Şimdi Ara

Onboard ekran kartı ile performans (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Experde benzerini üretmiş o zaman. Özellikleri görünce kesin o casper demiştim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sepulchure

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

quote:

quote:

Madem hazır bilgisayar alacaksınız i7'ye falan bakmayın. Varsa daha ucuza i3 lü bir bilgisayar alın. En azından daha az zarar etmiş olursunuz. İçlerindeki ekran kartı çöp olduğu için zaten i7 ile i3'ün hiç bir farkı olmayacak.

İleride kendi paramla kart alacağımı varsayıyorum ama.

i3 ile orta seviye bütün ekran kartları kullanılabilir. gtx 970 veya r9 290 gibi üst seviye alacaksanız da i5 bakabilirsiniz. İlerde ekran kartı almak yerine i3 ile i7 arasındaki farkı şimdi ekran kartına verebilirsiniz.

Dediğim gibi donanımdan pek anlamadığım için her söylenen mantıklı geliyor , dediğiniz de mantıklı tabii ki , çöp bir ekran kartı olacak içinde ve 500 tl fazla verilecek içerisinde i7 var diye, değmez diyorsunuz yani. i5 olsun ama ekranı güzel olsun anladığım kadarıyla ?

i3 lü bir hazır sistem alıp eğer paranız varsa gtx750ti gibi bir ekran kartı alabilirsiniz. Çok az güç çekeceğinden büyük ihtimal psu da yeter ama hazır sistemlerde şöyle saçma bir olay var eğer sisteme yeni birşey takarsanız veya değiştirirseniz garantisi bitiyor. Hatta kasanın kapağını açınca garantinin bittiğini bile görmüştüm.

• @Turuncu Sakal
    Açıkcası aldığım ürünü temiz kullanırım garanti kısmı ne kadar beni etkiler bilmiyorum ama her şey olabilir yani. Yanlış bilmiyorsam 1 yıl falan garantileri zaten. Dediğiniz kart işimi görecekse de borçlarımı kapatınca vatandan vs. taksitle alma şansım var. i3 yeterli mi diyorsunuz yani i5'e bile gerek yok mu. Net bir bilgi arıyorum, kusura bakmayın fazla sorular için.
  • Eğer ekran kartını hemen alırım diyorsanız i3 alıp aradaki farkla ekran kartını alın ama ilerde alıcam diyorsanız ve iyi bir kart almayı düşünüyorsanız i5 alın. i3 ile i5 arasında oyunlarda fark olur ama i5 ile i7 arasında nerdeyse hiç fark yok.
  • quote:

Eğer ekran kartını hemen alırım diyorsanız i3 alıp aradaki farkla ekran kartını alın ama ilerde alıcam diyorsanız ve iyi bir kart almayı düşünüyorsanız i5 alın. i3 ile i5 arasında oyunlarda fark olur ama i5 ile i7 arasında nerdeyse hiç fark yok.

Anladım , bilgi ve yardımınız için çok teşekkür ediyorum.
  • ileride ekran karti alma ihtimaliniz varsa i5 modelini alin i3 alirsaniz islemciniz cok yuksek ihtimal ekran kartinizi tartmaz yani i5 alin şimdiden hem g.o hem h.o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byyasak

ileride ekran karti alma ihtimaliniz varsa i5 modelini alin i3 alirsaniz islemciniz cok yuksek ihtimal ekran kartinizi tartmaz yani i5 alin şimdiden hem g.o hem h.o

Evet borçlarımı kapattıktan sonra 500 liralık bir kart alabilirim sanırım, teşekkür ederim hocam bilgi ve dilekleriniz için.
  • Tekrar merhaba arkadaşlar son bir sorum olacak ,artık karar vermem gerekiyor 2 seçeneğe indirdim fakat yine kafam karıştı. Öncelikle seçenekleri söylüyorum özellikleriyle.

