Şimdi Ara

Orjinal BluRay Filmler Hakkında..!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Arkadaslar sorum orjinal BluRay film alan izleyen arkadaşlara özellikle?? Sizlerde biton para verip aldığınız orjinal BluRay filmleri alttan-üstten siyah bant çekilmiş bi şekildemi izliyorsunuz.(ekrana tam oturmayan filmler..
    Örnek:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Filmlerin neredeyse hepsi artık Wide Screen olduğu için siyah bantların olması normal.
    Bu tam ekran izleyememe olayının nedenlerini şu konuda bir kaç kişi anlatmaya çalışmıştık, inceleyin isterseniz =http://forum.donanimhaber.com/m_84026310/f_//tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akan Adam

Filmlerin neredeyse hepsi artık Wide Screen olduğu için siyah bantların olması normal.
    Bu tam ekran izleyememe olayının nedenlerini şu konuda bir kaç kişi anlatmaya çalışmıştık, inceleyin isterseniz =http://forum.donanimhaber.com/m_84026310/f_//tm.htm

Aslinda ben torrentten cekiyorum filmleri bluray 1080p 3d. İşte bazilari yarim ekran cikiyor.bende diyorum acaba orjinal bluray filmlerdemi boyle.eğer böyle yarim ekranda bosuna para veriliyor

• Siyahlıklar var diye boşuna mı para veriliyormuş

Google'a aspect ratio en boy oranı nedir diye araştır boşlukların neden olduğunu anlarsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Siyahlıklar var diye boşuna mı para veriliyormuş

Google'a aspect ratio en boy oranı nedir diye araştır boşlukların neden olduğunu anlarsın.

Boşlukların neden olduğunu biliyorum arkadaşım sinema formatinda cekildigi icin,sinema perdesi büyük olduğu icin bla bla bla....
    Sormak istedigim 50-100-150₺ neyse artik bu parayi verip bi bluray film aliyorsun 300-500₺ bluray oynaticina takiyorsun ve 3d film,pat baktin daralmis ufacik ekran sen haz alabilirmisin 3d den..

• quote:

Orijinalden alıntı: HeyyMayk

quote:

Boşlukların neden olduğunu biliyorum arkadaşım sinema formatinda cekildigi icin,sinema perdesi büyük olduğu icin bla bla bla....
    Sormak istedigim 50-100-150₺ neyse artik bu parayi verip bi bluray film aliyorsun 300-500₺ bluray oynaticina takiyorsun ve 3d film,pat baktin daralmis ufacik ekran sen haz alabilirmisin 3d den..

Ama şöyle düşün; adam filme o kadar para veriyorsa mutlaka güzel bir sistemi vardır. Bilgisayar yerine Full HD LED TV'de izleyince, bir de yanında ses sistemi varsa demesinler keyfine. Ayrıca bu indirmekle, satın almak arasındaki olay kalite farkı değil. Bazıları koleksiyon yapmayı sever. Elindeki filmleri duvardaki raflarda kanlı canlı görme tutkusu vardır. Bana göre filmi disk olarak alanların %95'i hatta daha fazlası koleksiyon hobisi oldu için alıyordur. Geri kalanlar ise "korsana para vermeyelim, sanatı yaşatalım." insanları.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akan Adam

quote:

quote:

Ama şöyle düşün; adam filme o kadar para veriyorsa mutlaka güzel bir sistemi vardır. Bilgisayar yerine Full HD LED TV'de izleyince, bir de yanında ses sistemi varsa demesinler keyfine. Ayrıca bu indirmekle, satın almak arasındaki olay kalite farkı değil. Bazıları koleksiyon yapmayı sever. Elindeki filmleri duvardaki raflarda kanlı canlı görme tutkusu vardır. Bana göre filmi disk olarak alanların %95'i hatta daha fazlası koleksiyon hobisi oldu için alıyordur. Geri kalanlar ise "korsana para vermeyelim, sanatı yaşatalım." insanları.

Kısacası orj.blurayde 3d olsun 2d olsun geneli (çoğu) siyah bant varmi??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık Blu-ray Filmler
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Biliyorum diyorsun ama soyledigin sordugun seyler mantiga uymuyor. İndirmen ile satin alman arasindaki tek fark ücretini odememen ve korsancilarin bir kari varsa korsancilari desteklemendir. Yoksa ha gidip orijinalini almissin ha korsanini indirmissin blu-ray rip 1080p ile blu-ray goruntusu arasinda ripleyen grup acemi degilse bir fark goremezsin seste de ufak tefek kirpma yapiliyor. O kaliteyi de farkedebilmek icin ultra lüks bir sinema sisteminin ve iyi bir kulaginin olmasi lazim yoksa sesteki minik kalite farklarini da farkedemezsin.

lcd led lerin hepsi 16/9 ebatlarinda yeni filmlerden de ben 16/9 ebatinda filme hic rastlamadim hepsi daha genis ebatlarda haliyle alt ve ustte bosluklar olusuyor.

Simdi filmin cekimi 2.35:1 ise ve siz goruntunun tamamini almak istoyrsaniz ya bosluga eyvallah diyeceksiniz ya da goruntunun tamamini ekrana sigdirip bozuk bir görüntüyle filmi izkeyeceksiniz ki uzun uzun kafalari sahsen gormek istemem seyir zevkinin için ediliyor. Ya da en boy orani bozulmasin ekranda siyah bosluk da olmasin dersiniz ancak bu seferde goruntu yakinlastirilir goruntunun sagindan solundan kayiplar meydana gelir tabi yakinlasmadan dolayı da kucuk bir miktar da goruntu kalitesinde kayip olur sonucta dijital analog degil.Bu da gorsel alani kistigindan seyri biraz dusurecektir bilincli seyirci orada kirpilmis bir goruntu oldugunu bilecek dusunecektir. Yani film 16/9dan daha uzun formatli oldugu surece yeni tvlerde de olsa mutlaka bir seyden feragat etmek gerekiyor ya en boy orani bozuklugu ya siyah bosluklar ya da kirpilmis goruntuler. Bence en iyisi siyah bantli olani goruntunun tamamini aliyoruz.

Sen siyah.bosluk istemezsin baskasi kirpilmis goruntu istemez herkesin beklentisi farkli. Zaten bluray oynaticilarinda pclerdeki oynatici yazilimlarda ya da tvlerde illa ki goruntuyu bu sekillerde ayarlamak mumkun. Yani bunu ome surerek orijinal blu-ray alinir mi demeniz komik bir bahane. Fiyatlari yuksek deseniz halkisiniz bu arada benim gordugum en yuksek fiyatli bluray film 60 tl idi yani 100 150ye ben gormedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tam ekran film izlemek istiyorsanız kutusunun arkasında 1.66:1 1.77:1 1.78:1 ve 1.85:1 yazan filmleri alın
    2.35:1 2.39:1 2.40:1 olan filmlerde sinamaskop olduğu için siyah bantlar olur.Örneğin o yukardaki Matrix filmi 2.40:1 formatlı

Blu-ray.com forumunda tam ekran filmlerin güncel listesini tutuyorlar
    http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=9502

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 1 Aralık 2013; 20:58:11 >
  • Pc'de Sp player ile 8'e bastığınızda tam ekran oluyor.

• Video boy oranı, ingilizce olarak Aspect ratio (image) ile alakalı.

Aldığınız film boy oranına dikkat ederek alın. 2.39:1 ve ya 2.40:1 (21:9) Boy oranına sahip (widescreen cinema standard) bir filmi 1.77:1 ve ya 1.78:1 (16:9)
    (HD video std.) oranlı bir ekran da izlerseniz alttan ve üstten siyah band gözükür.

Video oynatma programlarıya tam ekran yaparak izleme çözümü yöntemi bir çözüm değildir. Tam ekran yaparsınız ama filmin çözünürlüğünü düşürürsünüz ve kalitesini azaltırsınız. Görüntülür de bozulmalar olur.

Orjinal blu-ray cinema video(widescreen) tam ekran izlemek için 21:9 ekran boyutlu bir TV almanız.

Örn:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 30 Kasım 2013; 21:56:22 >

• Bu konuyla karşılaşılan başka bir örnek ise SD bir videoyu (1.33 : 1) (4:3) , HD ve ya Full HD (16:9) bir ekran da açtığınız zaman alttan ve ya üstten değil de sol ve sağ dan siyah bandların oluştuğu görülür.
  • quote:

quote:

quote:

Biliyorum diyorsun ama soyledigin sordugun seyler mantiga uymuyor. İndirmen ile satin alman arasindaki tek fark ücretini odememen ve korsancilarin bir kari varsa korsancilari desteklemendir. Yoksa ha gidip orijinalini almissin ha korsanini indirmissin blu-ray rip 1080p ile blu-ray goruntusu arasinda ripleyen grup acemi degilse bir fark goremezsin seste de ufak tefek kirpma yapiliyor. O kaliteyi de farkedebilmek icin ultra lüks bir sinema sisteminin ve iyi bir kulaginin olmasi lazim yoksa sesteki minik kalite farklarini da farkedemezsin.

lcd led lerin hepsi 16/9 ebatlarinda yeni filmlerden de ben 16/9 ebatinda filme hic rastlamadim hepsi daha genis ebatlarda haliyle alt ve ustte bosluklar olusuyor.

Simdi filmin cekimi 2.35:1 ise ve siz goruntunun tamamini almak istoyrsaniz ya bosluga eyvallah diyeceksiniz ya da goruntunun tamamini ekrana sigdirip bozuk bir görüntüyle filmi izkeyeceksiniz ki uzun uzun kafalari sahsen gormek istemem seyir zevkinin için ediliyor. Ya da en boy orani bozulmasin ekranda siyah bosluk da olmasin dersiniz ancak bu seferde goruntu yakinlastirilir goruntunun sagindan solundan kayiplar meydana gelir tabi yakinlasmadan dolayı da kucuk bir miktar da goruntu kalitesinde kayip olur sonucta dijital analog degil.Bu da gorsel alani kistigindan seyri biraz dusurecektir bilincli seyirci orada kirpilmis bir goruntu oldugunu bilecek dusunecektir. Yani film 16/9dan daha uzun formatli oldugu surece yeni tvlerde de olsa mutlaka bir seyden feragat etmek gerekiyor ya en boy orani bozuklugu ya siyah bosluklar ya da kirpilmis goruntuler. Bence en iyisi siyah bantli olani goruntunun tamamini aliyoruz.

Sen siyah.bosluk istemezsin baskasi kirpilmis goruntu istemez herkesin beklentisi farkli. Zaten bluray oynaticilarinda pclerdeki oynatici yazilimlarda ya da tvlerde illa ki goruntuyu bu sekillerde ayarlamak mumkun. Yani bunu ome surerek orijinal blu-ray alinir mi demeniz komik bir bahane. Fiyatlari yuksek deseniz halkisiniz bu arada benim gordugum en yuksek fiyatli bluray film 60 tl idi yani 100 150ye ben gormedim.

Sorduğum soru çok basit degilmi babacım.orj bluray dedigin gibi 50-60 liralik'lardada alt ve üstte siyah bant var dimi çok basit bi soru var yada yok orj bluray izlemeyenler bos bos konusmasin izleyen sahip olana soruyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.