Şimdi Ara

OPEL BEYiN ARİZASİ ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
69.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Umitustun1

Merhaba 2008 opel astra h dizel easytronik aracim yag kuleri patladi. Bundan sonra arabam geri vitese a1 e aldiktan sonra tekrar r ye alinca gecmeye basladi.aracimi ustaya goturdum bisey bulamadim programi tekrar yuklemeye calistik .magnet marelli fakat 2 . Asamada ilerlemeden omce motoru durdurun yaziyor motor rpm ve motir hizi yaziyor bu asamayi gecemiyor bir turlu . Ustam beyindendir dedi su an vites yuklenmiyor. Sizce sorun neden olabilir tesekkurler cok zordayim

dostum beyin de sıkıntı olabilir bizim problemimizde de usta malesef birşey bulamadı 1 hafta boyunca 2.el beyin bulduk sanırım 600 tl idi. Ve sorun çözüldü.İstersen bir opel servise götür birsey bulamazlarsa sorun beyindedir büyük ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayra_274

Arkadaşlar benim araba opel astra h 1.6 2006 model.Başıma gelenleri elimden geldiğince özetleyerek anlatayim geçtiğimiz günlerde yolda giderken gösterge ışıklarında bi karışıklık oldu yandı söndü falan derken stop etti ve yolda kaldım kontağı açtım herşey çok normal fakat çalıştırmaya geçtigimde motor tarafindan tık sesi geliyor ama çalışmıyor.Çekerek sanayiye götürdüm herşeyine baktılar beyinden olduğunu söylediler tamir edilecek dediler ve tamir oldu dediler ücretinin 400 lira olduğunu söylediler.Neyse ücretini verdik arabayı aldık ertesi gün aynı sorunu tekrar yaşadım alışveriş merkezinin otoparkında kaldım zorla calıştırıp ertesi gün yaptırdığım yere tekrar götürdüm akşama kadar yattı araba ellerinden geleni yaptıklarını söylediler marş dinamosundan olabileceğini değişmesi gerektiğini söylediler bende gerek yok deyip arabayi aldım saolsun götürdüğüm usta 400 lirami iade etti.Sonra birkaç ustaya daha götürdüm genel kanı beyin arızası yönündeydi bende forumlarda araştırırken istanbul'da mecit usta diye birisi olduğunu gördüm iletişime geçtim telefonlara direk mecit usta çıkıyor durumu anlattım beyni söküp kendisine göndermemi söyledi tabi bu arada ankarada sanayide tech2 cihazi olsun spx olsun bunlarla beyinle iletişim kurulamıyordu dolayısıyla arabanin beyni ne arıza kaydetti göremediler.Bende kendi imkanlarımla beyni evin önünde söküp kargoyla mecit ustaya gönderdim.Birgün sonra dönüş yaptı ve arızanin kaynağının şarj dinamosu ve marş dinamosundan olduğunu söyledi onlarıda söküp göndermemi söyledi istediği parçalarıda kendi imkanlarımızla söküp yolladım hatta hafta sonu kargolarında kapalı olduğundan dolayı otobüs firması kargosuyla yolladım ama bu kargoların adrese teslim hizmeti olmadığından dolayı mecit ustaya durumu bildirdim sağolsun ben alırım onları hiç sıkıntı değil dedi ve öyle de yaptı gitti esenler otogarından gönderdiğim parçaları bile aldı.Biliyorsunuz ki bahsettiğim aracın beyin tamiri olmuyormuş ( ben sonradan öğrendim :) ) zaten beyni göndermeden önce bana bunu söyledi.Kesin bi beyin alacaksın onu bil dedi ancak beyni ne bozuyor beyne ne zarar veriyor onu bulacaz biz dedi ve öylede yaptı.Sorunu bulduk,şimdi parçaların tamir edilip gelmesini bekliyorum tabi mecbur bir beyin aldık onuda mecit ustadan aldım parçalar geldikten sonra arabayı toplayıp gelişmelerin ne olduğunu yazarim.Ama şimdiden rahatım mecit ustanın yardımcı olma,rahatlatıcı konuşmasından olsa gerek.Bu yorumu böyle bir arızayı arabasında yaşayıpta çözmek için birsürü şeyle uğraşan arkadaşlara bir yol göstermek amacıyla yazdım.Herkese arızasız günler dilerim.

