Şimdi Ara

Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
16
Favori
642.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ppzrg

Hocam canın sağolsun, olmadı satar sana yeni bir araba alırız :)
    Ben bir ara sanayiye gidersem sorayım. bizim dükkanın yanındaki komşu satıyor katkı ürünleri. Double Up mıydı neydi bir şey vardı ama.
    Görüşmek üzere

quote:

Orijinalden alıntı: cmk

Söylediğine göre oldukça işe yarayan bir ürün olmasına karşın ankara'da aradığım 2 opel servisi (Opis ve Opal) bu üründen tamamen bi-haber =) Opis ne marka olduğunu anlamadığım başka bir ürün olduğunu, Opal ise ellerinde Berner marka yakıt sistemi temizleyici ürün olduğunu söyledi. Fiyat olarak ise her ikisi de 30 tl..

Hcam sen ne kadara almıştın acaba bu ürünü en azından fiyat kıyaslaması yaparak, çok doğru olmasa da bir kıyaslama yapabiliriz belki...

Aman hocam naaptın daha yeni 1930 tl masraf edip aracın ağır bakımını yaptırdım =)

Çok memnun olurum bu arada hocam tifosi'nin tavsiye ettiği üründen oralarda bulabilirsem çok iyi olur.. Bugün görüştüğüm bir bosch enjektör servisi de enjektörlerin sökülüp temizlenmesi ve enjektör memeleri'nin temizlenmesi bazı zamanlarda araçta performans düşüklüğüne yol açabiliyormuş... Gerçekten bu şekilde bi sıkıntı olduğundan mı yoksa enjektörleri takım halinde almam için mi böyle dedi onu anlayamadım :S

arabanın az yakmasını sağlıcam derken ben conta yakcam nerdeyse =))

• Bugün gidemedim yarın babamı arayıp sordurucam inşallah.
    Allah sağlıklı uzun ömürler versin.. Hepsi oluyor. İnşallah daha güzellerine binersin
    Saygılarımla

quote:

Aman hocam naaptın daha yeni 1930 tl masraf edip aracın ağır bakımını yaptırdım =)

Çok memnun olurum bu arada hocam tifosi'nin tavsiye ettiği üründen oralarda bulabilirsem çok iyi olur.. Bugün görüştüğüm bir bosch enjektör servisi de enjektörlerin sökülüp temizlenmesi ve enjektör memeleri'nin temizlenmesi bazı zamanlarda araçta performans düşüklüğüne yol açabiliyormuş... Gerçekten bu şekilde bi sıkıntı olduğundan mı yoksa enjektörleri takım halinde almam için mi böyle dedi onu anlayamadım :S

• quote:

Bugün gidemedim yarın babamı arayıp sordurucam inşallah.
    Allah sağlıklı uzun ömürler versin.. Hepsi oluyor. İnşallah daha güzellerine binersin
    Saygılarımla

quote:

Çok teşekkür ederim hocam alakandan ötürü, bizler gibi tüm otomobil sevdalılarına allah çok daha iyilerini nasip etsin inşallah =)

• quote:

Çok teşekkür ederim hocam alakandan ötürü, bizler gibi tüm otomobil sevdalılarına allah çok daha iyilerini nasip etsin inşallah =)

hocam kusura bakkma bizim yan komşu da yağ katkısı varmış enjektör temizleyici yokmuş.
    Ama geçenlerde bir arkadaşım enjektör temizleyici katkı arıyordu ve Würth markasına bakmıştı.23 Tl mi ne demişler . 80lt mazota katılıyormuş . yani bizn için 2 kullanımlık demek. İstersen Würth sitesine bir bak.
  • quote:

quote:

hocam kusura bakkma bizim yan komşu da yağ katkısı varmış enjektör temizleyici yokmuş.
    Ama geçenlerde bir arkadaşım enjektör temizleyici katkı arıyordu ve Würth markasına bakmıştı.23 Tl mi ne demişler . 80lt mazota katılıyormuş . yani bizn için 2 kullanımlık demek. İstersen Würth sitesine bir bak.

