Çin'e yaptığım iş seyahatinde çok fazla düşünmeden OPPO R809T modelini aldım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım? bilmiyorum. Bu telefona google play'i nasıl yüklerim, bir de telefonda 3G'yi bir türlü aktif hale getiremedim. Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
Çin'deki 3G şebekesi Türkiye'dekinden farklı frekanstadır. Sizin aldığınız model (T ile biten) Çin'deki 3G şebekesine özeldir. Yani ne yazık ki yanlış bir model seçmişsiniz.
Bak şimdi olmadı bu, ne yapalım böyle kullanacağız artık, asıl problem google play'i kurmak, 3G'yi çok dert etmiyorum, bulunduğum ortamların çoğunda wi-fi var. Cevap için teşekkürler.
Çin'de Google Play, Youtube, Facebok gibi sitelere de giriş yasak. Bu yüzden oradaki telefonların yazılımları buralara girilemeyecek şekilde. Ancak üreticiler biri Çin diğeri Uluslararası olmak üzere iki model çıkartırlar; Oppo'da sanırım T ile bitenlerin tümü Çin pazarına özel. Ancak sizin gibi Çin dışında kullanmak üzere T ile biten kodlu telefon alanlar muhakkak ki vardır. İsterseniz oppoforums a sorun, orada spesifik cevaplar bulma şansınız olur.