Şimdi Ara

Opel CORSA 1.2 essentia mı? 1.2 enjoy mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
163.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • VW polo yu da inceledim.Corsanın enjoy modeli ile Polo nun comfortline modelleri arasında donanım olarak sadece arka camlar elektrikli değil corsalarda.Başka da bi farklılık göremedim.Polo 1.4 85 beygir,corsa 1.2 85 beygir,bu iki aracın performansları yakın mıdır?Polo 35.500 tl fiyatla(comfortline triptonik) Corsadan bayagı bi pahallı.

Gittiğim Corsa bayisinde istediğim modelde ellerinde 2 tane vardı.Sanki yenileri gelmeyecek de bitecekmiş gibi konuşup beni acele ettirmeye çalışıyomuş gibi bir hali vardı satıcının.Yani gelmiyor mu yeni araçlar?Bu arada Corsanın kasasının yakın zamanda değişme durumu var mı?

Yakıt tüketimi konusunu da okudum,herkesin tüketim değerleri farklı,nasıl bir araç bu corsa anlayamadım gitti,uzun zaman kafam bu kadar karışmamıştı.
    Birileri artık kesin bişey söylesin :D ,teşekkürler
  • Corsa 1.2njoy almak yerine astra classic 1.4 90ps düşünseniz daha iyi olmazmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguryes

Aslında bende bu kadar para vermek istemiyorum ancak,fiat,hyundai gibi araçların opelin yanında kalitesiz kaldıklarını düşünüyorum.Bilmiyorum ne kadar haklıyım ayrı bir tartışma konusu.

Acaba yakıt durumu 1.2 motorlarda nasıl?

Ben dizel motorlu opel corsaları fiyat yüksektir diye sormadım.30000 iyimiş gerçekten.Bu size özel bir fiyat mı yoksa opel bayisine gitsem banada 2010 model için aynı fiyatı verirler mi.Bu arada 2010 modeller hala satışta mı?Yani artık 2011 satılmıyor mu?

Evo veya i20'nin corsaya kıyasla küçük bir kalite farkı var ama dediğim gibi (tabii bence) fazladan 5000 TL verecek kadar büyük bir fark yok. Hatta evonun içi corsadan daha iyi veya i20'de 5 sene garanti var.

Punto evo'nun dizeli 29000 Tl iken corsanın benzinlisine 30 küsur vermek abes bence...

30000 Tl fiyatı bana özel bir fiyat değil. Opel bayisi elinde kalan son 2010 corsa dizeli (essentia c'mon) bu fiyata bıraktı. Dizel Enjoy için ise 31.500 gibi bir rakam vermişlerdi. Opel bayilerine sorun ellerinde 2010 varsa bahsettiğim fiyatlara veya sıkı bir pazarlıkla biraz daha aşağısına alabilirsiniz.

Şahsen 30.000'e benzinli araç alacak olsaydım mesela şunu tereddütsüz alırdım:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-auris-procars-otomotiv-34469009/detay

Hayırlı günler.

• 2011 model dizel corsa enjoy için bir ay önce 32250 tl fiyat almıştım . alacaksanız kesinlikle dizel alın. hem yakıt yönünden hemde çekiş yönünden benzinli otomatik 1.2-1.4 corsalardan iyidir. vergiside 1.3 olduğundan düşük olucaktır.
    başka bir araç tavsiyesi istersen bu paraya c segmenti dizel ceed de incelemenizi öneririm .
  • Aslında söyle bi sorun olduğunu farkettim,benim çaresiz bırakan bir sorun.Şimdi şöyle bi durum var ben otomatik vites araç düşünüyorum.Şu zamana kadar tavsiyelerinizi dinleyip punto ve i20 ye baktım.Hatta bunun yanında c3 ve fiesta ya da baktım.Puntoyu söyle eledim.Hem pek içime sinecek bi marka değil ve duruşu hoşuma gitmiyor,bunun yanında alırsam dizel alırım diye düşündüm ancak dizelinin otomatik seçeneğinin olmadığını farkettim.c3 için hem dizel hem otomatik vites seçeneği mevcut ancak citroen konusunda da düşüncelerim var.i20 nin de dizel otomatiği yok.i20 nin benzinlisini zaten almam.i20 de ucuz bir araba değil.Fiestada da dizel otomatik var görünmüyor,bilmiyorum yanılıyor olabilirm ama.Fiesta nın benzinli otomatiği, düz vitesine göre çok yakıyor görünüyor.Opel in dizelinin otomatiğide görünmüyor bu sene.Ya internet sitelerinde görünmüyor,ya da durum böyle.Konu hakkında bilgisi olanlar ekleme yapabilirler.
    Bu arada cevap yazan herkese teşekkürler ve herkese iyi bayramlar.

