Şimdi Ara

Optik Sürücü yerine Harddisk takmalı sorun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
13.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İşte bu teşekkürler hocam epey uğraştık ama iki satırlık işmiş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • peacelife P kullanıcısına yanıt
    Konu eski olabilir ama bu çözüm hala geçerli. Benim de sorunumu çözdü!
  • quote:

Orijinalden alıntı: peacelife

Bu başlığı yazan arkadaş sorunu çoktan bitmiştir, belki de yeni bilgisayar almıştır ama aynı sorunu bende yaşadım, cevap bulmak için arama yaptığımda bu başlığı gördüm fakat buradaki verilen önerilerle sonuca ulaşamadım. En sonunda araştırmalarım neticesinde formatsız- programsız bir çözüm yolu buldum. Böyle bir sorun yaşıyorsanız yapmanız gereken işlemler sadece aşağıdakiler;

CMD dosyasını bularak sağ tıklayıp Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan Komut İstemi bölümüne aşağıdaki komutları yazıp ENTER tuşuna basınız.

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000002

Kayıtlar eklendikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Eğer sata girişiniz veyahut caddy'niz bozuk değilse sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.
    adamsın , sayende oldu

• dvd yerine taktığım ssd yi yukarıdaki komutlarla da göremedi. c ve d den sonra dvd yerine taktığım ssd yi hala BD Rom F olarak görüyor. tıkladığımda ise "lütfen BD Rom sürücüsüne bir disk yerleştirin" uyarısı çıkıyor.
    ne yapmalıyım şimdi?
    yıllar sonra benimde işime yardaı tekrar teşekkürler ama şimdi ilk açlışıta hdd cdrom yuvasına taklı iken sistem ana ekran gelmeden kapanıyor direkt
    merhaba,konu pek aktif değil ama ,bende geçen gün hdd yi çıkarıp ssd taktım,hdd yide cdroma ,sorun şu ki ilk açılışta sadece ssd taklı iken sorun yok ama cdromdaki hdd taklınca açılırken kapanıyor pc

daha önceki konularda cmd den tanımlama yapılması gerekli dendi yaptım ama sorun değişmedi sizce neden yapılır

sadece ssd varke açılıyor sorunsuz,caddyde sorunda yok

hdd formatlı sorun yok
  • selimcu S kullanıcısına yanıt
    hocam aynısı benim başıma da geliyor çözüm bulabildiniz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AED07 kullanıcısına yanıt
    ben en son ne varsa güncelledim,bios v.b. sonra ne hikmestse oldu
  • selimcu S kullanıcısına yanıt
    hocam hddyi hdtune la kontrol ettim bazı kontrollerde hata verdi, başka hdd ile denedim sıkıntısız oldu. teşekkür ederim

• Aynısını yaptim yine olmadı.. ssdyi hddnin yerine takınca biosda görünüyor. Ama DVD yerine Caddy ile ne takarsam görmüyor. SSD ye daha hiçbir yapamadım.. format bile atilamadi.. Windows 10 işletim sistemi var

• çözüm bulunmadı mı halen, kaç aydır araştıryorum kimisi windows sürümünden diyor, kimisi 2 ram takılı olmasından diyor
  • bende az once v580c notebooka aynisini yaptim. ssdyi hhd yuvasina. hddyi de dvdrom yuvasina taktim ama hddyi biosda goremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yawan

bende az once v580c notebooka aynisini yaptim. ssdyi hhd yuvasina. hddyi de dvdrom yuvasina taktim ama hddyi biosda goremiyorum.
    BIOS'ta o diskin gözükmesi için, BIOS'taki AHCI mod ayarını IDE moduna çevirmeniz gerekir.

Ama SSD'ler için AHCI modu gerektiğinden, anlamsız bir iş yapılmış olur.

SSD'yi HDD slotuna takmak zorundasınız.

HDD'yi ise DVD'nin yerine takacaksınız.

Windows kayıt defterine müdahale etmek de riskli bir iştir. Bir şeyi çözdüm dersiniz, başka problemler belirir.

Bilginize.

Hocam sırf cevabınızı beğenebilmek için sitede hesap açtım .Çok teşekkür ederim bütün günümü aldı bununla uğraşmak(hem mekanik olarak içini açmak hem de yazılımsal olarak).Yabancı forumlara girip dediklerini yapıyorum(biosun içinden geçtim),elimde tornavida sat girişleri ile uğraşıyorum.En son cevabınzı gördüğümde umutsuzca kopyala yapıştır yapıp yeniden başlattığımda harddiski "Bilgisayarım" da görünce hissettiğim rahatlama tarif edilemez.İyi ki üzerinden çok vakit geçmiş diyip cevaplamamazlık etmemişsiniz.Teşekkür ederim , hayatta başarılar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.