Teşekkür ederim hocam sana da zahmet oldu. Ben dediğin gibi würth'ün katkı maddelerine bir bakayım, başka tavsiyesi olanlardan da tavsiyeleri alıp ortaya karışık yapcam artık =)

• 80 litre yazsada siz bir depoya boca edin. Konsantrasyonu artmis olur sadece katkinin bir zarari olmaz
  • Hocam arkadaş sakata gelmesin. Konsantrasyonu artıralım derken enjektörlerden olmayalım!!!!
    quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

80 litre yazsada siz bir depoya boca edin. Konsantrasyonu artmis olur sadece katkinin bir zarari olmaz
  • opel corsa 1.3 cdti 2007 model aracım var sizce vites değişimleri hangi aralıkta yapmalıyım forumu okudum bazıları 3000 devir geç yazmış bazıları 2000 devirlerde yazmış?
  • quote:

Hocam arkadaş sakata gelmesin. Konsantrasyonu artıralım derken enjektörlerden olmayalım!!!!
    quote:

80 litre yazsada siz bir depoya boca edin. Konsantrasyonu artmis olur sadece katkinin bir zarari olmaz

Benim kullandigim urunde de 80 litreye kadar depolar icindir demekteydi. Ayrica o katki bildigim kadariyla carbon clean isleminde kullanilan katki. Tek basina bile motorun onla calismasi mumkun
  • quote:

Orijinalden alıntı: magb

opel corsa 1.3 cdti 2007 model aracım var sizce vites değişimleri hangi aralıkta yapmalıyım forumu okudum bazıları 3000 devir geç yazmış bazıları 2000 devirlerde yazmış?

Normal düz yollarda 2500 civarı, Rampa ve yokuş yukarı daha da devirlenerek 3000-3500 civarı vites değiştirmelisiniz.
  • Bende de Km 2400 oldu.

Geçen h.sonu Ordu-Rize-Ordu yaptım Aracımı agresif kullanmam ve 2500 devirde vites değiştiririm. 731Kmde ışı yanıp sönmeye başlayınca 42Lt (148Tl) yakıt sarfiyatım olmuş. Bunun;

210Km si Şehiriçi

520Km si Şehirlerarası. Arabamda gidiş-geliş tek kişiydım. Yolculuğun yarısını(260Km si) 120-160Km/h, diğer yarısını ise 100-120Km/h arası hızlarda seyrettim.

Bu şartlarda rodajda olmama rağmen (20 kuruş.) ve 5,8 ort. var.

Bu değer normal mıdır ve daha düşermi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: magb

opel corsa 1.3 cdti 2007 model aracım var sizce vites değişimleri hangi aralıkta yapmalıyım forumu okudum bazıları 3000 devir geç yazmış bazıları 2000 devirlerde yazmış?

http://forum.donanimhaber.com/m_38448116/mpage_8/key_/tm.htm burdaki tabloda uygun olan devirler yazılmış. Yokuş çıkarken en az kırmızılara gelmelisin vites değirirken. Düz yolda ise en az yeşil işaretlere riayet etmeniz yeterlidir.

Bir öncki sayfada da açıklamıştık biraz. Ama tabolar daha açık :) burdan uygun araca bakarsınız 75bg

• teşekkürler arkadaşlar...
  • Arkadaşlar tekrar merhaba :)))

geçenlerde Total in kendi bayisinden (Ankara Ostim Total oil Aş) yarım depo mazot alarak depoyu fulledim ve arabamda %10-15 yakıt tüketiminde artış gözledim (500 km kullanımın ardından). Daha öncekileri Shell ve BP den alıyordum. Forumu okuduğumda fransız arabası kullananlar totalde yakıt tüketiminin azaldığını söylerken farklı marka araç kullanan birkaç kişi yakıt tüketimlerinin total ile arttığını söyledi. sizlerden bu hususta tecrübelerinizi isteyebilir miyim pek sevgili 1.3 cdti kullanıcıları olarak??? :)

saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavigökyüzü

Bende de Km 2400 oldu.

Geçen h.sonu Ordu-Rize-Ordu yaptım Aracımı agresif kullanmam ve 2500 devirde vites değiştiririm. 731Kmde ışı yanıp sönmeye başlayınca 42Lt (148Tl) yakıt sarfiyatım olmuş. Bunun;

210Km si Şehiriçi

520Km si Şehirlerarası. Arabamda gidiş-geliş tek kişiydım. Yolculuğun yarısını(260Km si) 120-160Km/h, diğer yarısını ise 100-120Km/h arası hızlarda seyrettim.

değerlerin bence çok güzel, henüz yeni olan bir motor için. benim uzun yol performansımdan daha düşük bir yakıt tüketimi, ben benzer kullanımla 23 kuruş yakmıştım nerdeyse. istanbul izmir istanbul arası. tahmin ediyorum zamanla uzun yolda 5.0l/100km ye kadar inecektir uzun yolda tüketim değerlerimiz. ben istanbulu şu anda şehirlerarası gibi kullanıyorum son 200 km şehir içi ortalamam yol bilgisayarı 5.3 gösteriyor, ki hiçte öyle kağnı gibi gitmiyorum

EDİT: dizeli 3,52 TL gibi baya ucuz bi fiyattan almışsınız, euro dizel değil mi ? ben 3,70 gibi bi rakama almıştım, kuruş hesabımız biraz da o yüzden o kadar farklı çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick666 -- 13 Nisan 2011; 16:27:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maverick666

quote:

Bende de Km 2400 oldu.

