Şimdi Ara

opel astra 1.3dci&megan-II 1.5 dci??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güncel kasa tercih edilmeli doğru diyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gozden84

Astra'nın da seneye kasa değiştireceğini göz ardı etmeyin bence..

astra nerde kasa değiştircek seneye kimden duydunuz bu haberi golften bahsetmiyoruz astra 2010da seney vectra gelecek yeni

konuyu açan arkadaşım bu araçlar sizin gibi bir çok insanın karşılaştırma listesinde. fakat bir çok insan bunlar arasından astrada tercih kıldı bence focusla kıyaslamamak gerekli sırf motor daha iyi diye focusun iç kısmı vede meganın iç kısmı astradaki kadar kaliteli vede derli toplu değil. aşağı yukarı aynı araçlar hangisi içinize sinerse
  • bu testte opelin baz donanımında mp3/cd player var demiş ama opelde şöyle bir durum var. yanlış hatırlamıyorsam spor paketi adı altında satıyolar cd/mp3 playerı. bu paket için para alıyorlar. spor paketsiz astra var mı diye sormayın, yok. yani sitesindeki fiyata metalik boya ve cd player paketinin fiyatını da eklemek gerekiyor. en azından 1 sene önce durum böyleydi. yani arabanın tekerleksiz fiyatını verip müşteriyi çekip, bir de 4 tekerlek satmak gibi. zaten sitesinde de donanımları falan ayrıntısıyla anlatmıyordu, bir donanım tablosu falan yoktu. hep bir karmaşa. astra almaya gidip uyuz olup çıkmıştım. durum şimdi nasıl bilemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Villeneuve

bu testte opelin baz donanımında mp3/cd player var demiş ama opelde şöyle bir durum var. yanlış hatırlamıyorsam spor paketi adı altında satıyolar cd/mp3 playerı. bu paket için para alıyorlar. spor paketsiz astra var mı diye sormayın, yok. yani sitesindeki fiyata metalik boya ve cd player paketinin fiyatını da eklemek gerekiyor. en azından 1 sene önce durum böyleydi. yani arabanın tekerleksiz fiyatını verip müşteriyi çekip, bir de 4 tekerlek satmak gibi. zaten sitesinde de donanımları falan ayrıntısıyla anlatmıyordu, bir donanım tablosu falan yoktu. hep bir karmaşa. astra almaya gidip uyuz olup çıkmıştım. durum şimdi nasıl bilemiyorum.

simdi tekerlekleri veriyorlar makyajlida

tabi aracin baz fiyatini alirlarsa makul cıkar metalik boya yok vs vs vs bitek toyota saf parasini almiyor bazi seylerin....

• renault metalik boyaya extra bir para almıyor yanlış hatırlamıyorsam toyota'da almıyordu
    opel ford vw gibi firmalar alıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

bu testte opelin baz donanımında mp3/cd player var demiş ama opelde şöyle bir durum var. yanlış hatırlamıyorsam spor paketi adı altında satıyolar cd/mp3 playerı. bu paket için para alıyorlar. spor paketsiz astra var mı diye sormayın, yok. yani sitesindeki fiyata metalik boya ve cd player paketinin fiyatını da eklemek gerekiyor. en azından 1 sene önce durum böyleydi. yani arabanın tekerleksiz fiyatını verip müşteriyi çekip, bir de 4 tekerlek satmak gibi. zaten sitesinde de donanımları falan ayrıntısıyla anlatmıyordu, bir donanım tablosu falan yoktu. hep bir karmaşa. astra almaya gidip uyuz olup çıkmıştım. durum şimdi nasıl bilemiyorum.

tabi aracin baz fiyatini alirlarsa makul cıkar metalik boya yok vs vs vs bitek toyota saf parasini almiyor bazi seylerin....

renaultdada metalik boya fakı yok ama astra ve megane 2009da kasa değiştirecekler

• megane 2009 da degiştirmiyor 2008'de
  • astra cdti essentia 1.3 dizel + metalik boya: 34 milyara veriliyor: mp3 player yok ama cd player standart
    astra cdti enjoy dizel + SP+ MB: 36700 YTL: mp3 player var... 16 inch aluminyum jantda var...

2. örneğin aynısının 1.6 115 ps olanı 2 milyar daha ucuz...

Bu fiyatlar almanya-avrupa fiyatları ile karşılaştırıldığında rakiplerine oranla 5-6 milyar daha ucuz...

nedenini hep söyledim, dstribütör yok....

villeneue@ tıklayın, donanım listesi:::

