Ben minidv kamera alacağım, herkes bunları öneriyor.Ama optik zoomu sağlam olsun istiyorum, bir yandan da görüntü kalitesi de sağlam olsun yalnız.Sanki iki özellik aynı kamerada buluşmuyor giib bir izlenime kapıldım.Sony nin DCR-HC96E modelini alacaktım ama onunda zoomu 10x.Lcd side büyük olsun.2-2.5 civarına kadar çıkabilirim.Teşekkürler.
bende de 10x optikli panasonic var.zoom bana yetiyor.hangi sistem olursa olsun fazla zoomda titreme yapar.eğer ben zoomlu bişey istiyom dersen panasonic'in 30x optikli modelleri var.ama onlarda 0.8mp
quote:
Orjinalden alıntı: erdinc8
Ben minidv kamera alacağım, herkes bunları öneriyor.Ama optik zoomu sağlam olsun istiyorum, bir yandan da görüntü kalitesi de sağlam olsun yalnız.Sanki iki özellik aynı kamerada buluşmuyor giib bir izlenime kapıldım.Sony nin DCR-HC96E modelini alacaktım ama onunda zoomu 10x.Lcd side büyük olsun.2-2.5 civarına kadar çıkabilirim.Teşekkürler.
2-2,5 binytl'ye çıkabiliyorsan sadece sony DCR-HC3 derim Bu arada optik zoom işine kafanı fazla takma zaten 12x optik zoom dan fazla olan makinalar işe yaramaz kolay gelsin
lcd kaliteli bir kamerada bakman gereken en son sey olmali, ilk bakman gereken seyler sensor kalitesi,3ccd olmasi,lens kalitesi batarya kullanimi,kafa omru vesaire. mesela herkes buyuk lcd olsun soyle olsun boyle olsun derken en onemli etken olan batarya kullanimini atliyor sonra bir tatile ciktiginda ya yaninda bir suru yedek pil bulunduruyor yada dogru durust cekim yapamiyor.
Ayrica buyuk lcd demek daha cabuk pil tuketimi demektir.
ama illaki 'ben buyuk lcd ve yuksek optik zoom istiyorum' diyorsan, al sana ideal olan bu;
Hem fazla zoom, hem kaliteli çekim dediğiniz gibi ikisi bir arada pek bulunmuyor. @still ve @mrtcakmak arkadaşlarımızın işaret ettiği gibi dediği gibi 10 x- 12 x'dan yukarısında kamera elde çekim yapmak çok zor, görüntüdeki titremeleri engelleyemezsiniz, sadece tripod'la çekimlerde engellenebilir. Kamera üreticilerinin diğer yönlerden düşük kaliteli kameralarına yüksek zoom koymalarının nedeni, kameranın kalite açısından eksikliğini kapatma amaçlı bir göz boyama, pazarlama stratejisidir. LCD de çok önemli değil. Çekilen görüntüleri LCD'de izlemeyceksiniz, televizyonda izleyeceksiniz. LCD çekim esnasında kadrajı görmrk ve çekilen görüntü hakkında ilk elden bilgi almak için kullanılır.
DCR-HC96E fiyatını sonuna kadar hak eden, o fiyat aralığındaki en iyi bir kaç kameradan birisidir. Ama 2 - 2.5 verebilirim diyorsanız, Standard Definition kameralara bakmayın bile; @mrtcakmak'ın önerdiği gibi doğrudan doğruya HDR-HC3E'yi alın, pişman olmazsınız.
quote:
Orjinalden alıntı: erdinc8
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme