Şimdi Ara

Olympus OM-D E-M10 Mark III -2.699 TL'ye Türkiye'de !.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
4
Favori
7.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr.Flareon

Merhaba. OMD em10 mark 2 ve sony a6000 arasındayım. Fiyatları aşağı yukarı aynı. Hangisini önerirsiniz?

Bence M10 Mark 2 daha iyi bir gövde. Kullanımı daha keyifli, daha çok fazla yeteneği olan ve de en önemlisi 5 eksenli IS'i, çok daha yüksek çözünürlüklü ve aydınlık vizörü ile de öne çıkar. Lens çeşitliliği ve 2.el piyasası da daha zengindir.

Şu konuya da bakarsanız epey kaynak paylaştım :https://forum.donanimhaber.com/canon-eos-200d-750d-sony-a6000-nikon-d5500-sony-rx--130729745

Ben dediğim için değil kendiniz görerek karar vermeniz açısından...

• quote:

Merhaba. OMD em10 mark 2 ve sony a6000 arasındayım. Fiyatları aşağı yukarı aynı. Hangisini önerirsiniz?
    ...
    Çift mesaj oldu !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Mart 2018; 3:52:9 >
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam bu özenli cevabiniz için çok tesekkür ederim. Sanirim kurs bittigi zaman bir makine alacagim en azindan makinenin hakkini verebileyim ve kafamda bir kullanim amaci olusmus olur. Tekrardan tesekkurler vakit ayirdiginiz icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayberkatakan95

Hocam bu özenli cevabiniz için çok tesekkür ederim. Sanirim kurs bittigi zaman bir makine alacagim en azindan makinenin hakkini verebileyim ve kafamda bir kullanim amaci olusmus olur. Tekrardan tesekkurler vakit ayirdiginiz icin

Rica ederim... Bence bu kararınız iyi oldu.
    Peki bir şey daha sorayım size.

Fujifilm XT20 + 16-50 mm kit lens buldum 2800 TL.

Ben düşük ışık performansının kit lens ile birlikte en iyi olduğu makineyi arıyorum.

OMD M10 Mark 2 vs a6000 vs Fuji XT20

Kıyaslamayı tekrar yapabilir misiniz?

• quote:

...

Düşük ışık performansı 2 şekilde değerlendirilir bence.

1'inci şekil : Düşük ışıkta hareketli çekim.
    Yani ? Evde, odada 1 ampulün aydınlattığı durumlarda çocuğu çekeceğiz. "Evladım dur 2 saniye babaya poz ver" dediğimizde bizi dinlemeyen elemanı net yakalamayı amaşlıyorsak eğer ISO başarımı iyi makina ihtiyacımız var demektir.

2'inci şekil : Çoluk-çocuk vs. yok girdik lokantaya arkadaşlara dedik hop millet çekiyorum 2 saniye gıpraşmayın "taş ol" dedik elemanlar taş oldu ! Bu durumda ISO'ya abanmak gerekmez, düşük ISO'da elde foto çekebilecek alet işe yarar. Yine koydualr önümüze çıtır çıtır Karadeniz pidesini fotolyacağız en temiz ve net biçimde pide sabit, ISO'yu köklemeden net foto çekebiliriz ama elimizdeki gövdede 5 eksenli IS var ise (iso 200 veya 400'le çekeriz) yok elimizdekinde bu yetenek yok ise kökle iso 1600, 3200'de çek kumul zararlısı kaplasın fotoyu.

3'üncü şekil : Bu da nerde çıktı ! Her durumda işe yaramaz ama alırız 1 tane mini tripod cepte bir de onu taşırız. Manzarada, masada arkadaşlarla çekilirken falan işe yarar da masada yemeği biraz dik açı ile bakmaya kalkınca bakış açısı yetmez.

Şuraya baktınız mı :https://forum.donanimhaber.com/canon-eos-200d-750d-sony-a6000-nikon-d5500-sony-rx--130729745?

Olympus OM-D E-M10 Mark III -2.699 TL'ye Türkiye'de !..

Soldaki gövdede 5 eksenli IS olan, sağdaki FujiFilm X-T10, X-20'de olsa ISO 6400'de mucize yaratmadığı apaçık ortada. Henüz ISO 3200 ve üstünde "Bu tamam, olmuş" diyebilecek foto çeken APS-C sensörlü makina yok bence. Bir de yüksek ISO'da fotoğraf çekildiğinde o fotoğraf temiz olsa da dinamik aralık olarak fotoğraf çok zayıf kalıyor. Yani yüksek ISO'da çekilen fotoğrafların karanlık/parlaklık ışık bilgisi ve renk bilgisi ISO 200/ISO 400'lerde çekilen bir fotoğrafa oranla çok daha eksik de oluyor.