Bence beyni sökecek, üzerine öarş ve şarj dinamolarını sökecek kadar bilginiz varsa beynide tamir ederdiniz, mecit ustaya gerek yoktu.

• Mecit usta şahsı münhasır bir kişidir. Oto Sanayi Sitesinde Kapıdan girin kime sorsanız gösterir.Kendisi beyin konusunda ihtisas yapmıştır.Hatta Opel fabrikada bir problemle karşılaştıklarında mühendislerini Mecit Ustaya gönderirler.O sorunu halleder ; böylece Opel'de üretim durmaz.Her ne kadar GM Ceosu her seferinde gel fabrikanın başına geç diye ısrar ettiyse de kendi işimi yapacağım bana bulaşmayın diyip iş tekliflerini geri çevirmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

Mecit usta şahsı münhasır bir kişidir. Oto Sanayi Sitesinde Kapıdan girin kime sorsanız gösterir.Kendisi beyin konusunda ihtisas yapmıştır.Hatta Opel fabrikada bir problemle karşılaştıklarında mühendislerini Mecit Ustaya gönderirler.O sorunu halleder ; böylece Opel'de üretim durmaz.Her ne kadar GM Ceosu her seferinde gel fabrikanın başına geç diye ısrar ettiyse de kendi işimi yapacağım bana bulaşmayın diyip iş tekliflerini geri çevirmiştir.

helal olsun hocam boyle reklamcilara boyle yorum lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babapars -- 4 Eylül 2016; 12:12:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayra_274 K kullanıcısına yanıt
    Yuzumuz guldu sukur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.
    Çözümleyemediğim bir problem var.
    Opel astra H 2010 model 1.6 eastronik araç aldım ve muayneden farlarla ilgili bir problem nedeniyle geçemiyorum. Ne kadar elektrikçi gezdiysem sigorta kutusunu açıyorlar söküyolar takıyolar.sonuç 0. Problem şu:direksiyon yanındaki far açma yuvarlak anahtarı 0 konumundan park konumuna getirince park lambası ve kısa far aynı anda yanıyor.2.kademe yani kısa fara getirince farlar aynı şekilde yanmaya devam ediyor ama bu seferde göstergede kısa far işareti yanmıyor.Kısa far lambası göstergede zaten hiç yanmıyor.Biz böyle kullanıyorduk. Lpg yi ne zaman ruhsata işletmeye karar verdik,o zaman muayneden kaldık. 1 haftadır gezmediğim elektronikçi kalmadı.LPG montajında mı oldu diye gittim baktırdım. Onunlada alakası yok.Bugün biri konfor beyninden kaynaklanıyor olabilir dedi.Yetkili Servise bırakmayı düşünüyorum.Ancak servislerde işin çakallığına kaçar diye çekiniyorum. Böyle bir sorunla karşılaşmış biri var mıdır? İstanbul anadolu yakasındayım. Yorum ve yardımlarınızı beklerim.

OPEL BEYiN ARİZASİ ! OPEL BEYiN ARİZASİ ! OPEL BEYiN ARİZASİ !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozenh -- 15 Temmuz 2017; 16:35:50 >

• merhaba birde diğer kullanıcıların sorunları ve cevaplara bakarak yol çizin isterseniz
    https://otomuhendisi.com/arac-motor-beyni-arizasi-belirtileri-nasil-anlasilir/
  • Forumları gezerken aynı Opel mağduru olarak bende yazmak istedim. Belki bir Opel kullanıcısına yardımı olabilir diye yardımcı olur umarım yazdıklarım.

