Sonunda 6 aydır omu bumu derken ses sistemini tamamladım galiba??? ONKYO 606 + Wharfedale 9.6 front+ Wharfedale 9.CS center +Wharfedale 9.1. surround. Öncelikle buradan Toppop elektronik Feyiz abi ve Sinan’a yardımları için teşekkür ediyorum. Gerçekten son derece ilgili ve bilgililer ve en güzelide bu işe yatırım yapıyorlar gittiğimde boş 9.6 kabini bile yedek parça olarak vardı. Bu arada yine top pop dan aldığım Onkyo 503 ve kolon takımını takasa vererek bu ticareti gerçekleştirdim.
Kolonları ve amfiyi arabaya taşımak Sinan sayesinde çok kolay oldu. Ancak eve taşımak tam bir kabustu kolonlar 25 kg ve 150 cm civarındalar nasıl kurduğumu ben bile hatırlamıyorum. Onkyo 606, o kadar müthiş review dan sonra en çok merak ettiğim ürün oldu. 503 e göre daha cüsseli ve daha ağır bir amfi. 4 hdmi çıkışı var her çıkış hdmi 1.3a ve 1080p/24 hz çıkışı destekliyor. Otomatik setup sistemi konulmuş (Audyssey 2EQ) aparatı tripod üzerinde ekranda belirtilen noktalara taşıyarak mükemmele yakın bir setup gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca Faroudja's DCDi çipi kullanılmış. Tüm analog kaynakları 1080i ye yükseltilebiliyor. Amfi DTS-HD Master Audio and Dolby TrueHD codeclerini decode edebiliyor. Tüm kutuları açmam, Sistemi kurmam ve Wharfedale ile bağlantıyı sağlamam yaklaşık 3 saat sürdü birde üstüne 606 daki bi-amp özelliğini kullanayım hadi diyerek 1 saat daha harcadım.Toplam 4 saat süren bir macera oldu kısacası.
Gelelim neler duyduğuma; önceki sistemde hiç duymadığım kadar detay, diplerden gelen üç boyutlu sesler, evin içinden sesleniyorlar zannettiren gerçekçilik. Bu kadar şaşırmamdaki neden sanırım daha önce giriş seviyesi sistemler kullanmış olmam. Bu oluşturduğum paketin orta seviye olmasına rağmen bir öncekinin düşük seviyesi beni bu kadar şaşırtmış olabilir. Centerdan gelen temiz ve detaylı sesi ise hem amfiye hem wharfedale bağlıyorum. Bi-amp bağlantı sonrası seslerin ayrılmasında bir farklılık oluştu. Sesler daha da ayrımsanır ve temiz oldu. 9.6 ların basları gerçekten çok başarılı ama subı kapatıp açıp yaptığım denemelerde subın yerini alamadı ne yazık ki. Özellikle cennetin krallığı blu ray dts hd master audio dinlenmeye değer bir ses oluşturdu. Sanırım onkyo ve wharfedale uyumu da oldukça başarılı.
Görüntü işleme olarak, bd 30 un gönderdiği verileri aynen iletebiliyor yani 1080p/24 hz hdmi v.1.3 a. Ancak dikkatimi çeken görüntünün biraz daha keskinleştiği hissi oldu. Belki psikolojik belki gerçek tam ayırt edemedim. Upscale etme özelliğini daha kullanamadım. Özetle orta sınıfta iyi bir sistem diyebilirim.
hayırlı olsun sevgili semsal01, güle güle kullan
öncelikle yeni sisteminiz hayırlı olsun. güle güle kullanın. ONKYO 606 + Wharfedale 9.6 front+ Wharfedale 9.CS center +Wharfedale 9.1. surround maliyeti ne oldu acaba? PM de atabilrisiniz.
tşk.
pm atmasaniz da buraya yazsaniz herkes gorse ozellikle 606 yı kaca aldınız 503 u kaca saydilar soylerseniz bu arayista olna rkdaslar icin faydali olur
quote:
Orjinalden alıntı: amf23
Çok teşekkür ederim.
hayırlı olsun
Şimdi sırada ne var dostum
Tabiki FULL HD bir projektör.
hayırlı olsun gule gule kullanın ucretlerinide yazabilirmisiniz
tesekurler
quote:
Orjinalden alıntı: semsal01
quote:
Orjinalden alıntı: amf23
Çok teşekkür ederim.
Semsal hayırlı olsun. Audyssey kalibrasyonunda dikkat edilecek noktalar Onkyo konu başlığında var, mutlaka bir gözat derim.
Hayırlı olması dileğiyle...
quote:
Orjinalden alıntı: Daneel
Semsal hayırlı olsun. Audyssey kalibrasyonunda dikkat edilecek noktalar Onkyo konu başlığında var, mutlaka bir gözat derim.
Tamamdır Daneel teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: Hi-def-man
hayırlı olsun
Yok abi yapma ne olur.
quote:
Orjinalden alıntı: semsal01
quote:
Orjinalden alıntı: Hi-def-man
hayırlı olsun
Yok abi yapma ne olur.
evet evet full hd olmasa bile bir hd ready lazım kesin
quote:
Orjinalden alıntı: yıldırans
Hayırlı olması dileğiyle...
Çok teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme