http://forum.donanimhaber.com/m_1683752/tm.htm adresinde kilitlenen topiğin devamı için buraya açtım. Ön araştırma yapılmadan sorulan sorular hakkındaki yorumlarınızı kimseyi rencide etmeden yazmanızı ve bu konudaki önerilerinizi bekliyorum.
ben bişey yazmayayım ozaman
her insan yeteri kadar araştırma yapsaydı ülkece bu durumda olmazdık sanırım...
ama bazı insanlara hak vermemek olmaz
yani türkçe içerikli bir başvuru sitesi yok. aslında böyle bir site olsaydı durum bu kadar kötü olmazdı sanırım.
peki çözüm?
Daha önceki topik kilitlendiği için aslında cevap yazmak istemiyordum... Ancak konu devam ettiği için yazıyorum... Toplum olarak bir takım şeylere beleşe konma hastalığımızın olduğuna %100 katılıyorum.. Bu konuda hiçbir şekilde tarışmaya gerek yok bence. Ancak bilgi verilip verilmemesi konusunda ben biraz değişik düşünüyorum. Bu forumlara veya benzeri ortamlara girip bilgi arayan kişilerin genelde öğrenciler ve amatörler olduğuna şahit oluyorum. Bence bir öğrenci veya amatör arkadaşımızın , evinde kendine ait bir bilgisayarı olmadıktan sonra araştırma yapması çok zor . Niçin... şayet bu arkadaş öğrenci ise internet cafeye gitmesi veya bir arkadaşın gitmesi gerek. Ailelerin bu duruma ne kadar sıcak baktığı da sanırım hepimizin malumu... Yani kısa sürede çözüm bulmak gibi bir zorunluluk birçok arkadaşım için geçerli. Şunu da ayırd etmek gerekir bu arada : yarın sınavım var , lütfen yardım vs vs vs ... bu güne kadar neredeydin diye de sormam gerektiğinin de farkındayım. Bu cevaptaki amacım , sadece değişik bir durumu da ortaya koymaktı. teşekkürler.
Konuyu böyle düşünmemiştim. Ancak böyle bile olsa herşeyi hazır vermek kişiyi sonraki aşamada yine hazır birşeyler bulma noktasına getirir. Bu yarın öbür gün mezun olup güya mühendis olacak mühendiscikler için bile geçerli. Benim tavrım niyeti hazıra konmaktan yana olanlara karşı aynı olacak; ya hiç yazmayacağım ya da genel bir çözümden fazla bir şey söylemeyeceğim.
okulda küçükken başlıyolar hazırcılığı öğretmeye.adam gidip ödev veriyor ama ekliyor kitaptan eee ne aladık biz bu işten ne verilirse küçüklükten itibaren verilmesi gerektiğini düşünüyorum ben.ünide bile bizden buyuklerin yaptığı ödevlere bakardık hep
"mrb ben Uludağ üniversitesi Elektronik mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Bitirme projesi olarak 10mhz 2 kanallı osiloskop tasarımı üzerinde çalışıyorum. bu konuda elinde devre şeması yada kaynak olan bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. "
ben birşey demiyorum yorumları sizlere bırakıyorum...
İnsanların herşeyi bilecek hali yok ama öğrenmesi gereken bir sürü şey var.. ilk başta bunun bilincinde olmak gerek eğer bir şey yapmak istiyorsanız öncelikle kendinizden bir şeyler katabilecek bir bilgiye sahip olmanız gerek.Başka türlü bir işin üstesinden gelemezsiniz. Dediğim gibi bilmediğiniz şeyler olabilir ama bir konuyuu burda öğrenmek mümkün değil zaten
o konuda bir fikriniz bir altyapınız olması lazım hiç baslanmamış bir projeye nasıl yardım kabul edersiniz ki
elinizde hiç bir şey yoksa, elinize bir şey koyacak adamı da zor bulursunuz tabi ücretli olmadığı sürece
Burda işi bilenlerin yapacağı bildiklerini somutlaştırmaktır.Ayrıca ortak projeler yürütülebilir ve buradaki düzgün sorulara cevap vermeyi de unutmamalıdırlar.
Ayrıca bazılarının buyruklarını verip birde e-maillerini bırakması(buraya yollayın diye) çok çirkin bir davranış doğrusu
isteme şekli konusuna tamamen katılıyorum... Herşeyin bir usulü ve adabı olduğu gibi birşeyler istemenin de bir şekli olmalı... topiğin birinde bu konuda çok güzel bir link verilmişti ve açıp okudum... Bu konuya biraz daha dikkat etmemiz gerektiğini farkettim... Saygılarımla...
Arkadaşlar topic'e gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler. Ben ara sıra birşeyler yazarak topic'i üstte tutup göz dolgunluğu yaratmaya çalışıcam
YAHU KARDEŞİM KAÇ KERE YAZILDI ARATTIRMADAN TOPIC AÇMAYIN, TOPIC KİRLİLİĞİ YARATMAYIN DİYE
YUKARIDAKİ GİBİ BİR ÜSLUP KULLANANI ŞİDDETLE KINIYORUM
RENCİDE EDİLMEDEN DAHA UYGUN BİR ÜSLUP KULLANILABİLİR.
Evet daha uygun bir uslüp kullanılırak cevap verilebilir ancak forumda cevabı defalarca verilmiş sorular "armut piş ağzıma düş" anlayışı ile tekrar sorulunca bazılarının ayarları kaçıyor. Onlara da hak vermek gerek!
Ben de sevmiyorum.
Sevmediklerime de cevap vermiyorum.
Yeter ki cevap verdiklerini sananlar yalan yanlış bilgilerini ortalıkta savurup kasım kasım kasılmasınlar.
.oO°Oo.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme