Şimdi Ara

Ön kapılardan ses gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
58
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracı bu haliyle aldım, kurulum detaylarına sahip değilim ve eski sahibi ile aramızda husumet bulunduğu için de görüşmüyorum.

Araçta Pioneer DEH-X1850UB teyp var. Arkada iki kanallı JBL bir amfi ve yine arkada iki adet Boschmann PR-6577KW 230w 4 Ohms mevcut ki bunlar amfiye bağlı durumda. Önde ise stok hoparlörler var.

Önde sol taraf tamamen ölmüş durumdaydı, onu söküp çıkarttım. Sağ tarafta ise hoparlöre dokununca ya da çok yaklaşınca çalıştığı anlaşılıyor ancak garip bir fader'da ses öne alındığında susuyor ve arkada çalışmaya devam ediyor.

Ön taraf için bağlantı ve ayaklardaki problemi nasıl gideririm ve yine öne ne almamı tavsiye edersiniz?

• TRojka kullanıcısına yanıt
    tesisata komple bakmak lazım. teybin 1 çift rca çıkışı mevcut. bu setupda 4 kanal amfi takmanızı öneririm. 1 çift y kablo ile rca çoğaltılır. ön kapılara amfiden kablo çekin. ön kapılara 16cm bütçeniz dahilinde component koyarsanız iyi olur. bu şekilde bir montajda teypden fader ayarına ihtiyacınız olmaz. ön arka ayarını 4 kanal amfinin gain ayarlarından yapmış olacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

tesisata komple bakmak lazım. teybin 1 çift rca çıkışı mevcut. bu setupda 4 kanal amfi takmanızı öneririm. 1 çift y kablo ile rca çoğaltılır. ön kapılara amfiden kablo çekin. ön kapılara 16cm bütçeniz dahilinde component koyarsanız iyi olur. bu şekilde bir montajda teypden fader ayarına ihtiyacınız olmaz. ön arka ayarını 4 kanal amfinin gain ayarlarından yapmış olacaksınız.

Açıkçası amfiyi değiştirmeyi düşünmüyorum şu an. Ya iptal ederim ya da bu şekilde kullanırım. Önleri de amfiye bağlamadan yeterli ses alamam sanırım. Önler için doğrudan ürün tavsiyeniz var mı peki sistemin geri kalanıyla uyumlu şekilde?

piyasayı takip edemiyorum artık. bütçe ile alakalı.
  • Bugün teybin ayarlarını kurcalarken SP-P/O Mode ayarını REAR/SUB'a getirdiğimde ön kapıdan gayet güzel bir şekilde ses gelmeye başladı ama bu sefer de arkalardan hiç ses gelmedi. SUB/SUB yapınca hiç ses gelmiyor REAR/REAR yapıldığında da önden gelmiyor. Bir bağlantı hatası mı var acaba?
    teybinizin 1 çift rca çıkışı mevcut. o çıkışı menüden sub yada ses çıkışı olarak seçebilirsiniz. sizin setubınızda o ayar rear olarak kalması gerekli. ön kapılar muhtemelen teyp çıkışlarına bağlanmış. teyp hoparlör çıkışlarından ön kapıya kadar olan tesisata bakılması gerekli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.