Şimdi Ara

online kişi sayısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asp.net de online kişi sayısını nasıl gösterebilirim. kayıtlı kullanıcılar değilde herşesin sayısı için ne yapmam gerekiyor. mantık olarak bir yok gösterirseniz sevinirim.

benim aklıma page load olduğunda sayıyı 1 arttırmak geldi. ama page closed olsa sasyıyı bir azaltacaktım ama bunu nasıl yapabilirim.

vb.net 2005 kullanıyorum. yardımlarınızı bekliyorum

• O zaman senin site de aktif bulunan ziyaretci sayısı istiyorsun.Bunun icin farklı yollar izlenebilir ve kod'lar asp.net c# ve vb icin farklılık gösterebilir.Ben sana her iki dil icinde ornek yazıyorum.Öncelikle olarak global.asax dosyası aç ve

Vb icin

Sub Application_start
    Application("ziyaretci")=0
    end Sub

Sub Session_start

Application("ziyaret")+=1
    end sub
    Sub Session_End

Application("ziyaret")-=1
    end sub

Yazıyoruz .

sayfamız da ise yani .aspx'de

page _load kısmına

Page.response.write("Ziyaretci Sayısı : " & Application("ziyaret").ToString())

Yazarak vb icin site de bulunan aktif kullanıcı sayısını bulabilir ve yyazdırabilirsin..

C# için kodlar...

global.asax dosyasımızı acalım ve

Void Application_Start
    {
    Application.Add("ziyaret",0)
    }

Void Session_start
    {

int kullanicisayimiz=int.parse(Application.Get("ziyaret").ToString())

kullanicisayimiz++;
    Application.Set("ziyaret",kullanicisayimiz);
    }
    Void Session_End
    {

int kullanicisayimiz=int.parse(Application.Get("ziyaret").ToString())

kullanicisayimiz--;
    Application.Set("ziyaret",kullanicisayimiz);
    }

Sayfamızda yazdırmak içinse

Page.Response.write("Ziyaretci SAyısı : " + Application.Get("ziyaret").ToString());

yazabilirsin.Kolay Gelsin

• teşekkürler sayende yeni birşey keşfetmiş oldum.
  • Yalnız bu online değilde, sayfanın toplam ziyaretçi sayısını verir.
  • sayfa da bulunan kisi sayısını verir.Arkadsın dediği yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: youngboy_ugur

sayfa da bulunan kisi sayısını verir.Arkadsın dediği yani.

Şimdi sana göre benim dediğimmi arkadaşın dediğimi doğru anlamadım ama fazla kurcalamaya gerek yok. Kodu bir uygulamada denerseniz görüceksiniz online mi toplam kullanıcı sayısımı. Saygılar.
    Siteye üye ve online olanların gösterilmesinde Veritabanını kullanmak zorundasınız.
  • Mobilecom arkadasım öncelikle olarak dikkatli oku istersen bak ne demis "kayıtlı kullanıcılar değilde herşesin sayısı için ne yapmam gerekiyor"..Dolayısıyla verdiğim kod site de bulunan toplam kişi sayısı verir.Yani

site de su an da 10 kisi var mesela gibi.Daha sonra session kapandıgında bu duser 9 olur artar 11 olur gibi. anlatabilior muyum.Bu kodlarda site de bulunan toplam kisi sayısı o an icin dolayısıla online kisi sayısı ..Anladın umarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BF3 kardeşlik son 2 kişi..
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Büyük hata yaptım, kusura bakmayın,Session Starta yazmışssın, dediğin gibi tam okumadık göz alışkanlığı application starta arttıroyorsun gibi okudum. İstersen yapabilirsin.
    Ben takmışım online üyelere,

Kullanıcıyı Session ile oluşturmak şartı ile oluyor. .Net ile kullanıcıyı FormsAuthentication.RedirectFromLoginPage methodu ile oluşturursan olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilecom -- 9 Kasım 2007; 13:49:06 >
  • geç gördüm. söze girmek isterim onaylamak maksadıyla.

ilk önce kod için tekrar teşekkür ederim. Kodu denedik ve sadece online olanları gösteriyor.:)
  • Önemli değil arkadaşlar .İşinize yaradığınıza sevindim
  • arkadaşlar iyi günler benim sorum şu ziyaretçi sayacı yaptım local de çalışıyor sunucuya atınca veri tabanındaki tarih alanı o günün tarihi ise eğer çalışıyor normal sorun yok ama tarih değiştiğinde bir gün geçtiğinde site çalışmıyor sebebi ne olabillir arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.