Şimdi Ara

OKUMADAN SERVİSE GİTMEYİN-TÜM FORD ARAÇLAR BAKIM(FİYAT-SERVİS-HİZMET) REHBERİ (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
674
Cevap
32
Favori
514.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben connect için sormuştum ama sorduğum diğer soruyla karıştırıp, c-max için yanıtladılar; C_max için triger değişimi: 4 yıl veya 135.000 km imiş..
  • 2010 Focus benzinli 4. yıl bakımı(özel serviste)

Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 4lt.......70TL
    Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 1lt.......20TL(araç 4.1 lt yağ aldığı için)
    Ford orijinal hava fitresi...................................40TL(yetkili serviste 65TL)
    Ford orijinal yağ filtresi....................................20TL(yetkili serviste 30TL)
    İşçilik............................................................10TL
    TOPLAM.........................................................160TL

Yetkili servise gitseydim 300-350 TL gibi çıkacaktı. Ayrıca bizim burdaki yetkili servisin kullandığı yağ Total varil yağ.
  • herkese merhaba.

2007 model ford fiesta sahibiyim. frene bastigim zaman direksiyon titreme yapiyor. muhtemelen fren disklerinde egirilik var. istanbul avrupa yakasinda bildiginiz iyi bir servis ya da usta var midir bu konuda bilgili? yetkili servise hic ugramayi dusunmuyorum
  • arkaşlar merhaba cok acil yardımınıza ihtiyacım var. 2006 seat leon staylance 100000 km de değişen boya yok,lovata tüplü,rengi kırmızı masrafsız bir araçmış ankaradan adıyamana almaya gidicem salı günü fiyatı 28.000 ama araç hakkında hiçbir fikrim yok. Diğer seçeneğimde ford focus 2006 model ghia hatcback benzinli 70000 kmde hatasız, kırmızı ve cok temiz bakılmış fiyatı 29000 lira araç ankarada ikisi arasında kaldım. 2. el piyasasını düşününce fokus ağırlıklı olarak kafama yerleşsede fiyat biraz cok gibi geldi.
  • merhabalar ford focus (2011 model) 1.6 benzinli otomatik aracımın 3. yılı mart ayında doluyor. şu an araç 16000km de. yıllık bakımı yetkili serviste yaptırmak istemiyorum, antalya oto sanayide focus bakımı yapabilecek güvenilir ustalar var mı? yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    teşekkürler...

bu arada aracın son bakımı tam 1 sene önce 12000km'deyken yetkili serviste yapılmış (7 şubat 2013):

hava filtre 42tl
    yağ filtre 20tl
    motor yağı 100tl
    n filtre 65tl (bilmiyorum)
    ateşleme bujisi 18tl
    karter yağı boşaltma 5tl
    30000km bakımı 1.6 duratec 16V 65tl (bu nedir acaba 30000km?)

toplam 322tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubica007

Garanti icin 1 yil veya 15bin km hangisi once gelirse servise gitmelisiniz. Trafiğe cikiş tarihinizi dikkate alabilirsiniz. Cok uzun bi sure yok arada. Ama kesin bilgi icin yetkili servise sorun derim.Bu arada arac sifir oldugundan ilk 1.000 km geldiginizde servise ugramadinizmi?

Arkadaşlar sıfır araçta ilk 1000 km dolunca servisemi gidilir hiç duymamıştım, öyle ise ne amaçla gidilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: parodist

quote:

Orijinalden alıntı: kubica007

Garanti icin 1 yil veya 15bin km hangisi once gelirse servise gitmelisiniz. Trafiğe cikiş tarihinizi dikkate alabilirsiniz. Cok uzun bi sure yok arada. Ama kesin bilgi icin yetkili servise sorun derim.Bu arada arac sifir oldugundan ilk 1.000 km geldiginizde servise ugramadinizmi?

Arkadaşlar sıfır araçta ilk 1000 km dolunca servisemi gidilir hiç duymamıştım, öyle ise ne amaçla gidilir?

Bende yeni araç aldım 2013. 2500 km oldu Bayi bana 1000 km de gel demediler ya da ben unuttum. Çevremden de gitmen gerekir dediler ben gittim ama böyle bir şeye gerek yok
    dediler.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Ford Fiesta 2011 model aracımı 60.000KM bakımına götüreceğim.
    Hangi parçaların değişmesi gerekiyor acaba?
    Bir de İstanbul Avrupa yakasında güvenilir Ford özel servis tavsiye edebilirmisiniz?
    Yetkili servislerden biri 640TL dedi bir ise 720TL dedi.
  • Arkadaşlar merhaba 2012 fiesta 1.4 tdci aracımı 30 bin dolmadı fakat 2. Yıl olduğu için bakıma sokacam. Aydoğanları aradım 700-750 tl gibi bi rakam tutar dedi biraz fazla yüksek geldi, annemin golf 6 sı 2 ay önce 500 tl ye çıktı 2. bakımdan, B sınıf araç napıyolar arabaya çok merak ediyorum.

