Şimdi Ara

optik bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LCD televizyonun optik çıkışından lg 502 sh ses sisteminin optik girişine bağlantı yaptım ama televizyon sesini alamadım. Kablo hama marka 1.5 metrelik optik kablo. Ses sisteminde aux optik kısmını da seçtim ekranda öyle gözüküyor en azından. Ama ses alamadım. Ses sisteminin optik girişinden kabloyu söktüğüm zaman kablonun ucunda kırmızı bir ışık görünüyor. Bunu televizyondan sinyal geliyor ama ses sistemindeki bir aksaklıktan dolayı ses alamadığım şeklinde yorumladım.

1- Sizce kablo arızasından böyle bir sorun yaparmı
    2- Yoksa ses sisteminin optik girişindemi bir sorun var optik girişmi bozuk
    3- Ses yada televizyon ayarlarından bir yerleri ayarlamammı gerekiyor
    4- Yoksa kabloyu iyimi takamadım:) (Ama en azından 3-4 defa denedim ve kablo oturuyor)

• Bilgilendirmek adına yazıyorum arkadaşlar az önce lg yetkili servisinden bir arkadaşla görüştüm sağolsun yardımcı oldu. Bana dediği özetle scart ile yapılan aktarmalarda optik kablo ile sesin aktaralımayabileceği ancak birde digital bir kaynakla denemem gerektiği, bunun içinde akşam bilgisayarı hdmı ile televizyona bağlayacağım. Yarın buradan sonuçları yazarım. Şimdi avrupada üretilen televizyonlarda lisans hakları sebebiyle televizyonlarda sesin ikinci defa aktarımına engel olunduğunu öğrendim. Benim televizyon avrupa montaj ama uzakdoğu malı adı pek duyulmamış bir marka bi şansımı deneyeceğim. Baktım daha da olmadı bir tane media player alıp televizyona ve ses sistemine takacağım. Yeter bu kadar araştırma ve stres artık.
  • Bu forumda kendim çalıyorum kendim oynuyorum ama olsun tecrübelerimi paylaşmak istedim. Kompakt sistem olarak adlandılan LG 502 model ses sistemine lcd televizyonumun optik ses çıkışından optik bağlantı yaptığımda televizyonun scart girişinden aktarılan sesi ses sistemine iletmedi.

Ancak televizyonunun HDMI girişinden bağladığım bilgisayardan hdmı kablo ile aktarılan sesi ses sisteminden alabilmem mümkün oldu. Ancak sesi stereo olarak aktarıldı. Yani ses sisteminin ekranında aux opt yazdığında ses ön taraftaki hoparlörlerden geldi. Sound tuşuna basarak yaptığım ayarlamalarda play movie seçeneğinde dolby digital ibaresi yanında PL II diye bir yazı çıktı. İnternetten araştırdığım kadarıyla bu sanal ses yaratmak anlamına geliyormuş. Ve bu sesi pek başarılı bulduğumu söyleyemem konuşma sesleri oldukça düşük olarak geliyordu. (PL II konusunda bilgi verecek arkadaş olursa sevinirim.)

Yani neticede bilgisayardan hdmi kablo üzerinden televizyona aktarılan sesi, televizyonunun optik çıkışından ses sistemine optik kablo ile aktarmak için yaptığım çalışmada sadece stereo ses alabildim. Bunun için internetten indirdiğim 4.3 gb büyüklüğündeki batmanin 720 p çözünürlükteki mkv uzantılı son filmini kullandım. (Her halde bunda 5.1 TDS veya AC 3 ses vardır eğer yoksa kötü çuvalladık:)

• Yazdıklarınız yararlı olmuş ama kimsenin ilgilenmemesini bende anlamadım.Neyse bende de optik girişli bir ses sistemi var ama daha bağlantılarını yapmadım.Birkaç sorum olacak bununla ilgili yardım edersen sevinirim

Lg32LH3010 32 inçlik full hd lcd kullanıyorum.Tv ye scarttan digiturk,anten girişinden kablolu tv ve de hdmi dan ps3 bağlı.Ben tv nin optik çıkışından ses siteminin optik girişine bağlantı yaptığımda;
    1.Digiturkten ses alamayacağım sanırım .Çünkü dediğiniz gibi scartla bağlı.Peki kablolu tv ye geçtiğimde gene ses alamaz mıyım?
    2.Tv usb den her türlü film formatını gösteriyor.Optikten bağladığımda usb den oynatılan filmlerden ses alabilecek miyim?
    3.Lg nin kitapçığında DTS ses formatlı filmlerin oynatılamayacağını (ses gelmeyeceğini) belirtmiş.Şimdi benim ses sistemim DTS çözebiliyor optikten bağladığımda bu filmleri izleyebilir miyim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler

• Paket sistemin recevierinde ses kaynagı ile ilgili bir secim yok mu ? Bende Dsmart HD paketindeki 2 HD kanaldan Dolby Digtial ses almak için optik kablo ile baglantı yaptım.... eğer recevierden ayar yapmasaydım ses hdmi üzerinden stereo olarak geliyordu ... ama ilgili ayarı yaptıgımda direk optik kanaldan gelen DD sesi alabildim.. baya bir ugraşmıştım ...

Bu arada dün akşam izeldigim bir 720p filmde (Match Point) ses DD olarak kodlansa da 2 kanal olarak geliyordu .. ve receiverimde plII de gözüküyordu ... ama diger filmlerde sadece DD veya DTS yanıyor.. yani filmde bir sorun vardı .... bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

Paket sistemin recevierinde ses kaynagı ile ilgili bir secim yok mu ? Bende Dsmart HD paketindeki 2 HD kanaldan Dolby Digtial ses almak için optik kablo ile baglantı yaptım.... eğer recevierden ayar yapmasaydım ses hdmi üzerinden stereo olarak geliyordu ... ama ilgili ayarı yaptıgımda direk optik kanaldan gelen DD sesi alabildim.. baya bir ugraşmıştım ...

Bu arada dün akşam izeldigim bir 720p filmde (Match Point) ses DD olarak kodlansa da 2 kanal olarak geliyordu .. ve receiverimde plII de gözüküyordu ... ama diger filmlerde sadece DD veya DTS yanıyor.. yani filmde bir sorun vardı .... bilginiz olsun

Yanıtınız benim soruma mı acaba?Bişey anlamadım sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABUX -- 3 Ağustos 2010; 10:26:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ABUX

quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

Paket sistemin recevierinde ses kaynagı ile ilgili bir secim yok mu ? Bende Dsmart HD paketindeki 2 HD kanaldan Dolby Digtial ses almak için optik kablo ile baglantı yaptım.... eğer recevierden ayar yapmasaydım ses hdmi üzerinden stereo olarak geliyordu ... ama ilgili ayarı yaptıgımda direk optik kanaldan gelen DD sesi alabildim.. baya bir ugraşmıştım ...

Yanıtınız benim soruma mı acaba?Bişey anlamadım sanki

Yok hayır,

Daha cok Freelancer arkadaşımıza idi... ama bir fırsat buldugumda tv nin optik çıkışından ne gibi bir ses alınacagınıda denyecegim.. gerci benim tv sizinki ile aynı marka model değil.... farklılıklar olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC-Modem Bağlantı Kopma Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Dahili hoparlör sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sn. ABUX sorduklarınıza bilgim ve fikrim olduğunca cevap vermeye çalışayım.

