Şimdi Ara

Open Port problemleri (Ustalara ozel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Öncelikle konu dışı olduğu için özür dilerim.Hangi portun açık hangi portun kapalı olduğunu görmek için hangi programı kullanabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightw1sh -- 29 Kasım 2006; 21:18:24 >
  • Sanırım bu portları emule için açıyorsun. Peki emula low id alıyorsun değil mi. Yani merak ettiğim portların açılmadığını, yönlendirilmediğine nasıl karar verdin. Tarattığın port tarama programını kendi makinanda mı çalıştırıyorsun yoksa başka bir yerden bi taratıyorsun? Eğer kendi makinanda veya aynı networkde başka bir yerden taratıyorsan zaten modemden port açman veya açmaman, networkde başka bir makinanın bağlanabilip bağlanamamasını etkilemez. Bunu test etmenin en iyi yolu, yine aynı şekilde portları aç virtual serverdan, sonrahttps://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 buraya gir, proceed de, "user specified Custom port probe" yazan kutucuğa 4771 yaz ve "use specified custom port probe"a tıkla. Emule açık olsun bu durumda tabi. Eğer open derse bağlanıyordur sorun yoktur. Eğer stealth diyorsa bu sefer anlabilirsin bağlanamadığını. Bunları deneyip cevap verirsen daha iyi çözebiliriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Recru1t

Off Topic

Öncelikle konu dışı olduğu için özür dilerim.Hangi portun açık hangi portun kapalı olduğunu görmek için hangi programı kullanabilirim?

bunun için basit ve işlevli program benim denediğim active portshttp://www.download.com/Active-Ports/3000-2085-10062969.html?part=dl-ActivePor&subj=dl&tag=button

• quote:

Orjinalden alıntı: Black_Storm

quote:

Orjinalden alıntı: Recru1t

Off Topic

bunun için basit ve işlevli program benim denediğim active portshttp://www.download.com/Active-Ports/3000-2085-10062969.html?part=dl-ActivePor&subj=dl&tag=button

Teşekkürler.

• modemin de detaylı ayarlar warsa iyi bak.mesela port yönlendirme için , modeme o anki bağlı bilgisayarların ip si oluyor.ordanda eklemek zorunda kalıyorsun.modemin firewall u warsa kapat.private port alanını boş bırak.o programların kullandığı porttur.olmadı reset çekip tek tek sıraya göre ayarla.göznüden kaçmığ bi şey wardır.dmz ayarı warsa onuda aktif et.
  • Windows un default olarak yazdığı Subnet leri söyledim. Ip verdiğinizde otomatik yazar. Subnet in ne hangisi olduğunun konu ile ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Neyse port scan e gelince hem web den hemde mevcut programlardan port taradım. Bir gelişme sonuç yok. Tarama harici p2p programlarında active olmama rağmen search ettiğimde birşeye ulaşamıyorum. Subnet lerde IP lerde denendi bir sonuca varmış değilim. Emule için açmıyorum. Bilgisayarıma yeni windows kurmadan önce Shoutcast, DC++,Emule vb. bir sürü program için portlar açıktı. Tekrar windows kurduğumda hiç bir programın çalışmadığını gördüm. Firewall dediğim gibi servislerden kapalı zaten koruma olarak tek AVG var. Otomatik IP alıyor.Statik IP yok. Ayrıca alınan yeni her IP yi garanti olsun diye kullandığım programda bu ip yi kullan diye yazar, programı tekrar başlatırım. DNS ler mevcut yeni 2 TT dns i. Lütfen kullanma kılavuzu, web interface, TCP/IP bilgilendirme msg ları atmayınız, somut öneriler yazınız, teşekkürler.

• Aslında cevap yazılmış olabilir (Black_Storm yazmış)

İlk yazılan mesaja göre cevap veriyorum yani
    client ip 10.0.0.5
    gateway 10.0.0.2

gateway üzerindeki 4771,4779 nolu portlar 10.0.0.5 üzerindeki 4771,4779 nolu portlara yönlendirilmiş.
    gateway'e 10.0.0.2 ip adresi ile port scan yapınca o sonuçları almanız gayet doğaldır. Yani aslında portlar açık da olabilir. gateway'in public IP adresini kullanarak test edin. Olmazsa bir de Black_Storm'un verdiği linkteki adres ile uzaktan test etmeniz mantıklı. (tcp portu 4771 deneyin) (Tabi tüm donanımsal ve yazılımsal firewall'ları kapatıp denemeniz gerektiğini hatırlatmama gerek yok sanırım)

Özetle Nat'ın kendi private ip adresi olan 10.0.0.2'ye 10.0.0.5'den (veya local ağdan) gelen paketleri 10.0.0.5'e yönlendirmemesi bir problem değildir. Aynı yönlendirmeyi Public IP için halen sorunsuzca yapıyor olabilir. Bu Nat'ın çalışma biçimiyle alakalı, daha uzun bir konu olduğu için girmeyeceğim, her Nat'ın çalışma biçimi farklı olabilir.

Gerçi denedim olmadı diyorsunuz ama soruda anlattığınız durum bana normal geldi. Hatta denedim bende de sonuçlar aynı. nat'ın private IP adresi ile bağlanmadı ama public ip adresi ile bağlandı.

Bunlar olmadı diyorsanız
    1) DMZ ile tüm portları yönlendirmeyi deneyin
    2) Half bridged veya 1483 bridged modları kullanarak ağdaki bilgisayarınıza public IP atamayı deneyin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_10777029/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 3 Aralık 2006; 14:26:16 >

• port triggering bolumunden port açmayı denedin mi

ayrıca birden çok ip için port açarsan bu sorun olabilir.sadece bilgisayarının o anda kullandığı portu açmayı dene wndows firewall un özel durumları bölümünü kontrol et programa izin verilmiş mi diye

bunlar da olmazsa işin içinde windowsun yamalarla ilgili bir sorun olabilir.ben de şuan emule e bağlanamıyorum 1 hafta önce sorunsuzdu birden emule hiçbir bağlantı kuramamaya başladı.windowsun updatelerinin bu duruma neden olabileceği konusunda şüpheliyim.nefret ediyırum şu windowstan.keşke linux bu kadar gelişseydi.
  • ttnetin sana o anda verdiği ip le de dene bi port açmayı
  • Son resimlerde Telekomdan alınan ip ve verdiğim 10.0.0.13 ip sini de hem webden hem port scanner dan taradım gördüğünüz gibi bir değişiklik olmadı.
  • Evet son resimlerdeki ayrıntı gözden kaçmış sanırım. IP 10.0.0.13 olmuş ve 10.0.0.13 taranmış. Tahminimce natla veya modem üzerindeki port açmayla alakalı olmayabilir, bence bilgisayar üzerinde yoğunlaşmalı. Kendine ( 10.0.0.13'e) bağlanmalıydı.

Bir de 127.0.0.1'i tarat, acaba nasıl olacak sonuçlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 4 Aralık 2006; 13:24:59 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.