Şimdi Ara

OPEL ZAFİRACILAR (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
15
Favori
141.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi günler 2003 model zafiram var bunlarda klima için fan varmı ayrıyetten yani 2 adet fan var mı ön ve arka olarak radyatörde bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
  • ben çelik korumalı akl marka tüp taktırdım stepnenin oraya %20 oranında rampalarda çekiş düşüşü görülüyor fakat benzinliye binmektense lpg daha iyidir hafif eğimlerde sıkıntısız 3000devirden sonra şahlanıyor araba :) sanki lpg değil nitro var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: isc

ben de bu tip araçlara bakıyordum konudan anlaşılacağı üzerine zafira pek tercih edilmiyor. her ne kadar vişne çürüğü renklisi çok hoş olsa da

hocam bence tam bir aile arabası kolay kolay sıkıntı vermez bende 2003 modeli var çok memnunum alttan çelik muhafazalı lpg taktırdım süper:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: diablopaşa

değerli zafiracı arkaadşlar sizden bana yardımcı olmanızı istiyorum. mpv sınıfından touran ve zafira 1.9 dizel araçlara bakıyorum. zafiranın 1.9 cdti oromatik vitesi nasıldır. sorun çıkarırmı? performansı nasıldır? tavsiye edermsiniz?

yardımcı olursanız sevinirim...

iyi günler zafiranın aslında aldımı 1.9 dizelini alacaksın çünkü okadar büyük kasayı en güzel 1.9cdtı taşır 1.6 da iyi fakat 1.9un verdiği hazzı vermez :)yakıtta 1.9 herzaman uzun yolda az yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

Nedense turkiyede zafira tercih edilmiyor. Zafira gibi araclarda tercih edilmiyor. Tr ye geldigimde fazla gormuyom. Fransada yollarda baya zafira gorunuyor.

Ben dun zafira aldim.
    2006 model 1.9 tdci 150 cosmo 97 000 km
    Deri gps panorama park sensoru ful opsiyon 7900€

Türkiyede tutulur ama sizin oradaki fiyatlarla burada dağlar kadar fark var mesela aylık 2000 euro maaş alıyo çalışan almanyada ama TÜRKİYEDE bir memur 2bin TL alıyor küçük bir hesaplama 2000euro alanın 4 maaşıyla bu araç alınabilirken Türkiyede 2bin TL alan memur bu araca 15 maaş veriyor..Param olsada alsam memur babamın sözü :)
  • quote:

arkadaslar 7 kisililik araba almak istiyorum. ama kararsiz kaldim
    almayi dusundugum modeller sirasiyla

1) opel zafira 1.9 150BG
    2) wolkswagen sharan
    3) pegeout 807 veya cytroen c8

zafira birinci tercihim ama oburlerine gore dar. ve bagaji nerdeyse yok. kullanan arkadaslarin yorumlarini bekliyom
    bana sorarsan 1)opel zafira 1.9 150BG derim çünkü opelciyiz dede :) şaka bir tarafa opeli diğerlerine değişmem yakıt konfor ve uygun fiyat..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtnplt

Port bagajım thule marka, ayakların hepsi kilitli, Zafira için portbagaj bana göre şart yaz aylarında,

En keyif aldığım ve en uzun süre bindiğim arabalarımdan biriydi bu beyaz zafiram, beni hiç üzmedi, 2 Ocak ta sattım, niye sattığımıda bilmiyorum açıkcası, insanoğlu doyumsuz demekki,

OPEL ZAFİRACILAR

OPEL ZAFİRACILAR

bu aracı baya takkip ettim üzerindeki bagajda çok güzel yakışmış sahibinden de gördüğümde beğenmiştim şuan 2003 aldım bende 1.6comfort çok memnunum zafira gerçekten güzel bir araç..

• quote:

Nedense turkiyede zafira tercih edilmiyor. Zafira gibi araclarda tercih edilmiyor. Tr ye geldigimde fazla gormuyom. Fransada yollarda baya zafira gorunuyor.

Ben dun zafira aldim.
    2006 model 1.9 tdci 150 cosmo 97 000 km
    Deri gps panorama park sensoru ful opsiyon 7900€

Hayırlı olsun. Aracınızın değeri Türkiye şartlarında 35.000tl, avro cinsinden yaklaşık 17000 avro. 1.9un vergisini\yakıt tüketimini düşündüğümüzde 1.6ya geçiş yapılıyor. Bu ağırlıkta bir araç için de 1.6 biraz performans sıkıntılı oluyor.
  • arkadarlar merhaba kesin bilen birinden cevap istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

2006 zafira cosmo ön ve arka kapı kolonları kaç cm bilen varmıdır ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar!!

