Şimdi Ara

Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
16
Favori
642.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu başlığa yazı yazmak için açtım siteyi ama korsan başlıklar türemiş. yanlışlıkla o başlıkta bahsettim.
    çok yavaş gittim 4.1 litre ortalamayı buldurdum diye sevinerek haber verecektim ama 3.7 3.6 lardan bahsediyor millet. helal olsun.
    bu arkadaşlara bir öneride bulunacağım. arabayı emniyet şeridinde stop edip boşa alırsanız geçen arabaların rüzgarı ile ilerleyebilirsiniz. bi deneyin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavazke

bu başlığa yazı yazmak için açtım siteyi ama korsan başlıklar türemiş. yanlışlıkla o başlıkta bahsettim.
    çok yavaş gittim 4.1 litre ortalamayı buldurdum diye sevinerek haber verecektim ama 3.7 3.6 lardan bahsediyor millet. helal olsun.
    bu arkadaşlara bir öneride bulunacağım. arabayı emniyet şeridinde stop edip boşa alırsanız geçen arabaların rüzgarı ile ilerleyebilirsiniz. bi deneyin derim

O zaman ben de korsan başlıktaki yazınıza buradan cevap yazayım hocam izninizle

Ben aracımın 1.3 CDTI'lardan az yaktığını söylemedim.Ama arada büyük bir fark yok.
    Şöyle anlatayım, Aralık ayında Isparta'dan dönerken tek kişi ve full dolu bagaj,Sakarya'ya geldiğimde gaz aldım ve 100 km'de 7.2 lt LPG yaktı. Normalde bu kadar yavaş gitmem,ama iki araba geldik diğer arkadaş biraz acemiydi ondan ortalama 100-110 geldik.Bunun dışında şehirdışı ortalamam 8 lt civarını ekstrem durumlar haricinde hiç geçmedi.
    Yani sizinle aynı kullanım tarzıyla 100 km'de 7.5 lt LPG yaktığımı söyleyebilirim rahatlıkla.
    Bu da şu anki 2.13'lük LPG fiyatıyla 15,9 kuruş yapar.

1.8 Ecotec motorlu,uzun oranlı 5.vitese sahip (100 ile giderken 3000 devirde gidiyor 5.viteste) bir motorda ben bu rakamı yakalıyorsam,1.4 Twinport veya 1.2 Twinport motorlu bir araçla bu değerlerin altına inilebileceğinden şüpheniz olmasın

• Bak o zaman sana asıl şoku yaşatayım :))))
    Depoyu çorumda doldurdum ve doğrudan yola çıkıp Ankaraya geldim
    döndüğümde yol bilgisayarında 3.2 litre/100km yazıyordu ortalama değer. ben bunun %8-10 sapması olduğunu bildiğimden 3.6 filan dedim. arabada da ben dahil 2 kişiyiz ve arabam çoğu uzun yol olmak üzere daha 10.000 olmadı.
    üstelik yolda da elmadağ gibi 5-6 kmlik bir tırmanışın 1, 1.5 litreye malolduğu kısımlar da var.
    Siz kamyonların otobüslerin arkasındaki hava boşluklarından faydalanabilirsiniz yakıt tüketimini aşağı çekmek için :)))))
    veya yola çıkmadan önce hava durumu raporlarını kontrol edip rüzgarın estiği yönü filan kestirebilirseniz belki benim tüketim oranlarıma erişebilirsiniz :)))))
    Ben bir ara Ankara-konya yapıp rapor edicem tüketim sonuçlarını burada. Hedef 3 litre altı

şaka bir yana arabanın doluluk oranı, ivmelenmeniz, uzaktan trafik lambasını gördüğünüzdeki tepkiniz, mazot aldığınız yer filan çok önemli. opet total filan kullanıyorsanız eğer BPyi bir denemenizi öneririm. düşüş yaşayacağınızı garanti edebilirim.
    Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: yavazke
    bu başlığa yazı yazmak için açtım siteyi ama korsan başlıklar türemiş. yanlışlıkla o başlıkta bahsettim.