Malum hanım da rahat kullansın diyerek yarı otomatik bir opel corsa alalım dedik, dedik te iyi mi ettik bilemedim. Meğer kronik olarak şanzıman beyni arızası varmış, başımıza gelince öğrendik.

Yaklaşık 6-7 ay kadar önce opel corsa c 1.4 yarı otomatik aracımla küçükçekmece civarında yolda kaldım. Araç 4. viteste takılı kaldı, gitmiyor ve balata kokuyordu. Belki kendine gelir ümidiyle motoru durdurup tekrar marşa basayım dedim ancak demez olaydım arabamı bir daha çalıştıramadım. Sonra servisi aradım MTA arızalanmıştır değişecek dediler fiyat sordum önce söylemediler ama ısrar edince dudak uçuklatan bir rakam söylediler. Sonra ne yapacağımı şaşırdım tabi bide içinde bulunduğum durumla yıkılmış bir halde tamir edilemezmi acaba diye internette arayıncawww.opelelektronik.com sitesine ulaştım. Topkapı da Talat ustayı buldum. Yaşadığım durumu anlatınca, aracı hemen çekici ile aldırttılar, sonra cihaza bağlayıp onlarda arızanın MTA dan olduğunu söylediler. Takribi 2-3 saat içerisinde tamir edip testlerini yaptıktan sonra üzerine de garanti vererek sorunsuz bir şekilde ve servisle hiç alakası olmayan bir fiyata uğurladılar.

Talat usta ve Tamer bey ile oturup biraz sohbet etme fırsatımız oldu. Yetkili opel servisleri ile çalışan Türkiye'nin ilk özel Opel Elektronik servisi olduklarını söylediler. Tam da üzerine Opel servisinden bir arkadaş beyinleri almaya geldim diye içeriye girdi. Bende özellikle sordum hangi servis diye? Opel Odak'tan geldiğini söyledi.

Şimdi şöyle bir gerçek var arkadaşlar, eğer Talat usta opel odak gibi bir firmaya hizmet veriyorsa sağda solda opel beyinci aramaya gerek yok, herkese tavsiye ediyorum, ulaşmak isteyenlere telefon numaralarını da yazıyorum.

Ben sorunumu çözdüm doğru ustayı buldum sizde doğru ustalardan şaşmayın, boşu boşuna parçalanmayın. Malum bu devirde para kazanmak kolay değil.

0212 924 80 75
    0533 335 59 85

Opeli olan herkese kazasız belasız ve de sorunsuz günler dilerim.

• Yaklaşık bir yıl 2000 model Opel Astra 1.6 CD aracımda aynı sorun oldu. Araçla markete gittim. Alışverişten sonra çıktım, araç çalışmıyor. lambalar yanmıyor. Aküde yeniydi. Arkadaşı çağırdım takviye verdik gene lambalar yanmıyor marş basmıyor. Anlayacağınız tık yok. Çekiciyle servise götürdük. Serviste aracı cihaza bağladılar, cihazda da hiçbir görüntü olmayınca direkt beyin arızası dendi. Ne kadar dedik, işçilikle beraber 1750 TL gibi bir rakam çıktı. Beyin siparişi verildi. O sırada servisin elektrikçisi biraz tanıdıktı. Araç serviste 5 gün yattı. Sonra bir telefon araç hazır dendi. Aracı almaya gittiğimizde, sağolsun elektrikçi boş kaldıkça aracın elektrik sistemini komple elden geçirmiş, bazı kabloları değiştirmiş. Sonuçta beyinde bir sorun olmadığı anlaşıldı. 295 TL'ye iş halloldu.

Tabi bu 5 gün içinde biraz araştırmada yaptım. Beyin tamir edilebiliyormuş. Bunun da sanayide isim yapmış ustaları varmış. hatta bir tanesine de gidip sordum. Tamirat bedeli olarak ta 800 TL gibi bir maliyet çıkartıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.