Şimdi Ara

ONKYO TX-NR809 mu PIONEER SC-LX83 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hali hazırda kullandığım Onkyo TX-SR707 + Jamo 606 front + Jamo S500 Center + Jamo C60 Surround kombinasyonunda amfiyi upgrade etmeyi planlıyorum. Jamo 606'ları genelde Onkyo 6xx serisi ile pazarladılar ama bana göre daha üst klasman bir amfi istiyorlar gibi.

Onkyo 809 veya Pioneer LX83 ile nasıl bir sonuç alırım? %50 sinema %50 stereo performansı olarak kıyaslama yaparsak hangi amfiyi tercih edersiniz? İkinci el fiyatları hemen hemen aynı sayılır. Teşekkürler..

System Type 3-way bassreflex
    Impedance 6
    Tweeter (mm/in) 25 / 1
    Woofer (mm/in) 203 / 8
    Product dimensions (mm/in, HxWxD) 1080 x 190 x 345 / 42.5 x 7.5 x 13.6
    Weight (Kg/lb) 24.1 / 53.1
    Product Finish High Glass Black, Black Ash, White Ash or Dark Apple
    Frequency Response (Hz, +/-3dB) 42 - 20,000
    Power Handling (Watts Long/Short Term) 130 / 210
    Sensitivity (dB, 2.8V/1m) 89
    Overall Dimensions (mm/in, HxWxD) 1110 x 260 x 345 / 43.7 x 10.2 x 13.6
    Midrange (mm/in) 2 x 127 / 5

System Type 2-way bassreflex
    Impedance 6
    Tweeter (mm/in) 1/25
    Woofer (mm/in) 2 x 4/102
    Product dimensions (mm/in, HxWxD) 133 x 400 x 210/5.2 x 15.7 x 8.3
    Weight (Kg/lb) 4.9 x 10.8
    Product Finish High Gloss Black, Black Ash, Dark Apple
    Frequency Response (Hz, +/-3dB) 75-20,000
    Power Handling (Watts Long/Short Term) 80/130
    Sensitivity (dB, 2.8V/1m) 87

System Type 3-way MPD
    Impedance 6
    Tweeter (mm/in) 25 / 1 DTT
    Woofer (mm/in) 155 / 6
    Product dimensions (mm/in, HxWxD) 282 x 267 x 153 / 11.1 x 10.5 x 6.0
    Weight (Kg/lb) 4.2 / 9.3
    Product Finish Black, Dark Apple
    Frequency Response (Hz, +/-3dB) 80 - 20,000
    Power Handling (Watts Long/Short Term) 100 / 140
    Sensitivity (dB, 2.8V/1m) 87
    Midrange (mm/in) 95 / 3¾

• Forumdaki ustalardan bir yorum alsak. Güncel.
  • SKYLINE GTR kullanıcısına yanıt
    Pıoneer ın lx serileri oldukça başarılıdır.Onkyoya nazaran birazdaha serttir.Müzik te daha başarılıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quincy34

Pıoneer ın lx serileri oldukça başarılıdır.Onkyoya nazaran birazdaha serttir.Müzik te daha başarılıdır.

Teşekkür ederim. Ben de Pioneer'a biraz daha yakınım. Forumlar ve kullanıcı yorumlarında LX serisi hep ayrı bir yere sahip.
  • Zaten Onkyo 809 eşleniği olarak LX 83 değilde VSX2021 daha uygun olabilir. LX83 ise Onkyo 'da 3008 gibi karşılık bulacaktır. Bence LX83 tartışmasız....
  • LX-83 tabiki
  • Güç Anlamında tabiki lx83 ancak %50- %50 video müzik dediğinize göre!

Videolarınızda Ful 3D.iso varsa 809 gibi durmakta.
    Nedenine gelince 809 HDMI 1,4
    Oysa Yanlış hatırlamıyorsam lx83 HDMI 1,3

Edit; LX83 birkaç seri eski nesil AVR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Mayıs 2014; 18:02:37 >
  • Genelde 1080 veya 720 p DTS mkv izliyorum. Müzik dosyalarım, ağırlıklı olarak 320 kbps mp3 bir kısmı da flac. Amfinin yeni nesil olması kullanım şeklim nedeniyle çokta önemli değil diye düşünüyorum. Bu arada bu kombinasyona LX50 nasıl olur sizce? 2 HDMI girişi var gerçi ama benim için ses kalitesi ve detaylar önemli. LX50 için fikriniz ne olur? LX83 ile kanal başına 30 w fark var ama aralarında oldukça büyük bir fiyat farkı da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYLINE GTR -- 6 Mayıs 2014; 0:27:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amfiyi upgrade etmek yerine, sisteme stereo amfi ( Pioneer A-30 ) eklemeye karar verdim. Stereo kalitesi için High end bir receiver alacak para olmadığından, alternatifleri değerlendirmek gerekiyor

Henüz amfi elime ulaşmadı ama bağlantı şekli şu şekilde olacak. Onkyo'nun pre-out front RCA çıkışından, PioneerA-30'un Power Amp Direct RCA girişine bağlantı yapacağım. Front hoparlörler Onkyo yerine Pionner amfiye bağlanacak. Pioneer'daki power amp direct giriş sebebiyle Pioneer'ın On/Off ve ses kontrolü Onkyo'nun kumandasına devrolacak. Bu arada DAC işlevini Onkyo halledecek. Kısa anlatımla Onkyo Pre, Pioneer ise Power olarak kullanılacak.

Bu şekilde en azından doğru düzgün bir stereo müzik dinleme şansına sahip olup, hemde dilediğimde aynı frontları, sök-tak yapmadan, home cinema olarakta kullanabileceğim. Umarım sonuç beklentilerimi karşılar.

• En mantıklısını yapmışsınız bence.Amfi gelince yorumlarınızı alalım , güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duncan21

En mantıklısını yapmışsınız bence.Amfi gelince yorumlarınızı alalım , güle güle kullanın.

Çok teşekkürler sağolun, hep bir tereddüt içindeydim, 3-5 gündür sürekli yurtdışı forumlarını araştırıyorum. Düşündüğüm sistem stereo kalitesi için daha akla yatkın bir sistem ama nedense uygulama yok denecek kadar az. Umarım memnun kalırım. Sonucu mutlaka yazarım.
  • Stereo icin daha doğru bir seçenek olmuş.A-30 hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PRODJ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Stereo işini ayırmak her zaman doğru bir seçenektir. Olması gerekeni yapmışsınız güle güle kullanın..
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    İşin ustalarından bu yorumları almak beni son derece memnun ediyor. Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.