Şimdi Ara

ölü piksel acil yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Az önce erkayaların teknik servisi ile görüştüm bu ölü piksel meselesini..Bana bunun normal oldugunu kabul ettirmeye çalıştı..bunun sadece lcd ekranda olabileceğini ccd de olamayacağını bunun fotograflara yansımayacagını söyledi..bu çok ilginç çünkü fotolara yansıyanı da söz konuusu..

Ben;böyle bir sorunla karşılaşırsam ne yapmam gerek dedim..Bana aldıgın yere götür dedi..Peki ora kabul etmezse servise getirirsem sizin uygulamanız nedir dedim..Bana;onun fabrika çıkışı böyle birşey yapamayız dedi..Ben de ne demek fakrika çıkışı ise ayıplı maldır bu dedim..o halde değişmeli dedim..ayrıca makinelerinin japon oldugunu iddea ediyor..aydınlarfotoya ve erkayaların başka bir elemanına telefon ettim ve bana malezya yapımı dediler..ve bana sen makineyi al birşey olursa garantisi benim gibi bir söz söyledi..hangi çağda yaşamaktayız..Az önce lafını on defa döndüren bu adamın delikanlıvari sözüne nasıl inanayım..Tiacaret "ben hallederim abi" ile olmaz..hele erkayalar gibi kendi ile bukadar övünen bir firmanın bu duruma düşmesi çok ayıpça..

Sonuç:Bu işin peşini bırakmayacağım heryere mail atcam ve telefon etcem..Şikayetim var bölümünü de yazcam..

1-Fabrika çıkışı ayıplı mal satıp arkasında durmamak.
    2-Malezya malı sattıgı halde japon malı satıyoruz demesi ve lafı değiştirmeye çalışması.
    3-Sen makineyi al birşey olursa bana getir gibi sirkeci ersnafının kullandıgı bir söz kullanması..
    4.bu sorunun sadece lcd de olabilcegini pc ye aktarılan fotograflarda olamayacagını söyledi..ya yalan söylüyor ya da egitimsiz..burukayın söylediğine göre bu elemanlar yurt dışında ii bir eğitim almışlar:)bu mu aldıkları eğitim..

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huysuzadam -- 29 Temmuz 2005, 10:49:28 >

• www.eniyidijital.com adli sitenin soruma verdiği yanıt..

"Ölü Piksel" nedir?
    Ölü piksel nedir? Aldığımız yeni bir makinede böyle bir sorun yaşanırsa değiştirmemiz mi gerek? Yeni bir makinede böyle bir sorun çıkması ihtimali yüzde kaç?
    "Ölü Piksel" (Dead Pixel), sensör üzerindeki görevini yapmayan bozuk foto hücrelerine verilen isimdir. Dijital makinelerde filmin yerini ışığa duyarlı sensörler (algılayıcılar) almıştır. Bir sensörün üzerinde, makinenin çözünürlüğü kadar sayıda foto hücreleri bulunur. Bu hücreler (pikseller) ışığa duyarlıdır ve üzerlerine düşen ışığın dalgaboyuna algılarlar, böylelikle ışığın hangi renge tekabül ettiğini tesbit ederler. Sensörler hakkında ayrıntılı bilgiyi "Temel Bilgiler" sayfamızdan edinebilirsiniz.

Bir makinede ölü piksel olması elbette bir hatadır. Eğer yeni alınan bir makine sözkonusu ise garanti kapsamında makine mutlaka değiştirilmelidir, çünkü bir üretim hatası sözkonusudur. Bu hata garanti kapsamı sonrasında ortaya çıkmış ise maalesef değiştirme imkânı olmayabilir.

Yeni alınan bir makinede ölü piksel bulunma ihtimali yok denecek kadar azdır. Çünkü makineler kalite kontrolleri yapıldıktan sonra satışa sunulmaktadır. Sensörlerin kalite kontrolü ölü piksel testini de içerir. Makinenizde ölü piksel olup olmadığını "Ne Nasıl?" bölümümüzde anlattığımız şekilde test edebilirsiniz.

• En sonunda Erkayalardan cevap geldi:

"Eger LCD ekrandan bahsediyorsak makine alındığı anda ölü piksel olup
    olmadığına bakılarak alınmasını öneririm. Daha sonra oluşacak ölü piksel
    veya pikseller (birkaç adet) garanti kapsamında olmuyor. Bu durum kullanım
    kılavuzunda piksellerin çalışma sistemi ile ilgili olarak ölü piksel
    oluşabileceği şeklinde açıklanıyor. Ancak bunların resim üzerinde herhangi
    bir etkisi yoktur.

Eğer ölü piksel CCD üzerinde olursa resmede etkisi olacağından servise
    gelmesi gerekiyor ve garanti kapsamında gereken ne ise yapılıyor.

Bilginize"
  • yine yuvarlak bir söz var burada "gerekeni yaparız" değiştirilecek mi diye sordum bakalım cevap ne olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: ocaklilar

quote:

Orjinalden alıntı: huysuzadam
    şimdi yeni bir makine alcam ama bu ölü pikselden çekinmekteyim...çok sık rastlanan bir durum mu bu..makineyi satmadan önce bunun kontrölünü yapmıyorlar mı?yoksa bu ölü piksel daha sonra oluşan birşey mi?
    teşekkürler

Daha sonradan oluşanına rastlamadım, rastlayanı da duymadım. LCD lerde üretim esnasında oluşan bir problem diye biliyorum. Çoğu firma bunu problem olarak bile görmüyor veya görmek işlerine gelmiyor.

Cep telefonu olarak 6600 ve fotograf makınası olarak S1 IS makınemde aldıktan sonra kırmızı nokta seklınde olu pıksel olustu. Aldıgımda boyle bır sorun yoktu, sonradan olustu.

• fotografa etkisi varsa garantili imiş..baktır bir istersenn
  • ERkayalardan gelen son mesajı paylaşıyorum..Sıkıldım:

"CCD problemi genelde bilgisayardan program yüklenerek hallediliyor nadiren
    bu şekilde çözülemez ise CCD değiştiriliyor.İki günlük makine de dışında bir
    çizik vs. yoksa yenisi ile de değiştirilebilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.