1 inci sorunuza göre skart ile aktarılan ses için kuvvetle muhtemel televizyonunun optik çıkışından ses alamayacaksınız. Bu birazda tv nin özelliği ile alakalı ama digitürk kutusunun arkasına bir bakın optik çıkış varsa oradan ses alabilirsiniz.
    Forumlardan araştırdığım kadarıyla telif hakları gerekçesiyle tv lerde sesin ikincil bir kaynaktan aktarımına izin verilmiyor ancak anladığım kadarıyla bu dvd, bluray vs. aletler için geçerli bağlayacağınız uydu receiverlarından ses alabilmeniz mümkün görünmekte. (benim bu konudaki şahsi düşüncem hdmi ile yapılacak bağlantılarda bunun mümkün olabileceği en azından benim sistemim için yukarıdaki 1 inci cevap ile çelişkiye düşülmemesi adına)
    Bence denemeniz lazım ama benim şahsi fikrim tv nin usb girişinden oynatacağınız filmlerden 5.1 ses alamayacağınız yönündedir. Ama deneyip buradan deneyimlerinizi paylaşabilirseniz herkese çok faydalı olacağına inanıyorum.

• Sn. a toprak
    Ses sisteminin markası lg aşağı yukarı 3 senelik bir sistem 502 hs yada sh olması lazım modelinin.

Ses sisteminde dvd, band, aux ve hatırlayamadığım bir bölüm daha var. ses sistemine dvd yi yerleştirdiğimde dvd yi işaretliyorum, radyo dinlemek için band, ve uydu alıcısından aktardığım sesi almak için de (analog kırmızı ve beyaz kablo ile yaptığım bağlantı) aux seçeneğini kullanıyordum. Ancak bunu da dün gece fark ettim aux üzerine hızlı hızlı bastığımda çeşitli ses kaynaklarını gösteriyor diğerlerini hatırlayamadım ama bunun içerisinde "aux opt" yazısı çıkan seçeneği seçtim. Filmi açtıktan sonra ses sadece ön hoparlörlerden geldi. Daha sonra sound tuşuna bastığımda "play movie" ve "play music" ibareleri ekranda göründüğünde yanında PL II seçeneğide yandı.

Akşam pek fazla deneme fırsatım olmadı ama elimde dvd de kayıtlı ac3 kodlu sharlock holmes filmi var. Onu akşam hem ses sisteminin dvd sinde hemde bilgisayarın dvd sinde ve harddiskine kaydederek ayrı ayrı deneyeceğim uyarı için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: frelancer

Sn. ABUX sorduklarınıza bilgim ve fikrim olduğunca cevap vermeye çalışayım.

1 inci sorunuza göre skart ile aktarılan ses için kuvvetle muhtemel televizyonunun optik çıkışından ses alamayacaksınız. Bu birazda tv nin özelliği ile alakalı ama digitürk kutusunun arkasına bir bakın optik çıkış varsa oradan ses alabilirsiniz.
    Forumlardan araştırdığım kadarıyla telif hakları gerekçesiyle tv lerde sesin ikincil bir kaynaktan aktarımına izin verilmiyor ancak anladığım kadarıyla bu dvd, bluray vs. aletler için geçerli bağlayacağınız uydu receiverlarından ses alabilmeniz mümkün görünmekte. (benim bu konudaki şahsi düşüncem hdmi ile yapılacak bağlantılarda bunun mümkün olabileceği en azından benim sistemim için yukarıdaki 1 inci cevap ile çelişkiye düşülmemesi adına)
    Bence denemeniz lazım ama benim şahsi fikrim tv nin usb girişinden oynatacağınız filmlerden 5.1 ses alamayacağınız yönündedir. Ama deneyip buradan deneyimlerinizi paylaşabilirseniz herkese çok faydalı olacağına inanıyorum.

Teşekkürler ses sistemimni bağlayınca fikirlerimi yazacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: frelancer

Sn. ABUX sorduklarınıza bilgim ve fikrim olduğunca cevap vermeye çalışayım.

LG LH 3000 TV USB üzerinden MKV, avi vb filmleri oynatıyorum.TV üzerindeki optik çıkıştan, ses sisteminin optik girişine bağlantı yaptım. Sonucunda5+1sesi mükemmel alıyorum. Yani LG de bu mümkün, diğer markaları bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.