• Kusura bakmayın yanlış bilgi vermişim hemen düzelteyim,c3 için dizel otomatik seçeneği mevcut değil.Bu arada yakın zamanda opel corsa dizel easytronic alan arkadaşlar değerlendirmelerini yazarlarsa memnun olurum,birde fiyat bilgisi tam alamadım bu model için,internet sitelerinde yazmıyor,opel bayisine de uğrayamadım henüz.Fiyat hakkında bilgisi olanlar yazarsa ayrıca memnun olurum.Teşekkürler.
  • easytronik değil ama manuel 2011 model 1.3 dizel enjoy 111 corsa aldım yakıt anlamında gerçektende ilk 3 depoda bile fabrikasyon verileri tutturdum. öyle çok sakin kullanımla da değil ş.içi 16 krş ş.dışı tam hesaplamadım ama 13 14 gibi. kalite açısından gerçekten i20 punto evo clio ya da polodan bence daha iyi. yani direksiyondayken ezik değilsiniz kaliteli ve şekli şemali yerinde şık hatta lüx bir araç kullandığınız hissi veriyor. tabiki bir astra hb gibi olamaz ya da insignia yani b c segmentinde diyelim. bence sınıfının lideri yada belki yeni fiestayla başabaş gibi. fiestadan biraz daha geniş iç hacim sunması + sı ama fiesta tabiki yeni kasa. güç açısından fazla beklentisi olanlar biraz üzülebilir bende bundan biraz muzdaribim gerçi bile bile aldım ama yinede benim gibi bir hız tutkunu için bazen çok çok can sıkıcı oluyor. ama derseniz ben 140 160 civarı giderim yeter bana o zaman sorun yok. ama 200 üstü düşünenler fazla yanaşmasın. genel olarak ilk aldığımda çok memnundum ama şimdi hedef c segmenti insanın gözü hiç doymuyo ki :)

• Bir şahin kullanıcısı olarak yeni opel corsa 1.2 essentia 2004 model aldım ve Şahin'den belki de bir 3-4 kat daha performanslı.

arkadaşın biri şahin ile karşılaştırmıştı da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcaa -- 17 Ocak 2011; 9:17:58 >
  • Birde 1.2 essentia normal ile spor paket arasında ne gibi farklar var. Bendekine spor paket demişlerdi. çelik jant, önde sis farları yanlarda ve arkada rüzgarlık var.
    Bunun dışında arabayı biraz zorladım. 180-190 bastım. Motordan hafif bir yanık kokusu geldi. Birkaç arkadaşa sordum. Motoru fazla zorladığından debriyajdan gelmiştir. Önemli değil dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcaa -- 17 Ocak 2011; 10:14:19 >
  • arkadaşlar 2008model 1.2 Essentia opel corsa 35000de sizce kaç liraya alınır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RH1611 -- 18 Ocak 2011; 10:48:46 >
  • Aradaşlar bende bugün opel 1.2 için bakmaya gideceğim ancak şu araçların güçlerini lütfen motorun hacmine göre kıyaslamayın..

önemli olan beygir gücü ve tork tur...

1.5 araç vardı bilen bilir muğlada sakar rampası vardır 15 km sürer ..Deniz seviyesinden 650 m yüksekliğe çıkar..
    1.5 lik araç 70 le (ben aracı fazla zorlamam) çıkıyordu bastırsan maksimmum 90 a çıkardı heralde ama başka bir 1.4 araçla 100 ü rahat geçiriyordum

Birde araç alırken size tavsiye Japon ve Alman arabalarına güvenin amerikan arabalarından uzak durun......İSPATI

