Şimdi Ara

Opera Hız Ayarları Güncel [Resimli Anlatım] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
4
Favori
26.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "bittorrent" kısmına tıklayın ve "enable" deki işareti kaldırın.
    Tabii torrent programı kullanmıyor ve bu işi de operaya yaptırıyorsanız kalabilir.

Yine configayarlarında "userperfs" kısmında Enable Hardware Acceleration değeri var. (donanım hızlandırma)
    normalde 0 olarak geliyor (bazı uyumsuzluk sorunları sebebiyle mavi ekrana düşenler oluyor) bunu 1 yapıp kendi sisteminizde test edebilirsiniz.
    sıkıntı yaşarsanız bu değeri tekrar 0 yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 20 Aralık 2012; 9:43:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

adres satırına opera:config yazın.
    "bittorrent" kısmına tıklayın ve "enable" deki işareti kaldırın.
    Tabii torrent programı kullanmıyor ve bu işi de operaya yaptırıyorsanız kalabilir.

Yine configayarlarında "userperfs" kısmında Enable Hardware Acceleration değeri var. (donanım hızlandırma)
    normalde 0 olarak geliyor (bazı uyumsuzluk sorunları sebebiyle mavi ekrana düşenler oluyor) bunu 1 yapıp kendi sisteminizde test edebilirsiniz.
    sıkıntı yaşarsanız bu değeri tekrar 0 yapabilirsiniz.

Donanım Hızlandırma'yı arıyordum, teşekkürler.

Ayrıca Operanın torrentini kullananlar Listen Port kısmını "45682" yaparsa daha iyi olur.
  • Up.
  • Önceden opera kullanırdım şu anda chrome kullanıyorum html5 ve bazı hız testleri soncu malesef chrome önde götürüyor fakat ben operayı daha çok seviyorum sorularım var bu ayarlar sayesinde chrome ayarında olurmu bende aşağı yukarı buna benzer ayarlar yapıyordum önceden tabi sizinkiler kadar geniş bi ayar değildi sizinkilerden farklardan biride max. bağlantı 32 yapardım ne farkı var 16 daha düşük ve donanım hızlandırmanın ne ayrıcalığı var cümlenin sonunu nasıl getiriceğimi bulamadım uzatmiyim en iyisi yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Önceden opera kullanırdım şu anda chrome kullanıyorum html5 ve bazı hız testleri soncu malesef chrome önde götürüyor fakat ben operayı daha çok seviyorum sorularım var bu ayarlar sayesinde chrome ayarında olurmu bende aşağı yukarı buna benzer ayarlar yapıyordum önceden tabi sizinkiler kadar geniş bi ayar değildi sizinkilerden farklardan biride max. bağlantı 32 yapardım ne farkı var 16 daha düşük ve donanım hızlandırmanın ne ayrıcalığı var cümlenin sonunu nasıl getiriceğimi bulamadım uzatmiyim en iyisi yardımcı olursanız sevinirim

Donanım hızlandırma ekran kartını kullanarak işlemci yükünü azaltır ve flash içerikli video - oyun vs. daha hızlı çizilir, fps artar.

En fazla tek sunucu bağlantısı 16 - toplam bağlantı 32. 16 öntanımlı ve bana göre iyi. Bu ayarlar internet hızına göre değişiklik gösterir. Genel olarak böyle iyidir ama. Kendin test ederek bulabilirsin daha iyi seçenekleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

quote:

Önceden opera kullanırdım şu anda chrome kullanıyorum html5 ve bazı hız testleri soncu malesef chrome önde götürüyor fakat ben operayı daha çok seviyorum sorularım var bu ayarlar sayesinde chrome ayarında olurmu bende aşağı yukarı buna benzer ayarlar yapıyordum önceden tabi sizinkiler kadar geniş bi ayar değildi sizinkilerden farklardan biride max. bağlantı 32 yapardım ne farkı var 16 daha düşük ve donanım hızlandırmanın ne ayrıcalığı var cümlenin sonunu nasıl getiriceğimi bulamadım uzatmiyim en iyisi yardımcı olursanız sevinirim

Donanım hızlandırma ekran kartını kullanarak işlemci yükünü azaltır ve flash içerikli video - oyun vs. daha hızlı çizilir, fps artar.

En fazla tek sunucu bağlantısı 16 - toplam bağlantı 32. 16 öntanımlı ve bana göre iyi. Bu ayarlar internet hızına göre değişiklik gösterir. Genel olarak böyle iyidir ama. Kendin test ederek bulabilirsin daha iyi seçenekleri.

İnternet hızım 4mbps deneme-yanılma yoluyla bulucaz artık

• quote:

quote:

quote:

Benimde 4 mbit aynı ayarları gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benimde 4 mbit aynı ayarları gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.

Eyvallah hacım bakacaz birşeyler

• Gereksiz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

Gereksiz..

Değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

Gereksiz..

gerekli olan birkaç ayarı senden alsak nasıl olur?
  • en önemli fark sayfayı yüklendiği anda göster i seçince ortaya çıkar diğerler fark edilmez bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

en önemli fark sayfayı yüklendiği anda göster i seçince ortaya çıkar diğerler fark edilmez bile

Ediliyor dostum.
  • Bende Windows 8 kullanıyorum. Şu anda Chrome yüklü. Opera'yı çok kullanmadım. Bu ayarlar ile hızlanma oluyor mu ? Chrome'un tasarımı falan beğenmiyorum çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellraisers

Bende Windows 8 kullanıyorum. Şu anda Chrome yüklü. Opera'yı çok kullanmadım. Bu ayarlar ile hızlanma oluyor mu ? Chrome'un tasarımı falan beğenmiyorum çünkü

Oluyor.

