Şimdi Ara

Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
16
Favori
641.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmettt81

quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel

4 kisi, bagaj dolu, mp3 calar tamamen acik, klima kapali. Yolun yarisi gece, yarisi gunduz.

mp3 çalar açık derken? yakıta etkisi olduğunu mu düşünüyosunuz ben mi yanlış anladım?

Valla hoparlorler gum gum ettikce yakita etkisi de vardir diye dusunuyorum, normalden yuksek bir sesle dinliyorduk.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: laruz

Arkadaşlar bu motorun ikinci elde satışı hiç yok neden acaba? yakıt yönünden çok cazip geldi...POLO 1,4 TDI araştırıyordum. Sonra bunu düşünmeye başladım fakat ikinci el hiç yok.. Ayrıca yakıt tüketiminde tutarsız yazanlar var.. Bir kullanıcı 45 litre mozot ile 750 km yol gitmiş.. Başka bir kullanıcı aynı depo mazot ile 1150km yol gittiğini yazmış hangisi doğru..

Öncelikle aracın motoru gayet iyi. hatta şöyleki 2005 yılından beri gelen kendini kabul ettirmiş bir motor. o zamandan bu zamana geliştirmeler ve iyileştirmeler yapılmış. şu anda kullandığı motoru fiat'da kullanıyor. linea, albea, punto gibi ufak farklar var yazılımsal falan ama özünde hepsi aynı tip motor.
    yakıt tüketimine gelince hepsi doğru söylüyor. nasıl kullandığına bağlı. vitesleri uygun devirlerde atarsan çok gaza yüklenmezsen 1000 kilometre görürsün. ama arabayı sıkıstırıp ara hızlanmalarda yüklenirsen 750 bile göremeyebilirsin.

• quote:

quote:

quote:

4 kisi, bagaj dolu, mp3 calar tamamen acik, klima kapali. Yolun yarisi gece, yarisi gunduz.

mp3 çalar açık derken? yakıta etkisi olduğunu mu düşünüyosunuz ben mi yanlış anladım?

Valla hoparlorler gum gum ettikce yakita etkisi de vardir diye dusunuyorum, normalden yuksek bir sesle dinliyorduk.

O zaman müjdee :)
    artık istediğiniz kadar ses açabilirsiniz çünkü yakıta etkisi "0" sıfır litre

• quote:

quote:

quote:

quote:

Guzel de akuden guc cekerken sonucta fazladan yakit sarfiyati gerekmeyecek mi?

Arac simdi bostayken denedim anlik yakit tuketimi 0,1 artti. 😂

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arac simdi bostayken denedim anlik yakit tuketimi 0,1 artti. 😂

Artması imkansız hocam. Çünkü araç çalışmadığında aküden alır elektriktiği ve yakıt sıfır olur. zaten çalışmayan arabadan yakıt tüketimi beklenemez. Araç çalıştığında elektrikğini "V" kayışı sayesinde "şarj dinamasu"ndan alır. aracın teybini acsanızda acmasanızda şarj dinamonuz elektrik üretecektir. bu nedenle en ufak bir artış beklenmez. İçiniz rahat olsun. İsterseniz servisede danışabilirsiniz ama danışmasanız daha iyi :) iyi forumlar dilerim :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arac simdi bostayken denedim anlik yakit tuketimi 0,1 artti. &#128514;

Artması imkansız hocam. Çünkü araç çalışmadığında aküden alır elektriktiği ve yakıt sıfır olur. zaten çalışmayan arabadan yakıt tüketimi beklenemez. Araç çalıştığında elektrikğini "V" kayışı sayesinde "şarj dinamasu"ndan alır. aracın teybini acsanızda acmasanızda şarj dinamonuz elektrik üretecektir. bu nedenle en ufak bir artış beklenmez. İçiniz rahat olsun. İsterseniz servisede danışabilirsiniz ama danışmasanız daha iyi :) iyi forumlar dilerim :)

Sizin mantiginizla farlar da yakit sarfiyatina neden olmaz; ancak siz onu gelin anlik tuketim gostergesine soyleyin. Farlari acip, kapatmak bile anlik gostergeye yansiyor.

Akunun teyp, far gibi etmenler icin arac calismadiginda elektrik uretimi sinirli bir suredir. (Sizin mantiginizla sonsuza dek uretmesi gerekir.) Aracin sarj dinamosunun calismasi icin de aracin calisir durumda bulunarak krank milinin donmesini gerektirmektedir. Bu durum aracin yakit tuketmesi demektir. Sarj dinamosu dedigimiz sey mekanik enerjiyi elektrik enerjisine ceviren zimbirti.

Mumkunse kendi aracinizda denemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 21 Şubat 2017; 13:29:52 >

• kış aylarında şehir içi durumlarınız nedir?

ben her gün 12 km gidiyorum, 15 km de geliyorum. Yol bilgisayarı 6.0 -6.3 gösteriyor bu sıra. Kışlık lastikler takılı, havalarda soğuk ama yinede genelde 5.3 lt yakıyordu aracım. Bir anormallik olabilir mi yoksa normal mi?

sıfırlıyorum 5.0 lt gözüküyor sonrasında bakıyorum 6.0 6.3 e fırlamış.

Mazot filtresini değiştirmedim acaba oda yakıt tasarrufu sağlıyor mu yetkili servis tasarruf için değişelim demişti hatta bu yüzden sene de 1 değişeme almışlar ama önceden 2 senede 1 değişiyordu. Yani önümüzdeki yapılacak olan bakımda değişecek.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arac simdi bostayken denedim anlik yakit tuketimi 0,1 artti. &#128514;

Sizin mantiginizla farlar da yakit sarfiyatina neden olmaz; ancak siz onu gelin anlik tuketim gostergesine soyleyin. Farlari acip, kapatmak bile anlik gostergeye yansiyor.

