Şimdi Ara

OPEL ASTRA 1.6 CDTİ PARTİKÜL FİLTRESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
18.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim araç beşbin km.de iki defa denk geldi. İlkini hatırlamıyorum ama ikinci den önce PO dan yakıt aldım. Normalde total alıyorum, alakası olur mu bilmiyorum. Siz dikkat ettiniz mi yakıt olayına,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nitro kullanıcısına yanıt
    valla şimdiye kadar hep opetten aldım onun dısında kullanmadım ama deiştireyım dıyorum bılmem faydası olurmu
  • Ben de önceki astra h ta hep opet kullanıyordum bir sıkıntı yoktu. Ben yakıt olayını dikkate alalım diye dedim.
    edit: otomatik tamamlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitro -- 26 Şubat 2015; 0:39:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nitro

Ben de önceki astra h ta hep opet kullanıyordum bir sıkıntı yoktu. Ben yakıt olayını dikkate alalım diye dedim.
    edit: otomatik tamamlama
    arasıra aracınızı yüksek devirde kullanını demek ki düşük devirlerde kullanıyorsunuz ki filtre dolmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

arasıra aracınızı yüksek devirde kullanını demek ki düşük devirlerde kullanıyorsunuz ki filtre dolmuş

Alıntıları Göster
    3.5 sene DPF li çorsa kullandım. DPF yeni dizellerin hepsinde var. ancak opeller çok sık ışık yakıyor. size yukarıda verilen egr iptali ve yazılım gibi fikirleri sakın denemeyin. söylenenlerin hepsini yaptırırsanız 2 bin tl tutar. ayrıca yazılımdan sonra daha sık yanan bir DPF karşınıza çıkabilir.

ben ilk 10 bin km görmediğim uyarıları 30 binden sonra ayda bir görüyordum. içini boşalttırmanız uzun vadedeki en rahat çözüm olacaktır.

ben DCİ aracımda hiç görmedim. sadece bu ışıktan dolayı opel almam diyorum şu an. tam işin varken 15 dk tur atmak çok problem oluyor.

temiz yakıt ve devirli kullanım önerecem de bu kez dizelin avantajı kalmıyor.

geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: elcas

3.5 sene DPF li çorsa kullandım. DPF yeni dizellerin hepsinde var. ancak opeller çok sık ışık yakıyor. size yukarıda verilen egr iptali ve yazılım gibi fikirleri sakın denemeyin. söylenenlerin hepsini yaptırırsanız 2 bin tl tutar. ayrıca yazılımdan sonra daha sık yanan bir DPF karşınıza çıkabilir.

ben ilk 10 bin km görmediğim uyarıları 30 binden sonra ayda bir görüyordum. içini boşalttırmanız uzun vadedeki en rahat çözüm olacaktır.

ben DCİ aracımda hiç görmedim. sadece bu ışıktan dolayı opel almam diyorum şu an. tam işin varken 15 dk tur atmak çok problem oluyor.

temiz yakıt ve devirli kullanım önerecem de bu kez dizelin avantajı kalmıyor.

geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    bugün antalya günlas bayisindeydim. Astralar için bu partikül sorununa bir yazılım gelmiş dediler. Yarın için randevu aldım.İşlem yaklaşık 1-1,5 saat sürüyormuş. Partikül rejerenasyonunun daha kolay ve akıcı temizlik yapması içinmiş. İmkanı olan herkesin servise kısa bir zaman ayırıp yaptırmasını tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyar27

ARKADAŞLAR YAKLAŞIK 3 AY ONCE SIFIR OPEL ASTRA 1.6 CDTİ ARAÇ SATIN ALDIM YANLIZ BU 3 AY İÇERİSİN DE IKI DEFA YOL BILGISAYARI EKRANINDA PARTIKÜL FİLTRESI DOLU SURMEYE DEVAM EDIN DIYE YAZI GORDUM.SERVİSE GITMEDIM AÇIKÇASI KITAPÇIKTAN ANLADIGIM KADARIYLADA OLAGAN BİŞEY GİBİ GORUNUYO.YANLIZ ŞÖYLE BI DURUM VAR BUNUN BU KADAR SIK OLMASANIN NEDENI BENIM ARAÇ KULLANMAMDAN KAYNAKLANAN BI DURUM MU BILGISI OLAN ARKADASLAR YARDIMCI OLURSA SEVINIRIM

