Şimdi Ara

Ön tarafa ters Çarpma (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

buarada konu başlığı harbi bomba olmuş
  • 60+ nın trafiğe artık çıkmaması lazım tabi arada istisnalarda var ama çoğunluk kasap
  • Airline pilots are the safest drivers on the road, while party DJs are the most risky, according to an analysis of a year of car insurance quotes sought by customers at Confused.com.

The captain of a 747 will typically pay just £321 a year for car insurance, while a mobile disco owner, who probably makes more late night journeys, will be charged on average £6,810 a year.

http://www.guardian.co.uk/money/2011/oct/25/pilots-lowest-car-insurance-premiums?newsfeed=true

Havayolu pilotları en düşük sigortayı ödüyorlar. Bir 747 kaptanı 321 pound öderken bir DJ ayni araba için 6,810 pound ödüyor.

Bu pilotlar 65 yaşına kadar uçuyor ve hayatınızın onların elinde. Yaş değil, eğitim ve kişisel disiplin önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 7 Kasım 2011; 10:55:50 >
  • Başlık gerçekten süper olmuş

Aynı şey benimde başıma geliyordu kamyonun birisi kendini geriye kaçırmıştı. Biraz mesafeli durmuştum arkasına. Kaçırmaya başladı korna çaldım ama yinede durduramadı mı artık bilmiyorum orasını, Allah'tan arkam boştu hemen geriye takıp çekildim oradan yoksa ezecekti bizi. Adam suçunu anladı özür diledi zaten geçerken bizde üstelemedik fazla. Kamyon yüklüydü çünkü.

Yine de ne olur ne olmaz rampalarda durduğunuzda öndeki araçla mesafe koymakta fayda var.
  • Lutfen yaslilarimiza, buyuklerimize karsi biraz daha saygili olalim. Yukarida bazi arkadaslarimizin yazdigi gibi, hepimiz yaslanacagiz, insanlarin zaman icinde reflekslerinin yavasladigi bir gercek, biraz ona gore anlayisli olmamiz gerekir. Hata yapma haklari da vardir, carptiysa, sucluysa cezasini da oder, abartmayalim.

Ayrica benzer olay benim de otoparkta basima geldi. Yuksek sesle muzk dinleyen gencler kizli erkekli bir yandan da oynasirken, otoparkta geri geri gelip bana carpti, sellektor, korna dinlemedi bariz kaydirma da degil, otoparktan daha rahat cikabilmek icin geri vitese takip 3-4 metre geri gelerek carpti. i30'um vardi o zaman, daha 5-6bin KM'deydi cizik bile yoktu. Ondeki arabada karavan cekme demiri vardi, o benim camurlugu zedeledi ve fari icine gocurdu. Tutanak tuttuk, ama ugrasamadim kaldi gitti oyle. Orjinal servis 400 Euro hesap cikardi, bir gun tanidik bir servisten gecerken farin oturdugu yeri silikon gibi birseyle yapistirttim, kendim orjinal boyayla hafif duzelttim tam gorunen yerde olmadigi icin, satarken de aliciya (ki arkadasimdi zaten alan) soyledim oldu gecti.
  • Aynısını yaşamıştım. Yaşlı bi amca vardı direksiyonda. Oğlum sen çarptın bana, istersen polis çağıralım demişti.
  • 4 metre bayağıda varmış arabadan takoz alıp koyabilirdin geri gelmesin diyeee, geçmiş olsun
  • Yaşlılar ve böyleleri yüzünden sinir stres sahibi oluyoruz trafikte.
  • malının malı olma.
    malının kıymetini bil, ama haddiden daha fazla değer verme.
    kasıtlı olarak bana zarar vermeyen bir çocuktan, bir yaşlıdan daha değerli değildir benim arabam.
    cana gelmesin de mala gelsin.
    olayda art niyet yoksa, kasıt yoksa, kimsenin kalbini ve kemiklerini kırmaya değmez.
    hele hele yaşlı ve çocuksa(ikiside aynı çünkü) hiç değmez.
    bu arada can güvenliği için belirli yaşlara gelindiğinde
    ehliyet sınavına(şimdikinin birebir aynısı olması gerekmez.) bir daha girmek gerektiğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mangona