Arıza yapma ve yapma ihtimali oranları
    1. Mazda yüzde 17
    2. Mercedes yüzde 25
    3.Toyota yüzde 26
    4.Honda yüzde 27
    5.Mitsubishi yüzde 29
    6.Volvo yüzde 30
    7.Nissan yüzde 33
    8.Fiat yüzde 34
    9.Audi yüzde 35
    10.Ford yüzde 36
    11.BMW yüzde 37
    12.Peugeot yüzde 37
    13.Subaru yüzde 37
    14.Hyundai yüzde 38
    15.Rover yüzde 39
    16.Volkswagen yüzde40
    17. Opel yüzde 43
    18.Renault yüzde 48
    19.Saab yüzde 48
    20.Citroen yüzde 50
    21.Land Rover yüzde 53
    22.Alfa Romeo yüzde 54

Arıza çıkarmalarına göre markalar.....İlk 10 da 1 amerikan (ford) bir isviçre birde italyan gerisi Japon ve Alman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinibaga -- 15 Ekim 2011; 9:52:49 >

• şu an aynı düşünceler içerisindeyim 1.4 essentia 33200, 1.4 enjoy 34700 ikisi de otomatik.büyük ihtimal enjoyu edinirim..merak ettigimse şu yol bilgisayarı.Ne işe yarıyor o??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinibaga
    1.5 araç vardı bilen bilir muğlada sakar rampası vardır 15 km sürer ..Deniz seviyesinden 650 m yüksekliğe çıkar..
    1.5 lik araç 70 le (ben aracı fazla zorlamam) çıkıyordu bastırsan maksimmum 90 a çıkardı heralde ama başka bir 1.4 araçla 100 ü rahat geçiriyordum

düzeltme
    SAkar rakım 1000 m ye kadar çıkar
    muglanın kendisi zaten 650 rakımlıdır.
  • Sakar rakımı 1000 metreye KESİNLİKLE çıkmaz arabayla en tepeye çıktığında yolun sağında karayollarının koyduğu tabela """670m""" yazar
    muğlanın rakımı 646 metredir ...

Hayatta en kötü şeylerden biri bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinibaga -- 10 Aralık 2012; 22:18:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: sinibaga

düzeltme
    SAkar rakım 1000 m ye kadar çıkar
    muglanın kendisi zaten 650 rakımlıdır.

iyi araştıralım
  • 2008 CORSA ENJOY TAVSİYE EDERMİSİNİZ KM DE NE KADAR YAKIYOR?
  • 2010 1.2 enjoyum var şimdiye kadar binen kimse araban 1.2'mi demedi 1.4 yada 1.6'mı diye sorarlar ;) zorlanmadan 180 kastırınca 195 gördü standarttan tek farkı ilk 800.km de bor atıldı arabaya vede brc tüplü :D kullanmadan yorum yapmayın 2010 ocaktan buyana elektronik yada mekanik tık demedi 10 yaşına kadarda diyeceğini zannetmiyorum ama dürüst olmak lazım servislerini pek beğenmiyorum öncelik pahalı olması tabiikide,keklemeye çalışanıda var yerse pazarı işte düşük bütçeyle spor araba isteyene bence bu araç en uygun çözüm bu sene yeni motorlarda çıkıyor almayı düşünenler yeni 120 lik clio larada bakabilir ama kullanılan malzemeler bence kıyas götürmez kişisel sıralamam şudur bmw,mercedes,volvo,subaru,saab,Audi ,Mazda ,ww(malzemesi kalitedir fakat arızası opelden çoktur),opel,Mitsubishi ,honda,toyota,Nissan ,ford,citroen,hyundai,renault,peugeot,fiat,dacia vs. Araba dediğin şuan için Alman arabasıdır.peki farkı nedir 1. kapıyı kapattığında sesinden 2.motor çalıştımı sesinden 3.kışın kullanımından 4.yıllar geçtikçe duruşundan 5.yola çıkınca gidişinden farkını belli eder. bmw opel spor konseplidir amartisörleri serttir(bekar arabası) , mercedes,volvo,ww konfor konseplidir amortisörleri yumuşaktır (aile arabası) ve audi spor ve konfor karmasıdır(ikisinede uyar) aklınızda bulunsun.

Araç alacaklara şiddetle tavsiye ederim alacağınız arabayı lütfen önce test edin sonra pişman olmayın.

Sonunada nacizane tavsiye ve görüşlerim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.