Şimdi Ara

Ölü Fiyatına - 2000 TL 64gb 5s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul Renk #Siyah Model #iPhone 5S Kapasite #64 GB İlan Türü #Satılık Apple #Cihaz
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pes ettim, Amerikadan bizzat aldığım, "aman bunları satar uçak parasını çıkartırım" naifliğine düştüğüm telefonları elden çıkartıyorum. 2 tane 64 gb 5s, sıfır, space gray ve silver, jelatini açılmış, kullanılmamış, kayıtsız; ikisi birden toplam 4000 lira. İkisini birden almak şart, İstanbul'da elden teslim tercihim.

Bakalım bu fiyat yüksek diyen kimler çıkacak.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b10y -- 10 Aralık 2013; 21:19:15 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• bu fiyat yüksek

2600 lira app store da faturalı garantili pasaport derdi yok iki tane birden alma derdi yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayer_00

bu fiyat yüksek

2600 lira app store da faturalı garantili pasaport derdi yok iki tane birden alma derdi yok :)

Iki tanesimi 2600

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8888LİVERPOOL8888

quote:

Orijinalden alıntı: slayer_00

bu fiyat yüksek

Iki tanesimi 2600

hayır adet fiyatı
  • İlla 64 gb olsun diyenler için güzel fiyat.. Ama 5s olsun diyenler için değil
  • Yaklaşık 20 yıldır İnternet kullanıcısıyım. 20 yıl önce Türkiye'de İnternet yoktu demeyin, Ankara Çankaya'da gopher'li, ftp'li İnternet erişimi sağlayan bir yer olduğunu bilen bilir. Üniversite yıllarında yoğun BBS kullanmıştım, yıllar geçti, alışkanlıklar değişti, yeni siteler çıktı, Türk arkadaşlara anonim takılacak "forum" türevlerinden uzak kaldım.

Yıllar sonra biraz mecburiyetten bu foruma yolum düştü. Saf gibi kar ederim diye Amerika'dan aldığım telefonları sahibindenkom'da kayıtsız diye satamadığımı öğrendim, Apple Türkiye'de mağaza açtı falan filan, buraya (başka bir) ilan verdim.

Zamanında az troll peşinde koşmadım bu ortamlarda. Herkesi düzeltmeye çalışmak, hatta bazen bizzat tanıdığım adamlarla uzun uzun tartışmalara girmek. Sonra uzaklaştım, duruldum, büyüdüm belki.

Verdiğim ilana üçüşen troller içimdeki "düzeltiyici"yi uyandırdı. Herkesi düzeltmek istiyordum, herkese bir cevap "çakmak". Ama değişmiştim, o kadar dert etmiyordum, ve birilerini ezerek cevap vermek istemiyordum. Ama bu çelişki beni içten içe acıtıyordu.

Biraz zaman sonra daha büyük resmi görebildim. Neticede bir telefon ilanı verdiğimde aslında "fikri" değil "maddi" bir tartışmanın içine girmiştim. Ve insanlar, ben dahil, çıkarcıydı. Herkes, ben dahil, mümkün olduğunca çok para kazanmak istiyordu.

Biraz daha büyük resmi görmek için forumda biraz daha gezmem gerekti. "Baltacılık" diye bir uğraş olduğunu gördüm. Tahminimce bu insanlar, kendileri al sat işleri yapan, satıcıları yıldırarak satışlarını engelleyen, bunu gün boyu uğraş haline getirmiş insanlardı. Bunu görmek için benzer/daha yüksek fiyatlardaki satışların altında "olmayan" yorumları görmek, veya danışıklı bir şekilde "aa iyi fiyat" gibi olan yorumları tespit etmek gerekiyordu.

Belki bu yazdıklarımı foruma yeni birileri okur, biraz fikir sahibi olur, deneyimli olanların bunları zaten bildiğini tahmin ediyorum. Yazdıklarımından üzerine alınacak olan alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: b10y

Yaklaşık 20 yıldır İnternet kullanıcısıyım. 20 yıl önce Türkiye'de İnternet yoktu demeyin, Ankara Çankaya'da gopher'li, ftp'li İnternet erişimi sağlayan bir yer olduğunu bilen bilir. Üniversite yıllarında yoğun BBS kullanmıştım, yıllar geçti, alışkanlıklar değişti, yeni siteler çıktı, Türk arkadaşlara anonim takılacak "forum" türevlerinden uzak kaldım.

Yıllar sonra biraz mecburiyetten bu foruma yolum düştü. Saf gibi kar ederim diye Amerika'dan aldığım telefonları sahibindenkom'da kayıtsız diye satamadığımı öğrendim, Apple Türkiye'de mağaza açtı falan filan, buraya (başka bir) ilan verdim.

Zamanında az troll peşinde koşmadım bu ortamlarda. Herkesi düzeltmeye çalışmak, hatta bazen bizzat tanıdığım adamlarla uzun uzun tartışmalara girmek. Sonra uzaklaştım, duruldum, büyüdüm belki.

Verdiğim ilana üçüşen troller içimdeki "düzeltiyici"yi uyandırdı. Herkesi düzeltmek istiyordum, herkese bir cevap "çakmak". Ama değişmiştim, o kadar dert etmiyordum, ve birilerini ezerek cevap vermek istemiyordum. Ama bu çelişki beni içten içe acıtıyordu.

Biraz zaman sonra daha büyük resmi görebildim. Neticede bir telefon ilanı verdiğimde aslında "fikri" değil "maddi" bir tartışmanın içine girmiştim. Ve insanlar, ben dahil, çıkarcıydı. Herkes, ben dahil, mümkün olduğunca çok para kazanmak istiyordu.

Biraz daha büyük resmi görmek için forumda biraz daha gezmem gerekti. "Baltacılık" diye bir uğraş olduğunu gördüm. Tahminimce bu insanlar, kendileri al sat işleri yapan, satıcıları yıldırarak satışlarını engelleyen, bunu gün boyu uğraş haline getirmiş insanlardı. Bunu görmek için benzer/daha yüksek fiyatlardaki satışların altında "olmayan" yorumları görmek, veya danışıklı bir şekilde "aa iyi fiyat" gibi olan yorumları tespit etmek gerekiyordu.

Belki bu yazdıklarımı foruma yeni birileri okur, biraz fikir sahibi olur, deneyimli olanların bunları zaten bildiğini tahmin ediyorum. Yazdıklarımından üzerine alınacak olan alınabilir.

yazdıklarınızı zevkle okudum ancak herkesi ticari kazanç sağlıyormuş gibi düşünmeyin normal bir kullanıcı 5s almak istyecek hadi diyelim 64 gb olsun istedi 2 tane birden alma şartınız var bu fiyatını 1800 lira bile olsa 3600 lira para eder o yüzden düzeltmeden baltalamadan cok bizimkisi tavsiye tek tek satabilirsiniz ne ala 64 gb isteyen biri alabilir ancak 4000 lira nakit paradan bahsediyoruz hocam ticari bir çıkarı olmayan arkadaşa nasıl satıcaksınız ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IPHONE 6S 16 GB 1000 TL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen o başlığa ''ölücüler'' diye yazıp, alışveriş yapacağın karşındaki insana böyle bir hitapta bulunursan aklı başında olan bir insan o telefonları 500liradan versen yine senden almaz. Herşeyin bir üslubu, adabı var.
  • İçimdeki troll yiyici, lütfen sakin ol, lütfen sakin ol...

• İyi bari, ofansif olduğu düşünülen başlığı değiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b10y -- 10 Aralık 2013; 21:17:05 >

• Güncel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.