Yaw beyler sistemin özellikleri şu : Amd xp 2500+ barton Abit AN7 board, twinmos 512*2 cl2,5 400 mhz ram, thermaltake 480 w psu, his 9600 xt vga, şu sistemi bir türlü 2500@3200 stabil çalıştıramadım ayarları 11*200 yapıyorum windows açıyor bir süre sonra genelde program yada oyunlar çalışırken hata verip masaüstüne düşüyor voltaj arttırıyorum yine aynı yok bellek read olamadı yada bazen reset oluyor sonrada "sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diyor" yaw kardeşler allah rızası için buna benzer cihazları kullanan arkadaşlar bana şu ince ayarları anlatırsa sevinirim hele fsb yi 200 değilde 190 falan yapınca hiç açmıyor meret ama amd 2500+ normal ayarlarda hiç sorun yok yaw nerde hata yapıyorum bios ayarlarını tam yapamıyorum galiba bios mod yapmak gerekirmi ?? yaw bunu bana tam olarak anlatana dualar edeceğim
voltaj verdınmı bıraz belki cpu voltaj istiyodur
ilginççç
kardes cıcaklık degerlerini cpu ve kuzey köprüsü olmak sartıyla bi kontrol et bide ne kadar voltaj veriyosun belki verdigin voltaj tam yukte yetmiyordur yani aklıma ilk gelen bunlar ram carpanını 1/1 yapıysoundur umarım sen bu bunları kontrl et olmassa bakarıs kolay gele
quote:
Orjinalden alıntı: NakkaSss
voltaj verdınmı bıraz belki cpu voltaj istiyodur
cpu yada voltaj verdim yine olmadı
TargArts kardeş sıcaklık 200*11 de 50 derece falan kuzey koprusunde ise pasif bakır soğutucu var kuzey koprusunu ölçüyormu alet ?? sistem 30 derece yazıyor ama bu olabilirmi ??? evet çarpan 1/1 ama diğerleri ne işe yarıyor yani 200*11 de fsb 400 mhz oluyor 1/1 de ramlar 400 oluyor değilmi ???
İhtimaller 1. Ramler dual çalışmıyor olabilir. Ama genelde çalışır. 2.Soğutucu ile CPU (ve kuzey köprüsü) arasına kaliteli bir termal macun sürmemiş olabilirsiniz. Kasa havalandırması iyi olmayabilir. 3.2500+ işlemciniz 3200+ olma kapasitesine maalesef sahip olmayabilir. (özellikle son satılanlar) 4.Soğutucunuz stok fandır, yetersiz kalmış olabilir.. Aklıma başka ihtimal gelmiyor Gerçi bunları sizde düşünmüşsünüzdür ya ben yine de bellirteyim dedim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme