< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Onlarca alan var ne seçecem ben? (2. sayfa)
-
-
Sıkıntı zaten sürekli öğrenme sürecinde olmak. Şimdi ikimiz de 20 yaşında genciz. 30lu yaşlarda ne olacak bu durum, bunu sürdürebilecek miyiz? Birçok kalifiye yazılımcıda burn-out durumu gözlemledim. İnsan ilişkilerini de geliştirmen lazım yoksa yönetim taraflarına geçemezsin.
-
Bana da EE'ci sayısı fazla gelmişti, yani cidden bizim gördüğümüz o uçakların ne kadarlık bir emeği bilgisayar mühendisliği işini yapan birine ait bilmiyorum ama bazı departmanlarda eeci ile csci sayısının birbirine yakın olduğunu biliyorum.
Geçen aselsanın Java ve Bilgisayar Mühendisliği ilanlarını görmüştüm, ben buna başvururum mesela xd
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim hocam size de başarılar diliyorum.
bana da bu sıkıntı geliyor. eve geldikten sonra kafanı kapatıp dinlenmek aile ile vakit geçirme yerine sürekli iş düşünmek bir şey öğrenmek zorunda olmak can sıkıcı baya.
-
Kanka işte o sihaların yazılımını da genelde EE’ciler yapıyor sıkıntı orada :D orada elemanın biri de gerçek zamanlı işletim sistemleri için kod yazan elemanların hepsi ee’ci demişti.
he ben senin için diyorum, ben aselsan’da bilgisayar mühendisliği işleri yapacak eğitimi görmüyorum zaten, torpille girsem bu sefer mesleki tatminiyetten yoksun kalırım. amacım kullanıcı sayısı çok olan bir websitesinin backendcisi olmak.
-
Yani şu ankinden daha rahat olacağını düşünüyorum sonuçta şu an her şey benim için yeni, atıyorum 10 yıl önce yapay zeka dersi almış birisi openai'ın ne yaptığını çok daha rahat anlar yeni bir şey olmasına rağmen, ama bakalım ne olacak
Biz işletim sistemi dersini boşuna mı alıyoruz ya da bu bölümün (ve ctis'in) yarısı aselsanda ne yapıyor :)
Ben global çapta backendçi olacaksam ilk oyunlara göz atarım, adamlar ultimate team için software engineer arıyor gereksinimler baya Java backendi, fifa da ben demek zaten xd
Ve forumda bilgisayarcı kalmamış koskoca konuya 3 kişi cevap verdi xd
-
Aselsan’da çalışan 1 ctis mezunu gördüm, havelsan’da çalışan çok ctisci var. Aselsan üni sınav sıralamasına baktığı için ve eskiden bölüm çok düşük sıralamalı olduğu için almıyordu galiba. Aynısı odtü kıbrıs için geçerli. Savunma sanayide çalışanlar aselsan ve roketsan’ın alımlarda daha seçici olduğunu söylüyor. Tai ve havelsanda çok sirkülasyon var. 2-3 sene çalıştırıp işten atıyorlar, bunu da düşünmek lazım.
Oyun sektöründe maaşlar çok kötü ya. Şu an hedef back-end ama biraz da akışına bırakmak lazım. İnsan ilişkileri adına da bir şey yapmak gerekli yoksa. Şirkette zeki ama promotion alamamış mühendis olarak kalırsın 35 yaşına gelip 27-28 yaşında elemanların altında çalışırsın.
-
O kadar detayını bilmiyorum, en son kariyer fuarında Roketsan ile konuşup tavsiye istemiştim bana ilk ortalamamı sormuştu ve kesinlikle oop, design patterns, c++, uml kavramlarını bil demişti muhtemelen aselsan da benzerdir.
İnsan ilişkileri önemli ya, üniye başlamadan önce tam asosyaldim de girişkenliği halletmek lazım.
Up
Hocam şu anlık bilgisayar mühendisliğiyle alakam yoktur ama bu yaz bir staj yaptım ve gerçekten bu kafadaki soru işaretleri açısından çok iyi oldu. Hani kendinizi inanılmaz geliştirecek bir yerde bulunmasanız bile iş dünyası ve nasıl işlediği hakkında daha yakından fikir sahibi oluyorsunuz. O yüzden bir yerde iki üç hafta kalsan bile senin yararına olur. Bu yüzden bizim kampüsteki Teknokentte şansını zorla derim. Zaten Hacettepe 30 güne kadar gönüllü staj sigortanı karşılıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyunlara hile yazılımı yap sat deli para var aylık satıyorsun şuan benim takip ettiğim bir oyunda aylık 30 dolar ki bu başlangıç paketi aylık 150 kişi minimum alım yapıyor. Deli para var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Staj için 2.sınıf yazını bekliyordum, neredeyse hiçbir firma 1.sınıf almıyor artık 2.dönemden itibaren şansımı denemek istiyorum. Zaten galiba 2den itibaren yaptıklarım zorunlu staj olarak saydırabiliyorum diye biliyorum, hocayla konuşunca bile kafamda soru işaretleri gidiyor gibi oluyor, stajda muhtemelen birçok şeye cevap bulurum.
Şu an bazı konulara bakmanın büyük sebebi 2de staj bulabilmek, öne çıkmaya çalışıyorum da artık ne kadar yetecek bakalım
O topa hiç girmeyecem muhtemelen, sonra başımıza iş gelmesin
sen bilirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X