Linkteki araç için ne düşünürsünüz?

Araç tekerine gelen taş sonrası yan yatıp sürtünmüş. Değişeni yok. Komple boyalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hurd@cı

Bende bugün itibariyle 2006 zafime kavuştum,zafira B nin makyajsız kasasının(07-2005_ 12-2007 diye biliyorum) teknik ve donanım tablosunu opel den istedim ve paylaşmak istiyorum.

http://www.fileserve.com/file/Ervvj7P/NEW_ZAFIRA.pdf

Ben de önceki gün 2006 model 1,6 new enjoy model zafira aldım. 95 bin km'de, zavoli lpg sistemi takılı. eklediğiniz dosya serverdan silinmiş sanıyorum, bana gönderirseniz memnun olurum.

yy982@hotmail.com

• Öncelikle hayırlı olsun,araçla ilgili sorularınız olursa buradan bildiklerimizi paylaşabiliriz,kaça aldınız,şu an piyasası nedir aracın,iyi günlerde kullanmanız dileğimle...
    www.dosya.tc
    NEW_ZAFIRA.pdf dosyas�n� indir - download
    http://www.dosya.tc/server/qBFmLT/NEW_ZAFIRA.pdf.html
  • Arkadaşlar bende 4. ayda 2008 zafira 1.6 enjoy sport aracımı satacağım. Aracım 17.800 km. Kaza, boya, değişen yok, kapalı garaj arabası. sizce bu temizlikte ve km'de bir aracın fiyatı nedir ?
  • quote:

Öncelikle hayırlı olsun,araçla ilgili sorularınız olursa buradan bildiklerimizi paylaşabiliriz,kaça aldınız,şu an piyasası nedir aracın,iyi günlerde kullanmanız dileğimle...
    www.dosya.tc
    NEW_ZAFIRA.pdf dosyas�n� indir - download
    http://www.dosya.tc/server/qBFmLT/NEW_ZAFIRA.pdf.html

Teşekkür ederim.

Aracı 28.500TL'ye aldık. Aldıktan sonra biraz masraf yaptık. Triger ve balata değişimi gelmişti, 150 TL balatalara verdim, 145 TL'ye triger seti aldım, 70TL triger montajı, 30 TL rulman değişimi, 90 TL karter muhafaza için harcadım. Ayrıca 125TL^ye hız sabitleyici kol ve müşür almıştım, onu da montajlatıp tech2 ile tanıttım. Bunun için de 10TL evrdim. Yine insignia washer jet (ön cam fıskiyesi) aldım 13TL'ye, onu da taktırdım. Masraflar için 400TL eski sahibinden geri aldım. 1312TL'ye kasko yaptırdım. 20TL'ye gözlük kabı alıp taktım.

aracımdan şimdilik memnunum. Keşke 1,9 dizel olsaydı ama elimizde bu var idare edeceğiz. Ufak tefek harcamalar yapmaya devam ediyorum.

Hız sabitleyici çok güzel bir şeymiş, olmayan herkese tavsiye ederim. Opellerde çok ucuz ve kolay bir şekilde hallediliyor. diğer markalarda çok zor, bazılarında parayla bile yaptırılamıyormuş.

• Şimdi dikkatimi çekti bak,sizin bu masraflarını okuyunca waterjet,gözlük kabı felan diyince baktım kullanıcı adınıza meğersem daha önce sizinle aynı forumda paylaşım yapmışısz opelim forumdan masmanyak nickli üyeyim,bunları orayada yazın artık
    bu waterjetlerin ve gözlük kaplarının montajını kendimiz yapabileceğimiz kadar kolay mı,gözlük kabını hallederiz gibi de waterjet montajı nasıl,detaylı resimleriniz var mı bu montajlar için.
  • quote:

Şimdi dikkatimi çekti bak,sizin bu masraflarını okuyunca waterjet,gözlük kabı felan diyince baktım kullanıcı adınıza meğersem daha önce sizinle aynı forumda paylaşım yapmışısz opelim forumdan masmanyak nickli üyeyim,bunları orayada yazın artık
    bu waterjetlerin ve gözlük kaplarının montajını kendimiz yapabileceğimiz kadar kolay mı,gözlük kabını hallederiz gibi de waterjet montajı nasıl,detaylı resimleriniz var mı bu montajlar için.

