Şimdi Ara

Online Monopoly + Rehber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
4
Favori
8.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Monopoly’i bilmeyeniniz yoktur.Geçenlerde monopoly’nin internetten oynanabilen versiyonunu keşfettim.İnternetten oynaması daha zevkli çünkü tüm işlemleri sistem yapıyor.Hızlı hızlı oynuyoruz.Anlatmaya başlayayım;

http://board-games.pogo.com/games/monopoly adresinden siteye giriş yapıyoruz.

Söyle bir manzarayla karsı karsıya kalıyoruz.Suraları pek anlatmama gerek yok sanırım.Bilen biliyordur.Sign up FREE! Butonu ile üye oluyorsunuz yada ben denemek istiyorum diyip Play as a Guest! Seçeneğine tıklıyorsunuz.Misafir olarak oynuyorsunuz.

Üye olduk.Girisimizide yaptık.Hocam şimdi biz ne yapıcaz?Giris yaptıgınızda sizi direk odalar kısmına yönlendiriyor.Yukarıda 5 seçenek var.Pogo,Official,Family,Speedy,Custom.Örnein official yani resmi odaları seçtik.Orda altta seçimizi yapıyoruz.Atıyorum Temporary Room 032.Seçimizi yaptıktan sonra monopoly'e başlayabiliriz.Seçtiğiniz odadaki masalardan birine oturuyorsunuz.İsterseniz kendi masanızı kurarsınız isterseniz başkasının oyununa katılırsınız.

İlk önce oyundaki kartlarımızı tanıyalım.Şöyle buyrun;

GO:

Bir tur döndüğümüzde yani bu kartı birkez daha geçtiğimizde bize 2 m veriyor.Sevdiğim kartlardandır.Zor zamanalrıma yetişiyordu kereta

Go To Jail:

Oyunun uğursuz kartı.GO'yu geçiceğimiz için sevinirken bir bakmışsın bu karta denk geliyorsun ve hoop hapise.

Free Parking:

Çokda gerekli bir kart değil.Ek kazanç olarak 0.20 liracık ekliyor kasamıza...

Chance

Online Monopoly + Rehber

Şans kartı.Ne olacagı belli olmuyor.Bazen GO bölgesine tekrar git der sana 2 m yi verir bazende hapishaneden bedavaya çıkma kartı verir.Bazende bir bahane uyduruverip parayı kasana konduruverir.

İncome Tax

GO'daki kazancı birden elinizden alabilen bir kart.GO bölgesini geçtim diye sevinirsinki o da ne?Bir bakmışsın İncome Tax'dasın ve aldıgın 2 m ellerinden süzülüyor.

http://img44.imageshack.us/img44/9453/sfaef.gif

İncome Tax'ın iyimser hali.2 m yerine 1 m alıveriyor.

Community Chest

Online Monopoly + Rehber

Bu karta geldiginde sistem bir bahane uyduruverip ya kasandan biraz para çekiyor yada para ekliyor.

Şimdide komutları tanıyalım.Buyrun;

Online Monopoly + Rehber

Wiew History:Bundan önce ne yaptığına bakar.Örneğin xX kişisiyle xX kişisi ticaret yapmıştır.Ama sen görmemişsindir.Buradan bakarsın.

Trade:Ticaret komutudur.Ticaret ekranında xX Will give you altında onun sana verdikleri vardır.You will give awayda ise sen ona satarsın.Herşey karşılıklıdır.

Build:Ev-Otel inşa etme komutudur.Eğer 3 aynı renkten kartı topladıysak ne mutlu size.Eğer paranızda varsa build'e tıklayarak hemen ev-otel kurun.Bu sayede kira oranı fazlalaşır.Örneğin Shanga'i ye otel diktim diyelim.Yaklaşık 10 m civarı birşey oluyor.Yani buraya gelen iflas bayrağını çeker(Çok uyguladım bunu )

Roll:Anlatmaya gerek yok.Tıklayın yeter.Attığınız zara bağlı olarak ilerlersiniz.

İpotek:Diyelimki paranız - siye düştü.Mecbur ipotek edeceksiniz.Arsalarınızın bazılarına elveda diyin.İpotek ettiğiniz parayla borcunuzu ödeyin.

İpotek iptali:Parayı buldunuz.Arsalarınızıda cok özlediniz.Tıklayın ve arsalarınızı geri alın.

Pes Etmek:Buna tıkladığınızda önde olan oyuncuyu birinci ilan etmek için oylama başlatırsınız.

Simge Seçmek:

Oyuna başladınız.Ama sizi temsil edecek bi simge olmalı.Karşınıza şöyle bir pencere geliyor.

Online Monopoly + Rehber

Buradan simgemizi seçiyoruz.Bedava üye olanlara sadece bu kadar var.Daha çok simge var ama paralı üye olanlara Simgemizi seçtiysek oyuna..

Oyun ekranını inceleyelim:

Online Monopoly + Rehber

Whoa! It looks like you may have a Pop-Up Blocker installed. Try holding down the 'CTRL' 'ALT' or 'Shift' key when clicking the 'Play' or 'Join' buttons. That should allow the game window to pop-up.

diyelimki şöyle bir sorunla karşı karşıya kaldınız.Yapabileceğiniz iki şey var. İnternet ayarları kısmından açılan pencerelerin engellenin yanındaki tiki kaldırmak veya play tuşuna basarken sol ctrl ye basılı tutmak.

