Şimdi Ara

Oppo Reno2 Z tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta bahsi geçen telefonu almayı düşünüyorum. Kullanıcı arkadaşların yorumları ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Uzun yıllar iphone kullanıcısı olarak görüşlerinizi bekliyorum. Uzun süredir 6s kullanıyorum. Değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 3 aydır kullanıyorum 2 yıllık android kullanıcısıyım öncesinde 5 yıl civarı iphone kullandım. Sonraki telefonumda paraya kıyıp şu anın iphone 11ine denk ne olursa onu alıp minimum 3-4 yıl kafam rahat takılmayı düşünüyorum. Siz de iphone'a alışmışsınız tavsiyem bütçe müsaitse yeni iphone se'ye veya iphone 11'e yönelmeniz olur kısa vadede de uzun vadede de parasını çıkartıyor.

Ha bütçem bu diyorsanız reno 2z kasa kalitesi fena değil, bazı kullanıcılar telefonun yan çerçevesinde sim slotu olsun jak girişi olsun o kısımlarda boya atması olduğunu yazdılar can sıkıcı bir durum ama ben çok dikkatli kullanan biri değilim böyle bir sorunla karşılaşmadım üstüne dün kılıfsız şekilde sağlam düştü yere aha kesin gitti dedim korkarak aldım yerden inceledim ettim tek bir çizik bile yok, tabi düşme açısı vs faktörler mevcut şansım yaver gitmiş olabilir ama şu ana kadar kasa kalitesi olarak bir eksikliğini görmedim.(bahsettiğim sıkıntıyı yaşayan arkadaş sayısı azınlıkta fakat yine de bilmenizde fayda var.)
    yazılımsal ufak tefek eksiklikleri var ama çok göze batmıyor, mesela kilit ekranındayken gelen mesajı aşağı çekiştirip mesajın devamını göremiyorsunuz illa kilidi açıp mesaja girmeniz gerekiyor özellikle bu arada bir sinir bozucu oluyor.
    güncelleme desteği berbat, amiral gemi serisinin 1-2 tık altı orta üst seviye segmentinde bir telefon, çıkalı 7 ay civarı oldu daha android 10 güncellemesi alacak bekliyoruz, güvenlik güncelleştirmeleri de zamanında gelmiyor bazı aylar hiç gelmiyor.
    kamera 6s'e göre çok iyi, klasik biraz android yapaylığı mevcut ama genel olarak memnunum dengeli fotoğraflar çekiyor sensör boyutu yeni teknoloji olması vs çok avantajı var.
    hoparlör kalitesi ve yüksekliği 6s'e göre yine bariz iyi, kulaklık ses kalitesi de reno 2z en kötü 6s ile aynıdır.
    pili ilk aldığımda beğenmemiştim bu mu 4000 mah demiştim ama zamanla sanıyorum yapay zekanın benim telefonu kullanımıma göre kendi içinde yaptığı ayarlarla pil oldukça iyileşti normal bir kullanıcıyım oyun oynamam pil 2 gün gidiyor 2. gün sonunda yüzde 30 şarjım varken şarja takıyorum zorlasam 3. günü çıkartırım.

Özetle reno 2z'nin kendi fiyat segmentinde daha premium duruşuyla öne çıktığını söyleyebilirim ama helio p90 işlemcisi kasmasa da bir problem çıkarmasa da fiyatının işlemcisi değil bunu da göz önünde bulundurmak lazım biraz malzeme kalitesinden feragat edip samsung a71'e, veya premium duruştan ve yazılımdan biraz daha feragat edip mi9t'ye yönelebilirsiniz a71 ve mi9t uzun vadede(2,5 yıl ve üstü) performansını daha iyi koruyacaktır ve daha iyi bir seçenek olabilir bu durumda. Ben bu 3 seçenek içinde direkt şunu alın diyemem bunu önceliğiniz ne ise o belirleyecek.

Başta iphone dememin sebebi ise iphone'da yaptığın her şeyin mükemmel bir yazılım donanım uyumuyla çalıştığını androidi tecrübe ettikten sonra anladım. Android biraz hobi işi gibi geliyor bana artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tplon -- 23 Nisan 2020; 21:42:51 >

• tplon T kullanıcısına yanıt
    Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Bütçe konusunda biraz düşünceli davranmam gerekiyor. Ya da ikinci seçenek olarak bataryayı değiştirip gittiği yere kadar diyerek hareket etmeyi de düşünmüyor değilim. Eşim ve kendime düşünüyorum. Gönül iphone istiyor ama malesef bindirim üstüne bindirimler sonucu fiyatlar uçtu :(.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangisi? Xiaomi Mi 9T veya Oppo Reno2 Z 128 GB
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.