Şimdi Ara

OPTİK MOUSE ÇALIŞMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
13.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mouse'ın modeli A4 TECH OP-620 ps2. Bir süredir takılarak da olsa çalışan mouse bir süredir hiç çalışmıyor. Mouse'ı cıkarıp baska bilg.da denedim orda çalıştı. Denetim masasından fareye girdiimde mouse takılı olmasına rağmen aygıta dair hiç birşey gözükmüyor. Aygt yöneticisine de girdim orda da mouse'la ilgili hiç bir şey yok. Yeni mouse al kurtul diyecek ark.lar olacaktır büyük iht.le fakat mouse'um dier bilg.da çalıştıına göre sorun sanırım bilg.dan kaynaklanıyor bir uyumsuzluk var galiba. Sizce sorun ne olabilr ve nasıl düzeltebilirm?

• söket tam oturmayabilir. eğer söketle ilgili bi problem varsa usb mouse kullanmayı deneyebilirsin...
  • arkadastan bi usb mouse aldım onu taktım onu tanıdı bilgisayar sorun sanırım mouse'un takıldıı sokette kasayı bilgisayarcıya götürmeden soketi kendim alıp takabilr miyim ne diyorsunuz?
  • Elbette ama elektronikten anlaman ve gerekli teçhizatının olması gerekmekte.Yani ps2 girişlerini anakarttan sökeceksin ve yenisini oraya lehimleyeceksin (kaba bir tabirdir bu belirteyim.)(AYRICA o parçayı nasıl temin edebilirsin,anca bozulmuş bir anakart bulacaksın,ondan sökersin ya da anakart tamiri yapan bilgisayarcılara falan gidip isteyebilirsin)
    Ama yok ben anlamam diyorsan 3 seçeneğin var.birincisi
     OPTİK MOUSE ÇALIŞMIYOR

bunun gibi bir PS2 yi USB ye çeviren aparat alacaksın,ya mouse yi değiştirip bir usb mouse alacaksın ya da anakartı değiştireceksin ()
    ama şunu da söylemek isterim.
    PS2 mousenin anakarta giren ucuna bakarsan içinde teller göreceksin,onlar yamulmuş vs olabilir.Cımbızla onları düzeltip öyle de deneyebilirsin.Eğer içlerinde yamuk olanlar var ise anakart soketine hepsi girmediği için çalışmıyor da olabilir.
    Saygılar

EKLEME:Mousenin başka pcde çalıştığını okumamışım,ona göre artık gereken cevapları saf dışı bırakabilirsin(mousenin tellerini düzeltmek gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 4 Mart 2008; 16:32:47 >

• teşekkürler tavsiyeler için en mantıklısı bi ps/2 usb çevirici almak galiba
  • hangar_18 H kullanıcısına yanıt
    BNİMDE BU ARKADAS GİBİ SORUNUM VAR PS2/UYUMLU FARE ÖZELLİKLER DİYORUM AÇIKLAMADA ERİŞİM ENGELLENDİ YAZIYOR 1 AYDIR BU SORUNUM VAR MOUSUN IŞIĞI YANIO AMA HAREKET ETMİYOR BAŞLATTAN AYGITLAR VE YAZICILAR DİYORUM ORDA USB OPTİCAL MOUSE VAR ORDA UYARI İŞARETİ BELİRİYOR BİDE HTC DESİRE 500 DE UYARI İŞARETİ BELİRİYOR NE YAPSAM NE ETSEM OLMUYOR LÜTFEN Bİ ÇÖZÜM daha yeni kayıt oldugum için kendi yorummumu açmayı bilmiorum oyzden cvp kısmına yazdım k.byn lütfen yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.