MErhaba

Oraya da yazmıştım zaten. Gerekirse tekrar yazarım.

gözlük kabı montajı çok kolay. Sadece torx tornavida gerekiyor. bende yoktu. Başka bir iş için tamirciye gittiğimde ordan alıp kendim değiştirdim. Tutacaklarda birer vida var, sökülüp gözlük kabını aynı şekilde takıyorsunuz.

Washer jetin montajı da çok kolay. Onu triger değiştirmeye gittiğimde usta değiştirdi. Camın önünde başlıkların takılı olduğu uzun ızgaralar var. Onlar sökülüp başlıklar değiştiriliyor.

Elimde fotoğraf yok maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: dreamman18

ben çelik korumalı akl marka tüp taktırdım stepnenin oraya %20 oranında rampalarda çekiş düşüşü görülüyor fakat benzinliye binmektense lpg daha iyidir hafif eğimlerde sıkıntısız 3000devirden sonra şahlanıyor araba :) sanki lpg değil nitro var :)

Merhaba
    2006 model zafira bakıyorum. yakit ve Sigorta konusunda bilgi verebilir misiniz. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ELEKTRON_TECH

quote:

Orijinalden alıntı: dreamman18

ben çelik korumalı akl marka tüp taktırdım stepnenin oraya %20 oranında rampalarda çekiş düşüşü görülüyor fakat benzinliye binmektense lpg daha iyidir hafif eğimlerde sıkıntısız 3000devirden sonra şahlanıyor araba :) sanki lpg değil nitro var :)

Merhaba
    2006 model zafira bakıyorum. yakit ve Sigorta konusunda bilgi verebilir misiniz. .

2006 enjoy opc 1,6 lpg var bende. Yakıt olarak km'de 25-30 kuruş arası değişiyor. Sigortadan kastettiğiniz yıllık trafik sigortası ve kasko sigortasıysa; o işler biraz değil çok karışık. ilk sigortayı aracı alınca yaptırdık 140TL gibi bir şey tuttu, (Anadolu sigorta). Kaskoyu da ordan yaptırdık. kayınpeder iş bankası emeklisi olduğu için %25 indirimi vardı. indirimli hali 1308 tl oldu. Ancak poliçeyi 5 koltuk olarak hazırlamışlardı, sonradan 7 koltuk olarak değiştirince 4,5TL artış oldu.

Tabi artık sigorta ve kasko işinde eskisi gibi standart teminat ve primler yok. ruhsat sahibi, aracın özellikleri, şehir, verilen teminatlar ödenecek prim miktarını belirliyorlar. Bizim yaptırdığımız kasko bilinen en dolu kasko olduğu için fiyatı da yüksek çıkıyor. Ancak daha düşük teminatlarla daha düşük kasko ödemek de mümkün, bu sigorta şirketlerine göre değişebiliyor.

Trafik sigortası da şimdiye kadar standarttı ama eğer kaza/hasar kaydınız varsa yani riskli müşteriyseniz primler abartılı bir şekilde artabiliyormuş.

Haftasonu ufak bir kaza yaptık. Suçun çoğu karşı taraftaydı. ancak sigortacıyla yaptığımız görüşmede tutulan tutanak, kroki, taraf ifadeleri ve varsa resimlerin tramerde kaydedildikten sonra eksperlerce hata oranı belirleneceğini, bu oranlamaya göre en ufak bir kusur olsa bile rsikli müşteri sınıfına gireceğimizi bunun da primleri aşırı yükselteceğini öğrendik. Bir örnek verdi. 130 liraya sigorta yaptıran bir araç ufak bir kazaya karıştığı ve sigortadan hasar ödettiği için priminin bir anda 900TL olduğunu belirtti. Biz de hem sigorta primini arttırmamak, hem de kaskoda hasarsızlığı delmemek için sigortayı karıştırmadık. Karşı tarafla anlaştık ve kendi paramızla yaptırdık.

• yy982;
    1, 6 gazli arac ile arabanin cekisi nasil?
    7 kisi ile hic denediniz mi?
    Hala tam karar veremedim cekis konusunda sikinti yaşarım diye...
    bende 2006 model veya 2007 model düşünüyorum
    tsk..
  • merhaba
    benimde 2001 model gl opel zafira aracım var.Araçtan yol tutuşu vede yakıtı anlamında çok memnunum fakat bazı eksi taraflarıda var.
    Bunlardan birtanesi yağ eksiltmesi,diğeride hızına göre motor devrinin çok yüseklerde olması ki buda rahatsız ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.