Şimdi Ara

OPEL ASTRA SEDAN NASIL ARABA ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
16.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Astra J 1.3 CDTI HB kullandım bi çok kez. J kasanın yol tutuşu efsanedir. Ama malesef sen J mi K mı yazmamışsın.

K kasada 1.6 ecotec motor da yok, Sedan karoser de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Bilmiyordum hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stansah

Hocam ya siz 1.2 tsi ya da 1.5 dci surmemissiniz. Gecelim 1.2 tsi, 1.5 dci yi 1.3 multijetten bile daha zayif bir araç. Unutmayin yokuslarda tork konusur, düz yolda beygir !!! Ornegin rampa yukari cift seritli bir yolda 5. ve ya 6. Vites ilerlediginizi düşünün o yokusu o vitesle vitiremezsiniz. Kendim 1.6 hdi 92 bg motor kullaniyorum bulundugum bolgedeki rampa yollarda 130 a hiz sabitleyicimi actigim zaman hic bir sekilde sorun yasamiyorum. Arkadasimda avensis var ayni yolda 110 a hiz sabitleyiciyi aciyor ve arac hiz sabitleyiciden devre dışı cikiyor. 136 bg 1.6

Biz o beygir tork muhabbetini çok yaptık kardeşim merak etme jettayıda dci motoruda smybol de ve meganda kullandım halada kullanıyorum 0-400 metre verelim gerçekçi olsun bu 2 arabayıda rahat rahat tokatlar astranın 115bg 1.6sı. bayırda tork mork muhabbeti yapmayın artık dediğin torku araç bahsettiğimiz araçlar heleki dci 1000 (1750-2750) aralığında devir verebiliyor sadece aracın asıl gücü için devir x tork = güç formülüne bakılır

• Ben 0-400 de bu iki aracida gecebilecegini dusunmuyorum. Ayrica yollarda hep duz degil. Siz saydiginiz araclari kullandiginiza gore benden daha deneyimli sayilirsiniz. Ben yaniliyorumdur insallah. Arkadas almadan test ederse onun icin daha iyi olur.

• Atmosferik olduğu için devirli kullanırsanız fena gitmez ortalama gider yani tatmin edebilir.Astra J güzel bir araçtır memnun kalırsınız bence test edin ama
  • 2015 model opel astra hb 1.6 115hp araba lpg uyumlumu lpg taktırmayı düşünüyorum da
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurgu99

Hangi aracı beğensem konuyu açsam kötü özelliklerini sıralıyorlar hangisini alacağıma karar veremedim . Opel astra sedan 1.6 115 HP MT mı yoksa seat ibiza 1.2 TSI 90 HP style mi yoksa fiat egea easy mi yoksa ford fiesta 5K 1.4i 96PS ESP titanium mu yoksa i20 mi yoksa skoda fabia mı, 0km araç olması şart 40 000-50 000 arası alınabilecek en iyi araç sizce hangisi

Astranın yanında saydığın araçların hepsi kalitesiz ve konforsuz takozlar. Astra bu paraya en iyi araç. Bütçeniz elveriyorsa 1.4t öneririm. Yoksa çokta sorun değil. Millet 1.2 atmosferik kullanıyor. Astra hayli hayli gider.

• İçi biraz basık bagajı küçüktür (focustan iyidir). Alınacak araçtır, sınıfında iyidir.
  • beyler 2015 model hyundai 1.4 D-CVVT MODE PLUS 53binlik araç nasıl ya bunu alacağım yada opel astra hb yi
  • quote:

Ben 0-400 de bu iki aracida gecebilecegini dusunmuyorum. Ayrica yollarda hep duz degil. Siz saydiginiz araclari kullandiginiza gore benden daha deneyimli sayilirsiniz. Ben yaniliyorumdur insallah. Arkadas almadan test ederse onun icin daha iyi olur.

Astra h 1.6 sedan - 115 bg kullaniyorum.j kasa ile ayni motor.

O sayilan araclarin bu motor kadar performans gostermedigine emin olabilirsiniz. Multijeti de kullandim. Oyle torktan dolayi dusuk devirlerdeki atijlige bakmayin.

2 arac ile de yola cikin duz bir otoban astra her turlu farki acar uzar. Yokuslarda ise 3000-3500 devir aralaginda yokusun dikligine gore 3-4-5. Viteslerde girip 3500-4000 devirde maksimum torka ulasirsaniz o 1.2 - 1.3 nal toplar.

1.6 tdi jetta 105 ps ile ankara otobaninda kapismisligimiz var. 140 dan sonra 190 a kadar astra 3 boy fark acti.

Edit. Duz yolda 200 - 205 hafif egim var ise 220 goren bir motor ecotec 115 bg.

Bu arada bende ki motor kodu z16xer. Landirenzo lpg ile 4 senedir en ufak problem olmadan kullaniyorum. Bakim sonraji buji degisirse lpg bayisinde 20 tl ile yazilimi ayarlatiyorsunuz hepsi bu. Uzun yolda 17-20 kurus sehir ici 25 kurus yakmaktadir. Sakin surerseniz uzun yolda 5 kisi 7.7 litre lpg tuketimi var. 15 tl ile 100 km gidiyorsunuz. J kasadaki motor kodu z16xa olmasi lazim. Magnezyum subap olabilir. Uygun landirenzo kiti ile astra j lpg 115 bg tadindan yenmez. Tam f p araci. Seytan diyor sat j kasa al :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 5 Şubat 2016; 18:14:47 >

• sound_of_silence! kullanıcısına yanıt
    lpg taktırdınızmı,çok yakıyor mu
  • quote:

Ben 0-400 de bu iki aracida gecebilecegini dusunmuyorum. Ayrica yollarda hep duz degil. Siz saydiginiz araclari kullandiginiza gore benden daha deneyimli sayilirsiniz. Ben yaniliyorumdur insallah. Arkadas almadan test ederse onun icin daha iyi olur.

Ya arkadaşım sşöyle söyleyim bikere gececiği sanmayabilirsin fakat gerçekler öyle malesef.Ayrıca tork denen zımbırtı düşük oldugunda araç bayır çıkmıyormu sanıyorsunuz dci ile astrayı bayır yukarı kapıştır astra yine geçer arabayı götüren tork değil motor gücüdür.yukardada yazdıgım gibi dizel araçların verdiği tork bandı çok kısa 1000 rpm ee sonra nolucak baktınmı 1.5 dci 4500 devirden sonra kaç tork acaba ?

• Arkadaşım yokus yukari dahi 1.6 115 ligin 1.5 dci yu gecebilecegini soylemek bence fanatizm, kendi goruslerimi belirtiyorum. Benim kullandigim 1.6 dci aracimin 0-100 u 11.2 sn. Yokus yukari bahsi gecen astrayi birakin devircevirmeyi 4. Ve ya 5. Viteste 4.500 diye bahsettiginiz devirleri gostertemezsiniz. Benim dizel aracimda ise 4. Vites 4.000 devir zaten yaklasik 140 km ve uzerine denk gelir zaten en iyi yokusu 140 ile ciksan yeterlidir. Dci icin 4500 devirden sonra torku sormussunuz, araligi dusuk se bir ust vitese gecip 2.000 devirde max tork elde edilir.

• quote:

Arkadaşım yokus yukari dahi 1.6 115 ligin 1.5 dci yu gecebilecegini soylemek bence fanatizm, kendi goruslerimi belirtiyorum. Benim kullandigim 1.6 dci aracimin 0-100 u 11.2 sn. Yokus yukari bahsi gecen astrayi birakin devircevirmeyi 4. Ve ya 5. Viteste 4.500 diye bahsettiginiz devirleri gostertemezsiniz. Benim dizel aracimda ise 4. Vites 4.000 devir zaten yaklasik 140 km ve uzerine denk gelir zaten en iyi yokusu 140 ile ciksan yeterlidir. Dci icin 4500 devirden sonra torku sormussunuz, araligi dusuk se bir ust vitese gecip 2.000 devirde max tork elde edilir.

Astra 3500-4000 devrini yakalamak icin vites dusuremiyor mu? Daha dun aksam yolda yeni fluence selektor ile taciz etti. Makas ile gecmeye calisti yolda. Ikimiz de gazladik boy boy arkada kalmaya basladi. Hafif viraji gorunce tirsti zaten.

1.6 115 ecotec ile 1.2-1.3-1.5 motorlari kiyaslarken arabanin size vermis oldugu hissiyati karistirmayin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.