Şimdi Ara

Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
16
Favori
641.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2004 model 1.3 dizel var iki aydır kullanıyorum. hafta sonu Nevşehir-Niğde-Adana-Osmaniye güzargahını kullandım aynı gün geri döndüm. Niğde'den sonrası otoban. Nevşehir Niğde arası duble yol hava yer yer yağışlı Hızım ortalama 100 Km. Nevşehir'den çıkarken PO'dan fulledim. Geri dönüşte aynı pompa ve istasyonda fulledim. 31 Litre aldı. 31x3940=122140TL/727Km.=168.005 (kilometrede)(1 Litre Mazotla 23.451m.) Aracım 98000Km.de ve ilk elden aldım alınca Yağ ve Filitre Değişimini yaptım. Yani bakımı da Yeni.
    Ben kendi adıma aracın yakıtında çok memnunum. ama daha eski kullanıcı arkadaşlar nasıl bir fikir verirler bilemem Birede aracı iki ay önce ilk sahibinde 96000Km. de 24000.00TL ye aldım hiç araştırmadım fiyatı nasıl bilemiyorum. Herkese selam. Kazasız belasız sürüşler.
  • Opel corsa güncel yakıt tüketimi verileri.Burada paylaşırsak alıcaklar içinde istatistik olur arkadaşlar.
    http://www.otobilge.com/Arac/Opel-70/Corsa-Hatchback-5-Kapi-959/2003---2006-1125/13-70Hp-Manuel-2440
  • Merhaba arkadaşlar,2011-2013 arası corsa almak istiyorum.Benzinlimi dizelmi karar veremedim.Senede en fazla 10 bin km yapan biriyim.Acaba 1.4 mü alsam 13. dizelmi karar veremedim.1.4 düz vites ve otomatik yakıt tüketimi verileri çok yüksek değil ama foruma biraz göz gezdirdim çok yaktığı yönünde genel görüş var.Dizelde'de 75-90-95 hp dizel motorlar var.75 hp 2 ayrı motor var bunların farkı nedir,90 hp çokmu yakıyor ve güncel motorla farkı nedir,95 hp olan dizelin 75 ve 90 dan artıları nelerdir,son olarak essentia ve enjoy arasında ne farklar var.Kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
  • 2015 corsa dizel (95hp) otomatik şehiriçi yakıt tüketimi 3.7 lt.
    yakında piyasada....
     Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agah07 -- 22 Şubat 2015; 18:15:14 >
  • izmir antalya arası uzun yolda depoyu (opet) fulledikten 531 km sonra yine fulleyince 95 lira tuttu.
    aydın otobanında 120-130 kalan kısımda 100-110 hız ile
    araç corsa c essentia 2005 model 1.3 cdti
  • 2006 Corsa 1.3 Araç aldım. Şimdilik memnunum. İnşallah hep memnun kalırım:)
    Araçla ilgili tavsiyeleriniz varsa alırım arkadaşlar.
  • Merhaba arkadaşlar,

araştırmalarımı biraz daha ilerlettim ve 95hp model almaya karar verdim. ama donanım seviyesi ve 5 ileri mi 6 ileri mi bu araçlar. euro 5 motor varmış sanırım bu modellerde. bilgi verebilirseniz sevinirim.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcink -- 9 Temmuz 2015; 15:23:31 >
  • 1.3 CDTİ 75 BG Mİ YOKSA 95 BG Mİ ALMALI. ÇOK KARARSIZIM BU KONUDA.
  • Eski bir corsa kullanıcısı olarak 75 bg 2012 öncesi euro4 bir corsa her türlü iyidir. DPF ile uğraşmak istemiyorsanız. Hele kısa ş.içi rotalarda kullanacaksanız. Eğer uzun yol yapacaksanız 95'likler daha iyidir uzun vites oranıyla. Tabi 2. el alacağınızı düşünerek söylüyorum bunu. 0km alacaksanız zaten en az euro5 satılanlar ve DPFli hepsi. O zaman fiyat farkı verebileceğiniz kadar ise 95'lik tabii ki. Torkları aynıymış ama yakıt tüketiminde 95'likler daha iyi gözüküyor. Fark 2-3 ise ben 95lik alırdım şahsen.

quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

1.3 CDTİ 75 BG Mİ YOKSA 95 BG Mİ ALMALI. ÇOK KARARSIZIM BU KONUDA.
  • +1
  • ppzrg kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler. İkinci el düşünüyorum. Yılda 10-12 bin km yapıcam. Bunun 10 bin km'si İstanbul şehir içi olacak. Ne kadar az yakarsa o kadar iyi tabi.
  • ikinci el düşünüyorsanız ve 3-5 km gibi kısa rotalarda sık sık kullanacaksanız bence euro4 olanlara bakın derim. yanılmıyorsam 2012'den sonra başladı euro 5'ler. ben 2011 de makyajlı aldığımda E4'ler de E5'ler de vardı. 95likler E5, 75likler E4 idi. ben E4 tercih ettim sırf DPF uyarısıyla uğraşmamak için. Çünkü günlük rotam 3km işe git, 3km eve gel. o kadar. Araba ısınmıyor bile. Yaklaşık ayda 1 kez uzun yola çıkıyorum.
    Saygılarımla

quote:

Yorum için teşekkürler. İkinci el düşünüyorum. Yılda 10-12 bin km yapıcam. Bunun 10 bin km'si İstanbul şehir içi olacak. Ne kadar az yakarsa o kadar iyi tabi.
    DPF uyarısı nedir acaba? Ben işe gidip gelmek için günde yaklaşık 30 km yapıcam. Kadıköy-Dudullu arası gidip gelicem haftanın 6 günü.
  • Özür dilerim bildiğinizi düşünmüştüm. DPF Dizel Partikül Filtresi denen mekanizmanın kısaltması. 30km gidecekseniz sanırım Euro5 DPFli araçlar da sorun teşkil etmez sizin için.

quote:

DPF uyarısı nedir acaba? Ben işe gidip gelmek için günde yaklaşık 30 km yapıcam. Kadıköy-Dudullu arası gidip gelicem haftanın 6 günü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 3 Eylül 2015; 10:18:59 >
    Bilgi için teşekkürler
  • Beyler acaba Renault 1.5 dci motor mu yoksa Opel 1.3 Cdti mi az yakar sizce?
  • 1.3 cdti 75 hp aracımla bursa izmir arası 3.4 ortalama ile gittim. yolun %80'i 95-105 km arası cc ile ara sıra klima açık araç 2 kişi 2 bavul. yol bilgisayarı bozuk diyecem ama aldıgım yakıt ilede tutarlı gitti. ama aynı yolun dönüşünde basınca 8basmaktan kastım 115-130 arası) sanırım 5leri geçti, toplam 1650 km yol yaptım hemen hepsi şehriler arası dönüşte ortalama 4.1 litre idi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motoru bilemem ama 1.5 dci motorlu araçlar genelde az yakıyor. Tabi genelde Renault arabalar çok hafif olduğundan bu fark oluşuyor.
    mesela symboller 1000kg civarında ve 1.3 cdti corsadan 200kg kadar hafif. her ne kadar katalog verilerinde corsa daha az yakıyor gözükse de gerçek kullanımda yine de farkın symbol lehine olacağını düşünüyorum. Ama şunu da iddia ediyorum, corsa aynı ağırlıkta olsa kesinlikle dcidan daha az yakar. Fazla bile yaksa multijet motor her zaman dci'a tercih edilir.
    Saygılarımla

quote:

Beyler acaba Renault 1.5 dci motor mu yoksa Opel 1.3 Cdti mi az yakar sizce?
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    Dci daha az yakıyor şirket aracım symbol geçen ay 2000km yol yaptım İstanbul şehir içi 470 liralık yakıt aldım daha fazla değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Ah şu bagaj açma düğmesi Tofaş modelleri gibi olmasa ilk tercihim aslında. Ama yıl 2015 olmuş eski kasan bile yeni kasaya 10 basar. Yapılan iş amatörce.
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.