EDIT : Başka bi şehir de aradım aldığım şehirdeki bayiyi 425 tl çekti, 300 tl mazotla gidip gelecem sinirimi bozdular bunlara vereceğime mazota veririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 3 Mart 2014; 14:33:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimdeki fiestayy satyp bir daha ford un kapysyndan geçmeyece?im golf 6 nyn bile 30 bin bakymy 500 tl ye bakylyrken, yok rot ayaryydy 2 yyla bir motor temizlenmesiydi parçalardy 740 tl tutuyor sanki bana d synyf araca biniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 4 Mart 2014; 11:42:35 >
  • istanbul da anadolu yakasında mı ikamet ediyorsunuz neredesiniz siz? musluoğlu yetkili servisden teklif alın isterseniz.
  • parodist P kullanıcısına yanıt
    Guvenlik icin bilgisayara baglayip hata kodu vs bakiliyor sanirim. Ben gittim alirken 1000 de gel dediler.öyle bildigimiz bakim gibi degil, filitre degisimi vs yok.

• 06DF006 kullanıcısına yanıt
    Bi sorun olsa cikardi zaten...ustalara baksan ucretli olcaksa her seyi derler ikna icin. Para etmeyen bi seyse önemli degil idare ey böyle derler😊

• Arkadaşlar 2012 model ford fiesta 1.4 titanium dizel aracımın yapmış olduğum bakımlarıyla ilgili bilgi paylaşmak istedim, ben internette bakımdan önce çok araştırma yaptım ama pek bi bilgi bulamadım, ilgilenenlere belki faydası olur.

1) 1. yıl bakımını Aksaray Ford Servisinde 11000km de 16 Mart 2013 günü yaptırdım. Faturayı aşağıda paylaştım 200 tl tuttu.

2) 2. yıl bakımını Şanlıurfa Ford servisinde 21400km de 21 Mart 2014 günü yaptırdım. Faturayı aşağıda paylaştım 538 tl tuttu.
    2. yıl bakımı için Aksaray Fordu aradığımda telefonda 450 tl fiyat verdiler, Gaziantep Ford serviside telefonda 580 tl fiyat verdi. Urfada olduğum için burdan yaptırdım.

OKUMADAN SERVİSE GİTMEYİN-TÜM FORD ARAÇLAR BAKIM(FİYAT-SERVİS-HİZMET) REHBERİ OKUMADAN SERVİSE GİTMEYİN-TÜM FORD ARAÇLAR BAKIM(FİYAT-SERVİS-HİZMET) REHBERİ

• 2012 mondeo 1.6 ecoboost.. 2.yıl / 30bin bakımı ~600 tl tuttu. Ankara, ayaş yolu yetkili servis (ismini unuttum bile). Bakalım ne yaptılar:

-Varilden / tenekeden yağ dolumu / değişimi.
    -Hava filtresi, polen filtresi, yağ filtresi vs. değişimi.. OK.
    -Garantiden bijon somunlarını değiştirmişler (!). Neden değişti hiçbir fikrim yok. Bir tek bu sene zorunlu diye kışlık lastik takılıp söküldü.
    -Fren hidrolik değişimi ya da ilavesi (30bin km'de böyle bir uygulama mı var?, servis danışmanı daha aracı görmeden bunun değişmesi gerektiğini söyledi).
    -Zaten temiz olan aracımı (yeni cilalı yıkama yaptırmıştım) teslim etmeden önce yıkamışlar (sadece dışını). Tam kurulamamışlar ve suyun aktığı bölgelerde kireç lekeleri oluştu (kapılarda, bagajda, camlarda). İnanın, görseniz o servis adına utanırsınız. Yarın tekrar yıkatacağım sayelerinde.
    -08:45'de bakım randevulu gittim, 15:00'da (!!!) servisten ayrıldım (hesaplamaya üşenenler için= +6 saat). Yok rot kontrolu için sıra varmış (buna da aracınızla test sürüşüne çıkıldı, çekme yokmuş dediler, e o zaman rot kontrolü için ne sırası beklemiş aracım!) yok yıkamada sıra varmış.
    Bu kadar saat haliyle acıktım, yemek için Eryaman'a gittim, taksi tutup geldim vs.

