Şimdi Ara

Onkyo st-tx 875 + PowerColor HD 4870 DTS-HD MA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
2.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elendil

quote:

Orijinalden alıntı: darthnihilus

Elendil dostum sana bir şey sormuştum yukarda arada kaynadı sanırım, bi' göz atarsan sevinirim. Merak ettiğim bir konu.

"Hazır bulmuşken bir şey daha sorayım konuyla alakasız ama kafama takıldı.

Şimdi, dvd'leri blu-ray'de izlememek ve aynı zamanda hd-dvd'lerden de faydalanmak için, ep30'u da listeme dahil ettim. Tek istediğim dvd'lerimin görüntü kalitesinin mümkün olabilecek en iyi seviyeye çıkması ama kafamı kurcalayan şu; eğer onkyo 876 alacağım herhangi bir dvd player'dan daha iyi upscaling sunacaksa(HQV REON mevcuttu sanırım avr'de), ben dvd player'ın upscaling'i üzerinde çok takılmayayım. Aksi halde takılacağım feci şekilde. Malum elde o kadar film olunca insan önem veriyor buna. "

Sanırım soru Bu idi.

NMT alacaksın + 876 Alacaksın + BD player alacaksın
    Bütün mesajlarından öyle anlaşılıyor.

DVD player ayrıca almak israftır.
    Ben NMT aldığımdan bu yana DVD yi bir kere bile kullanmadım.(Film izlemek için) Test te kullandım sadece.

NMT si olan biri DVD kolleksiyonu olsa bile hale hazırda BD ler tam yagınlaşmadığından Sadece BD için israftır. Bunun yanında NMT si + BD playerı olan için DVD de israftır.

++

Ayrıca Her ikisinide Kullanıp test etmiş biri(oronra) Toshiba ep-30 upscale olayında çok başarılı, Sony S350 ondan da başarılı
    diyor.
    Buna ilave olarak 876 da HQV + ISF ile çok başarılı.
    Bence DVD player israf.

Ekleme;

TOSHIBA EP-30
    ONKYO TX-SR875 AVR (HQV)
    ICY BOX IB-MP309HW-B (FullHD NMT)

Kullanan biri olarak söylüyorum.

Kabul Bazen EP-30 ile kaliteli kaydeilmiş bir DVD izlerken sanki HD izliyomuşum hissine kapıldığım olmuştur ama yinede

NMT+BD Player+876 alacak biri için EP-30 İsraf.

Kafanı yorma BD playerı DVD izlemekle eskitemezsin
    Zaten NMT tüm vaktini alacak

Bu kadar tatmin edici bir cevap yazılamazdı. Teşekkür ederim.. Ama şunu da ekleyeyim de tekrar değerlendirip israf olup olmadığına dair tekrar fikirlerinizi beyan edin.

Dediğim gibi elimde zaten bi'dünya dvd mevcut ben onları izlerim, adam gibi izleyeyim istiyorum. Eğer ep-30 hd görüntüye yakın verecekse dvd görüntülerini ben buna israf olarak bakmam, üstelik fiyatları uygun. Ben zaten kafamda kurdum hangi filmleri nasıl izleyeceğimi. Görsel olmayan ve kafamda 6-7 puan verdiklerim için 720p, görsel-işitsel efektleri olan filmler için 1080p, ve 8-10 puanlık filmler için de blu-ray ve ya hd-dvd düşünüyorum arşivlik. Ep-30'u düşünmemin bir nedeni de hd-dvd'lerdi. Malum artık sona erdiklerinden fiyatları özellikle yurtdışı sitelerinde çok makul fiyatlara indi neredeyse güncel dvd filmler kadar. Türkçe altyazı derdim olmadığını da varsayarak hd-dvd'lere açığım. Görüntü olarak da blu-ray'den farklı olduklarını sanmıyorum. Gidip blu-ray'e 2 katı para vermektense alabildiklerimi hd-dvd alırım zaten 3-5 filmde ep-30'un fiyatını çıkartırlar. Örneğin, Troy, Transformers, Matrix serisi, 300 vb..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 24 Temmuz 2009; 21:49:03 >

• O vakit son mesajınıza stinaden yazıyorum.

EP-30 + 876 + NMT yapın.
    o zaman israf sayılmaz hatta yazdıklarınızdan BD player israfa kaçacak gözüküyor.

BD player hariç kullanmaktayım.
    HD-DVD ve DVD ağırlıkta ise MKV ve BD leri de NMT den halledersin OK dir.
  • Benim netten bulduğum 1080p filmler ve normal blu-ray'ler arasında görüntü olarak dağlar kadar fark var. Sanmıyorum sadece bana mı öyle geliyor ama?? Şöyle bir istisna var avc versiyonu olan filmler mevcut. Örneğin ben sadece transformers'ı böyle indirdim, 41gb'tı.. Mdf formatında ve bildiğiniz blu-ray'in image dosyası olarak çevirmişler. Onu da sadece PowerDVD'ile oynatabiliyorum ve malum şu koruma hedeleri yüzünden seslerde downstream falan mevcut. Hadi diyelim downstream sorununu çözdük nmt'lerle(ki sorun çıkacaktır bu formatları oynatırken büyük ihtimalle) filmleri avc indirsek buna harddisk dayanmaz, şahsen ben harddisk teknolojisinin daha hd depolamayı kaldıramadığını düşünüyorum, küçük bir hesapla ortaya çıkıyor zaten, alınabilecek en insani fiyatlardaki hdd 2tb o bile kurtarmaz eğer bu işe girersek. Bunlara bağlı olarak blu-ray player almamın sebebi de bahsettiğim kategoriye giren filmleri hem görüntü hem ses olarak tam performans izlemek şayet böyle izlenmeyi hak eden filmler. Hd-dvd'lerin de sonu geldi zaten bildiğim kadarıyla artık üretimleri de yok. BD player evet biraz ileriye yönelik bir alım olacak benim için ama kaçınılmaz bir şekilde alınması gerek benim gibi bir film manyağı için. En iyi ihtimal fiyatların düşmesini bekleyebilirim.

• Bende eninde sonunda BD player alırım zaten ama EP-30+DT plus full paket+ NMT + 875 in HQV si beni şuuan tatmin ediyor.
    Tamınsizlik başladığında şuanki DVD ler >VCD pozisyonuna düştüğünde BD player alırım.
    ----
    +++
    AYrıca PC NMT ler kadar net oynatamaz.

Sen hele bir FullHD NMT al bakalım fikrin nasıl değişecek
  • quote:

Bende eninde sonunda BD player alırım zaten ama EP-30+DT plus full paket+ NMT + 875 in HQV si beni şuuan tatmin ediyor.
    Tamınsizlik başladığında şuanki DVD ler >VCD pozisyonuna düştüğünde BD player alırım.
    ----
    +++
    AYrıca PC NMT ler kadar net oynatamaz.

Sen hele bir FullHD NMT al bakalım fikrin nasıl değişecek

Hmm, pc'lerle arasında fark olacağını düşünmemiştim bak . İyi oldu bu.
    Blu-ray player'ı ertelerim heralde ama kanımda virüs varken ne kadar dayanırım bilmem.

Teşekkür ederim Elendil, çok yararlı cevapların için.

Ekleme : Elendil digi+ bende de mevcut, onkyo'yla upscale performansı nasıl sd ve hd kanalların. Malum full hd sadece eurosportta yılda 3-5 kere çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 24 Temmuz 2009; 22:22:03 >

• darthnihilus

DT+ paketini bilemiyorum!
    Bende platin koltuk var. Yani DT de olan tüm kanallar açık
    DT nin kendi kanalları zaten DVD kalitesinde yayın yapıyor onlarda da HQV+ olunca bazen atv kanalı bile HD gibi oluyor.

hatırlatıyorum ulusal kanallar zaman zaman çok kötü olabiliyor ama 875 hissedileir derecede düzeltiyor.
    + LCD de HQV farkı daha belirgin plasmmaya nazaran.

Milletin hep çamur dediği görüntüyü ben sadece NTVSpor kanalında yaşıyorum
    DT+ > HDMI > 875 > HDMI > FullHD LCD herşey güzel

ekleme:
    HD Kanalları da HQV sayesinde HD DVD gibi oluyor. Pırıl pırıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 24 Temmuz 2009; 22:29:50 >
  • Ağzından bal damlıyor Elendil. . teşekkür ederim tekrar ilgilendiğin için.
  • Estağfirullah
    bende en az senin kadar ses ve görüntü olaylarında hassasım.
    En iyi dengeyi bu kombinasyonla buldum
  • Platin koltuk nedir peki? ben süper paket kullanıyorum dt+ alıcısıyla? ne farkı var ?
  • DT de olan ne varsa hepsi açık(erotik dahil) + Sınırsız salon filmi ücretsiz + PVR bedeli yok.

yalnız bu 2008 nisan 5 te başlayıp 17 nisanda biten bir kampanya idi

Yıllık bedeli 750tl
    şuan mümkün değil bu paket.

Paket adı "Platin Koltuk"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 24 Temmuz 2009; 22:46:29 >
  • quote:

...AYrıca PC NMT ler kadar net oynatamaz.

....

yukarıdaki smiley'ler anlatıyor mu düşünceleri mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 24 Temmuz 2009; 23:39:37 >
  • CaRaBeeN

Anlatıyor.

Ancak ben tzimde kararlıyım.

Aynı filmi 1080p
    PC deb LCD ye ve ICY BOX'tan LCD ye arasında çok fak olmak kaydı ile NMT daha kaliteli görüntü veriyor.

Bu da sanırım anlatıyordur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 25 Temmuz 2009; 10:16:10 >
  • Yani senin tezin nerdeyse pc'deki bir ekran kartı parasından daha ucuz olan nmt daha başarılı yani?

Avsforum'da HTPC bölümüne göz atarsan orada derya deniz bilgiler var, ekran kalibrasyonu yaptıktan sonra usa'li amcalar htpc'deki görüntüyü bazı bluray player'lar ile kıyaslıyorlar değil nmt'yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 25 Temmuz 2009; 8:53:39 >
  • Sevgili CaRaBeeN

Ben Video için Yapılmış(HTPC) ler için söylemedimki. o Pc lerin amacı video oynatmak elbette NMT kadar
    olmasalar bile, başarılı olabilirler.

Dartnıulus arkadaşımız ile konuşur iken söylenen sözler normal evde kullanılan oyun amaçlı pcleri kapsamakta idi.

Sizin anlamsız NMT katşıtlığınızı anlamış değilim!

Bu forumda ilk defa bu tarz bir polemiğe konu oldum yaw

CaRaBeeN

Bende
    E6600 cpu
    975XBX2 bord
    4GB Dual Chn. OCZ rem
    3*250gb 16MB cash Sata II HDD (Raid o + 5)
    Zotac 9800GT oc Ekran kartı

Tüm donanımın son sürücüleri mevcut.
    Power DVD 9 Ultra yüklü.

Ama NMT daha net ve düzgün görüntü & ses veriyor AVR ye

Ekleme;
    Başkalarının kıyasını yazmadım ben. Kendi karşılaştırmamın sonucunu yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 25 Temmuz 2009; 10:10:42 >

• Elendil üstad,

Evime bluray player alıp bağlamadım o yüzden avs'dekilerin yorumunu ekledim ama arkadaşım elindeki WD nmt'siyle benden film almaya geldiğinde hah gelsinde şöyle bir bakayım dedim ve az da olsa kurcaladım..Hiç bir ayar yok tak çalıştır..Ne bir kalibrasyon şansı ne bir software destekli filtreleme ,
    Zaten 300mhz lik bir işlemci gücünden bahsediyoruz, yanında realtek gibi onboard bir ses çözümü birde..Kimbilir SnR değerleri bile kaçtır..

Görüntü tabiki HD olduğu için güzeldir birşey demiyorum ama asla bir pc'den güzel olamaz. Madem siz kesin yargı veriyorsunuz bende kesin PC > NMT diyorum ki forumu herkes okuyor tek bir yargıya inanıp yola çıkmasınlar.
  • CaRaBeeN

Şunu hemen belirteyim. WD HDMI1,3 değil
    + içerisindeki HDD den oynatmıyor.

Ben ICY BOX kullanıyorum ve FullHD HDMI1,3a

Ayrıca Usb den oynattığı film ile kendi içerisinde oynattığı film arasında bile fark var.

Ayrıca oldukça yeterli denebilecek Video/Audio çıkış ayarları mevcut.

Nasıl ki Normal PC ile HTPC arsında Video için fark var ise
    WD ile Benim kullandığım ICY BOX IB-MP309HW-B FullHD media player da farklı.
    Lütfen.

Ben alırken Vatanda
    WD / ICY BOX ve bir tane daha vardı karşılaştırıp test edip aldım.

İşi tamamen Video olan HTPC bile NMT kadar değildir. Yaklaşabilir.
  • Benim Pc'yi ben bu sene zaten htpc olarak da kullandım lcd'nin yanında duruyordu. Açıkçası 1080p performansından memnun değilim. Hatta nedense 720p'ler daha güzel gözüküyordu bile diyebilirim. Kullanmadığım oynatıcı da kalmadı. Pc'nin özelliklerini de yazayım, htpc'ler halt etmiş yanında:

q9550
    ati 4870x2
    4gbram 1066mhz
    asus p5q pro
    x-fi fatality

Kullandığım bağlantı da hdmi'dı. Bir yerde yalnış yaptığımı da sanmıyorum bu işlere yabancı değilim pc söz konusu olunca ama böyle bir sistemin bile görüntüsü beni tatmin etmedi.