Mesela şurada bunu gösteriyor,

Bu durumda işte her zaman düşük ISO'da fotoğraf çekmeye imkan sağlayan gövde içeriği daha zengin bir fotoğrafı bize verecektir diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Mart 2018; 21:0:50 >

Çok detaylı yorum yazmışsınız, çok teşekkür ederim.

IBIS olan Olympus'un bu konuda iyi olabileceğini yabancı forum sitelerinde okumuştum. Olympus güzel de görünüyor. Tereddütlerim şunlar:
    Sensörünün MFT ve sonyden düşük olması.
    KOMPAKT olmaması. Ben valizime sırt çantama kolayca atıp götürebileceğim bir makine arıyorum aynı zamanda. Yani a6000 sanki daha hafif ve ergonomik bir hissiyat verdi bana.

Açıkcası öyle evde kullanacağım bir durum yok, hatta iç mekanlarda pek yok. Ben manzara-sokak fotoğrafçılığı yapacağım, yurtdışına giderken yanımda götüreceğim. Bu yüzden KOMPAKT da olmalı. Gece manzara da çekebilmeliyim. (GECE SOKAK VE MANZARA ÇEKİMİNE GÖRE EN İYİ ISO DEĞERİNE SAHİP OLAN KAMERA SEÇMELİYİM SANIRIM)

Fotoğraf çekmeye yeni başlayacağım için lens seçeneklerini pek düşünmüyorum belki de kit lens bile bana muazzam geleceğinden hiç değiştirmeyebilirim de :)

Ne yapmalıyım bilmiyorum, ama şunu biliyorum ki FUJİFİLM çok pahalı lens ve gövde satıyor, benim öğrenci olmam yeni başlayan biri olmam yüzünden sıkıntı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Flareon -- 20 Mart 2018; 21:7:28 >

• quote:

Çok detaylı yorum yazmışsınız, çok teşekkür ederim.

IBIS olan Olympus'un bu konuda iyi olabileceğini yabancı forum sitelerinde okumuştum. Olympus güzel de görünüyor. Tereddütlerim şunlar:
    Sensörünün MFT ve sonyden düşük olması.
    KOMPAKT olmaması. Ben valizime sırt çantama kolayca atıp götürebileceğim bir makine arıyorum aynı zamanda. Yani a6000 sanki daha hafif ve ergonomik bir hissiyat verdi bana.

Açıkcası öyle evde kullanacağım bir durum yok, hatta iç mekanlarda pek yok. Ben manzara-sokak fotoğrafçılığı yapacağım, yurtdışına giderken yanımda götüreceğim. Bu yüzden KOMPAKT da olmalı. Gece manzara da çekebilmeliyim. (GECE SOKAK VE MANZARA ÇEKİMİNE GÖRE EN İYİ ISO DEĞERİNE SAHİP OLAN KAMERA SEÇMELİYİM SANIRIM)

Fotoğraf çekmeye yeni başlayacağım için lens seçeneklerini pek düşünmüyorum belki de kit lens bile bana muazzam geleceğinden hiç değiştirmeyebilirim de :)

Ne yapmalıyım bilmiyorum, ama şunu biliyorum ki FUJİFİLM çok pahalı lens ve gövde satıyor, benim öğrenci olmam yeni başlayan biri olmam yüzünden sıkıntı olabilir.

Rica ederim...
    Tereddütünüz çoğunluğun ezberinden doğan biraz da hurafeye dayalı şeyler. Çünki özellikle Canon'da görülüyor mesela APS-C sensör yüzeyi büyük = tamam m43'ten iyidir deniliyor. O ise onlarca farklı incelemeden bu forumda yüzlerce konuda insanlara kanıtlar gösterdim. Bu teknoloji işi öyle çok sığ-basit bir şekilde matematiksel hesaba bakmıyor. Sensör teknolojisi de fark ediyor. Olympus'un yüzey alanı ufak m43 sensörü bugün halen birçok APS-C sensörden daha başarılı. Hatta yine yüzey alanı m43 olup da meslea OM-D E-M1 Mark 2'de kullanılan sensör şu anda fotoğraf makinesi piyasasındaki en yüksek ISO başarımına sahip sensörlerden birisi.

+ diğer üstün özellikleri de eklenince zaten otomatikman daha iyi fotoğraf veren makina E-M1 Mark II oluyor.

Diğer m43 sensörlü 16 megapixel OM-D'ler ise "Daha iyi" diye iddia etmiyeceğim son çıkan bu 80D, 77D, EOS M5 gibi modellerden fakat onlarla da denk foto kalitesi, iso başarımı olarak. E siz buna da + 5 eksenli IS'in avantajı ile çoğu durumda onlarla ISO 1600-3200'lerde çekilen fotoları iso200/400'lerde çektiğinizi düşünün = Olympus OM-D E-M10 ve M5 Mark'lar yine bunlardan iyi fotoğraf verecektir.

Sony a6000'in vizörünü görmeniz ve kıyaslamanızı önemli bir detay. Sony a6000'in vizörü loş ve ekran tazeleme hızı da yavaştır. Toplam olarak da o gövde evet belki 1 artısı ergonomiktir ama timepalse yapamaz, 5x IS yok, focus bracketing yok, live copmosite yok. Yani gövde olarak da nasıl diyim yazılımsal teknolojileri yönünden eksik-geri. Lenslerine geldiğinizde de Sony ve birkaç markaya bağlıyken Olympus'un ana lens üreticileri Olympus ve Panasonic olmak üzere Sony'ye de üreten sigma vs. gibi markaların ürettiği lenslerle birlikte epey daha zengin lens seçeneği, 2.el pazarı ve haliyle de fiyatlarda avantajı var m43 sistemin.

• ISO'yu yükselttiniz mi "Yüksek ISO'da en iyi olanı..." diye bir şey yok en azından burada konuştuğumuz modeller içinde yok.

Yukarıdaki linkte de bir başka kanıt daha vardı, şu :
    Kaynak -

Bakın bu ISO 1600'de daha ki gece elde çekimde 5 eksenli IS'iniz yok ise 3200 ve 6400'lere de çıkmanız gerekir sony a6000'de olsun Fujifilm X-T20 vs. olsun Nikon D7200'de olsun Canon EOS M5 yada 80D olsun hepsinde.

-

Üstelik de düşünün ki şu 2 fotoğraftan Olympus OM-D E-M10 Mark II ile olanı siz ISO 1600'de değil ISO 400 veya en çok 800'de çekeceksiniz ve burada görülenden daha da iyi olacak sizin çektiğiniz.

Teşekkür ederim çok sağolun. Bahsettiklerinizi anladım haklısınız birçok forumda da benzer şeyleri okumuştum.

Eğer taşınabilirlik olarak Olympus çok sıkıntı çıkarmayacaksa ona yöneleceğim sanırım.

Ya da rx100 m4 gibi kompakt bir makinaya basacağız parayı napalım ..

Kompakt olarak bi öneriniz var mı rx100 m4 e alternatif?
  • quote:

Teşekkür ederim çok sağolun. Bahsettiklerinizi anladım haklısınız birçok forumda da benzer şeyleri okumuştum.

Eğer taşınabilirlik olarak Olympus çok sıkıntı çıkarmayacaksa ona yöneleceğim sanırım.

Ya da rx100 m4 gibi kompakt bir makinaya basacağız parayı napalım ..

Kompakt olarak bi öneriniz var mı rx100 m4 e alternatif?

Yok, o sınıfı pek takip etmiyorum.
  • Bro!!!! Bir kaç sorum var. Sen bilirsin.

Mark ii'de Truepic vi var

Mark iii'de Truepic vii var.

Karşılaştırmaları okuma fırsatın felan oldu mu?

Ben yabancı kanallardan bir iki okudum. Basit geçmişler.

Em1 mark ii'de de kullanılıyor hızlı af felan diyip geçmişler. Biraz iso farkı var demiş ama tatmin edici değildi?

Birde sanırım mark ii malzeme kalitesi olarak daha iyi alt ve üst kısımları metal alaşımlı ama mark iii'de alt üst kısım plastiğe dönüşmüş.

Ne düşünüyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin
    ...

M10 mark 3'ün sensör vs. olarak bir getirisi yok.
    Gövdede M10 Mark 2'ye göre gerileme var. Fotoğrafçılık anlamında kırpılma var. M10 Mark 2 daha iyi bu açıdan fotoğrafçı için.

Video açısından da yeni işlemcinin bir marifeti 4K video ve işte o birazcık ISO'da fark da bu işlemcinin etkisi ile. 4K video olmazsa olmazınız ise ancak M10 Mark 3 alınabilir. Böyle bir zorunluluğunuz yok ise M10 Mark 2 daha iyi.

gövdede üst kısmın plastik olduğunu okudum ben de. Yani komplesi değil de tepe kısmında plastik malzeme kullanılmış. Mark 2'si olanın hiç kıpırdamasına gerek yok bunun için. Bir ilerleme falan olmaz çünki M10 Mark 2'den sonra M10 Mark 3. Ancak işte bu yıl ilk kez lensi değişen ufak makina bakan tüketiciye yönelik bir ürün olarak 4K ile öne çıkmış, işte bildiğiniz 5 eksenli IS ile de elde video çekiminde falan da güzel bir aletim ben diyor kendince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Mart 2018; 22:32:14 >

