Arkadaslar ben su sıralar 1 laptop satın almak istiyorum ancak o kadar cok marka varki hangisine yonelmeliyim 1 turlu karar veremiyorum. 1300 ytl gibi 1 sınırım var ve eger bana bu fiyatı cok da gecemeyen, iyi bir marka ve iyi ozelliklere sahip 1 laptop onerebilirseniz çok sevinirim, simdiden tesekkurler...
quote:
Orjinalden alıntı: aydnzglsy
Herkese merhabalar!
Arkadaslar ben su sıralar 1 laptop satın almak istiyorum ancak o kadar cok marka varki hangisine yonelmeliyim 1 turlu karar veremiyorum. 1300 ytl gibi 1 sınırım var ve eger bana bu fiyatı cok da gecemeyen, iyi bir marka ve iyi ozelliklere sahip 1 laptop onerebilirseniz çok sevinirim, simdiden tesekkurler...
Bilader Sana Casper P860 modelini öneririm. Ben de almayı düşünüyorum.
Şimdi hangi marka konusu gerçekten kafa karıştırıcı ama kendinize bir takım kriterler belirleyip ona göre seçim yapmalısınız. bu kriterler; görünüş, marka, kalite, kullanım amacı, performans, mobilite(hafiflik) ve tabi fiyat şeklinde olabilir.
Yani bir ürün hem estetik hem performanslı ise ve kaliteli bir markaya ait ise ucuz bir fiyata satılması pek mümkün olmaz.
Bu sebeple paramızın boşa gitmemesi için ve özellikle kullanmayacağımız özelliğe para vermemek açısından öncelikle kullanım alanı belirlenip diğer kriterlerden bütçemize göre feragat etmeliyiz.
Bunun dışında herkes size kendi sevdiği markayı ve modeli önerecektir. Sizde başkasının zevkine göre alış veriş edeceksinizdir.
Ben kendi beğeni ve zevkime göre 1300-1400 YTL civarı az çok estetik olup olabildiğince performanslı olacak bi kaç alet önereyim. Hepsini de tavsiye ederim hangisi hoşunuza giderse alınız. (ama dediğim gibi görünüş benim için önemli olduğundan görünüşü en azından idare edecek laptop lar öneriyorum)
2- DELL STUDIO 1535 CORE 2 DUO T5850 2.1Ghz 2GB 250GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR A585F2 Havale ile 1320 taksitle 1390. (marka ve kalitesi iyi dell sonuçta, bu markaya göre fiyat/performansı yüksek)
3- HP 6730B CORE 2 DUO T5870 2GHz 2GB 160GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR KE115EA Havale ile 1130 taksitle 1190 YTL (hp pek önerilmiyor açıkça marka ve servis kalitesi olarak hoşuma da gitmiyor fiyatı ucuz, işlemcisi bu fiyata göre iyi, ekran kartı paylaşımlı)
herhangi bir teknosadan alabilirsin fiyatı 1322 YTL 12 taksitle. (Görünüşü bunların içinde en iyi olanı, özellikleri fena değil, ekran kartı bu fiyata göre güzel, asus markası, piyasaya yeni girdi bu sebeple bir çok özelliği bilinmiyor, saydıklarım içinde tek 14.1 inç olan makina)
Ben bunların içinde asusu tercih ediyorum. Öncelikle estetik olarak güzel, taşıması kolay, hafif, asus a göre fiyatı uygun.
seçim sizin artık. Ama yinede bence bir kriterlerinizi beliryeyip kendiniz araştırın
Hımm tesekkur ediyorum sizlere.. Yalnız benim icin, eğer onem sırasına gore sıralarsak kalite, marka, performans, kul. amacı, gorunus ve hafiflik seklinde sıralayabiliriz. Ben de bu dogrultuda arastırmaya devcam edicem.