Şunu da eklemeden geçemeyeceğim, pc'de kullandığım hiç bir medya formatı beni sadece o formatı oynatmak için üretilen cihazlardan fazla tatmin etmedi. Ben DVD izlerken de emektar philips dvd player'ımın performansı çok daha güzeldi. Eminim onun da işlemcisi o zamanki pc'imden fazla değildi. Sanırım söz konusu video olunca sadece onun üzerine üretilmiş cihazlar daha kaliteli görüntü veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 25 Temmuz 2009; 10:52:17 >

• Merhabalar,

Bende birkac hafta once bu konuya atladim.

Kisaca PS3'u nasil media server olarak kullandigimi anlatayim.

Biliyorsunuz PS3'un media server ozelligi zaten default uzerinde geliyor, etraftaki bilgisayarlari wireless veya ethernet kablo baglantisi ile ev network'unden goruyor. Gordugu windows media center 11'di. Boylece bilgisayarin icindeki multimedia file larini TV'ye aktarabiliyordunuz. WMC 11 ile MKV gosteremiyordunuz.

Simdi ise internetten PS3 media server programini bilgisayariniza download ederseniz, bu ayni WMC 11 gibi PS3 tarafindan goruluyor. Bu programi kullanarak bilgisayarin icinde multimedia olarak ne var ne yok hepsini PS3 yolu ile Home Cinema sisteminizden seyredebiliyorsunuz. (MKV'ler dahil, format olarak bilgisayar filmi gosterebiliyorsa PS3 de gosteriyor, fat 32, NTFS farketmiyor).

Sistem

HTPC----ethernet cat 6 kablo (wireless baglantida HD filmlerde yavaslama oluyor)--PS3--Home Cinema

Boylece internetten download ettiginiz filmleri, muzikleri ayri bir hard diske atmak icin ugrasmayip, direk olarak seyredebiliyorsunuz.

Benim kullanma seklim de soyle.

HTPC olarak Acer 8920 kullaniyorum, buna 3 tane external hard disk takili WD 1 TB, WD 750 GB, WD 500 GB, (Hepsi NTFS formatli).

Acer 8920--cat6----modem--cat6---PS3

Internetten indirilmis filmlere ek olarak. kendi DVD arsivimi de slysoft'un cloneDVD2'si ile hard diske iso formati ile kaydediyorum, (Bluray ler icinde ayni seyi yapacagim).

Henuz bluray rip denemedim ama DVDrip son derece kaliteli ses ve goruntu veriyor.

Bu sebeplerden dolayi neden PS3 dusunmuyorsunuz diye merak ediyorum.

Daha detayli bilgi icin..

http://forum.donanimhaber.com/m_28661889/mpage_1/key_ps3%2Cmedia%2Cserver/tm.htm

Tesekkurler

quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

Valla bende bu konuyu detaylıca merak edenlerdenim.

-----> SATILIK MARANTZ SR5001 7.1Ch (HDMI) AVR için TIKLAYIN

quote:

Orijinalden alıntı: darthnihilus

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

yurtdışında olduğum için Türkiye fiyatlarını bişmiyorum ama neden bu kadar uğraşacağınıza gidip PS3 almıyorsunuz. İslemci olarak, upscaling olarak ve bir sürü özellik açısından bahsettiğiniz mediabox'ların PS3'den aşağı seviyede olduğunu düşünüyorum, ayrıca bluray player ve oyun konsolu olması da extra olur. Ne dolby HD, ne de DTS-HD sorgularsınız.

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum, özellikle PS3 media server proğramı ile kullandığınız media box'lar kadar da pratik.

Teşekkürler.

sevgili asukrumercan,

şu ps3'u media server olarak kullanmak nasıl oluyor? bildiğin nmt gibi kullanabiliyor muyuz ?

• Pure codec kullanıp herhangi bir dxva video'yu ekran kartına çözdürmeyi denediniz mi?

Yada en basiti hiç bir ayar yapmadan kmplayer kurup görüntü kalitesini 3ghz+ seçtiniz mi?

Ben hdmi çıkışlı 2 kart kullandım birisi ucuz bir ati idi görüntü inanılmaz kötüydü..
    Şimdi yine native hdmi çıkışlı bir ekran kartı kullanıyorum ve doğru kalibrasyon + codec'ler ile aldığım görüntüden son derece memnunum..

Neyse kesin hüküm vermeyi sevmiyorum sizler verdiniz diye söyledim..Polemik vs değil fikir alışverişi bu herkes kendi bildiği gördüğü inandığı şeye doğru diyecektir elbet..Sonuçta bir tarafta sadece bir ekran kartı parasına NMT ile mutlu olmak var diğer tarafta tonla para döküp mutlu olamamak var..

Kablo konusu gibi öznel bir konu bu, kimisi pahalı kabloya kullanır aradaki farkları duyar görür, karşıt taraf daha para verdiği için psikolojik olarak fark duyduğunu asılda fark olmadığını iddia eder..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.