Akunun teyp, far gibi etmenler icin arac calismadiginda elektrik uretimi sinirli bir suredir. (Sizin mantiginizla sonsuza dek uretmesi gerekir.) Aracin sarj dinamosunun calismasi icin de aracin calisir durumda bulunarak krank milinin donmesini gerektirmektedir. Bu durum aracin yakit tuketmesi demektir. Sarj dinamosu dedigimiz sey mekanik enerjiyi elektrik enerjisine ceviren zimbirti.

Mumkunse kendi aracinizda denemenizi tavsiye ederim.

Öncelikle araç çalışmadığı sürede en ufak bir elektrik üretmemektedir. Araç çalıştığı anda V kayı sayesinde şarj dinamosunu çalıştırır. Şarj dinamosu çalışmadıgında yolda giderken akünüz boşalır. Fakat arabanız çalıştığında araç çokca elektrik üretiyor. hatta şöyle bir örnek vereyim. Ben anaokulunda idareciyim. Okulumuza bağlı gezici bir karavan sınıfımız var. Onuda 2006 model 2.0 avensis ile çekiyoruz. karavanın üzerinde 2 adet büyük hoparlör var. Güzergahı boyunca çocukların ilgisini çekmesi çocuk şarkıları çalıyor. Karavanın hoparlörüne arabadan elektrık aldılar ve anlık tüketimin şarkı acıldıgında veya kapandıgında en ufak bır degısım gostermıyor. Gostermış olsada yinede tüketimi artırmaz basit sapmadır sadece.

Anlık tüketim elektronik bir beyin sayesinde çalışıyor. aracınızla depo full yapıp bitince bir daha fullediğinizde ,atıyorum, ortalama 5.4 yakaladınız. ama aracın yol bilgisayarına göre 5.2 görünebilir. kesinlikle sapma olacaktır. Yani o değer %100 gerçek değil, ufak sapmalarla gerceğe en yakın olanıdır. İsterseniz bu bilgileri servise sorarak yada güvendiğiniz ustanıza sorarak teyit ettirebilirsiniz

• Calismayan aracta elektrik uretimi yapilmaz; ancak tuketimi aku sayesinde yapilabilir. Kastettigim buydu.

Hocam anlik tuketim dedigim duran aracin bosta calisma durumu. Giden aracin degil o noktayi da belirteyim.

Hoparlorler kac wattlik? Sonucta o hoparlorler akuden guc cekecek. Atiyorum 30 wattlik 2 tane hoparlor bagladiysaniz akuden 60 watt cekilmesi lazim. Akuden bunun cekilebilmesi icin de fazladan yakit sarfiyati gerekir. Anlasabilecegimizi sanmiyorum; ancak benim kendi gozlemim far, teyp gibi seylerin yakit tuketimine kucuk de olsa etki ettigi. Kastim 0,1 - 0,2 lt kadar; ancak yok da sayilmaz.

• merhabalar.

2011 yılında sıfır satın aldığım corsa d şu anda 117bin km'ye dayandı. triger zincirini ne zaman değiştirmek gerekir, değişmesi gerektiği nasıl anlaşılır, bu konuda fikri olan var mı?
  • Benim aracım 2007 model 143 binde henüz değişmedi trigeri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmettt81 A kullanıcısına yanıt
    efendim ufak bir düzeltme 1.3 multijetler opel fiat chavrolet gibi markalarda kullanılır.bu 1.3 multijetleri fiat firması üretir
  • quote:

Orijinalden alıntı: airlach

merhabalar.

2011 yılında sıfır satın aldığım corsa d şu anda 117bin km'ye dayandı. triger zincirini ne zaman değiştirmek gerekir, değişmesi gerektiği nasıl anlaşılır, bu konuda fikri olan var mı?

Ben kaliteli yağ ve uzun yolda kullanıyordum 200 bin km gitti.Maksimum km bu diyebilirim ama 160 bini geçirme pek araçtan anlamıyorsan derim.İlk çalıştırınca ufak şıngırtı sesi,gaz yine yüklenince duyduğun an servisin yolunu tutman lazım değişmesi için eğer kmyi baz almayacağım dersen.
  • Arkadaşım 2012 corsa d dizelde bende var 40 lt haznezi var sıksan şehir dışı 900 gidiyor onlar şaşırmış 1000ler göremeSinn 😔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ssgünay -- 23 Mart 2017; 11:3:2 >
  • Arklar bizde 2017 corda 1.3 benzinli enjoy var inanın 10lt nin aşagısına inmiyor gosterge sinşr oluyorum napmaknlazım klimayıda açmıyoruz bmw 1serisi benzinli 5lt yakıyor alacam valla

• devirli kullanıyorsanız ve araç yeni ise normal. Eğer km yapmışsanız aracı sakin kullanıp inceleyin
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Mentor -- 1 Kasım 2017; 11:31:50 >
  • sayfaları karıştırmışım bakım kısmına yazacaktım , bu post silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 2 Kasım 2017; 20:23:6 >
  • fabrika verileri hesap edilirken %75 şehirlerarası %25 şhir içi dahil edilir  Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel resimdeki araç 1.3 fiat albea fabrika verisi 4.1 ben 3.9 yaktım kullanmayla alakalı
  • 1.3 CDTI 75HP ile 10 şehirden olusan Yunanistan turu yaptık. 4 kisiydik klima hep açıktı. Otobanda 110, diğer yollarda 90 ile gittim. Şehir içi geziler de var tabi. Dur kalk fazla yoktu ama bol bol yokuş çıktık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bacanakis -- 17 Temmuz 2018; 23:21:58 >
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.