Şimdi Ara

Öneri (Middle)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba genşler. Uzun süre support oynadıktan sonra ana rolumu değiştirme kararı aldım. Fakat deneyimli mid laner arkadaşlar konuya bi el atsın. Bi kaç run Page önerisi istiyorum bolca run ve Page var elimde. Bolca da ip var. Mage Assassin ağırlıklı oynuyorum.Ad assassin oynayamıyorum.
    Safe picklerim neler olmalı yeni başlayan birisi olarak?
    Koridor aşamasında nelere dikkat etmeliyim?
    Baskınları neye göre yapmalıyım?
    Baskın yaparken nelere dikkat etmeliyim?
    Global gorevlerdeki rolüm ne?
    Hangi durumlarda hangi spelleri tercih etmeliyim?

High elo krdşler bi el atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr Kat -- 19 Aralık 2016; 12:45:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kafana göre takıl
  • Blok.
  • ap vs ap rünü(sarılar seviye başına can) ap vs ad rünü(maviler ap) yapabilirsin, karşı mid lane ap ise galio tercih ediyorum genelde sonuçta win için oynuyorsun karşı rakibi ezip hasar yemeyip ağlaması hoşuma gidiyor ayrıca ziggs lux lissandra viktor syndra cassio orianna en çok karşında göreceğin pickler (yasuo ve zedi saymıyorum banlanmazsa zaten alıyorlar onlara karşı bitkinlik alabilirsin fakat mantıklı oynaman gerekiyor farm farkı atıp earlyde fazla rahatsız etmen gerekir vereceğin 1 kill koridoru kaybetmene sebep olur) ormancına rica et veya duona nehirdeki tekli küçük çalılara kontrol totemi atın alta sen üste o gibi. dakika 10-12 gibi botu temizlerseniz ejderi pingleyebilirsin laneni ittirip oyun başlarında yengeç için ormancılar karşı karşıya gelebiliyor sıklıkla ilk dakikalar gözün mapta olsun olası bi yengeç savaşında koştur ormancının yanına. durumun iyiyse bot ve diğer laneler sıkıntılıysa ormancı kitlenmiş vaziyetteyse bota roam yapmanı öneririm top lane kırılgansa ağır tank değilse oraya da gidebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: requaizen

ap vs ap rünü(sarılar seviye başına can) ap vs ad rünü(maviler ap) yapabilirsin, karşı mid lane ap ise galio tercih ediyorum genelde sonuçta win için oynuyorsun karşı rakibi ezip hasar yemeyip ağlaması hoşuma gidiyor ayrıca ziggs lux lissandra viktor syndra cassio orianna en çok karşında göreceğin pickler (yasuo ve zedi saymıyorum banlanmazsa zaten alıyorlar onlara karşı bitkinlik alabilirsin fakat mantıklı oynaman gerekiyor farm farkı atıp earlyde fazla rahatsız etmen gerekir vereceğin 1 kill koridoru kaybetmene sebep olur) ormancına rica et veya duona nehirdeki tekli küçük çalılara kontrol totemi atın alta sen üste o gibi. dakika 10-12 gibi botu temizlerseniz ejderi pingleyebilirsin laneni ittirip oyun başlarında yengeç için ormancılar karşı karşıya gelebiliyor sıklıkla ilk dakikalar gözün mapta olsun olası bi yengeç savaşında koştur ormancının yanına. durumun iyiyse bot ve diğer laneler sıkıntılıysa ormancı kitlenmiş vaziyetteyse bota roam yapmanı öneririm top lane kırılgansa ağır tank değilse oraya da gidebilirsin.

Güzel tavsiyeler teşekkürler. Rünleri flat mı kullanayayım lvl per mi? Birde dediğin gibi yapınca rünleri, buildi değiştirmeli miyim?

• karşıda kha zix rengar vs varsa ormancı flat ap rünü girebilirsin zırh hiç olmazsa baya bi hasar alırsın ama bazen zac fiddle elise gibi olursa can rünleri daha çok işine yarayacak hem mid ap hem ormancı ap artı olarak rakip midden vs lerde üstün çıkarsın can rünlerin etkisiyle ap vs ap rünlerin sarılar per level hp olacak(sarılar). ap vs ad rünlerini early için yetenek gücü alabilirsin (maviler) daha çok işine yarar.
    http://www.lolskill.net/top/most-games?filterChampion=3&filterRealm=TR

işsiz gibi galio birincisi olmuşum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requaizen -- 19 Aralık 2016; 18:49:18 >

• Ben geriye yatıp rakibin en ufak hatasını degerlendirerek oynuyorum ve bence en iyisi bu. Snowball olayina dikkat etmek lazim bu en fazla mid lanede olan bir durum. Runleri yukardaki arkadas açıklamış ama ben ap vs ap olsa bile zirh kullanmayı tercih ediyorum sarilarda oyunda adc var sonucta ve dediğim gibi farmima bakip genelde bot lane kampladigim icin zirh runlerinin ben icin onemi ayri. Oyuna basladigim haftadan beri kassadin hayranlığım var (o zamanlar aşırı güçlüydu) ve kassadin oynarken 6 olduğum zaman botlane campliyorum sonrasi snowball zaten 11de 2 ci ultinle açıliyorsun iyice. Mage assasin dedigin icin anlattım. Aynisi fizz syndra vb sampiyonlardada gecerli tabiki bu sampiyonlarin lanede kill cikarmasi daha yuksek ihtimal kassadine gore. Bence lanede alinan kill yerine bot lanede yada jungleda aldigin bir kill oyunu cok daha fazla etkiliyor. Wardlarini mutlaka duzenli at karsi junglei ne kadar oyalayip zaman kaybettirirsen o kadar kardasin demektir. Buyuk ihtimal bir daha gelmeyecektir

Bana gore en iyi mid lane gank yemeden roamlayan midlanedir.

Biraz dağınık anlattim anlattım ama kusura bakma.

• Herkese teşekkürler. Güzel tavsiyeler bunlar.
  • Alışana kadar morgana ve karma gibi güvenli seçimleri oynayabilirsin.Aşırı 1v1 oynamayacaksan,sarılar zırh,maviler büyü direnci,büyükler ap ve kırmızıları ad alabilirsin.Büyü nüfuzu alınmasını desteklemiyorum kırmızılar için,oyun boyu büyü nüfuzuna sahip olabiliyorsunuz başka itemlerle ama oradan gelen ad ile rahat minyon kesilebiliyor,ap midlerin birçoğunluğu düşük ad ve saldırı hızından dolayı farm yapamıyor.Deneyerek kendi seçiminizi yapın.Mid olarak büyük çoğunlukla haritaya bakın,botta yada topa yakın yerlerde aksiyon varsa bir midin oralarda olması gerekiyor.Her şeyden önemlisi,koridor rakibiniz bir yere gidiyorsa peşinden gidin,nerde olduğunu bilmiyorsanız siz de bir yere baskın atın.Ödeşin.Farmın en çok yaradığı kişi adc ve ikinci mid oyuncusudur.Farma dikkat edin,o yüzden kırmızıları ad rünü önerdim.Supun totemleri temizlemiş olması gerekiyor,ona göre baskın için güzergah belirle.Totemli olup olmadığını sorun çalıların.Supların bunları takip etmesi gerekiyor.Ormancınızla iş birlikli baskınlar atın.Bir mid en çok bota baskın atar.Ona dikkat edin.Midde rakibinizi kovalayacak mesafeniz yoktur;2 adımda kendi kulesinin altındadır.O yüzden middekini genelde tekleyemezsiniz,uygun şampiyon seçtiyseniz ultiniz geldikçe bota,topa gidip destek olun takıma.Totemi orta çalıya değil,duvar arkasına;kuşların tarafına atın.Rakip mid mavi almaya gidince peşinden gidin.
    Tflerde takımların savaşı başlatmasını bekleyin,middeki seçimler genelde kırılgan ap vs adler oldukları için hücum etmezler,gizli pozisyondan birilerini aradan çıkartmaya çalışın.2.rolünüz adcyi korumak olsun. Aşırı immobilseniz sıçranın yanına hayalet alın.Yada kombonuz rakibi tekleyemiyor,ve birkaç saniye daha kovalayıp iş yaparım diyorsanız hayalet alın.Çok baskın atarım sağa sola,her yerde olmam gerek derseniz hayalet alın.Ioania çizmesi çıkılabilecek bir seçim yaptıysanız mutlaka hayalet alın.Bu kadar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.