Şimdi Ara

openvpn uzak masaüstü kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. openvpn yardımıyla eczaneme uzaktan bağlanarak eczanedeymiş gibi hız ve veri kaybı olmadan çalışmak istiyorum. Bunun için openvpn kurulumu nasıl yapabilirim , ya da tavsiyeleriniz neler ? vncviewer gibi programlar çok aşırı yavaş ve işimi kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor , eczaneye direk veri ve hız kaybı olmadan nasıl bağlantı kurabilirim acaba ?

• Selamlar,

Eczanede açık olan bir bilgisayara uzakmasaüstü bağlantısı yaparak kullanmayı planlıyorsanız dediğiniz şekilde kullanabilirsiniz ancak openvpn ile eczaneye bağlanıp kullandığınız otomasyon yazılımının client programını kendi bilgisayarınızda çalıştırmayı planlıyorsanız yazılım internet bağlantı hızı sebebiyle yavaş çalışacaktır.
    Openvpn için ise ben herzaman pfsense firewall sistemini kurup onun üzerinden openvpn özelliğini ayarlayarak kullanıyorum ki openvpnserver olarak yapılandırmak için donanıma ihtiyacınız olacak, veya openvpn destekli bir modem de kullanabilirsiniz eczanede openvpn server olarak yapılandıracak fazladan bilgisayarın bulunmayacağını varsayıyorum.
  • cumhuraltan kullanıcısına yanıt
    Direk olarak bağlanmak istenen sitem kullanabilir eczane gibi bir yerin pfsense cihaz alıp yatırım yapması gereksiz maaliyet olarak düşünüyorum.

Bağlantıyı iki şekilde çözebilir bunlardan 1. si Statik IP alarak (NAT444 arkasında olduğunu varsayıyorum. Eğer LSN arkasında değilse statik IP de almayabilir, dinamik dns ile güncel ip adresi bilgisine erişebilir.) modem üzerinden bağlantı yapılacak olan bilgisayarın belirlediği bir OpenVPN portuna yönlendirme yapar ve bu şekilde bağlanır.

Bir diğeri OpenVPN sistemini bir veri merkezinde kurmak ve eczane de bulunan bilgisayar ile evdeki bilgisayarı bu sunucuya bağlamak.

vpn sistemi dışında başka şekillerde de uzaktan bağlantı sağlanabilir.

En önemli olan nokta eczanenin upload hızı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

Direk olarak bağlanmak istenen sitem kullanabilir eczane gibi bir yerin pfsense cihaz alıp yatırım yapması gereksiz maaliyet olarak düşünüyorum.

Bağlantıyı iki şekilde çözebilir bunlardan 1. si Statik IP alarak (NAT444 arkasında olduğunu varsayıyorum. Eğer LSN arkasında değilse statik IP de almayabilir, dinamik dns ile güncel ip adresi bilgisine erişebilir.) modem üzerinden bağlantı yapılacak olan bilgisayarın belirlediği bir OpenVPN portuna yönlendirme yapar ve bu şekilde bağlanır.

Bir diğeri OpenVPN sistemini bir veri merkezinde kurmak ve eczane de bulunan bilgisayar ile evdeki bilgisayarı bu sunucuya bağlamak.

vpn sistemi dışında başka şekillerde de uzaktan bağlantı sağlanabilir.

En önemli olan nokta eczanenin upload hızı olacaktır.

başka şekilde nasıl ve hangi programlar aracılığı ile bağlantı sağlanabilir ?

openvpn kurmayı beceremedim ve bilgisayarcılar 150 tl para istiyor kurmak için

• İstediğiniz şey sadece uzak masaüstü bağlantısı ise ücretsiz en kolay ve güvenli yöntem chrome remote desktop.

Sabit ip, VPN ya da port açma gibi hiç bir gereksinimi yok. Tek ihtiyacınız bir gmail adresi ve chrome tarayıcı. Ayrıca mobil cihazlar için client da mevcut.

https://remotedesktop.google.com/home

• Bir adet raspbbery pi cihaz alıp üzerine open vpn ve ya wireguard kurarak istediğiniz yapıyı oluşturabilirsiniz. Ben bu şekilde kullanıyorum ve memnunum. Tabi ki raspberry pi yi bağlayacağınız ağın upload hızı sizin dışarıdan erişirkenki hızınızı belirleyecektir bunu unutmayın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.