1 > Casper - intel core i5 4590 3.3ghz 6gb ram 500gb hdd 1gb ekran

2 > Exper - intel core i5 4460 3.2ghz 8gb ram 1tb hdd 1gb ekran

Kısa bir araştırma sonrası 1 numaralı seçeneğin işlemcisinin daha pahalı olduğunu gördüm ikisinin özelliklerini kıyasladım sadece işlemci hızı 1 numarada oldukça etkili (etkiliden kastım sanırım turboyla 3.7'ye kadar çıkabiliyor yoksa pek bir fark yok sanıyorum)ve puanlama yapan sitelerde sanıyorum yüksek sıralarda. Onun dışında 2gblık arada bir ram farkı var , bu ne kadar etkiler ileriye dönük olarak. Ve gördüğünüz gibi hdd'de yarı yarıya düşük. Hangisini seçmem gerektiği konusunda yardımınızı bekliyorum.

Konuyu yeni görenler için ekran kartına takılmayın yukarıda değerlendirmesini yaptık :)

Konuda bana yardımı bulunan arkadaşları etiketlemek istiyorum tekrardan rahatsız ettiğim için özür diliyerek. @byyasak @Turuncu Sakal @Prometheus-25 @Dovahkiin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sepulchure -- 27 Mart 2015; 17:06:07 >

• Sepulchure kullanıcısına yanıt
    İstiyorsan toplayalım . Hem durumun çok iyi değil en azından paranın hakkını al . Aynı parçaları sana toplayalım yarısı fiyatına :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sad Amore

İstiyorsan toplayalım . Hem durumun çok iyi değil en azından paranın hakkını al . Aynı parçaları sana toplayalım yarısı fiyatına :)

Hocam üstlerde belirttim mi hatırlamıyorum ama kendi alma imkanım yok kredi kartı borçlarımdan ötürü , dedeme taksitle böyle birşey aldırmayı planladım bende, normale göre pahalı olduğunun farkındayım gidip vatan,bimeks vb. mağazaları araştırdım tek tek ama durum böyle :)
  • quote:

Tekrar merhaba arkadaşlar son bir sorum olacak ,artık karar vermem gerekiyor 2 seçeneğe indirdim fakat yine kafam karıştı. Öncelikle seçenekleri söylüyorum özellikleriyle.

Kısa bir araştırma sonrası 1 numaralı seçeneğin işlemcisinin daha pahalı olduğunu gördüm ikisinin özelliklerini kıyasladım sadece işlemci hızı 1 numarada oldukça etkili (etkiliden kastım sanırım turboyla 3.7'ye kadar çıkabiliyor yoksa pek bir fark yok sanıyorum)ve puanlama yapan sitelerde sanıyorum yüksek sıralarda. Onun dışında 2gblık arada bir ram farkı var , bu ne kadar etkiler ileriye dönük olarak. Ve gördüğünüz gibi hdd'de yarı yarıya düşük. Hangisini seçmem gerektiği konusunda yardımınızı bekliyorum.

Konuyu yeni görenler için ekran kartına takılmayın yukarıda değerlendirmesini yaptık :)

Konuda bana yardımı bulunan arkadaşları etiketlemek istiyorum tekrardan rahatsız ettiğim için özür diliyerek. @byyasak @Turuncu Sakal @Prometheus-25 @Dovahkiin

Dediğin gibi ilk sistemin işlemcisi biraz daha pahalı. Ama pahalı ekran kartı kullanmayacaksan bir faydasını da görmezsin.
    Fiyatları aynı mı iki sistemin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Tekrar merhaba arkadaşlar son bir sorum olacak ,artık karar vermem gerekiyor 2 seçeneğe indirdim fakat yine kafam karıştı. Öncelikle seçenekleri söylüyorum özellikleriyle.

Dediğin gibi ilk sistemin işlemcisi biraz daha pahalı. Ama pahalı ekran kartı kullanmayacaksan bir faydasını da görmezsin.

İlk sistem yani casper , 1880 tl'ye denk geliyor. Diğer sistem 2060tl.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sad Amore

Hocam üstlerde belirttim mi hatırlamıyorum ama kendi alma imkanım yok kredi kartı borçlarımdan ötürü , dedeme taksitle böyle birşey aldırmayı planladım bende, normale göre pahalı olduğunun farkındayım gidip vatan,bimeks vb. mağazaları araştırdım tek tek ama durum böyle :)

Tamam desene söyle bizim vereceğimiz sistemi gitsin vatana alsın . Yok alacağınız yerde toplama parçaları satılıyorsa sen bilirsin . Paran bir nebze çöpe gider yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

İlk sistem yani casper , 1880 tl'ye denk geliyor. Diğer sistem 2060tl.