• bende ist sehir içi degerlerini vereyim fazla trafiksiz yolda sadece deponun kendısını doldurarak (agzına kadar doldurmuyorum yakıtı) 720 km yol yaptım ve ışık yandı şu an 750 km de mesafe olarak 50 km daha gider..şehir içi 800 km şu ana kadar ki rekorum olacak..yol bilgisayarında 5.1 lt/100 km diyor ve degerler dogru gıbı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 15 Temmuz 2011; 6:57:56 >
  • şehir içi şehirden şehire çok değişiyo
    ben çorumda 5.5 6 nın altını göremezken Ankara'da 4.5 a filan düştüğüm oldu.
    Saygılar
    quote:

Orijinalden alıntı: reko

bende ist sehir içi degerlerini vereyim fazla trafiksiz yolda sadece deponun kendısını doldurarak (agzına kadar doldurmuyorum yakıtı) 720 km yol yaptım ve ışık yandı şu an 750 km de mesafe olarak 50 km daha gider..şehir içi 800 km şu ana kadar ki rekorum olacak..yol bilgisayarında 5.1 lt/100 km diyor ve degerler dogru gıbı..
  • sayın sapultra ve hemşehrim ppzrg mesajımla ilgilendiğiniz için teşekkür ederek başlayayım.
    ilk olarak sapultra forumda mesajlarınının bir çoğunu okuduğumdan da biliyorum bence gayet iyi bir şoförsün. kullanımın yakıtta büyük etkisi olduğundan senin verdiğin 160bin bana gayet makul geliyor. ama gerek forumda özellikle forum dışında örneğin 120bin lira yakan arabalarından bahsedenler bana garip geliyor. ben yürürken bile ondan fazla harcıyorum. susuyorum veya çikolata falan yiyorum.bu arada bugün çorum'da depoyu fullediğimde ortalama 160 bin falan çıktı bu da senin söylediğinle aynı paralellikte. özetle yorumlarına ciddiyetle güveniyorum.
    ppzrg hemşehrim'e gelince eğer çorum'da düşük yakıt tüketiminin püf noktaları kursunu açarsan beni başa yaz. sendeki bu orjinal yakıt tasarrufu teknikleri halka maledilmeli. bir de üstad olarak sorsam öndeki arabalara kanca atsak faydası olur mu
    not: pek yakıt değiştirmeyi sevmiyorum. altı aydır po kullanıyorum.

• @yavazke teşekkür ederim.
    Ben bu tüketimi normal olarak görüyorum.Zira benzine vurduğumuza 6.5 litre/100 km gibi bir tüketim ortaya çıkıyor.Babamın 2.0 Vectra A ile 100 km'de 6.7 lt LPG tüketimi gibi bir rekora imza atmıştım ama baya kasmıştım onda :) Dün bir arkadaşım da ES7 kasa Civic ile Isparta-Konya arasını kasarak 6.1 lt/100 km tüketimle geçtiğini söyledi..
    LPG benzinin yaklaşık 1.1 katı yakılıyor motorda.Yani bizim elde ettiğimiz veriler fabrika verilerinden çok uzak değil.Tabi bunda sakin kullanımın,doğru cruise control kullanımının payı büyük.
    Ama özellikle bende 5.vites oranı uzun olduğu için ortalama hız 110-120-130 civarına çıkınca maalesef motor mahalle maçı yapıp susuzluktan ölmüş çocuğun ağzını musluğa dayaması gibi LPG'yi içmeye başlıyor :)
  • arkadaşlar benim araç 500 km oldu sonunda ilk verileri söyliyim istanbulda oturuyorum günde 80 km yol yapiyorum 10 km si otoban 60 km si e-5 üzerinden bahçeşehir- beşiktaş arası. ulaştıgım en düşük tüketim 3.7 lt oldu. 100 110 km hızla 2000-2200 devir aralıgında klima 1. kademede dur kalklarda s/s ile beraber çok zor bir deger degil. ancak genelde 4.5 4.8 oluyor bu 20 yaşında olunca herzaman okadar sabırlı olamiyorum 3.7 gibi degerleri sabah 7 de yakalamıştım , tam iş çıkışı saatinde 30 dakkada gittigim yol 1.5 saatte dur kalk dur kalk ortm 5km/h hızla gittigimdede 4.9 oldu. ancak aynı yolu civic otom. ile 13 litre civarı yaktıgım oluyordu. zaten 2000 km sonunda 11.8 gibi bir ortalama yakalamıştım. oldukça memnunum daha ilk depo bitmedi ilerde biraz daha düşücektir diye bekliyorum.

• merhaba arkadaşlar
    2005 corsa c easytronic 1.3 cdti otomobilim var
    km 69000 diyor ancak orijinal değil, tahminen 120000 civarında

ön lastikler good year (orijinal lastiklerle aynı boyut) arka lastikler michelin energysaver
    orijinal donanım

araca 50000 de yaptırdığım bakımın ardından (ağustos-eylül 2010) uzun yolda (izmir-biga-lüleburgaz-biga)
    yolculuğum sırasında ışık yandığında fullediğim depomda tekrar ışık yandığında 955 km yol yapmıştım.
    kullandığım yakıt opet eurodiesel. klima çok nadiren açtım. tiptronikte kullandım (m). devir saati genellikle
    2500 (+/- 200). daha sonra en fazla 880 km gördüm. gördüğüm en düşük değer 650km oldu (kışın, sadece şehir içi,
    günde 15km motor soğuk).

bu haftasonu antalya'ya gidiyorum, yeni değerleri paylaşırım.
  • Bende sıfır alıyorum , 1.3 75 B Opel corsa enjoy, 40.000 tl , fiyatı kampanya ile 37.500, peşin olarak dedigim de 35000 e indiler. Araba cok hoşuma gitti gorunuste Arkadaşda
    2005 model var ve 6 senelik olsa bile 780 km şehir ici yapıyor 1050-1100 km uzun yol yapıyorum dedim (90-100 km gidiyor)
    2011 modelde cok daha iyi yaparsın dedi. Bir bayan var iş yerinde 2010 model şehir icinde 850 km yapmış şehir dışında 1150 km.
    850 km demek benim icin 2 ayda 1 depo doldurmak demek (gunde 25 km oluyor ev-iş arası) Ayda 200 tl benzin harcayan ben ayda 80 tl dizel
    e para vermiş olacam (ayda yarım depo dersek). Buda ayda bana 120 tl kazandıracak 1 senede 1400 tl eder aracı 10 sene kullansam
    (arkadaşın verilerini de hesaplarsam) 11-12 bin tl avantajım olacak dizel ile . Ozellikle aylık yakıtda 120 tl dusu ciddi bir meblag.
    Ayrıca 6 senede arkadaş sadece senede bir bakıma 300-350 tl veriyorum kaza ve sorunda cıkmadıgından masrafı hic yok dedi.

Arabayı aldıgımda (15 gun icinde) sonuclarını yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldwidewild -- 18 Temmuz 2011; 14:14:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: worldwidewild

Bende sıfır alıyorum , 1.3 75 B Opel corsa enjoy, 40.000 tl , fiyatı kampanya ile 37.500, peşin olarak dedigim de 35000 e indiler. Araba cok hoşuma gitti gorunuste Arkadaşda
    2005 model var ve 6 senelik olsa bile 780 km şehir ici yapıyor 1050-1100 km uzun yol yapıyorum dedim (90-100 km gidiyor)
    2011 modelde cok daha iyi yaparsın dedi. Bir bayan var iş yerinde 2010 model şehir icinde 850 km yapmış şehir dışında 1150 km.
    850 km demek benim icin 2 ayda 1 depo doldurmak demek (gunde 25 km oluyor ev-iş arası) Ayda 200 tl benzin harcayan ben ayda 80 tl dizel
    e para vermiş olacam (ayda yarım depo dersek). Buda ayda bana 120 tl kazandıracak 1 senede 1400 tl eder aracı 10 sene kullansam
    (arkadaşın verilerini de hesaplarsam) 11-12 bin tl avantajım olacak dizel ile . Ozellikle aylık yakıtda 120 tl dusu ciddi bir meblag.
    Ayrıca 6 senede arkadaş sadece senede bir bakıma 300-350 tl veriyorum kaza ve sorunda cıkmadıgından masrafı hic yok dedi.

Arabayı aldıgımda (15 gun icinde) sonuclarını yazarım.

Hayırlısı olsun.Önceki aracım 75ps corsa idi.Eğer imkanınız varsa 95ps olan versiyonunu almanızı öneriri.Ayrıca aldığınız fiyat biraz yüksek değil mi?

• açıkcası normal full paket denen fiyat bu

http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/13_Tools/opel_fiyat_listesi_11.07.2011.pdf

bakarsanız eger

Yeni Corsa 5 Kapı 1.3 CDTi Dizel ‐ 75 HP Enjoy normal fiyat 40.292 indirimli fiyat mış 36.842 ben 35.000 e aldım anahtar teslim demek yanlış görmüşüm, yukarda yazdıgımda ama acıkcası cok pazarlık etmedim, insem insem 1000 tl daha inerlerdi , cokda paragöz
    diye mimlenmek istemem cunku servise de orası bakıyor ve tek firma servisi var şehirde reno gibi 2 ayrı servisi yok.
    Bi terso gidersek sorun olur korkusuyla, üstelemedim.

corsa 35.351, enjoy olunca 36.842 oluyor Enjoy'da ilavete 2 sis farı, yol bilgisayarı, hız sabitleyici felan dahil ayrıca 2 yerine 4 hava yastıgı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldwidewild -- 18 Temmuz 2011; 14:57:26 >

• 95ps start-stop versiyonu için fiyat aldınız mı?arada ne kadar fark var?
  • onada 37.500 tl dediler en son fiyat sattıgım arabadan biraz yuksek para alsaydım 95ps start-stop alacakdım.
    ama ustue 2500 tl daha ilave vermek istemedim gunde zaten 20 km yol yapan biriyim.