Hocam geçen gün o aracın test sürüşüne gittim. Araca bindim ne göreyim bu uyarı. Dedim bu ne iştir yepyeni araba bu ne uyarısı ne zaman partikül filtresi doldu bunun? Dedi ki abi serviste iki dakikada hallederler bu araçta oldu sadece diye. Demek ki kronikmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemchem

quote:

Orijinalden alıntı: ceyar27

ARKADAŞLAR YAKLAŞIK 3 AY ONCE SIFIR OPEL ASTRA 1.6 CDTİ ARAÇ SATIN ALDIM YANLIZ BU 3 AY İÇERİSİN DE IKI DEFA YOL BILGISAYARI EKRANINDA PARTIKÜL FİLTRESI DOLU SURMEYE DEVAM EDIN DIYE YAZI GORDUM.SERVİSE GITMEDIM AÇIKÇASI KITAPÇIKTAN ANLADIGIM KADARIYLADA OLAGAN BİŞEY GİBİ GORUNUYO.YANLIZ ŞÖYLE BI DURUM VAR BUNUN BU KADAR SIK OLMASANIN NEDENI BENIM ARAÇ KULLANMAMDAN KAYNAKLANAN BI DURUM MU BILGISI OLAN ARKADASLAR YARDIMCI OLURSA SEVINIRIM

Hocam geçen gün o aracın test sürüşüne gittim. Araca bindim ne göreyim bu uyarı. Dedim bu ne iştir yepyeni araba bu ne uyarısı ne zaman partikül filtresi doldu bunun? Dedi ki abi serviste iki dakikada hallederler bu araçta oldu sadece diye. Demek ki kronikmiş.
    AÇIKÇASI

• quote:

Orijinalden alıntı: troy

AÇIKÇASI

Alıntıları Göster
    Hocam 1.6 cdti astra kullanıcısıyım. 1 Senedir de kullanıyorum. Bende aldığım zaman bu sıkıntıları yaşadım. Mayıs ayında yazılım geldi opel almanyadan. Turbonun çalışma prensibiyle alakalı. Ve bizim gibi kısa mesafe kullanan veya çok az uzun mesafe süren dizel kullanıcıları için faydalı. O güne kadar bende sürekli uyarı alıyodum. Servise gittim yazılım attılar. O günden beri uyarı yazısı çıkmadı. 1-2 kez gizli temizlik yaptı. onda da 2 dakika sonra rolanti de 2 vites yüksek çevirdiğiniz de 5 dakika kayboldu. Arabanızı kestirip biçtirip yazılım attırıp 3.Sınıf ustaların eline verip orjinalliğini bozup garanti dışı bırakmayın. Servise götürüp en kısa zamanda yazılım attırın. Sorununuz çözülecek. bizde hem hb astra hem de sedan astrayı böyle yapıp dpf uyarısından kurtardık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dragonn_07

Hocam 1.6 cdti astra kullanıcısıyım. 1 Senedir de kullanıyorum. Bende aldığım zaman bu sıkıntıları yaşadım. Mayıs ayında yazılım geldi opel almanyadan. Turbonun çalışma prensibiyle alakalı. Ve bizim gibi kısa mesafe kullanan veya çok az uzun mesafe süren dizel kullanıcıları için faydalı. O güne kadar bende sürekli uyarı alıyodum. Servise gittim yazılım attılar. O günden beri uyarı yazısı çıkmadı. 1-2 kez gizli temizlik yaptı. onda da 2 dakika sonra rolanti de 2 vites yüksek çevirdiğiniz de 5 dakika kayboldu. Arabanızı kestirip biçtirip yazılım attırıp 3.Sınıf ustaların eline verip orjinalliğini bozup garanti dışı bırakmayın. Servise götürüp en kısa zamanda yazılım attırın. Sorununuz çözülecek. bizde hem hb astra hem de sedan astrayı böyle yapıp dpf uyarısından kurtardık.

Alıntıları Göster
    Ya konuya girince bi müzik çalıyor sizdede varmı kafayı yiyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

Ya konuya girince bi müzik çalıyor sizdede varmı kafayı yiyeceğim

Alıntıları Göster
    Partikül filtresini çözebilen deneyimli arkadaşların bilgisini rica ediyorum,
    2014 model 1,6 astra j kasa dizel 136 ps araca sahibim.2015 ağustosunda 2.el olarak aldım.aldığımdan yaklaşık 1 ay sonra rolantide anlık yakıt miktarı artmaya ,star stop devreye girmemeye araç gürültülü çalışmaya başladı.aracı stop ettiğimde fan devreye girmeye başladı.bir zaman sonra partikül filtresi dolu sürüş zorunlu gibi bir uyarı aldım.dediğini yaptım.o günden beri ışık yanmadı.fakat artık haftada bir düzenli olarak anlık yakıt miktarı yükselmesi,star stopun devreye girmemesi motorun gürültülü çalışması gibi uyarı vermeye başladı.o an ana yola çıkarak 3.veya4 viteste 100-110 km hızla yaklaşık 15-20 km sürünce anlık yakıt 0.0 oluyor her şey normale dönüyor.bulunduğum yer soğuk ,kısa mesafe kullanıyorum ama haftalık dolması ilginç.ayrıca 130 km mesafeden sonra aracı stop edecektim baktım yine aynı uyarı.ben bu işten çıkamadım.Afyon servis star stop devreye girmeyince partikul filtresinden diyor,eskişehir star stop ile partikulun alakası yok diyor.aldığım yakıt opet,şhell ve bp.servise 3 kez gittim ve bir hata bulamadılar.bilen çözen varsa cevaplarını bekliyorum.teşekkür ederim

• Bp kullanmayın. Ve mümkünse farklı yerlerden değil aynı pompadan almaya çalışın. Mazotu sonuna kadar tüketmeyin. Kısa mesafe kullanımlarda start-stop u kapatın. Devirli sürmeyi deneyin. Ben shell nitro kullanıyorum ayda 1 kez falan gizli temizlik yapıyor. Uyarı çıkmadı uzun zamandır

• quote:

Orijinalden alıntı: uykr

Bu durumu en cok astra 1.6 cdti araclarda duyuyorum. Sanki bir sorunmus izlenimi uyandi bende. Diger dizel araclarda olmuyor sanirim ya da bu kadar sik olmuyor. O an araci surmeye devam etmeSen noluyor acaba?

1.6 dizel motordan 136 hp almanın da bir maliyeti olacak elbet partikül filtresine. Dizel ne kadar güç verirse o kadar duman atma eğilimine girer. Sürmeye devam etmezsen bir sonraki kontak açışında devam edebilir rejenerasyon veya filtre tıkanabilir araç çekişten düşer.
  • Farkli yorumlarda da bp kullandim duzeldi diyenler var.ben bp shell ve opet hepsini kullandim ve yine ayni surede doldu.depoya bor katkili koydum bosuna.3 defa servise goturdum.yok bir sey diyorlar.bugun genel mudurlugu aradim aractan sogudugumu soyledim.yarin arayacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: matematikci660

Farkli yorumlarda da bp kullandim duzeldi diyenler var.ben bp shell ve opet hepsini kullandim ve yine ayni surede doldu.depoya bor katkili koydum bosuna.3 defa servise goturdum.yok bir sey diyorlar.bugun genel mudurlugu aradim aractan sogudugumu soyledim.yarin arayacaklar.

Dpf'nin çabuk dolmasının en önemli sebebleri; kısa mesafe ve devirsiz kullanım, kötü yakıt.

Yakıt aldığınız yeri değiştirip o ihtimali devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak güzergahınız sürekli kısa mesafeyse pek yapacak birşey yok. Filtre dolu uyarısı çıkınca sürmeye devam edeceksiniz veya serviste cihaza bağlanıp temizleme işlemine tabi tutulacak.

Yeni nesil DPF'li dizellerin böyle yan etkileri olabiliyor malesef.
  • matematikci660 M kullanıcısına yanıt
    Aracımı pazartesi afyon opel servisine götürdüm.hiç şaşırmadım her gidişimde yeni bir güncelleme geldiğini ve sorunun çözüleceğini söylediler.2015 mart yada nisan da partikül filtresi ile güncellemenin olduğunu yaklaşık1,5 saat sürdüğünü söylediğimde usta ,büyük şehirlerde randevulu sistem olduğu için 15 dk yapacağı iş için usta 1,5 saat der dedi.ilginç.Arkadaşlar çarşamba günü bulunduğum yerden 450 kmlik yola çıktım.286.km de yine araç jenerasyon yapmaya başladı.2000 devirin altına düşmeden sürüyordum.kenarı çektim aracı star stop devreye girmedi ve motor gürültülü çalıştı.mazot kokusu gelmedi.aracı stop etmeden yolculuğa devam ettim ve bir süre sonra normale döndü.dönüş yolculuğun 200km de aynı şey tekrar başıma geldi.servise anlattım ve anladım ki servis bu konuda bir şey bilmiyor.genel müdürlük bugün aradı ve durumu anlattım.aracı denememi ve birdurum olursa tekrar aramamı istediler.servis ayrıca depoya tunap 184 adlı ilacı döktü iki tane ve 120 tl para aldılar.astra dizel yolda mükemmel ama alırken düşünülmesi gerekiyor.araştırıyorum sanki astraya has bir durum gibi geliyor partikül filtresi.
    bu konuyu çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum.teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: matematikci660

