sanki vw nin kendisi çok kalitelide skoda opelden daha kalıtelı olacak. vw grubunun 2. kalıte aracları skoda ve seattır.
quote:
Orjinalden alıntı: dranov
Skoda VW üretimi olarak Opel.den daha kaliteli,daha konforlu
araçlardan en az birini kullanmadan yapılan yorumlar sizi yanlış yönlendirebilir. buna bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak deniyor sanırım.
ben tam 8 yıl Octavia kullandım. 2001 modeldi. son 3 yıl LPG'li kullandım ve 134bin km'de sattım. Araçta 8 yılda çıkan tek problem birkez sürücü camının çelik telinin kopup camın düşmesi oldu. 90 tl'ye yapıldı. Bunun dışında bakımlar hariç hiçbir masraf yapmadan 8 yıl kullandım.
Pozitif yanları sağlam kasası, konforlu süspansyonu, camla birlikte açılabilen geniş bağajı, dayanıklı motoru... Negatif yanları 102 beygirlik 1.6 motorun performansının pek iyi olmaması, ( FSI daha iyidir ama LPG takılmıyor ) boğaz kelebeğinin çabuk kirlenmesi ve performansı etkilemesi ( 3-4 ayda bir temizletilmeli )
Vectra'ya gelince, ben yeni kasasını çok az kullandım ama işyerindeki yakın bir arkadaşım sıfır alıp 1 yıl kadar kullandı. İç süslemesi ve süspansiyonu başarılı. uzun yolda yormuyor. ama 1.6 motor bu araçta çok hantal kalıyor.
son olarak: Arkadaşımın aracı 1. yılında satma nedeni aracın bir binanın bodrum katındaki otoparktan çıkan dik bir yokuşu 1. viteste çıkamayıp boğulması oldu. arabada 4 kişi varmış ve bağaj da doluymuş ama yine de hayal kırıklığı tabi. arkadaşın çok morali bozuldu ve sattı. ( ben de baya dalga geçtim :)))
vw kalıtelı olmayabılır sana gore ama karsışastırdıgın markaya baglı bu... opelle kıyaslıyorsan bal gibide kalıtelıdır.. araba dunyası ıle ılgılenen herkes skodanın kalıtesını bılır... bılmeyenler burun kıvırarak skoda degılmı kotu ıste der...
quote:
Orjinalden alıntı: harunpal
sanki vw nin kendisi çok kalitelide skoda opelden daha kalıtelı olacak. vw grubunun 2. kalıte aracları skoda ve seattır.
quote:
Orjinalden alıntı: dranov
Skoda VW üretimi olarak Opel.den daha kaliteli,daha konforlu
valla octavianın son kasaları gemi gibi resmen.sürüşü de çok keyifli. malzemesi de kaliteli. 1,4 tsi motor da kullanmıslar.arac resmen uyuyan dev. gücün ayaklarınızın altında olması cok guzel bi duygu. nasip olursa 2011 in sonunda yeni kasa octavia alacağım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme