirmeyeceklerini bazıları ise mutlaka değiştireceklerini söylediler. Fiyat olarak da 198-310TL arasında değişen bakım ücretleri söylediler. Bu arada da polen filtresi değiştirmeyeceklerini bildirdiler. Fiyatlar nasıl? Neden yetkili servisler bu kadar oynak fiyat veriyorlar. Yoksa serbest piyasa mantığı ile müşteriyi başka servislere kaptırmamak mı var?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.