• Olympus e-10 mark 3 iki ayrı lens ile satılıyor sanırım. Bir tanesinde 14-42 IR diğeri EZ. Bunlar arasındaki fark nedir. İki türlü de videolarda görüntü sabitleme bulunuyor mu? Bu konularda yeniyim 🤔

• quote:

Orijinalden alıntı: bobora

Olympus e-10 mark 3 iki ayrı lens ile satılıyor sanırım. Bir tanesinde 14-42 IR diğeri EZ. Bunlar arasındaki fark nedir. İki türlü de videolarda görüntü sabitleme bulunuyor mu? Bu konularda yeniyim 🤔
    Olympus'larda IS özelliği gövdede, hatta sensördedir. Sensör 5 eksenli IS özelliği olan manyetik bir ortam. Dolayısı ile isterseniz 80 yıllık lens bulup takın gövdede 5 eksenli IS'iniz olacaktır. IS'temezeniz bile IS'iniz olacaktır. Ancak makinadan ayarlarından IS'temiyorum ben bu IS'i derseniz kapatma seçeneğiniz var. Yoksa diğer her durumda 5 eksenli IS'iniz olacaktır.

EZ = Elektronik zoom (pilden yer buna karşın pancake gibi minicik bir lens
    II R ise işte el ile sağa sola çevirerek 14-42 mm arası zumladığınız biraz da iler doğru uzun ama bence yine de küçük, ben II R'yi seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Nisan 2020; 16:28:37 >

Çok teşekkürler detaylı açıklama için. O zaman ekonomik olarakta düşünülürse IIR tercih etmek daha mantıklı gibi duruyor.
  • Bu makineyi portre ve video çekmek için önerir misiniz?
  • Developing Eight kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Elektronik ekipman konusunda kendimce tavsiye verirken en önemli ölçüt bütçe oluyor. Siz bütçe aralığı konusunda bilgi vermemişsiniz. Yine de kısaca belirtmek isterim.
    Video ve portreyi ayrı ayrı ele alalım.

Video konusunda 4K beklentiniz varsa olympus om-d e-m10 mark iii tam aradığınız model. Bu video özelliklerine sahip daha ucuz başka bir model bulmak mümkün değil. Bu makinenin video performansı ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.
    Halk Böyle İstiyor
    Uygun fiyatlı ve kaliteli 4K video - Halk Böyle İstiyor
    http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9210

Portre : Olympusta göz tanıma özelliği mevcut, bu sayede modelin gözüne ayrıca bir netleme yapmaya gerek kalmıyor. Bu özelliğin kusursuz çalıştığını söyleyemem. Ben genelde ince aylardan göze netleme yaparak çekim yapıyorum.
    Bana göre portre çekerken lens daha önem arzediyor. Olympus'un 45mm f/1.8 lensi ile aradığınız portreleri çekebileceğini düşünüyorum. İkinci elde 1000 liraya bulabileceğiniz uygun fiyatlı bir lens. Olympus 75mm f/1.8 lens de aynı amaca hizmet eder, "feathered bokeh" özelliği ile bilinir ve 45mm f/1.8 lense göre daha sağlam bir malzeme yapısı vardır. Fiyatı haliyle daha pahalıdır (45mm'e göre 3 kat pahalı). Bu lensin genişçe bir hayran kitlesi bulunmaktadır.

Daha detay isterseniz bilgim ölçüsünde yardımcı olmaya çalışırım

• Öneririm...

7e2_c190090-tuna by Wolfgang Lonien, on Flickr

Olympus E-M10 Mark II + OLYMPUS M.12-50mm F3.5-6.3 Kit Lens
    ƒ/6.3 , 50.0 mm , 1/40 , ISO 1600 - ISO 1600 - ISO 1600 - ISO 1600
    My Man :) by Tayfun Özkan, on Flickr

Diverse Styles of Ankara by Suleyman Oguz, on Flickr

Clara, a la luz de la ventana. by Andres Bertens, on Flickr

&quot;Busted!&quot; by Gokhan H., on Flickr

Man portrait with sun glasses and hat in the car - Cyber army ! Hacker on progress for hacking wireless network. by CiddiBiri Ucuncuhesap, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 2 Mayıs 2020; 18:44:37 >

• Merhabalar,

Olympus OM-D M10 M3 yaklaşık 2-3 yıldır takip ediyorum ama henüz sahip olma fırsatını yakalayamadım. Sizin bu model hakkında çoğu yorumunuzu da okudum.
    Fiyatını da takip ediyorum, dolar kuru nedeniyle olsa gerek fiyat bayağı yükselme trendinde.

Sizce 0 mı almak 2.el mi almak avantajlı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepSea Man -- 2 Mayıs 2020; 19:56:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.