Şimdi Ara

Önce kapımı yoksa parkemi yapılır? Teknik bilgi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
20.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar önce kapımı takılır amerikan kapı yoksa parkelermi yapılır? evin heryeri parke yapılacak banyolar hariç tabi :) ama kime sorduysam herkez kendi fikrini sölüyor tekniik açıdan açıklama yapabilecek varmı ?

parke önce yapılırsa kapı kasası ile parke arasında boşluk kalırmı ?

kapı önce yapılırsa parke üzerine tam basmama gibi sorunlar çıkabiliyor bizim üst katta öle oldu .. bu işçiliktenmi kaynaklanıyor?

en mantıklısı ve teknik olarak hangisi doğrudur?

parkeciye soruyoruz parke sonra yapılır diyor kapıcıya soruyor kapı sonra arada kaldım teknik detay verebilirmisiniz* bilinçli olarak yazın lütfen

• Yapay Zekanın Yanıtı

Önce Kapı mı Parke mi Yapılır?

İnşaat veya tadilat sürecinde, önce kapı mı yoksa parke mi yapılması gerektiği sorusu sıklıkla gündeme gelir. Bu karar, aşağıdaki faktörlere bağlı olarak değişebilir:

• Kapı Tipi: Çelik kapılar genellikle inşaatın erken aşamalarında, duvarlar henüz tamamlanmadan takılır. İç kapılar ise genellikle parke döşendikten sonra takılır.
    • Parke Tipi: Laminant parke, kapı takıldıktan sonra da döşenebilirken, masif parke veya fayans gibi daha kalıcı parke türleri, kapı takılmadan önce döşenmelidir.

Genel Bir Kural Olarak:

• Önce kapı, sonra parke döşenmesi önerilir. Bunun nedeni, parkenin döşenmesi sırasında kapının altındaki boşluğun ölçülmesi ve buna göre ayarlanması ihtiyacıdır.
    • Fayans veya masif parke döşenecekse, kapıların takılması daha uzun sürer. Bu tür durumlarda, önce parke döşenmesi ve ardından kapılar takılması daha pratiktir.

Özetle:

Önce kapı mı yoksa parke mi yapılacağı kararı, kullanılan kapı ve parke türüne göre değişir. Ancak genel olarak, çelik kapılar hariç çoğu kapı, parke döşendikten sonra takılır. Fayans veya masif parke döşenecekse, önce parke döşenmesi tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydd

arkadaşlar önce kapımı takılır amerikan kapı yoksa parkelermi yapılır? evin heryeri parke yapılacak banyolar hariç tabi :) ama kime sorduysam herkez kendi fikrini sölüyor tekniik açıdan açıklama yapabilecek varmı ?

parke önce yapılırsa kapı kasası ile parke arasında boşluk kalırmı ?

kapı önce yapılırsa parke üzerine tam basmama gibi sorunlar çıkabiliyor bizim üst katta öle oldu .. bu işçiliktenmi kaynaklanıyor?

en mantıklısı ve teknik olarak hangisi doğrudur?

parkeciye soruyoruz parke sonra yapılır diyor kapıcıya soruyor kapı sonra arada kaldım teknik detay verebilirmisiniz* bilinçli olarak yazın lütfen

Merhaba,

İşin en doğrusu önce kapıların kasalarının takılması, daha sonra parkenin döşenmesi ve kapıcının tekrar gelip son ölçüyü alarak kapıları imal edip takmasıdır. Bu şekilde hem hataya yer kalmaz hem de en estetik çözümü elde edersiniz...

• Bence önce laminant sonra kapı kasalarının takılması gerek.
    Parke önce yapılırsa eski kasanın altına sokulamaz, etrafını saracaktır, yeni kasa daha darsa arada açıklık kalır.
    Ben 6 yıl önce öyle yaptırdım. Eski kasalar duvara çili olduğundan kolay sökülmüyor. Sökerken laninanta zarar verebilir.

Tadilatın şu şekilde yapılması gerek;
    Eski kasanın tamaman sökülüp, parkenin tuğlaya kadar döşenip, yani kasanın parkenin üzerine oturması daha kusursuz bir görüntü verir.
    Merak etmeyin parkeye ağırlık yapmayacaktır. Çünkü kapı kasaları duvara eskisi gibi çivi ile değil, köpükle tutturulmaktadır.
    Kolay gelsin.

Üşenmedim bir de fotoğraf çektim.
     Önce kapımı yoksa parkemi yapılır? Teknik bilgi lütfen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.