210Km si Şehiriçi

değerlerin bence çok güzel, henüz yeni olan bir motor için. benim uzun yol performansımdan daha düşük bir yakıt tüketimi, ben benzer kullanımla 23 kuruş yakmıştım nerdeyse. istanbul izmir istanbul arası. tahmin ediyorum zamanla uzun yolda 5.0l/100km ye kadar inecektir uzun yolda tüketim değerlerimiz. ben istanbulu şu anda şehirlerarası gibi kullanıyorum son 200 km şehir içi ortalamam yol bilgisayarı 5.3 gösteriyor, ki hiçte öyle kağnı gibi gitmiyorum

EDİT: dizeli 3,52 TL gibi baya ucuz bi fiyattan almışsınız, euro dizel değil mi ? ben 3,70 gibi bi rakama almıştım, kuruş hesabımız biraz da o yüzden o kadar farklı çıkıyor.

Tespitiniz doğrudur. Zira 3.650Tl eurodizelin fiyatı fakat, Akpetkart'a indirimli 3.530dan alıyorum. Bu indirim yine akpet kartla Lukoil de de mevcut

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maverick666

quote:

Bende de Km 2400 oldu.

210Km si Şehiriçi

Tespitiniz doğrudur. Zira 3.650Tl eurodizelin fiyatı fakat, Akpetkart'a indirimli 3.530dan alıyorum. Bu indirim yine akpet kartla Lukoil de de mevcut

Tamamen önyargıdan ibaret yanlış anlamayın ama ben nedense güvenemiyorum akpet, lukoil, moil falan tarzı firmalara.. Ama anlaşıldığı üzere siz memnunsunuz bahsi geçen firmalardan?

• Sevgili 1.3 CDTI Corsa cı arkadaşlar

Sizlere Corsamla 2600kmlik yolculuğumun ardından bazı yakıt tavsiyelerinde bulunmak istiyorum. Tavsiyelerim benzin istasyonlarının farklı akaryakıt ürünleri üzerine olacak.

Total: Eğer total kullanıyorsanız aracınızın kesinlikle tasarruf edebileceğinden çok daha fazlasını tükettiğini söyleyebilirim. Hemen totali bırakın!!!. Bırakınca yakıt tüketiminiz en az %10 azalacaktır (bende %15 %20 seviyesinde oldu). Bizzat denedim ve gördüm... Total bizim arabalara yaramıyor. Ayrıca not etmeliyim mazotu Totalin Total oil Türkiye AŞ yazan bayisinden almıştım.

Shell Vpower: En iyi yakıt tüketimlerimden birini Shell V power ile elde ettim. Zaten arabama ilk koyduğum yakıt da Shell VPower idi.

Shell Fuel Save: Reklamlarda 50lt de 1 lt diyor ki bu yüzde 2 ye tekabül ediyor. Bunu Total ile kıyasladığınızda kesinlikle tasarruf daha fazla. Emin olabilirsiniz. Şu an Fuel Save Diesel kullanıyorum Shellden.

BP: Mazotu BP den aldığımda depoda Shell vardı bir miktar. O yüzden net bir şey söyleyemeyeceğim ama yakıt tüketimi fena değil gibiydi.

Arkadaşlar sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim. Bu budur şu şudur demek, veya bir şeyler iddia etmek peşinde değilim. Sadece yakıt tüketimlerinden şikayetçi olanlar içindir.

NOT : forumda total ile arabalarının daha az yaktğını iddia edenler var, doğrudur ama dikkat ederseniz arabaları hep fransız veya 1.4 PSA dizel motorlu fordlar (fiesta filan yani). Bizim arabalarda olmuyor arkadaş...

• Shell fuel save euro dizel normlarinu tam karsilamaz pek tavsiyr etmiyorum
  • quote:

Shell fuel save euro dizel normlarinu tam karsilamaz pek tavsiyr etmiyorum

http://www.shell.com.tr/home/content/tur/products_services/on_the_road/fuels/fuelsave_tpkg/diesel/
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.