Yeni Corsa 5 Kapı 1.2 i Twinport benzin bile indirimle 27500 idi (basta dusundugum araba-dizel dusunemzken) benim aldıgım ile arada 7500 tl fark var
    ayda 60 tl avantajla ancak 125 ayda yani 10 senede amortileyecek kendisini. Yani Twinport alsaydım hersey cok ucuza kapanabilirdi.

Dizel almakla akıllıklı mı ettim bilmiyorum ayda 600-700 km yapan biri olarak

benimkine en yakın clio Clio HB Extreme Edition 1.5 dCi 85 bg 37.200 TL 36.450 TL bu durumda Opel almak daha mantıklı
  • ayda 600 700 km yapana dizel tamamen israf...
  • Bence de ayda sadece 600km yapacaksanız düşük hacimli benzinli araba daha iyidir.Anladığım kadarıyla kredi kullanacaksınız boş yere daha fazla faiz ödemiş olacaksınız.
  • Aslına PEDERBANK kredi olacagından faizsiz kredi olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: worldwidewild

onada 37.500 tl dediler en son fiyat sattıgım arabadan biraz yuksek para alsaydım 95ps start-stop alacakdım.
    ama ustue 2500 tl daha ilave vermek istemedim gunde zaten 20 km yol yapan biriyim.

Yeni Corsa 5 Kapı 1.2 i Twinport benzin bile indirimle 27500 idi (basta dusundugum araba-dizel dusunemzken) benim aldıgım ile arada 7500 tl fark var
    ayda 60 tl avantajla ancak 125 ayda yani 10 senede amortileyecek kendisini. Yani Twinport alsaydım hersey cok ucuza kapanabilirdi.

Dizel almakla akıllıklı mı ettim bilmiyorum ayda 600-700 km yapan biri olarak

benimkine en yakın clio Clio HB Extreme Edition 1.5 dCi 85 bg 37.200 TL 36.450 TL bu durumda Opel almak daha mantıklı

Ekstra verdiğin para canını çok yakmadıysa eğer, her türlü değer ;)
    Dizele binmenin keyfini sür! Zaten bir süre sonra az yakmasının vermiş olduğu gaz ile muhtemelen, benzinli araç kullanırken çok yakıyor boşa masraf olmasın diye gitmediğin yerlere gideceksin ve 600-700 olacak sana 1000km :)

Benzinli alsan o kadar km yapmaycaksın belki ama dizel sana o özgürlüğü de vericek :)
    Şimdi hesapla 1000km üzerinden ne kadar sürede amorti edeceksin :)
    Fazladan yapacağını varsaydığım km'ler ile birlikte yine 10Yılda amorti edeceksin ama vay edendim çok mu yakıyor vs demeden bir 10 sene yaşayacaksın

Bir de bu km hesabı yapan çoğu kişi, aracın 2.el değerini neden göz ardı eder bir türlü anlamış değilim.
    2004-2006 corsalara bakalım.
    1.2 benzinliler ile 1.3 cdtilar arasında aynı temizlikteki araçlarda en az 2500-3000TL fark var! farkında değilmisiziniz??

• 1.3 cdti motorun sorunsuz masrafsız 10 yıl çalışcağına güvenmek de tehlikeli bence... yakıt kalitesi heryer de aynı değil ayrıca malesef servislerinde kalitesi ortada. 10 yıl binerim derken 5.yıldan sonra ciddi masrafları hesaba katmak lazım.
  • ayda 1.000 km den yılda 12.000 10 yılda 120.000 km yapar.Bakımlarını düzenli yaptırdıktan sonra o motor tık demez.Albea'larda aynı motor var taksiciler 400bin km yapıyorlar.Alırken aradaki farkı vermek sorun olmuyorsa tabi ki dizel daha avantajlıdır ama b segment dizel yerine c segment benzinli de alınır tercih meselesi.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.