arkadaşlar piyssadaki araçlarda orjinal fabrika çıkışlı profosyonel ses sistemleri hangi araçlarda var benim bildiğim mazda 6 bose ses sistemi kullanıyor volvoda opsiyonel high sistem ses sistemi var.. bildiklerinizi paylaşırmısınız
renauld latitude'de profosyonel ses sistemi var sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: ismail_5110
renauld latitude'de profosyonel ses sistemi var sanırım
Evet latitude'da opsiyonel olarak yine bose ses sistemi mevcut. Aklıma geldiği kadarıyla, mitsubishi lancer 1.8 intense modelinde rockford fosgate ses sitemi, audi a6'da bose + bang & olufsen ses sistemi, peugeot 508 üst versiyonda jbl sistem, fordlarda sony, alfa 156 ve 159'da bose sistem ve yanlış değilsem honda accordlarda da premium ses sistemi vardı..
Çok baba arabalar dışında, 1500TL lik bir sistem bütün bu arabalardaki müzik setlerinden daha iyi sonuç verir. Benim kullandıklarım:
Ford S-max: Sony sistem -> Sony'den uzak durun. Sadece ses güçlü ses veriyor. Kalite ve derinlikten uzak.
BMW Z-4 Bang&Olufsen -> Arabanın yapısı ve BMW'nin küçük hoparlör kullanma inadı sebebiyle başarılı değildi.
Saab 900 -> Clarion sistem: Benim kullandığım arabalarda Volvo'dan sonra en başarılı sistemdi. Ancak ömür denen birşey var tabii ki...
Volvo S60 -> içindeki sistemi bilmiyorum; ama en başarılısı o idi. Ön kapı ve göğüste 3 yollu komponent takılı idi. Bass-Mid-Tiz sürücüleri ayrı. Arka kapılarda iki yollu komponent takılı idi. HB arabalarda pandizot denen bölgede iki adet 20cm'lik bass hoparlörü mevcuttu. Hoparlörlerin bir kısmını teyp, bir kısmını aracın orjinalinde bulunan harici amfi besliyordu.
Şu anda A3 cabrio ve Subaru legacy SW var. A3'te audi'nin standard olduğunu sandığım, ipod bağlantısı ve usb bağlantısı olan bir teybi var. Ses kalitesi de gücü de yeterli.
Subaru Legacy'deki müzik sistemi aracın konfor mantığına son derece ters. Japonlar müzik sistemini hiç sallamıyorlar diyebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!
Çok baba arabalar dışında, 1500TL lik bir sistem bütün bu arabalardaki müzik setlerinden daha iyi sonuç verir. Benim kullandıklarım:
Ford S-max: Sony sistem -> Sony'den uzak durun. Sadece ses güçlü ses veriyor. Kalite ve derinlikten uzak.
BMW Z-4 Bang&Olufsen -> Arabanın yapısı ve BMW'nin küçük hoparlör kullanma inadı sebebiyle başarılı değildi.
Saab 900 -> Clarion sistem: Benim kullandığım arabalarda Volvo'dan sonra en başarılı sistemdi. Ancak ömür denen birşey var tabii ki...
Volvo S60 -> içindeki sistemi bilmiyorum; ama en başarılısı o idi. Ön kapı ve göğüste 3 yollu komponent takılı idi. Bass-Mid-Tiz sürücüleri ayrı. Arka kapılarda iki yollu komponent takılı idi. HB arabalarda pandizot denen bölgede iki adet 20cm'lik bass hoparlörü mevcuttu. Hoparlörlerin bir kısmını teyp, bir kısmını aracın orjinalinde bulunan harici amfi besliyordu.
Şu anda A3 cabrio ve Subaru legacy SW var. A3'te audi'nin standard olduğunu sandığım, ipod bağlantısı ve usb bağlantısı olan bir teybi var. Ses kalitesi de gücü de yeterli.
Subaru Legacy'deki müzik sistemi aracın konfor mantığına son derece ters. Japonlar müzik sistemini hiç sallamıyorlar diyebilirim.
ustad yeni jetta comfortline bir arac aldim.uzerinde rcd-310 mp3 calabilen sistem var.kaliteli bir ses sistemi ile degistirmek istiyorum.vw de daha kaliteli satin alabilwcegim bir sistem varmi yoksa disardanmi almaliyim sistemi yardimci olursan sevinirim.
ben arabaların fabrika çıkışlı ses sistemlerinden bir hayır beklemezdim eminim hepsi satış tuzağıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: eşruhuum
ben arabaların fabrika çıkışlı ses sistemlerinden bir hayır beklemezdim eminim hepsi satış tuzağıdır.
Çok baba arabalara çıkılmadığı sürece katılıyorum. Gerçek bose, gerçek harman/kardon'u bilen biri olarak, o sistemlerin çok abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ha tabii ki bazından daha iyi. Ancak onlar için para vermeye değmez. Arabayı başka özellikleri için donanımlı alıyorsanız ve pakette onlar da geliyorsa tamam. Ama ses sistemi için para verilmez.
Ses sisteminizi VW'nin kullandığı herhangi bir sistemle değiştirmeyin. Kalitede pek bir fark elde etmezsiniz. Araba üreticileri ekranlı, bazen GPS'i de olan ürünlerde Necvox, Navking falan kullanıyorlar. En iyi ihtimalle xetec oluyor kullanılan marka. Daha kaliteli üründen kasıt ses kalitesi ise dışarıdan ürün almanızda fayda var. Ancak bu iş bir zincirdir. Sadece müzik seti alarak kalite artıramazsınız. Hoparlör de değişecek, gerekirse amfi, woofer da eklenerek bir bütün olarak kalite arttırılmalı. Yoksa ses kalitenizi kalitesi en düşük olan şey belirler.