Aklınıza takılan sorular varsa bu topic altından alabilirim.Herkeze iyi oyunlar

Not:Alıntı değildir.Kendim hazırladım

• eline sağlık
  • Güzel konu Ama sanal ortamda monopoly oynamak eğlenceli gelmiyor bana
  • Tek kelimeyle harika Emeğine sağlık
  • Teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: Blue Dragon

Güzel konu Ama sanal ortamda monopoly oynamak eğlenceli gelmiyor bana

Haklısın , kasadan para çalamayınca zevkli olmuyor

• Ben de konu dışında görüyordum ama anlamadığım için takılmıyordum.Çok yararlı olmuş.Teşekkür ederim.
  • Önemli değil.Kafana takıldığın birşey olursa yardım edebilirim.DH olarak takılıyoruz monopoly'de.Şuan bile oyundayız.SS çekersem yollucam.Konu dışındaki konuyu takip edersen sende gelirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Knight online rise online vb.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım free parkinge nasıl gereksiz dersin ya :D
    2 otel kurup free parkinge bırakıosun. oyun senin zaten :)
  • free parkingle otel ne alaka
    orda durulmuyo ki
    sadece gelince 0.20 kağıt veriyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Doomwar

arkadaşım free parkinge nasıl gereksiz dersin ya :D
    2 otel kurup free parkinge bırakıosun. oyun senin zaten :)

Online Monopoly'de çok takıldım ama böyle bir özelliğe rastlamadım daha.Sadece orda durdupunda 0.20 kağıt veriyor.Oyun içinde 2 m 1.5 m kağıt veren akrtlar verken çıkıp buna çok gerekli birşey demek yanlış olur.Eğer böyle birşey varsada benim yanlışımdır.
  • Temporary Room 34 Masa 27
    gelin haydi
  • saol üye oldum bakalım nsl
  • ya ben üye filan oldum bi odaya da girdim ama masaların olduğu sayfa gelmiyo. üstte game loading yazıyo hep. nası olcak bu iş??
  • Sizde de sürekli hatalar oluyor mu? Chat alanını hiç kullanamıyorum. Send yapıyınca pencere kapanıyor. Masaya biri girip çıksa hemen oyun kilitleniyor. Bilgisayara karşı oynamaktan bıktım. Köşelerdeki oyuncu isimlerinin üstüne gelince sözde kullanıcı bilgilerini gösteriyormuş, bende olmuyor. Bu tür sorunlarla boğuşmaktan adam gibi oyun oynayamıyorum. Başka tarayıcılarla da denedim, aynı. Siz nasıl oynuyorsunuz bunu? Hata var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 4 Temmuz 2009; 6:46:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: jasminblack

ya ben üye filan oldum bi odaya da girdim ama masaların olduğu sayfa gelmiyo. üstte game loading yazıyo hep. nası olcak bu iş??

Herhangi bir dosya mı indiriyorsun , internetini yavaşlatmış olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: caadas

Sizde de sürekli hatalar oluyor mu? Chat alanını hiç kullanamıyorum. Send yapıyınca pencere kapanıyor. Masaya biri girip çıksa hemen oyun kilitleniyor. Bilgisayara karşı oynamaktan bıktım. Köşelerdeki oyuncu isimlerinin üstüne gelince sözde kullanıcı bilgilerini gösteriyormuş, bende olmuyor. Bu tür sorunlarla boğuşmaktan adam gibi oyun oynayamıyorum. Başka tarayıcılarla da denedim, aynı. Siz nasıl oynuyorsunuz bunu? Hata var mı?

İnternet ayarlarından açılabilir pencereleri engelle kısmındaki tiki kaldırdın mı ? Ya da farklı bir sorun da olabilir . Bütün tarayıcıları da denemişsin. Garip

• 2 Oyun oynadım 1 kere kazandım Karda 75M'di Ama puan az
  • quote:

Orjinalden alıntı: DH.Dogpro

2 Oyun oynadım 1 kere kazandım Karda 75M'di Ama puan az

O puan değil Tokens den bahsediyorsan o hesabındanki paran. O parayla profilini değiştirebiliyorsun. Ben slash e benzetmeye çalıştım kendi adamımı

• quote:

Orjinalden alıntı: DH.Dogpro

2 Oyun oynadım 1 kere kazandım Karda 75M'di Ama puan az

• Masaları goruyorum 4 kısı oturuyor.Play butonuna tıklıyorum soyle bır uyarı alıyorum;

Whoa! It looks like you may have a Pop-Up Blocker installed. Try holding down the 'CTRL' 'ALT' or 'Shift' key when clicking the 'Play' or 'Join' buttons. That should allow the game window to pop-up.

Yardımcı olabılır mısınız ne yapmam lazım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tun4

Masaları goruyorum 4 kısı oturuyor.Play butonuna tıklıyorum soyle bır uyarı alıyorum;

Yardımcı olabılır mısınız ne yapmam lazım?

Bunu rehberde yazmıştım.Buyrun

diyelimki şöyle bir sorunla karşı karşıya kaldınız.Yapabileceğiniz iki şey var. İnternet ayarları kısmından açılan pencerelerin engellenin yanındaki tiki kaldırmak veya play tuşuna basarken sol ctrl ye basılı tutmak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.