İlk sistemi al o zaman. RAM ilave etmek, HDD eklemek basit ve pek maliyetli olmayan işler. Gerek kalacağını da sanmam zaten.

• Eğer aynı fiyata olsalardı 2. sistemi al derdim ama fiyat nedeniyle ilk sistem daha mantıklı geldi bana. 6 gb ram zaten bütün oyunlar için yeterli ve geliştirmesi de en kolay parça. Hdd konusunda ise arşiv yapmayacaksan 500 gb yeter. Zaten aradaki fiyat farkıyla 1 tb hdd veya 4 gb ram alınabilir ihtiyaç halinde
  • Dahili grafiğin kullandığı max bellek miktarını küsüratsız şekilde 2gb diye grafik kartı seçeneğine yazmak gibi "anlamayana yürüyücü" tarzda bir pazarlama taktiği kullanan firmalar veya kişiler var

Yani farz edelim hd 4600 dahili grafik var sistemde , ben 3-4 ay kullandım güncel sürücüyle harikalar yaratmadığını ama azımsanmayacak performans verebildiğini hep söylemişimdir.Yine söylüyorum Cs:Go,League Of Legends gibi oyunları yalar yutar Hd 4600 Low'da değil High-Ultra ayarlarda
  • Cevaplar için teşekkürler tekrar.
    quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

Dahili grafiğin kullandığı max bellek miktarını küsüratsız şekilde 2gb diye grafik kartı seçeneğine yazmak gibi "anlamayana yürüyücü" tarzda bir pazarlama taktiği kullanan firmalar veya kişiler var

Yani farz edelim hd 4600 dahili grafik var sistemde , ben 3-4 ay kullandım güncel sürücüyle harikalar yaratmadığını ama azımsanmayacak performans verebildiğini hep söylemişimdir.Yine söylüyorum Cs:Go,League Of Legends gibi oyunları yalar yutar Hd 4600 Low'da değil High-Ultra ayarlarda

Hocam sizin dediğiniz olaya gelince evet biraz araştırınca öyle olduğunu farkettim fakat mağazaya gidip sormamla beraber içinde Nvidia bir harici kart olduğunu söylendi fakat modelini dahi bilmiyorlar , dediğiniz gibi hd4600 sistemi zaten biraz araştırdım ve kesinlikle işimi görür yani , ileride 400-500 liralık bir grafik kartı alana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sepulchure -- 27 Mart 2015; 18:57:17 >

• quote:

Cevaplar için teşekkürler tekrar.
    quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

Dahili grafiğin kullandığı max bellek miktarını küsüratsız şekilde 2gb diye grafik kartı seçeneğine yazmak gibi "anlamayana yürüyücü" tarzda bir pazarlama taktiği kullanan firmalar veya kişiler var

Hocam sizin dediğiniz olaya gelince evet biraz araştırınca öyle olduğunu farkettim fakat mağazaya gidip sormamla beraber içinde Nvidia bir harici kart olduğunu söylendi fakat modelini dahi bilmiyorlar , dediğiniz gibi hd4600 sistemi zaten biraz araştırdım ve kesinlikle işimi görür yani , ileride 400-500 liralık bir grafik kartı alana kadar.

Bence de akıllıca yol izlemiş olursun dostum. İleride 400 500 liralık bütçe ayıracaksın madem ekran kartına benim yaptığım gibi Gtx 750ti alır geçersin 460 a almıştım şimdi 500 ü geçmiştir yinede o fiyatlarda bulabilirsen r9 270,270X e de bakabilirsin şimdiden aklında bulunsun yakın bir gelecekte almayı düşünüyorsan tabi ekran kartını

• @Provisioner
    Çok teşekkür ederim hocam ,yazdıklarınızı not ediyorum.
  • ilkini al hocam degmez o fiyat farkina 2gb ram 500 gb hdd icin 200 lira verecen bide islemcini bi model asagi cekicen hic gerek yok ilkini alin h.o

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.