Aracımı pazartesi afyon opel servisine götürdüm.hiç şaşırmadım her gidişimde yeni bir güncelleme geldiğini ve sorunun çözüleceğini söylediler.2015 mart yada nisan da partikül filtresi ile güncellemenin olduğunu yaklaşık1,5 saat sürdüğünü söylediğimde usta ,büyük şehirlerde randevulu sistem olduğu için 15 dk yapacağı iş için usta 1,5 saat der dedi.ilginç.Arkadaşlar çarşamba günü bulunduğum yerden 450 kmlik yola çıktım.286.km de yine araç jenerasyon yapmaya başladı.2000 devirin altına düşmeden sürüyordum.kenarı çektim aracı star stop devreye girmedi ve motor gürültülü çalıştı.mazot kokusu gelmedi.aracı stop etmeden yolculuğa devam ettim ve bir süre sonra normale döndü.dönüş yolculuğun 200km de aynı şey tekrar başıma geldi.servise anlattım ve anladım ki servis bu konuda bir şey bilmiyor.genel müdürlük bugün aradı ve durumu anlattım.aracı denememi ve birdurum olursa tekrar aramamı istediler.servis ayrıca depoya tunap 184 adlı ilacı döktü iki tane ve 120 tl para aldılar.astra dizel yolda mükemmel ama alırken düşünülmesi gerekiyor.araştırıyorum sanki astraya has bir durum gibi geliyor partikül filtresi.
    bu konuyu çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum.teşekkürler
    astra 136 dizelde bu durumun kronik olduğunu bu forumda defalarca yazıp cizdiler. yapılabilecek bişey yok. devirli kullanın aracı. sağını solunu söktürürseniz garanti dışı kalırsınız ayrıca yakıt tüketimi artar.

• Arkadaşlar bu motor insigniada da kullanılıyor. Peki onda bu partikül filtre tıkanma olayı bu kadar kısa sürede gerçekleşiyor mu? İnsignia kullanıcılarından cevap bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01levent01

Arkadaşlar bu motor insigniada da kullanılıyor. Peki onda bu partikül filtre tıkanma olayı bu kadar kısa sürede gerçekleşiyor mu? İnsignia kullanıcılarından cevap bekliyoruz.
    dpf den anlamayan servis sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tempraclube -- 6 Şubat 2016; 21:24:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01levent01

Arkadaşlar bu motor insigniada da kullanılıyor. Peki onda bu partikül filtre tıkanma olayı bu kadar kısa sürede gerçekleşiyor mu? İnsignia kullanıcılarından cevap bekliyoruz.
    İstanbul trafiğinde opel corsayla aynı sorunu defalarca yaşayıp 5 defa servise çekiciyle gittim ve istanbul da gitmediğim opel servisi kalmadı.Sorun kitapçıkta yazan devirsiz kullanma yada kötü yakıtla ilgili değil ki 2500 devirin altında zaten kullanmıyorum.En son intercity aracı çekmeköy gedizlere kendi yolladı araç 1 ay testte kaldı ve sorunsuz dıye cağırdıklarında yine aynı arızayı yaptı ikame araçlarını alıkoyunca opeli mecbur bilgisayara bağladılar ve aylardır çekilen eziyetin dpf üstündeki bir sensörün yanlış değer okuyarak araç beyninde dpf dolu hatası vermesinden kaynaklanmasıymış.Servise gidecekseniz aracı önce bilgisayara bağlatıp dpf doluluk oranına baktırın ve işlem yaptırdıktan sonra aracı 5 dk çalıştırıp tekrar doluluk oranını ölçtürün dpf boş görünmüyorsa egr dahil tüm sensörlerin değerlerini kontrol ettirin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.