Önceki aracım VW Bora idi, 150bin km boyunca yetkili servise gittim (Eskişehir'deki). Bakım sonrası çok sefer doğuş otomotivden memnuniyet anketi yaptılar. Her seferinde inanın memnun da kaldım !
    Ücretler bu kadar yüksek değildi. Ne yaparlarsa/yapacaklarsa bilglendiriyorlardı. Bir gün aracın serviste beklenenden uzun kalması gerekli oldu, Audi A6 ile evime bıraktılar, araç teslimi için de kapıdan gelip aldılar.

Eskişehir ford servisi keza.. Beterin beteri.. Bir ihtimal Ankara daha kurumsaldır diye denedim bu sefer. I-IH.

Araçtan çok memnum, yalnız bu yetkili servis olayı o kadar canımı sıktı ki bu saatte üşenmedim bu kadar yazdım, siz düşünün. Hani marka algımı bile değiştirdi.
    Bunu da ben ettim siz etmeyin: [+1yıl ford güvencesi]. Uzatılmış garantiyi komple bozucam sayelerinde. Bu işin parasında değilim inanın. Gittim rezil oldum, mis gibi hava varken haftasonumun yarısı heba oldu ! Üstüne sinir, gerginlik.

Yahu hatta iş emri kağıdında ''+1yıl güvence önerildi, müşteri kabul etmedi'' gibi birşey yazmışlar. Halt etmişler, zaten var o güvencem ne kabul etmedisi !

Daha fazla uzatmadan bitireyim. Atlattığım iki bakımda kitap yazarım yoksa.. Kimsenin de umrunda değil ben memnun muyum değil miyim, merkezleri de yok galiba. Oto sanayi gibi çalışıyorlar.
    Dilim sürçtü ise, başlığı da kirletti isem affola.

• 2013 16 Nisan trafiğe çıkışlı Focus 3 1.6 Trend X aracımı ilk periyodik bakımı için servise götüreceğim.Fiyatlar hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
  • Merhaba, 2012 model Ford Fiesta 1.4 Dizel Titanyum model aracım 26000 km de ve 2. yıl bakım zamanı gelmiş bulunmaktadır.
    Forumda yazılanları okudum gerçekten çok faydalı bilgiler verilmiş.
    Acaba benim gibi fiesta dizel aracı olupta 2. yıl bakımını yaptıran var mıdır?
    Fiyat ve fatura örneğini paylaşabilir mi detayları ile?
  • Arkadaslar ben yeniyim aranizda benimde cok sorunum var hemde cok focus arac aldim 2001 ambiante sw 5aydir tik yok du gecenlerde devir saatinde oynama oldu stop etme falan oldu kadosana goturdum tamire. tamirci bilgisayara bagladi o arada ne olduysa. tirigerin alt kasnagi gevsemis tirigerde donmeyince sipoplari falan egmis dedi usta yap dedim uc gun surer dedi ok dedim parca fiyati cikardi 800 tl kapak taslama 200 tl iscilikde 300 tl dedi mecbur verdik yapti ama araba isininca stop ediyor hemen vides degistirirken bile stop ediyo neden oldugunu anlamadik tamircide hava akis sensorunden dedi fiyati da 400 tl den basligo simdi onuda alacam da ya ondan degilse 400 tl gidecek bosa guzel bi tamircide yok isten anlayan dustuk kaldik yetkili servis de gaz takili diye servise sokmuyo caresiz kaldim o biri bana isten anlayan bi tamirci onerebilirmi ist. anadolu yakasinda acil yardim

• Arkadaslar ben yeniyim aranizda benimde cok sorunum var hemde cok focus arac aldim 2001 ambiante sw 5aydir tik yok du gecenlerde devir saatinde oynama oldu stop etme falan oldu kadosana goturdum tamire. tamirci bilgisayara bagladi o arada ne olduysa. tirigerin alt kasnagi gevsemis tirigerde donmeyince sipoplari falan egmis dedi usta yap dedim uc gun surer dedi ok dedim parca fiyati cikardi 800 tl kapak taslama 200 tl iscilikde 300 tl dedi mecbur verdik yapti ama araba isininca stop ediyor hemen vides degistirirken bile stop ediyo neden oldugunu anlamadik tamircide hava akis sensorunden dedi fiyati da 400 tl den basligo simdi onuda alacam da ya ondan degilse 400 tl gidecek bosa guzel bi tamircide yok isten anlayan dustuk kaldik yetkili servis de gaz takili diye servise sokmuyo caresiz kaldim o biri bana isten anlayan bi tamirci onerebilirmi ist. anadolu yakasinda acil yardim

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.