Şimdi Ara

Opel Corsa'nın kronik sorunu!!!!Yardım edin... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
32.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir sorun olmaz telefon açıp söledim forumda arkadaşların böle bir şikayeti var telefonunu veriyorum dedim .ye gaziosmanpaşa küçükköy sanko sanayi sitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34lvt53 -- 11 Temmuz 2006; 14:36:43 >
  • Teşekkürler...Arayıp konuşalım o zaman..
  • Beyler dediklei vidayı sıkınca doğru ses kesiliyor bunu servislerde yapıyor ama sorun o vida sıkıldırktan sonra direksiyon kütük gibi oluyor ve cok sertleşiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: borNEO

Beyler dediklei vidayı sıkınca doğru ses kesiliyor bunu servislerde yapıyor ama sorun o vida sıkıldırktan sonra direksiyon kütük gibi oluyor ve cok sertleşiyor

yaptırdın mı yoksa yapan birinden mi duydun??? bu konu gerçekten önemli çünkü bu kronik bir sorun ve halletmesi servise kaldığında çok baş ağıtan bişey.. bu şekilde yaptıran arkadaşlar bişey olmadığını arabada sorun olmadığını belirtiyorlar.. başkada fazla yaptıran yok sanırım...??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Focuser

quote:

Orjinalden alıntı: STRONG 1970

USTALIK BU OLSA GEREK AMA OLAYIDA BİR VİDAYA BĞLAMA BİRAZ KULLAN BAKALIM SONRA BİZİDE BİLGİLENDİRİSİN İNŞ .SEN HAKLI ÇIKARSIN

Arkadaşım
    Bu işlemi yaptıralı 1 seneden fazla zaman oldu
    Herhangi bir tekrarlama yok

sen ne kadara yapyırdın???
  • Arkadaşlar
    Benim aracımda o malum vida sıkıldıktan sonra direksiyonda herhangi bir sertleşme olmadı
    Hala aldığım günkü gibi
    Ben bu işlem için başka bir mevzudan dolayı ücret vermedim ancak en fazla 10/ 20 YTL lik
    bir ücret verseniz yeter
  • quote:

Arkadaşlar
    Benim aracımda o malum vida sıkıldıktan sonra direksiyonda herhangi bir sertleşme olmadı
    Hala aldığım günkü gibi
    Ben bu işlem için başka bir mevzudan dolayı ücret vermedim ancak en fazla 10/ 20 YTL lik
    bir ücret verseniz yeter

arkadaşlar bu iş dediğiniz kadar basitse gerçekten bir tarih yazılıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: cinuba

quote:

Arkadaşlar
    Hala aldığım günkü gibi
    bir ücret verseniz yeter

Yanlış anlaşılmasın
    Ben aracımda direksiyondan gelen sesleri ilk duydugumda kesin direksiyon kutusu arızası var diye düşündüm
    Çünkü bu arıza o kadar yaygınki aklıma başka bir şey gelmedi
    Ancak olay basit bir vida gevşemesi çıktı
    İlk mesajımda bunu belirtip Arkadaşlar böyle bir olay başınıza gelirse hemen direksiyon kutusu arızası zannetmeyin
    Böyle bir ihtimalde olabilir dedim
    Fakat olay malum vida şıkıştırılınca geçiyor gibi anlaşılmaya başlandı

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar
    Hala aldığım günkü gibi
    bir ücret verseniz yeter

Yanlış anlaşılmasın
    Ben aracımda direksiyondan gelen sesleri ilk duydugumda kesin direksiyon kutusu arızası var diye düşündüm
    İlk mesajımda bunu belirtip Arkadaşlar böyle bir olay başınıza gelirse hemen direksiyon kutusu arızası zannetmeyin

senin arabada herhangi bir bozuk yola girildiğinde direksiyon dan tangur tungur sesler gelmedi mi??? yani rahatsız edici, dikkat cekici bir ses değilmiydi.. direksiyon kutusu arızasında direksiyon kutusu tamamen değiştirilliyor.. acaba servistekiler bu vida dan mı habersiz yoksa bu şekilde yapmak mı istemiyorlar???