Geçmiş olsun. Amcam yaşlı ne yapsın farkedememiştir. Hasarınız fazla olsaydı tutanak tutardınız, razı gelmezsede trafik polisi çağırırdınız o inceleyip tutanak tutardı. Düşük bir ihtimal amcam gaza basıp gitse bile trafiğe haber verirdiniz bir şekilde gene sorun çözülürdü. Bence belli bir yaş üstünde olan şöforlerin bir daha ehliyet sınavına girmesi daha doğrusu refleks ölçme,trafiğe hakim olma kısaca farkındalık tarzında bir teste girmelerii gerekir diye düşünüyorum. İnsanın 20 yaşındaki refleksleri ile 70 yaşındaki refleksleri bir olamaz diye düşünüyorum.

konu gezinirken dikkatimi çekti. yazdığınızda bence çok çarpıcı bir konu. bir noktada size hak veriyorum. yani genç birinin refleksleri daha iyidir çünkü cerebral cortex'i daha iyi çalışır. yani genç biri yeni öğrendiği bir kavrama oluşan tepkileri üst beyin ile oluşturur. ancak alt beyin refleksleri çoğu zaman üst beyin tepkilerinden daha atak cevaplar verir. bunun sebebi de alt beyinde olan sorgulama süreci üst beyinden daha kısa olması. bunu biz "tecrübe" olarak biliyoruz ama aslında bu tecrübe değil sadece farklı merkezlerin aynı işlemi gerçekleştirmesi. tabi 70 yaşında biri konusunda şu açıdan haklısınız. bu kişinin alt beyin fonksiyonları da zayıflamış olabilir. ama bu gibi refleksler her yaşta antremanla geliştirilebilir ve yaşlı insanların da trafik reflekslerini geliştirmesi mümkün. bunda da savunma sporlarında yapılan antremanlar bence model alınabilir ve bu rol model trafiğe uyarlanabilir.

• Türkiye'de ehliyet almak çok kolay. Belirli bir kaliteye sahip insanlar ki onlar da çok az, belirli bir yaşa gelip de araç kullanamayacak durumda olduğunda ehliyetini emniyete iade eder. Rahmetli amcamdan biliyorum, kendisi sanırım 60'lı yaşlarda ehliyetini iade etmişti.
    Erkeklerde 50 yaşında, kadınlarda da mümkünse 30 yaşını geçtikten sonra beş yılda bir direksiyon sınavı olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lagaluganet

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

O değil de konunun başlığı süper olmuş

yanına bide vw dsg yazsam konu rekora koşçak

Ne DESEGE ymiş arkadaş :D
  • yaran başlıklar kategorisinde bir başlık olmuş.Düşünüyorum ön tarafa ters çarpma nasıl olur diye.Paradoksa düştüm sabah sabah.geçmiş olsun daha beteri de olabilirdi.Kazasız belasız sürüşler...
  • Yaşlı bir amca araba kullanmayı öğrenmek istiyo kendine bitane hoca tutuyo.Başlıyolar çalışmaya hoca anlatıyo:Amca debriyaja basıcaksın vitese takıcaksın aynalara bakıcaksın frene basıcaksın falan felan.Neyse ufak ufak hareket ediyo yaşlı amca kaldırıyo yürütüyo arabayı.100 metre ilerde bi ağaç gidiyo uluorta ağaca bindiriyo bizim yaşlı amca:

Hoca:Amca ne yaptın ağacı görmedinmi.
    Amca:Amca ne yapsın hangibiri ile uğraşsın debriyaja mı bassın vitesemi taksın frenemi bassın direksiyonu mu tutsun önünemi baksın ?

Yaşlandıkça insanın refleksler hakikatten azalıyo bazen insan katı düşünebiliyo ama bizim gibi yaşamak yaptıklarımızı yapmak onlarında hakkı elimizden geldiğince onlara saygı hürmet göstermek lazım.Bizlerde yaşlanacağız sonuçta..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.