Şimdi Ara

Olası Halo: Master Chief Collection Çevirisi İçin Tool Yardımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Takip edenler bilir, yakın bir zamanda koleksiyonun 2.oyunu Combat Evolved Anniversary Edition yayınlandı. Yaklaşık 2.5 yıldır bu koleksiyonun PC platformuna çıkmasını bekliyordum ve gelsin de Türkçe oynayalım diye aklımdan geçiriyordum hep. Şimdi PC platformuna geçme olasılığı gerçekleştiğine göre sırada da oyunu Türkçe oynama olasılığını mümkün kılmak var. Neyse, sadede geleyim en iyisi. Elimde mevcut herhangi bir tool yok. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri var ise çok mutlu olurum. Umarım yardımcı olabilecek birileri vardır. Teşekkür ederim şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KederliLahmacun -- 15 Mart 2020; 16:11:14 >

• Çok güzel olur bu efsanenin pc'ye çıkması şerefine Türkçe oynamak.. Kolaylıklar dilerim şimdiden.
  • Tool konusunda bir bilgim yok fakat oyun Xbox Live bağlantısı istiyor. Bu çeviride/oyuna gömmede engel teşkil eder mi bilmiyorum. Bu dediğim Halo Reach Steam versiyonu için, Combat Evolved'i daha denemedim.

Edit; Master Chief Collection içerisinden oyunlara eriştiğimiz için Xbox Live bağlantısı hepsi için gereklidir.

--

Başka konu altında duygularımızı paylaşmıştık, keşke yama yapılsa. Halo Reach'de nedense sadece ara sahnelerde altyazı var, oyuniçi ve telsiz konuşmalarında yok. O yüzden çevirisi çok uzun sürmeyecektir. Combat Evolved ise ona göre biraz daha uzun sürecektir, konsol sürümlerinde oyuniçi kısmında altyazı olduğu yazılmış. Cortana ile muhabbetler falan da olduğu için çeviri yükü biraz olacaktır.
    donanımhaber forum
    HALO: Master Chief Collection (ÇEVİRİ İSTEK) » Sayfa 2 - 3
    https://forum.donanimhaber.com/halo-master-chief-collection-ceviri-istek--141102979-2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 15 Mart 2020; 20:25:55 >

• Offline mod oynamamiza olanak sağlayan bir seçenek yok mudur acaba?

Edit: Çok büyük sorunlara sebebiyet verebileceğini düşünmüyorum ama yine de tam emin değilim. Xbox Live olayını hesaba katmadım işin aslı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KederliLahmacun -- 15 Mart 2020; 20:29:57 >
  • KederliLahmacun kullanıcısına yanıt
    Şuradan ilerlenebilir belki ileride. Oyunda EAC(Easy Anti Cheat) koruması mevcut ve oyuna girişte bildiğiniz gibi EAC Disabled mode'u seçebiliyoruz. Yanında da modlama ve limitli servisler yazılmış. Belki paketteki bütün oyunlar çıktıktan sonra modlama konusu çözümlenir. Tool durumu da netleştikten sonra oradan ilerlenebilir diye düşünüyorum.
  • Olası Halo: Master Chief Collection Çevirisi İçin Tool Yardımı

Hex ile çevrilebiliyormuş. Türkçe karakter sıkıntısı varmış. Arkadaşın 1 günlük banı kaldığı için ben yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 16 Mart 2020; 10:2:27 >
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Güzel haber. Font konusunda da yardımcı olabilecek birileri varsa eğer başlamamak için bir sebep göremiyorum.
  • KederliLahmacun kullanıcısına yanıt
    quote:

Türkçe karakter destekliyor gibi gözüküyor ancak hexte Türkçe karakterleri tanımıyor. Tanıması için text aracı yapılması lazım.
    araç olmadıgı için tr karakter şimdilik olmaz.
    türkçe karakter değil de karakter sıkıntısı varmıs.
    orijinal ing satırdaki kelime trde geçmemli
    geçmemeli

Durum buymuş.
  • Anladım. Bakalım birkaç yere soruşturayım ilerleme olursa haberdar ederim buradan.
    Hocam hex ile dosyaları nasıl açtığını anlatır mısın ben de bir el atmak istiyorum beceremedim.
  • nilelle N kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

O ekran görüntüsündeki çeviriyi ben yapmadım, deneyen kişinin o dönem uzaklaştırması olduğu için ben paylaşmıştım. Hex gibi biraz çağ dışı kalmış yöntemle uğraşmayın bence, karakter sınırlaması olduğu için uğraşır durursunuz boşuna.
    quickBMS'nin sitesinde bu oyun için script yayınlamışlar denedim ama hata verdi.Bir yolu yok mu bu dosyayı açmanın?
  • nilelle N kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın, bu konularda bilgim yok. Ekran görüntüsü paylaştığım mesajdaki arkadaşa ulaşırsanız yardımcı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.