Şimdi Ara

Önden ses geliyor sebebi ne olabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
17.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşım sorunun büyük ihtimal KALİPER PİMİ ile alakalı. Değişimini yaptırırsan sorun kalkar ortadan. Çok pahalı bişey değil zaten.
  • Tek bir yere güvenmeyin, bir kaç yere gösterin.

Bende de ön takımda bozuk zeminde, arnavut kaldırımı yollarda kütür kütür vurma sesi mevcut.

Bir yere gösterdim, salıncak burçları ve rot kolları dedi, değiştirdik, bir şey farketmedi.

Sonrasında başka bir rot balansçıya daha gösterdim, ön takım sağlam fakat direksiyon kutusu ve direksiyon mafsalında gevşeme var, biraz daha idare eder dedi. Adamın tahmini muhtemelen doğru, çünkü söylediğinin üzerinden geçen ~2 ay gibi bir sürede direksiyonda hafif boşluk da oluşmaya başladı artık. Boş zaman bulabilsem girişeceğim ilk fırsatta. 275.000 km'de araç (HDi 307).

Siz de bir kaç farklı yere gösterin. Ön düzende ses var deyince çoğu tamirci doğru düzgün bakmadan ezbere rot kolu vs. diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvalancHe_86

Arkadaşım sorunun büyük ihtimal KALİPER PİMİ ile alakalı. Değişimini yaptırırsan sorun kalkar ortadan. Çok pahalı bişey değil zaten.

bi ustaya gösterdim, bu pimin tornaya girmesi gerek ve işlem uzun sürer demişti, torna falan deyince tırstım bende yaptırmadım sonuç olarak sesin kaynağı kalipere giren bu pimin kaliperi sabitleyemiyor olması görünüyor
  • Salıncaklarda sıkıntı olabilir. 98 model eski bir arabam vardı oradan biliyorum. Tahminimce salıncaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail_10-16

quote:

Orijinalden alıntı: AvalancHe_86

Arkadaşım sorunun büyük ihtimal KALİPER PİMİ ile alakalı. Değişimini yaptırırsan sorun kalkar ortadan. Çok pahalı bişey değil zaten.

bi ustaya gösterdim, bu pimin tornaya girmesi gerek ve işlem uzun sürer demişti, torna falan deyince tırstım bende yaptırmadım sonuç olarak sesin kaynağı kalipere giren bu pimin kaliperi sabitleyemiyor olması görünüyor

Torna falan uğraşma aracın servisini ara kaliper piminin ellerinde olup olmadığını öğren. Tahminimce 10-15 lira anca olması gerek. Servis yerine sanayide bi ustaya taktır 5-10 artık onada verirsin :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.