Aslında bana kalırsa şuan en az sistemi yoran ve en hızlı tarayıcı Ie10, ama eklentileri çok az a.d.b.l.o.c.k çıksın kesin geçerim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hellraisers

Bende Windows 8 kullanıyorum. Şu anda Chrome yüklü. Opera'yı çok kullanmadım. Bu ayarlar ile hızlanma oluyor mu ? Chrome'un tasarımı falan beğenmiyorum çünkü

Oluyor.

Aslında bana kalırsa şuan en az sistemi yoran ve en hızlı tarayıcı Ie10, ama eklentileri çok az a.d.b.l.o.c.k çıksın kesin geçerim.

Bende ie10 u kullanıyordum ama malum dh reklamlı çekilmiyor

• quote:

Bu konuyu Opera severler için açtım, internette yaptığım araştırmalar ve 2smoke nickli üyenin firefox hızlandırma konusundan öğrendiğim kadarıyla bir kaç ayar ile kat kat daha hızlı hale getirebilmek mümkün.

Daha hızlı bir browser için güncellemeleri mutlaka yapın.

Fazla yazmayacağım, resimlerde gayet açık. Aynılarını yapın ve farkı görün.

Ayarlar/Tercihler'e giriyoruz.

Kullanmadığımız arama motorlarının hepsini siliyoruz, Google veya Yandex artık hangisini kullanıyorsanız o kalsın.

Opera Hız Ayarları Güncel [Resimli Anlatım]

Web Sayfaları sekmesine girin, oradan Opera Turbo'ya girin ve Devre dışı kutucuğunu işaretleyip, Bağlantı hızım hakkında beni bilgilendir kutucuğundaki tiki kaldırın.

Gelişmiş sekmesine girip resimlerde gözüktüğü gibi yapın bütün ayarları.

(Not: Güncellemeleri denetleme dememin sebebi arkaplanda çalışması ve o anda internet hızınızı düşürebilir, acil bir durumda düşük hıza sahip olanlar için kötü olacaktır.)

Görünüm...'e giriyoruz. (Shift + F12) oradan Özel Efektleri Kullan adlı kutucukdaki tiki kaldırıyoruz.

(Not: 10.6 Clean Version 4.0.1 kullanmamın nedeni sekmelerimin üstte olması ve normal temada fareyi en yukarı götürünce tıklanmaması.)
    Sizin buna ihtiyacınız yok ise normal tema kullanın.

opera:config yazıyoruz arama çubuğuna ve açılan sayfada arama yerine "check expiry" yazıyoruz. Gelen 2 adet ayarı "1" yapıyoruz ve kaydet diyoruz.

Arama yerine "disk cache" yazıyoruz. Gelen kısımdan Images Expiry ayarını "100000" (yüz bin) yapıyoruz. Kaydet diyoruz.

Yeni sekme açarken sekmenin hafif kayma animasyonunu kapatmak için:

Adres satırına opera:config yazın.
    "Bittorrent" kısmına tıklayın ve "enable" deki işareti kaldırın.
    Tabii torrent programı kullanmıyor ve bu işi de Opera'ya yaptırıyorsanız kalabilir.

Yine config ayarlarında "userperfs" kısmında Enable Hardware Acceleration değeri var. (donanım hızlandırma)
    normalde "0" olarak geliyor (bazı uyumsuzluk sorunları sebebiyle mavi ekrana düşenler oluyor) bunu "1" yapıp kendi sisteminizde test edebilirsiniz.
    sıkıntı yaşarsanız bu değeri tekrar "0" yapabilirsiniz.

Sitelerdeki reklamları görmemek için A d b l o c k adlı eklentiyi yükleyin.

Yönetici silmiş kodları, özel reklam engelleme kodları için "PM" atınız.

Not: Akk düzeldiği zaman en kısa sürede Chrome - Hız ayarları ile Firefox karşılaştırması yapacağım.

Ayarladım süper oldu ama bluescreen oluyor hızlı erişime gelince hızlı erişimi nasıl kapatabiliriz ?

• quote:

Önemli değil. Bu şekilde genellikle daha önce girilen sayfalar çok daha hızlı açılacaktır.

Teşekkürler hepsini uyguladımda şu temayı bulamadım.Şuan operada en büyük memnuniyetsizliğim o temadaki bahsettiğin özelliklerin bulunmaması zahmet olmazsa o temayı nasıl edineceğimi söylermisin?
  • chrome ' dan bıktım geçsem mi operaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sivarge

quote:

Önemli değil. Bu şekilde genellikle daha önce girilen sayfalar çok daha hızlı açılacaktır.

Teşekkürler hepsini uyguladımda şu temayı bulamadım.Şuan operada en büyük memnuniyetsizliğim o temadaki bahsettiğin özelliklerin bulunmaması zahmet olmazsa o temayı nasıl edineceğimi söylermisin?

http://my.opera.com/community/customize/skins/info/?id=9101

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.