Şimdi Ara

Ormanda veya ıssız bir yerde nasil elektrige ulaşırız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ilginç seyler bekliyordum da fazla yazan olmamış..
    Halbuki önemli bir konu..
    Herkesin bildiğini değil bilmediğini öğrenmeye çalışıyoruz....
  • Şuna ne dersiniz, güneş enerjili sırt çantası:
    http://www.voltaicsystems.com/
    Elektrik enerjisini sırtlamak isteyenler için tasarlanmış.
    Sırt çantasına monte edilmiş 3 adet güneş paneli 4w kadar güç verebiliyor. Siz bir taraftan, güneş altında gezerken bir yandan da çantanın içindeki orjinal aküyü şarj ediyorsunuz. Bu aküden 3 faklı değerde voltaj çıkışı alabiliyorsunuz: 5, 6 ve 7.2V ve isterseniz voltaj çıkışına çeşitli adaptörleri takarak her türlü cep telefonu, PDA ve MP3 çaları şarj edebiliyorsunuz. Ayrıca akü üzerine monte edilmiş bir LED fener de mevcut. Tam şarjlı akü ile günlerce yanık kalabiliyor.
    İnternet üzerinde, farklı firmaların üretimi olan çok sayıda çeşit var: Golf çantaları, el çantası , bayan çantaları, evrak çantaları vs. Fakat ben bunu seçtim. Bu arada yanlış anlaşılmasın, böyle bir çantayı hiç kullanmadım, fakat fikir çok güzel bence..Sizce de öyle değil mi ?

• hocam bisikletin dinomoyu sök

• http://sci-toys.com/scitoys/scitoys/echem/echem2.html#solarcell bu sitede nasıl yapılacağı anlatılıyor ama yanında bakır plaket olması lazım yada maden kazıcan :P başka güzel deneylerde var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dex_cooler -- 21 Mart 2006; 1:23:47 >
  • Var olanı yok edemezsiniz, yok olanı var edemezsiniz!
    anca değişim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necax -- 22 Mart 2006; 17:03:50 >
  • Bu kuralı yeni mi buldun ?
    quote:

Orjinalden alıntı: necax

Var olanı yok edemezsiniz, yok olanı var edemezsiniz!
    anca değişim olur.
  • foto pıllerı parelel bağlayarak ondan elde edebılecegın 5 9 10v gıbı degerlerle trafo yardımı ıle yuksektıp onla elfenerı sarj edıyorum
  • Arkadaş öyle bir durumda elektriksizliğin huzurunu bulun keyfini sürün yav.. Şehir hayatı bir tür bağımlılık, hastalık aslında! Yok elektrik krizine girerim diyorsanız sıkın kendinize çakmağın manyetosunu müstahaksınız o zaman!
  • Hocam bu soruyu ormana gittin olarak değil de ıssız bir adada mahzur kaldın diye sorarsan istediğin cevaplar gelebilir.

Öncelikle orada mutlaka bakır madeni ya da elektriği ileten bir maden olmalı. Demir madeninin olma ihtimali daha yüksek olur diyelim ve aramalara başlayalım. Metalleri bulduktan sonra onları eritmemiz ve toz topraktan arındırmamız lazım. Ateşi yakmasını zaten herkes biliyor onu geçiyorum.

Ateşi yaktıktan sonra demiri biraz kızdırırz ve sağlam bir kaya yardımıyla dövüp şekil verebiliriz. Şimdi yapmamız gereken bakır tel imalatı. Onu da ya iki silindir arasında bakır madenini incelterek yada demirden bir silindir ve piston yapıp içine sıcak bakır koyduktan sonra arkadan ittirerek silindirin ucuna açtığımız bir delikten bakırın geçmesini sağlayarak yapabiliriz.

Mıknatısta muhtemelen madenlerin orada bulunur. Çünkü yıllar boyunca birbiri yanında duran metallerden bir kısmı diğerini indükleyip (doğru terim mi tam bilmiyorum) mıknatısa dönüştürmüştür diye bir fikir ortaya atıyorum.

Bunları kullanarak jeneratör yaparız. Lambanın yapımını da başka bir arkadaş izah etsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: dex_cooler

http://sci-toys.com/scitoys/scitoys/echem/echem2.html#solarcell bu sitede nasıl yapılacağı anlatılıyor ama yanında bakır plaket olması lazım yada maden kazıcan :P başka güzel deneylerde var

Sayın kardeşim çok saol dehşet bir site!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: NickFury

Arkadaş öyle bir durumda elektriksizliğin huzurunu bulun keyfini sürün yav.. Şehir hayatı bir tür bağımlılık, hastalık aslında! Yok elektrik krizine girerim diyorsanız sıkın kendinize çakmağın manyetosunu müstahaksınız o zaman!

Ne güzel yazmışsın be,çocukluğumdan beri akşamları elektrik kesildiği zaman mutlu olurum.Evden görebildiğim tüm yerlerin karanlığa gömülmesi çok hoşuma gider.Ve aynı şekilde elektrik geldiği zaman da canım sıkılır.Ormanda ise elektrik olmayacaksa mutlaka muhabbet edecek birkaç kişinin olması lazım.Örneğin 5-6 kişi ormanda gece karanlığında uygun yerde ateş yakıp şarkılar türküler ve içecekler eşliğinde kalmanın tadı da çok başkadır.

• Ben de hemen dama fırlarım gökyüzü tertemiz olur çünkü! Doyamam ya annem kulağımdan çekip beni geri götürmese saatlerce kalırım valla. Şu ışıklandırmayı o kadar kötü yapıyoruz ki yarısı havaya gidiyor! En son ne zaman iki tane yıldız gördüğümü bile hatırlamıyorum!!
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.