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar
    Hala aldığım günkü gibi
    bir ücret verseniz yeter

Yanlış anlaşılmasın

senin arabada herhangi bir bozuk yola girildiğinde direksiyon dan tangur tungur sesler gelmedi mi??? yani rahatsız edici, dikkat cekici bir ses değilmiydi.. direksiyon kutusu arızasında direksiyon kutusu tamamen değiştirilliyor.. acaba servistekiler bu vida dan mı habersiz yoksa bu şekilde yapmak mı istemiyorlar???

Araç giderken direksiyondan tangır tungur sesler geliyordu ve direksiyon simidi sarsılıyordu Hanım direksiyon yerinden çıkacak sandığı için arabaya dokunmuyordu
    Direksiyon kutusu arızası ayrı bu vida gevşemesi olayı ayrı bence ,Belirtiler aynı oldugu için ilk önce direksiyon kutusu arızalı diye düşünüyoruz Zaten bende böyle bir olay olursa hemen direksiyon kutusu arızalı diye düşünmeyin benim başıma geldi olay bir vida gevşemesi çıktı diye özellikle belirttim çünkü boşuna para verirsiniz arıza geçmez

• peki senin garanti kapsamı dışındamıydı??? yani ilk olarak servise gitmeyipte özel bir servise o yüzden mi gösterdin??? gercekten ikiside birbirine benzeyen arızalar.. işte benim de anlayamadığım taraf acaba bu şekilde direksiyon arızaası olarak algılanıpta serviste aslında bunun bir vida gevşemesi olarak görülen durumda damı direksiyon kutusunu değiştirdiler??? acaba bu sebepten gidipte sedece serviste vidası sıkılıpta gelen arac varmı??? yani servis bu vida arızasından yada boşalmasından haberdar olup,o arızayı bulup tamir ediyormu?????

(cümleler biraz saçma oldu ama artık idare edin)

• quote:

Arkadaşlar
    Benim Corsa da direksiyonundan ses yapmaya başlamıştı yolda tangır tungur gidiyordum çok moralim bozuluyordu Servise götürdüm bir şey dedi 110 YTL istedi Özel servise götürdüm 600 ytl istedi başka bir özel servis ustası 2 dakikada yaptı :Çok basit bir şey çıktı pedalların orada direksiyonla ilgili bir vida gevşemiş onu sıktı iş bitti Aklınızda bulunsun !!

Arkadaşım ben opel yetkili servisinde çalışıyorum o demiş olduğunuz arızayı fabrika hala yapamadı bize daha üzerinde çalıştıklarını söylüyorlar bizde bu konuda baya rahatsızız özel servislerin bulmuş oldukları çözümler malesef geçici, vida sıkma falan denmiş bu çözüm o kadar saçma ki, o kadar teknisyen çalıştırıyoruz, fabrika bu konuda mühendisleri seferber etmiş bunlar bulamamışta özel servis ustası mı bulmuş gerçekten çok komik bir iddia, yapılacak tek şey direksiyon kutusunun yenisiyle değiştirilmesi malesef...

• quote:

Orjinalden alıntı: ares_turk

quote:

Arkadaşlar
    Benim Corsa da direksiyonundan ses yapmaya başlamıştı yolda tangır tungur gidiyordum çok moralim bozuluyordu Servise götürdüm bir şey dedi 110 YTL istedi Özel servise götürdüm 600 ytl istedi başka bir özel servis ustası 2 dakikada yaptı :Çok basit bir şey çıktı pedalların orada direksiyonla ilgili bir vida gevşemiş onu sıktı iş bitti Aklınızda bulunsun !!

Arkadaşım ben opel yetkili servisinde çalışıyorum o demiş olduğunuz arızayı fabrika hala yapamadı bize daha üzerinde çalıştıklarını söylüyorlar bizde bu konuda baya rahatsızız özel servislerin bulmuş oldukları çözümler malesef geçici, vida sıkma falan denmiş bu çözüm o kadar saçma ki, o kadar teknisyen çalıştırıyoruz, fabrika bu konuda mühendisleri seferber etmiş bunlar bulamamışta özel servis ustası mı bulmuş gerçekten çok komik bir iddia, yapılacak tek şey direksiyon kutusunun yenisiyle değiştirilmesi malesef...

Arkadaşım
    Severek isteyerek Opel almış biri olarak arabamı seviyorum Opel den nefret ediyorum
    Bu kadar iyi arabalar fakat bu kadar kötü müşteri ilişkileri olan ,bu kadar kötü garanti anlayışı ile bu kadar çok satış yapabilen bir başka şirket yoktur heralde
    Fabrika hala yapamadı diyorsun!
    Allahın Ladasının bile böyle bir kronik sorunu yok Söyle o mühendislere direksiyon kutusundan önce yırtılan korna butonlarına bir çözüm getirsinler
    Her kronik sorunu Ülkemizin yol şartları diye müşteriye yükleyen Opel garanri anlayışı bu kafayla kendi sonunu hazırlıyor
    Soruna bulunana çözümü saçma bulman kafasını kuma sokan deve kuşu olayını hatırlattı
    Evet yetkili servise gittim Adamlar yine bir Corsa direksiyon kutusu arızası geldi diye hiç şaşırmadılar bile
    Adamlarda bıkmış anlayacagınız Fabrikanın hiç şeyinde bile değil
    Seferber edilen Mühendisler Makina değilde tekstil mühendisleri olsa bu kadar sürede bir çözüm bulunurdu
    Son sözüm Aracım o vida sıkıldıktan sonra yaklaşık 1 yıldan fazla oldu hiç ses ve titreşim yapmadan gidiyor
    Darısı bütün Corsa kullanıcılarının başına
    Bu yazdıklarımı Opel Türkiye Yetkililerinden biri okur İnşallah

• yaptırdın mı yoksa yapan birinden mi duydun??? bu konu gerçekten önemli çünkü bu kronik bir sorun ve halletmesi servise kaldığında çok baş ağıtan bişey.. bu şekilde yaptıran arkadaşlar bişey olmadığını arabada sorun olmadığını belirtiyorlar.. başkada fazla yaptıran yok sanırım...??

Arkadaşlar ben yaptırdım bizzat ve direksiyon sertleşti sertleşmemesinin imkanı yok bu olayı serviste kabul etti
  • benzer bir ses bende de var ama bana sanki ön süspansiyondan geliyor gibi geldi
  • arkadaşlar bu ses birden mi ortaya çıkıyor??? yoksa WhiTeRaVeN de de olduğu gibi önce sanki ön takımlardan ses geliyormuş gibi bir sesten sonramı geliyor??? bende de sanki ön takımlardan ses geliyor gibi bozuk yola girince??
  • araştırmalarma göre 2006 modellerde bu sorunu gidermişler???? aramızda 2006 model corsa sı olupta direksiyon problemi yaşayan arkadaş varmı???
  • quote:

araştırmalarma göre 2006 modellerde bu sorunu gidermişler???? aramızda 2006 model corsa sı olupta direksiyon problemi yaşayan arkadaş varmı???

Ben çok yakın bir zamanda2006 Opel Corsa 1.3 CDTI aldım .bende aracı almadan önce bu konuyu araştırdım.2006 model corsalarda bu sorununun halledildigini öğrendim.Ancak kesin sonucu aracı kullanmaya başladıktan sonra görecegim.Sizleri bilgilendiririm.
  • Arkadaşlar benim aracım 2005 Corsa CDTİ essentia modeli. 7000 kilometre olduğunda aracın ön takımından gelen ses dayanılmaz oldu.servisi aradım, direksiyon kutusu dediler ve değiştirdiler. Ses tamamen kesilmiş ve harika hale gelmişti fakat yeni direksiyon kutusu, 10000 kilometrede eski kutudan daha kötü hale geldi. Tekrar servise gitiğimde ayar gerektiği söylendi.Ayar yapılınca yine ses kesildi, Şu an araç 15000'de ve herhangi bir ses gelmesi yok.Fakat kesinlikle sürüş açısından tehlikeli durumlar var. Direksiyonda boşluk oluşuyor. Bu durum uzun yolda çok tehlikeli. Yanınızdan kamyon, otobüs tarzı araçlar geçtiğinde araç isteğiniz dışında yoldan dışarı çıkıyor. Veya yolda herhangi bir yükseklik değişimi olduğunda araç otomatik olarak oralara kaçmaya çalışıyor. İzmirden gelirken bu sorunlardan dolayı 4 kere kaza tehlikesi atlattım. Corsacı arkadaşlar bu sorunlarıwww.sikayetvar.com'a da bildirin de opel rezil olsun.

• arkadaşlar servise gittim ve bana direksiyon kutusunu artık değiştirmediklerini söylediler.çok ayrıntılı olarak inceletme şansım olmadı ama yarın gidip iyice baktırıcam bakalım ne yapacaklar. (bu arada araba hala garantide)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.