http://www.opel.com.tr/site/local_image/techpdf/astra_tech.pdf

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 8 Haziran 2007; 14:18:26 >

• benim istediğim ilk planda bir aile arabası olması ve kısmende olsa bagajının büyük olması...şu anda kullandığım araba opel vectra olduğu için büyük arabaya alıştım ve uzun yola çıktığımda genelde kalabalık aile olmanın sonucu bagajda dolu oluyor ve memleket dönüşü daha da doluyor!!!bu açıdan bakınca megan cazip geliyor....
    ikinci olarak istediğim aile arabası olmasından dolyı ve ailemin hayatını da emanet edeceğim için güvenli bir araç olması...bunda kastım nedir durma mesafesinin düşük olması,abs+ebs,hava yastıkları gibi güvenlik sistemlerinin olmasını da istiyorum...bu açıdan bakınca esp olmasından dolayı astra cazip geliyor..
    üçüncü olarak yakıt tüketiminin az olmasını istediğim için zaten şu anda kullandığım opel'i satıp dizel almayı düşünüyorum..bu açıdan megan cazip...çünkü daha az yakıyor gibi...
    dördüncü olarak serviste süresi dışında fazla problem çıkarmasını istemiyorum,yani sağlam olmasını istiyorum...bu açıdan bakımca astra diyorum..çünkü meganların bazılarında çok tuhaf sesler geliyomuş arabadan...
    beşinci olarak biraz oturaklı bi araba olsun diyorum bu açıdan megan diyorum..çünkü daha ağır gözüküyor..
    altıncı serviz masraflarının az olmasını istiyorum...bu açıdan megan diyorum,bana servis ücretleri daha ucuz geldi...
    yedinci fiyat özellik kıyaslamsı yapınca biraz özellikli bi araba olsun istiyorum.bu açıdan bakınca karar veremiyorum
    sekizinci olarak içi dizaynının kaliteli olmasını ve göze hoş gelmesini istiyorum bu açıdan astra diyorum...
    dokuzuncu olarak satarken zorlanmayacağım bir araba istiyorum,çünkü her an başka bi şeye ihtiyacı olabiliyor insanın bu açıdan megan ve astra aynı gibi..
    onuncu olarak dizel alacağım için uzun süreli kullanmak istiyorum,modası geçmeyecek bi araç istiyorum....bu açıdan astra daha yeni çıktığıı ve sedan modeli gelmediği için daha cazip geliyor..

benim ilk planda isteklerim ve kendimce verdiğim cevaplar bunlar sizce bunlar nasıl?
    meganlar hakkında çok fazla olumsuz şey okudum acaba bu kadar satatn bi araçta niye bu kadar fazla sorun oluyor?yada bu kadar sorunlu bir araç niye bu kadar fazla satılıyor sizce?
    bide dün servise sordum astra sedanlar sonbahar gibi gelecekmiş...fiyat hususunda da hiç bişey söylemediler sizce onu mu beklemeliyim?

• celeronlu
    bukadar sorunlu dediğin seyin buyuk cogunluğu servisten kaynaklaniyor. bence bakimlarinda duzgun ilgilenmemeler servis bilgi yetersizliği olabilir tabi bide elektronik cok olunca sorun kacinilmaz oluyor.. garanti sürecinde iyi ama garanti sonrasi sorun cikarsa araci satabilirsin bile. bence sirf bu yuzden keske hondanin dizeli olsa diyorum astra ve megane kadar satardi

• astra sedanı bekle
  •  opel astra 1.3dci&megan-II 1.5 dci???

opel astra 1.3dci&megan-II 1.5 dci???
  • ceyhunberber astra ve toyotanın test verilerini yolladıktan sonra bende biraz toyotayı araştırdım ve aklıma yatmaya başladı...hemen hemen meganla aynı yakıyor ve okuduğum bütün yorumlarda daha az sorunlu diyorlar...
    bide orta donanımında 8 hava yastığı falan sunuyor...içi ve dışı geniş..fiyatı megandan daha ucuz...sanki bir üst segmentin arabası gibi duruyor....sizin yorumlarınız ne?
    bide egan için FAZ 2 modeli diye bir şey duydum,daha az sorunluymuş..yani diğer modellerde olan sorunlar bu modellerde halledilmiş...bu hangi yıldan sonra çıktı?
  • quote:

yukardaki menziller ortalama tüketime göre toyotada astrada 90km sabit hizla 1200 km menzillere ulaşabilirler...

"nolamaz "

fren mesafesi 39m iyi bir değer olarak kabul edilir. clio3 te 35 mt duruyormus ozaman clio3 alsin astra yerine bu sebeple arac alacaksak isimiz var yani....

3 metrenin değiştireceğini bilemezsin[simage]http://foolstown.com/sm/kos.gif[/simage]

o zaman 45 metrede duranlarda alınır sorun yok

• eger vaktiniz warsa bekliyebilirim diyorsaniz astra sedan derim
    ben bile büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum ins hayal kırıklığına uğramayız
  • tekrardan selam..
    size megan mı astra mı diye sorarken ben ford focus ghia tdci almaya karar verdim...sorduğum bir çok kişi iyi yapmışsın falan dedi..meganla ilgili gene kanı,bunu serviste söyledi"bir çok aksamı aliminyum"buda bana fazla güvenli gelmedi...astra desen sedan'ı yok..gelince de çok pahalı olacak tahminim...sonuçta focus'ta karar kıldım umarım üzülmem....sizce seçimim doğru mu?
  • sedan pahalı olmayacaktır
  • arkadaşlar cevabı vermişler bence ikisinide iyi bir test et Astrada karar kılacağına eminim
  • bende uzun süre kararsız kaldım astra ve megane arasında en sonunda megane 1.5 dci 80 bg aldım 15 gün oldu memlekete gittim 50 ytl mazotla 510 km yol yaptım hız sabitleyiciyi 130 a ayarladım yakıt olarak megane süper. karşılaştırma yaparsak şunu diyebilirim megane fiyat olarak uygun yedek parça hesaplı yakıt çok az astra ise daha konforlu daha sağlam gözüküyo fiyat olarak biraz daha pahalı yakıtı nasıl bilmiyorum yanlız megane aile arabası bagaj hacminin büyük olması çok önemli astrayı tercih etmememin bi nedenide bagaj büyüklüğü yeterli değil ben bunları söylüyorum megane kullanıcısı olarak
  • Astra bence daha şık..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.